Wkodk

Hvordan til at tillægge en creative commons licens arbejde

Hvis du støder på indhold eller billeder licenseret med Creative Commons (ligesom alt indhold og billeder på Google), er det dit ansvar at kreditere skaberen på den måde, de angiver. Disse instruktioner er klare i teorien, men mange mennesker, der gælder CC licenser til deres arbejde ikke angiver, hvordan de ønsker at blive tildelt. I praksis er her, hvordan du kan håndtere tilskrivningen krav, når du bruger Creative Commons licenseret materiale.

Steps

Hvordan til at tillægge en creative commons licens arbejde. Hold intakt ophavsretsmeddelelser til creative commons licens arbejde.
Hvordan til at tillægge en creative commons licens arbejde. Hold intakt ophavsretsmeddelelser til creative commons licens arbejde.
 1. 1
  Hold intakt ophavsretsmeddelelser til creative commons licens arbejde.
  • Hvis et værk, du bruger, har en meddelelse, der siger "© 2008 Molly Kleinman", kan du ikke kopiere det, og det er ikke creative commons.
  • Hvis en sådan meddelelse ikke vises, er der ingen grund til at vælge en bestemt varsel. Du bør dog tilføje "Anvendt med tilladelse." Eller noget i den retning. Husk, at manglen på © symbolet betyder ikke det ikke er ophavsretligt beskyttet - vil du stadig nødt til at erkende dit forbrug og kilden.
 2. 2
  Credit forfatteren, licensgiveren og / eller andre parter (såsom en wiki eller tidsskrift) på den måde, de angiver. Hvis skaberen har en note knyttet til hendes arbejde, der siger, "Please attribut Molly Kleinman som skaberen af ​​dette arbejde," og derefter tilskrive Molly Kleinman.
  • Hvis der ikke er nogen note, men der er en meddelelse om ophavsret (se ovenfor), tilskriver rettighedshaveren nævnt i meddelelse om ophavsret.
  • Hvis der ikke er note eller meddelelse om ophavsret, men der er et brugernavn, tjek skaberens profil for at se, om det angiver, hvordan at tilskrive skaberens værk. Hvis den ikke gør, tilskriver brugernavnet.
  • Hvis der ikke er skaberen eller forfatterens navn af nogen art, men der er en hjemmeside (som Google), tilskriver hjemmesiden ved navn.
 3. 3
  Brug bestemte titler og links hvor det er muligt. Omfatte følgende elementer i de fleste tilskrivninger:
  • Titlen på værket: Hvis arbejdet har en titel, kalde det ved navn. Hvis den ikke gør, kan du bare sige "Dette arbejde af Molly Kleinman..." eller bare "Untitled ved Molly Kleinman...". Brug hvad synes passende, og gør det klart, hvor arbejdet stammer fra.
  • URL'en til arbejde, hvis det er relevant: Link tilbage til den oprindelige kilde af arbejdet. Det kan hævdes, at dette er den vigtigste del af tildelingen varsel. Det kan hjælpe skabere holde styr på steder, hvor deres arbejde vises ved at se, hvad links er trafik til deres hjemmesider. Det giver også brugere af dit arbejde en nem måde at opspore den oprindelige kilde. Hvis du gengive et CC-licenserede værk i en print-format, kan du ikke ønsker at medtage en lang og grim URL, og der kan være situationer, hvor de forlader en URL er passende. Men generelt er det link den mest værdifulde del af tilskrivning.
  • URL'en til Creative Commons-licens: Link til licensen. Den oprindelige arbejde skal have et link til licensen, hvorunder den blev udgivet, link til det samme sted. Du behøver ikke at indeholde den fulde ordlyd af licensen, når du gengiver et CC-licenserede værk.
 4. 4
  Brug Creative Commons licens bygherre for nem generering af en standard tilskrivning. Der er en klar standard måde at formatere tildelingen af ​​en CC-licenserede værk:
  • Gå til http://creativecommons.org/choose/.
  • Klik på knappen "Vælg en licens."
  • Vælg de radio-knapper, der er relevante for den licens, du har brug for, skal du udfylde de linjer, der skal udfyldes, og derefter knappen "Vælg en licens" nedenfor. Det vil så vise den fulde HTML, som du bør copy / paste til siden. Licensen billede vises på din side. Som du udfylde licensen generator, der er blå Hjælp-knapper, der vil forklare hver indstilling, som du hen ad vejen.
  • Hvis en eller anden grund, kan du ikke få adgang til creative commons stedet for at generere en licens, skal du blot tilføje følgende: "© CC 2008 Molly Kleinman) De oplysninger, der skal tilføjes i stedet for () kan (?).? findes i artiklen Sådan bruges en creative commons licens.

Tips

 • Licenserne ikke kræver, at du informere en skaberen, at du bruger hendes CC-licenserede værk, men det er en dejlig ting at gøre, hvor det er muligt. De fleste mennesker er meget glade for at erfare, at nogen bruger og bygge videre på deres kreationer, det er derfor de bruger Creative Commons licenser i første omgang.
 • Alle tilskrivninger er CC-BY. Andre betegnelser tilsættes som nødvendigt.
 • Licenser er lejlighedsvis opdateret. For eksempel har CC Attribution 2.0 Generisk blevet opdateret til CC Attribution 3.0 Unported, og CC Attribution 4.0 er planlagt til udgivelse i slutningen af ​​2012. Selvom du stadig se CC-BY tilskrivning har de juridiske rettigheder til at bruge licensen ændret. Mens du læser CC-BY, licensen er faktisk CC-BY 3.0, er de 3,0 normalt ikke skrevet, fordi alle CC-BY afskrivningerne skal nu i overensstemmelse med de 3,0 standarder. Selvom dette ikke er en stor big deal for de fleste mennesker, er det godt at vide, hvis de juridiske begrænsninger forandring.

Advarsler

 • Bare fordi arbejdet er licenseret under Creative Commons betyder ikke, du kan skrive på overalt, eller gøre, hvad du vil med det. Hvis licensen er CC-BY, tillægge arbejdet til den oprindelige forfatter er alt, du behøver. Følgende CC licenser har dog yderligere restriktioner eller krav:
  • Attribution-NoDerivs (Du må ikke ændre, bearbejde eller bygge videre på dette arbejde.) Skriftlig CC-BY-ND.
  • Attribution-ShareAlike (Hvis du ændrer, bearbejder eller bygger videre på dette værk, må du distribuere det resulterende værk under tilsvarende vilkår med denne.) Skriftlig CC-BY-SA. (Hvis du ændrer, bearbejder eller bygger videre på en Share Alike arbejde, du skal dog stadig kreditere den oprindelige forfatter ved tilskrivning.)
  • Attribution-Ikke Kommerciel (Du må ikke bruge dette værk til kommercielle formål.) Skriftlig CC-BY-NC. Teknisk, medmindre andet er angivet, alle CC licenser er Non Commercial.
  • Attribution-NonCommercial-NoDerivs (Du må ikke bruge dette værk til kommercielle formål. Du må ikke ændre, bearbejde eller bygge videre på dette værk) Skriftlig CC-BY-NC-ND.
  • Attribution-NonCommercial-ShareAlike (Du må ikke bruge dette værk til kommercielle formål Hvis du ændrer, bearbejder eller bygger videre på dette værk, må du distribuere det resulterende værk under tilsvarende vilkår med denne.) Skriftlig CC-BY -NC-SA. (Hvis du ændrer, bearbejder eller bygger videre på en Share Alike arbejde, du skal dog stadig kreditere den oprindelige forfatter ved tilskrivning.) Et vigtigt punkt at huske er, at uanset licens, skal den oprindelige tildeling ledsage objektet. © CC-SA-BY Molly Kleinman med ændringer af JOHN JONES er acceptabel, men © CC-SA-BY Molly Kleinman del er påkrævet.