Wkodk

Hvordan man beregner værdien af ​​skrot guld

Hvis du har skrot guld, kan du sælge det, men for hvor meget? Guld priserne har en tendens til at stige, når økonomien er flad, eller der er bekymringer om krig eller inflation. Men før du sætter guld smykker, tandfyldninger, tænder, nuggets eller søjler til en skrot guld dealerens tæller (eller sende den ud med posten), bør du vide præcis, hvad det er værd at være sikker på, at du får en fair pris i bytte. De fleste skrot guld forhandlere holder beregningen en hemmelighed, men denne artikel giver dig al den information du har brug for at finde ud af værdien af ​​din skrot guld for dig selv.

Steps

Hvordan man beregner værdien af ​​skrot guld. Brug et forstørrelsesglas at dechifrere karat nummer på hvert stykke.
Hvordan man beregner værdien af ​​skrot guld. Brug et forstørrelsesglas at dechifrere karat nummer på hvert stykke.

Organiser dit guld ved karat

Adskillelse dit guld ved sin karat vægt vil ikke kun hjælpe dig begynde at vurdere dens værdi, men det kan påpege elementer, der ikke engang guld. Din første opgave er at lære at fortælle, hvis guld er ægte.

 1. 1
  Brug et forstørrelsesglas at dechifrere karat nummer på hvert stykke.
  • Hvis den er ulæselig, kan du vælge at få det guld testet af en velrenommeret forhandler. Der er også den mulighed, at noget af guldet er faktisk bare guldbelagte, hvilket en forhandler ville bestemme med sikkerhed ved at udføre en kemisk test.
  • Vær opmærksom på, at meget af det guld smykker fremstillet før 1980 er lidt under dens markante karat værdi. For eksempel, markerede smykker 18K ville faktisk være mellem 17K og 17.5K. I 1980 skiftede de love, med hensyn til mærkning og renheden af ​​guld smykker.
  • Hvis du stadig usikker på, hvorvidt et element er guld efter inspicere det med et forstørrelsesglas, forberede sig på at teste det.
 2. 2
  Udfør din egen test på de emner, du er usikker på.
  • Acid prøvekøbet syren og sten. Begge disse kan købes fra online eller fysisk smykker leverandører til en lille pris, og kan købes separat eller som et sæt. Et kit vil komme med 10K, 14K, 18K og 22K flasker test syre, som normalt vil være salpetersyre. Det vil også komme med en test sten, også kendt som en stribe sten eller røre sten, der vil blive foretaget fra mange forskellige materialer, bl.a. novaculite eller andre typer af flint materiale. Kits kan også købes med en ledsagende skala.
  • For mistanke 14K smykker, gnid punkt på sten og placere en dråbe af 14K syre på mærket det efterlader. Hvis din vare er faktisk 14K guld, vil det stå op til syren og ikke ændre sig.
  • Hvis det er 10K, vil 14K syre slå det brune. Hvis det forsvinder fuldstændigt, er det ikke engang guld.
  • Hvis det er en umærket element, gå op til 22K syre trinvist indtil det bliver brunt, og når det sker, anser det for at være den næste laveste karat. For eksempel, hvis den 18K syre har ingen effekt, men 22K syre slår det brune derefter overveje din vare for at være 18K. Hvis 14K syre har ingen effekt, men 18k syre forvandler det brune, anser det for at være 14k, og så videre for andre karat finhed tests.
  • Skey prøvekøb en guld tester eller guld verifikation pen beskæftiger den Skey metode. Disse testere sælge for under 40€, og kan give en 1000 tests. Denne test er et sikkert alternativ til syre og vil teste nøjagtigt på metaller såsom guld.
  • For alle formodede smykker, skriver langsomt en ¼ tommer linje og gå over den samme linje 4 gange uden at fjerne spidsen af ​​pennen fra testen metal.
  • Straks skrive en linje på nogen hvide papir.
  • Hvis det er under 10k, vil linjen være lys brun og blive grøn inden for få sekunder
  • Hvis det er 10k linjen vil være lys brun.
  • Hvis det er 14k, vil linjen være mørk brun.
  • Hvis det er 18k, vil linjen blive orange.
  • Hvis det er 22k, vil linjen være gul.
  • Hvis det er 24K, vil linjen være rød.
  • Hvis der ikke er nogen linje overhovedet ikke er guld
 1. 1
  Hold guld adskilt fra resten af dit guld. Hvis du har guldmønter, kan de have en numismatisk (mønt) værdi, der er over deres metal værdi. Denne tendens til at være baseret på alder, sjældenhed og generelle tilstand. I dette tilfælde er din bedste mulighed for at tage det til en mønt forhandler til bedømmelse. Dette er absolut værd at gøre, som du kan være i stand til at få flere penge på den måde.
  • Hvis du har erfaring bortauktionering emner til salg online, kan du være i stand til at sælge mønten online, men du kan få brug et ægthedscertifikat at overtale købere til at betale top dollar. Det giver også mening at have et sikkert betalingssystem på plads til at gøre kunderne føler sig trygge med deres transaktion. Fordelen ved en auktion (forudsat du er klar over møntens reelle værdi) er, at det kan gå ud over din prisforlangende hvis flere samlere byde på mønten.
  • Læs, hvordan at bestemme værdien af ​​guldbarrer guldmønter for flere detaljer om at vurdere deres værdi.

Bestem gram vægten af ​​din guld

Bestemmelse af vægten af ​​din skrot guld vil hjælpe dig med at beregne sin base værdi. Dette repræsenterer ikke nødvendigvis den pris, du får, men det er godt at have dette tal som reference, når du starter forhandlinger.

 1. 1
  Få en skala at vægte dit skrot guld.
  • Køb en guldsmed 's skala. Sådant omfang er tilgængelig online for mindre end USD40€. Dette er den bedste måde at præcist vejer dit guld, da guldsmedens skalaer er bygget til at være mere præcis end en typisk gram skala, du ville have i dit hjem.
  • Brug en fødevare skala, hvis du ikke kan købe en juvelerbutik skala. Hvis du har en fødevare skala i dit hjem, kan du bruge den til at veje din guld. Mest billige fødevarer skalaer vejer kun ved ounce, så sørg for at vurdere funktionaliteten af ​​skalaen, hvis du ware købe en specielt at vægte dit skrot guld.
  • Tag din skrot guld til en guldsmed til vejning.
 2. 2
  Vej din skrot guld. Vær sikker på at veje dine emner i grupper, baseret på deres særlige karat. Placer dine emner på skalaen og lad det bundfælde sig, før tager læsning. Afhængigt af skalaen, kan der være en pil, der afregner nær en nøjagtig gram beløb og du tager dine målinger fra der. Dog vil dyrere skalaer har en digital udlæsning, der gør beregninger så nemt som at læse skærmen.
 3. 3
  Konverter til gram hvis din skala vejer kun i ounces. Konverteringen ratio er 28.3495231 gram per ounce, eller omkring 14,175 gram per halve ounce.
  • Normalt vil du ikke have en fuld ounce guld til en bestemt karat, og hvis du gør, vil det kun være for en enkelt karat finhed, så har alle dine beregninger i den samme vægt målingen gør tingene meget lettere senere i processen.

Bestem værdien af ​​dit guld

Vide, hvor meget dit guld er værd er fantastisk oplysninger til at have, når du begynder processen med at sælge den. Der er en eksakt formel til beregning af per-gram værdien af ​​din skrot guld, og den eneste variable faktor i ligningen er den aktuelle markedspris på guld.

 1. 1
  Bestem den nuværende pris på guld. Du kan finde dette ved at søge på internettet eller slå det op i din lokale avis. Guld værdiansættes per troy ounce, med en troy ounce svarer 31,1 gram. Guldprisen svinger time efter udbud og efterspørgsel, så prisen kan være meget forskellig i eftermiddag fra den pris, du så i morgen.
  • Det er bedst at bruge internettet for opdateringer, som du kan endda gøre, mens stående ved guldet købers tæller ved hjælp af din mobiltelefon Internetadgang kapaciteter.
 2. 2
  Opdel dagens i dollar per ounce den 31..1 at få dagens guldpris per gram. For eksempel€ derefter, hvis dagens pris pr ounce er USD1200 dagens pris per gram er USD40 0,45€ (USD1200€ / 31,1).
 3. 3
  Multiplicer ved finheden af guld. For hver gruppe af guld, karat dividere med 24, derefter multiplicere dette tal med dagens guldpris per gram. For eksempel, hvis du har 10K guld og den nuværende pris på guld USD1200€ per ounce eller USD40€ 0,45 per gram (1200€ / 31,1), så prisen på dit skrot guld er USD40€ 0,45 x 0,4167 = USD20€ 0,44 per gram.
  • 10k = 10/24 = 0,4167
  • 14k = 14/24 = 0,5833
  • 18k = 18/24 = 0,750
  • 22k = 22/24 = 0,9167
 4. 4
  Husk på, at dette er for illustrationens skyld, stadig guld har til at gå gennem en analyse proces til at bestemme den sande procentdel af guld. For eksempel analyserede 14k er 0,575%, når du smelte guld, du vil tabe på grund af legeringer, der anvendes i beslutningsprocessen.
 5. 5
  Multiplicer prisen per gram af vægten i gram. Hvis du har 10 gram 10K guld, og du beregnet den pris 0,44€ USD20 per gram, så dit skrot guld er værd 10 x USD20€ 0,44 = USD160 0,40€. Nogle eksempler:
  • Hvis du har 5 gram 14K skrot og guld er USD1200€ 0,00 i dag, så USD1200€ divideret med 31,1 vil være lig USD40 0,45€. Det tal ganget med 0,5833 (14K) kommer ud til USD25€ 0,01 per gram. USD25€ 0,01 ganget med 5 gram lig USD115 0,05€.
  • Hvis du har 15,3 gram 10K guld skrot USD1200€ divideret med 31,1 lig USD40 0,45€, og at beløb multipliceret med 0,4167 (10K) er lig USD20€ 0,44 per gram. USD20€ 0,44 ganget med 15,3 gram lig USD245 0,02€.
  • De fleste mennesker bruger gram for disse beregninger, men nogle guld købere bruger Pennyweight (DWT) i stedet for gram. Der er 20 pennyweights i en troy ounce. Du kan erstatte 20 til 31,1 for at beregne Pennyweight i vores formel. Du kan også formere en Pennyweight med 1.555 for at få en tilsvarende gram vægt eller opdele en gram vægt af den samme 1.555 for at få Pennyweight.

Tips

 • Aldrig sælge diamanter eller ædelstene til guld købere. Gør dem fjerne stenene fra smykker og give dem til dig, aldrig lade varen ud af syne. Send ikke diamanter eller ædelstene til raffinaderier. Du absolut ikke vil blive kompenseret for dem, og de højst sandsynligt ikke vil blive returneret. Et velrenommeret guldsmed anbefales til fjernelse og vurdering af sådanne poster før sælge resten til skrot.
 • Skrot guld forhandlere (som kan findes i pantelånere eller butiksfacader med skilte som "vi køber guld"), vil sandsynligvis købe guld fra dig på omkring 30 til 60 procent mindre end hvad det er faktisk værd, da de skal behandle den ( re-assay det) og stadig slå en fortjeneste at videresælge det. Givne nutidens høje marginer, der sælger til disse købere ikke anbefales. Ikke desto mindre, kan du finde steder, der vil betale dig en høj procentdel af dit guld sande værdi, mens stadig gør profit. Hvis du vil sælge til en guld køber, ikke bare gå til ét sted. Shop dine varer rundt for at få den højeste pris til rådighed.
 • Guld raffinaderier normalt betaler 90 til 98 procent, og de fleste velrenommerede olieselskaber har en hjemmeside med angivelse af de faktiske tilbydes procenter. Men mange har en minimum buy vægt, hvilket er normalt omkring 3 og 5 oz. Mindre mængder kan sælges på højt profilerede auktion sites for omkring 90 procent, eller nogle gange mere, hvis du har gode, wearable smykker.
 • Ældre dental guld kan være 24k, men nyere dental guld er normalt 16k. Den karatage af dental guld varierer meget med 8K til 18K er den samme række. Hvid metal i tand hardware kan ligne platin, men passe på ikke at forveksle det med Carbo-Chlor, der passerer prøvestenen for guld og platin. Uanset hvad, kan dette sendes til raffinaderier, og det vil blive analyseret ligesom guld og platin.
 • For en liste over velrenommerede forhandlere i Europa, se Europa Mønts side om anbefalede mønt-og guld købere.

Advarsler

 • Vær opmærksom på din regeringens skatteregler i forhold til at sælge guld. Spørg din revisor, hvis du er usikker.

Ting du behøver

 • Skrot guld
 • Internet-og / eller avisartikler om guldpriserne
 • Guldsmedens skala eller køkken skala
 • Syre og sten eller guld verifikation pen til afprøvning guldet selv
 • Lommeregner til konverteringer og beregninger