Wkodk

Hvordan skriver man en faktura til betaling for ydelser

Hvis du arbejder som selvstændig entreprenør eller ejer en lille virksomhed, der udfører en specialiseret service, odds er, at du bliver nødt til at lære at skrive en faktura for ydelser til at erhverve din due betaling. De oplysninger, du har brug for at medtage på en faktura varierer afhængigt af de specifikke tjenester, du udfører, men de fleste fakturaer bør indeholde dine kontaktoplysninger, sammen med nogle andre basale header information. En faktura skal også omfatte en liste over de ydelser til din klient inden for den faktureringsperiode, samt summen skylder dig.

Steps

Hvordan skriver man en faktura til betaling for ydelser. Vise dit firmanavn øverst midt på siden.
Hvordan skriver man en faktura til betaling for ydelser. Vise dit firmanavn øverst midt på siden.

Kontaktoplysninger

 1. 1
  Vise dit firmanavn øverst midt på siden. Hvis arbejdet som selvstændig entreprenør uden en formel virksomhed, skal du bruge din juridiske navn.
 2. 2
  Indtast din firmaadresse under navnet. Dette er afgørende, hvis betalingen vil blive sendt til dig via postvæsenet. Selv hvis du modtager betaling via en anden måde, dog bør du stadig medtage denne grundlæggende kontaktoplysninger.
 3. 3
  Medtag dit telefonnummer. Hvis arbejdet gennem et selskab, gør det selskabet telefonnummer. Hvis arbejde selvstændigt, indeholde alle telefonnummer, du bruger til erhvervsmæssige formål.
 4. 4
  Efterlad en e-mailadresse. Dette er især vigtigt, hvis få betalt via PayPal eller anden måde, der bygger på en gyldig e-mail-adresse. Brug hvad adressen er knyttet til din betalingskonto. Hvis betalingen ikke er afhængige af e-mail, inkludere din virksomheds e-mail-adresse eller e-mail-adressen på din virksomheds regnskabsafdeling.

Yderligere header information

 1. 1
  Liste fakturanummer i øverste højre hjørne, under dine kontaktoplysninger. Nummereringen metode, du bruger, er op til dine personlige præferencer, men hver faktura skal have et nummer tildelt den til arkivering formål.
  • Forord fakturaen med bogstaver, der angiver klienten. Brug tre eller fire bogstavsforkortelser at holde tingene simple.
  • Skriv nummeret faktura efter at kunden forkortelse. Udvide antallet out tre pladsholdere for at sikre korrekt sortering af computeren.
  • Alternativt skrive numeriske tidspunkt efter kundens forkortelse. Hvis du gør det giver mest mening, hvis du bliver betalt for konsekvente tjenester på et sæt tidsplan. Skriv året først, efterfulgt af den måned, efterfulgt af dagen.
 2. 2
  Medtag den aktuelle dato i øverste højre hjørne, under fakturanummer. For eksempel, hvis du har sendt en faktura på den sidste dag i juni 2012 bør du har skrevet "2012/06/30." Hold dato numeriske og i år-måned-dato format for nem sortering.
 3. 3
  Skriv fakturering periode under den dato, du hæve faktura. For eksempel, hvis fakturaen dækker alle ydelser i hele juni måned skriver "2012/06/01-2012/06/30". Angive, at dette er den faktureringsperiode.
 4. 4
  Liste forfaldsdatoen. Denne dato vil variere afhængigt af den aftale, du har med din klient, men de fleste forfaldsdatoer er cirka 30 dage efter fakturadato. Sørg for at angive, at dette er forfaldsdatoen.
 5. 5
  Medtag din kundes detaljer i øverste venstre hjørne, under din virksomheds kontaktoplysninger og over for dig fakturanummer og datoer.
  • Angive navnet på det organ eller person, du leveret ydelser til.
  • Under navnet omfatter kundens selskabets adresse, telefonnummer og e-mail-adresse.

Tjenester ydet

 1. 1
  Liste over hver service udført for kunden inden for den faktureringsperiode.
  • Hvis hyret til at udføre flere typer af tjenester, beskriver hver tjeneste ved navn: Rådgivning, Installation, etc.
  • Hvis de tjenester, du ydede har specifikke projekt navne liste over de tjenester ved projektets navn.
 2. 2
  Medtag den dato, du har udfyldt hvert service. Den udfyldte dato bør være i en separat kolonne direkte ved siden af ​​navnet på deres respektive service.
 3. 3
  Bl.a. betaling for hver leverede ydelse. Oplysningerne skal være i en separat kolonne direkte ved siden af ​​navnet på deres respektive service.
  • Hvis betalt et engangsbeløb for en bestemt ydelse, liste, engangsbeløb.
  • Hvis timelønnede til at udføre en service, liste det antal timer du arbejdede, timesats, og den samlede mængde af penge tjent, mens du udfylder tjenesten.
 4. 4
  Medtag din faktura total nederst på fakturaen, under listen med ydelser. Dette antal vil være summen af ​​de penge tjent og betaling på grund af dig. Fremhæv dette nummer ved hjælp fed, farve eller forstørret print at henlede Deres klients opmærksomhed på det.

Tips

 • Hold en grundig registrering af dine fakturaer. Det er bedst at have en digital kopi, og et trykt eksemplar arkiveres væk. Hvis du har nogen e-mails, notater eller andre dokumenter relateret til en faktura, bør du opbevare dem sammen med en trykt kopi af fakturaen, så godt.
 • Vælg den rigtige software til at hjælpe dig med at forberede fakturaer. Grundlæggende regneark eller tekstbehandling software er alt, du virkelig har brug for, men du kan også vælge specialiseret fakturering software, hvis du ønsker at strømline processen. De fleste fakturering software indeholder skabeloner til at hjælpe dig med at strukturere dit dokument korrekt, og mange kommer med funktioner designet til at holde dine fakturaer organiseret.
 • Hvis en betaling forfaldsdato nærmer sig, og din klient er endnu ikke sendt betaling, gør en høflig telefonopkald at forhøre sig om status for deres betaling. Nogle kunder kan simpelthen brug for en påmindelse, mens andre ikke kan være opmærksom på, at betalingen ikke er modtaget.
 • Diskuter dine gebyrer og foretrukne betalingsmetode med din klient, før du sender dem fakturaen. Begge parter skal være helt klar over disse detaljer for at forhindre enhver uenighed eller ubehagelige overraskelser på hver side.

Advarsler

 • Find ud af om din klient har nogen politik vedrørende formatet for fakturaer. I nogle tilfælde kan en kunde ønsker andre oplysninger end de ovenfor anførte punkter, eller de kan anmode et bestemt format for optagelse af ydelser. Hvis du sender dem en faktura uden disse oplysninger, kan det udskyde betalingen.

Ting du behøver

 • Faktura software