Wkodk

Hvordan undgår krænkelse af ophavsretten

Har du nogensinde uploadet et billede eller en video til en hjemmeside, kun for at blive slettet på grund af ophavsretlige spørgsmål? Mens nogle områder af loven om ophavsret kan være kompliceret nok til at forårsage ophavsret advokater søvnløse nætter, det grundlæggende er meget enkel. Bevæbnet med nogle enkle principper, kan du spare dig selv fra at køre på kant med loven om ophavsret.

Steps

Hvordan undgår krænkelse af ophavsretten. Forstå rækkevidden af loven om ophavsret.
Hvordan undgår krænkelse af ophavsretten. Forstå rækkevidden af loven om ophavsret.
 1. 1
  Forstå rækkevidden af loven om ophavsret. Det gør beskytte litterære værker, malerier, fotografier, tegninger, film, musik (og dens lyrik), koreografi, skulpturer og mange andre ting. Det generelt ikke beskytter de underliggende ideer, og det beskytter ikke fakta. For eksempel giver ophavsretten ikke afholde dig fra at udtrykke med dine egne ord ideer og fakta fundet i en bog eller et tidsskrift du læser (men du bør altid give passende kredit til de kilder, hvor du har fundet dem, det er almindelig høflighed at gøre det, og ikke gør det kunne udgøre en overtrædelse af ophavsretsloven, som hvad du har lavet, kan udgøre en afledt arbejde i henhold til lov om ophavsret, med mindre du har fået licens eller tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsretten til at skabe den samme). Det kan også udgøre plagiat i henhold til statens sædvaneret.
 2. 2
  Ikke tage noget fra internettet, eller andre steder, fordi det er næsten altid copyrightbeskyttet, som standard. "Jeg fandt det på internettet" er ikke et forsvar mod krænkelse af ophavsretten, arbejder på internettet er så copyrightable som enhver anden form for arbejde. Det er heller ikke "det ikke sige det var ophavsretligt beskyttet." I næsten alle jurisdiktioner, herunder Europa, og alle andre Bernerkonventionens underskrivere, er det ikke nødvendigt for et arbejde at have en eksplicit meddelelse om ophavsret for det at være ophavsretligt beskyttet. Det er heller ikke nødvendigt for ophavsretten til et værk, der skal registreres, hvilket blot gør det nemmere at blive kompenseret i retten. Uden en udtrykkelig dedikation til det offentlige domæne, antage, at det stadig er under copyright.
  • Der er en særhed i Europa «gennemførelse af Bern-konventionen: værker udgivet første gang før 1978 uden en meddelelse om ophavsret kan være offentlige domæne i Europa. Værker udgivet under meddelelse om ophavsret er ikke længere omfattet af ophavsret efter 75 år. De bliver offentligt ejet materiale. Værker udgivet af den amerikanske regering er offentlige domæne, uanset hvornår de blev udgivet.
 3. 3
  Må ikke forveksle ophavsrettigheder, varemærker og andre former for "intellektuel ejendomsret". Udtrykket "intellektuel ejendomsret" i sig selv, og den slags tro, det tilskynder har ført til disse meget forskellige ting at blive forvekslet med hinanden. Varemærker, for eksempel, forbyde anvendelse af bestemte ord, mærker, symboler, og så videre inden for visse sammenhænge, ​​at beskytte forbrugerne mod vildledning. Copyright ville ikke forhindre dig i, for eksempel, at skrive nogle nye tekst editor software og kalder det "Microsoft Text Editor", men varemærkeretten ville.
 4. 4
  Vær kreativ. Hvis du nogensinde spekulerer på, om en bestemt handling ville krænke ophavsretten til en anden, det spørgsmål at stille, er: Er dette et kreativt arbejde på min tæller, eller er jeg bare trække fra kreativitet andres Frokost, som enhver økonom ville? fortælle dig, er ikke gratis. Nogle eksempler:
  • Scanning noget selv ikke i sig selv give dig en ny ophavsret over noget. Du kan ikke scanne et fotografi fra, siger, et magasin og derefter sætte det på internettet; ophavsretten ville stadig bor med forfatteren af ​​arbejdet. Bagsiden af ​​dette er, at scanning et værk, der er i det offentlige domæne ikke ville i mange jurisdiktioner, give dig ophavsret til det resulterende scanning.
  • Tager et screenshot af en video eller et edb-program ikke genererer en ny ophavsret. Ophavsretten i den resulterende screenshot stadig vil blive afholdt af indehaveren af ​​ophavsretten til den originale video eller edb-program.
  • Nogle ikke-kreative ting er ikke copyrightable, for eksempel en almindelig tekst logo i en generisk font. Hverken er enkle geometriske former. Men du behøver ikke stole på dette, medmindre du er sikker.
 5. 5
  Lær om de offentlige domæne love for dit område. "Public domain" er kort hånd for "uncopyrighted" og ikke "distribueres offentligt." Et værk kan være ude af ophavsret på grund af alder, som har karakter af forfatterskabet, eller af andre årsager. I Europa arbejder hele forfattet af en føderal regering (ikke delstatsregeringen!) Ansat i løbet af deres officielle pligter er offentlige domæne, som er alle værker udgivet før 1923. Virker først oprettet i EU vil normalt være ophavsretligt beskyttet indtil 70 år efter ophavsmandens død.
 6. 6
  Stol ikke på "fair use" kaldet "fair dealing" i mange jurisdiktioner, fair use er simpelthen en garanti for, at loven om ophavsret ikke krænker ytringsfriheden og gøre kritisk kommentar umulig. Nogle anvendelser af teksten under "fair use" er undervisning, kritikker, kommentarer, rapportering og forskning. Den tillader for eksempel begrænsede citering af ophavsretligt beskyttet materiale. I visse jurisdiktioner vil det give oprette en kopi til personlig brug (såsom en backup). Det er ikke en blankocheck give dig ret til at gøre noget overhovedet, og kalder det "fair use". Fair use er en yderst kompliceret retspraksis, er det ofte meget vanskeligt for ikke-jurister til at fortælle på forhånd, hvorvidt en bestemt anvendelse, vil blive betragtet fair use i retten Hvis du er i tvivl, så søge tilladelse først..
 7. 7
  Vær på vagt om at skrive fiktion baseret på andre værker. Det blev sagt ovenfor, at "ideer kan ikke være ophavsretligt beskyttet." Dog kan fiktive karakterer, historie-linjer og indstillinger være ophavsretligt beskyttet (i det omfang de er originale). Det betyder, at fan-fiction, tegninger af figurer fra ophavsretligt beskyttede værker, og så videre er alle teknisk ophavsretskrænkelser. Sommetider rettighedshaverne vende det blinde øje til denne slags ting, men medmindre det udtrykkeligt er blevet godkendt, ikke regne med at dette er tilfældet.
  • Stock Tegn, på den anden side, kan ikke være ophavsretligt beskyttet eller varemærkebeskyttede.

Tips

 • Wikimedia Commons opretholde en omfattende oversigt over offentlige domæne lovgivning fra hele verden.
 • Følg lovens ånd, snarere end brevet. Ikke alene er dette godt form det virker i din favør. Chancerne er slank, at nogen "smuthul" du finder ikke er noget, der ikke har været gjort til døden ved domstolene allerede. Hvis det ikke har, chancerne er meget bedre, at en domstol vil tage stilling imod dig.
 • Eksempler på "fair use" er uddrag af copyright-beskyttet arbejde, såsom:
  • En enkelt screenshot af et edb-program eller et spil, som normalt ville blive brugt af en annoncør. Du kan bruge et indledende skærmbillede i et spil, men ikke en, der viser, hvordan man udfylder trin eller niveauer.
  • Et eller to sætning resumé af en artikel. Lige nok til at give en fungerende idé om indholdet. Fuld stykker og indlejrede objekter er ikke inkluderet.
  • En kopi af en sætning eller kort afsnit fra en artikel med alle unødvendige ord og sætninger snipped ud.
  • Et afsnit, eller endda en side, fra en væsentlig bog kan kopieres, hvis det er nødvendigt med henblik på beskrivelsen bliver skrevet. Normalt er et lille uddrag betragtes som "Fair Use", fordi det er simpelthen et citat og ikke en væsentlig kopi af indhold.
 • Nogle værker tillader afledte værker, et eksempel er Halo 3, som giver brugeren skabt videoer, der skal foretages og deles online.

Advarsler

 • Må ikke antage, at noget er uden copyright, bare fordi det er på internettet. Intet kunne være længere fra sandheden. Antag ophavsret, indtil du med rimelighed kan bevise andet.
  • En af de hyppigste fejl, der får folk i problemer, er at bruge gratis foto sites. Bare fordi billedet er på et af disse websteder betyder ikke den person, der bogført det der havde ret til at gøre det. Selv om der står "Nogle rettigheder forbeholdes", hvilket betyder du kun forpligtet til at sende tilskrivning, hvis foto blev oprindeligt ophavsretligt beskyttet, ophavsretten forbliver. Når du ser "Nogle rettigheder forbeholdes" skal du omhyggeligt kontrollere, hvad det betyder. Normalt er dette en Creative Commons 2.0, men du skal overholde betingelserne for denne særlige anvendelse. Ikke alle elementer under CC 2,0 behandles ens. Der er også en stærk mulighed, at CC 2,0 er blevet erstattet af CC 3,0, der ændrer betingelserne for reproduktion.
 • Må ikke under nogen omstændigheder, overtræder ophavsrettigheder tilhører Disney, Walmart, Vivendi Universal, Time Warner, Lionsgate. Disse organisationer er meget aggressiv og nådesløs, når det kommer til at håndhæve deres ophavsrettigheder. Som anført ovenfor, kreationer forfalde til public domain 70 år efter skaberens død, bortset fra visse poster blev oprettet mellem 1923 og 1977. De 70 årig karensperiode begynder ikke frem til 2019 ved en særlig lov vedtaget af Kongressen. Dette er blevet føjet til den amerikanske Copyright Act og Bern-konventionen. Alle de ovennævnte kreationer er inkluderet i denne opdatering af ophavsretsloven.