Wkodk

Sådan skal du tage noter

Tager noter er en vigtig del af at studere, og det er vigtigt, at dine noter er grundig og præcis. Her er hvordan du får mest ud af en forelæsning og få et sæt af fantastiske noter at vise for det.

Steps

Sådan skal du tage noter. Udfyld den tildelte læsning for den dag.
Sådan skal du tage noter. Udfyld den tildelte læsning for den dag.

Forberedelse før forelæsningen

 1. 1
  Udfyld den tildelte læsning for den dag. Din professorens forelæsning vil sandsynligvis udvide off af det materiale, tildelt i læsning. Hvis du ikke gør det læsning, du mangler den nødvendige baggrundsinformation til fuldt ud at forstå foredraget og meningsfuldt bidrager i klassen.
  • Nogle professorer gør fuldstændig re-hash den tildelte læsning i løbet af deres foredrag. I så fald, kan du bruge din dømmekraft til at beslutte, om du ønsker at fuldføre læsningen forud for foredrag eller at skimme det bagefter at sikre, at du har detaljerne nøjagtigt.
 2. 2
  Check online for kursusmaterialer og foredrag skitserer tilbydes af din professor. Din professor har muligvis annonceret emnet eller nøgle ideer i den kommende foredrag, og det er vigtigt, at du er opmærksom på denne struktur går ind i foredraget. Dermed vil sikre, at du vil være mere tilbøjelige til at forudsige sin organisation og forstå materialet godt.
  • Konverter de medfølgende nøglebegreber / store begreber / etc. i spørgsmål, som du ved, du skal fokusere på, mens du lytter til foredraget. Strukturere din notebook ifølge overskrifterne fastsat i dispositionen.
  • Hvis der ikke skitse er givet, så prøv at strukturere præsentationen dig selv, når du besøger noterne senere.
 3. 3
  Sidde så tæt på forsiden af rummet som muligt for at fjerne distraktioner. Du kan selv ønsker at komme fem eller ti minutter for tidligt at få en god plads og har tid til at oprette din pen og notebook eller laptop. Du ønsker at sikre, at du kan høre professor tydeligt, se alt skrevet på tavlen, og føler sig trygge stille spørgsmål eller komme med bemærkninger, når det er relevant.
 4. 4
  Bestem, hvordan du ønsker at tage noter og være forberedt med de nødvendige forsyninger. Medbring en bærbar computer, hvis du skriver hurtigere end du skriver og foretrækker at tage noter på det. Ellers har ekstra blyanter skærpes og ekstra bly til mekaniske blyanter og / eller kuglepenne. Sørg for at have en levering af ekstra ark af binde papir så godt.
  • Du kan prøve at tage noter i hånden og med en bærbar computer til at beslutte, hvilken en du bedst kan lide.
  • Husk, at du kan foretrække forskellige metoder til forskellige klasser - eksempelvis matematik foredrag tendens til at låne sig til notatskrivning i hånden, men filosofi foredrag kan være lettere at komme ned ved hjælp af en bærbar computer.
 5. 5
  Hvis du beslutter dig for at tage noter med en bærbar computer, mener en af de følgende programmer til at hjælpe dig med at organisere og forbedre din notatskrivning.
  • Hvis du tager noter på en bærbar, eller skriv dine noter i studievejledninger, tjekke din Microsoft Word-projekt galleri for noget, der hedder en "notebook layout." Dette dokument efterligner udseendet af en notesbog, og giver dig mulighed for at indsætte faner for at skabe sektioner titelblade for nem reference, tegne supplerende diagrammer, og optage lyd noter. Den er bygget specielt til notatskrivning, så kugler er nemme at bruge og organisere. Bedre endnu, er det allerede indgår i de fleste versioner af Microsoft Word.
  • Hvis du har en adgang til internettet på din bærbare computer, kan du bruge kollaborative tage noter platform Unishared. Det vil tillade dig at slå dig sammen med nogle af dine venner i klasseværelset for at skrive samarbejdsprojekter noter på det samme dokument i levende. Det giver dig mulighed for at holde fokus på kurset og har rig noter på samme tid.
  • PerfectNotes (www.perfectnotes.com) software registrerer din foredrag, mens du tager noter. På ethvert tidspunkt kan du bogmærke vigtige punkter. Senere, kan du hurtigt gå tilbage og høre, hvad du gik glip af ved at klikke på dine bogmærker. Eller hvis en del af dine noter er uklare, skal du blot klikke på dine noter, og lyden vil være tilgængelige for dig at gennemse. På få sekunder kan du høre netop den del, der var uklar.
  • Levende Scribe Smart Pen (www.livescribe.com) er et fantastisk værktøj for dem, der ikke ønsker at tage en notesbog til klassen. Tag noter ved hjælp af Smart Pen på specialpapir. Når du ønsker at høre noget igen, skal du blot klikke på de noter, der er uklare og høre dem igen.
  • Microsoft OneNote (www.microsoft.com) effektivt arrangerer forskellige dokumenter (websider, PDF, diagrammer, grafer, emails, klasse noter osv.) på ét sted. Det lader dig optage stemmer alene eller med video og gem den i OneNote dokument.

Under foredraget

 1. 1
  Lyt omhyggeligt til indførelsen af foredraget. Kopiere, hvad der er skrevet på tavlen eller overheadprojektor. Hver professor organiserer hver forelæsning til en slags skitse, selvom det er implicit og løst følges. Ved at kende denne skitse, vil du være bedre forberedt til at forudse, hvad noter, du bliver nødt til at tage.
 2. 2
  Tage noter i omrids format. Nedenunder afsnitsoverskrifter, nedskrive ideer i punktform og supplerende ideer med indrykket sub-kugler. Det er meget bedre end bare at skrive alt ned som et nyt punkt.
  • Professorer er ikke altid organiseret omkring følgende hovedpunkter med underpunkter, så husk på, at du måske nødt til at re-organisere dine noter efter foredraget. Det er derfor, det kan være en fordel at tage noter med en bærbar computer, som redigering bliver problemfri.
  • Din første prioritet bør gribe foredraget indhold og skrive det ned - aldrig lade organisation kompromittere din information erhvervelsen.
 3. 3
  Brug forkortelser og springe uvigtige ord til at tage noter effektivt. Kun optage de vigtige ord, som du har brug for at få ideen om den foretagne point. Skip ord som "den" og "a", der ikke formidler yderligere betydning til foredraget indhold. Opret forkortelser til at hjælpe dig skrive ting ned hurtigt, såsom tegning pile for stigning / fald eller vise årsagssammenhæng, og især for udtryk anvendt igen og igen (fx IR for internationale forbindelser).
  • Husk: dit mål er at forstå, hvad professoren siger, ikke at forsøge at optage præcis alt, hvad han eller hun siger.
 4. 4
  Genkend hovedtankerne med signalord, der indikerer noget vigtigt er at følge signalet>. Din instruktør er ikke til at sende op en raket, når han / hun angiver en vigtig ny idé eller giver et eksempel, men hun vil bruge signaler til telegrafere hvad hun gør. Enhver god højttaler gør det, og du kan forvente at modtage disse signaler. Eksempler omfatter:
  • Der er tre grunde til...
  • First... sekund... tredje...
  • Betydningen af ​​_____ er...
  • Virkningen af ​​______ er...
  • Fra dette kan vi se...
 5. 5
  detaljer eller eksempler detaljer>. Tag ned eksempler og skitser eksempler> hvori underviseren fremlægger. Angiv eksempler med "fx" eller "ex". Lægge særlig vægt på detaljerne ikke er omfattet i lærebogen, da disse sandsynligvis vil give dig point på eksamen.
  • Tegn diagrammer til begreber, du ikke kan huske nemt eller ikke forstår.
 6. 6
  summa ry Summa>. Du kan bruge den til at kontrollere tilrettelæggelsen af ​​dine noter. Hvis dine noter synes uorganiseret, kopierer de vigtigste punkter, der er behandlet i resuméet. Det vil hjælpe med at revidere dine noter senere.
 7. 7
  stille spørgsmål spørger>. Når eleverne stille spørgsmål, nedskrive spørgsmålene og lærer / professor 's svar. Disse yderligere oplysninger kan besvare spørgsmål, du har så godt.

Efter foredraget

 1. 1
  Revider dine noter så hurtigt som muligt, helst umiddelbart efter foredraget, da der på daværende tidspunkt vil du stadig huske en god del af foredraget. Det er et godt tidspunkt til at fremhæve eller understrege vigtige dele af foredraget, og farvekode tilbagevendende begreber. Markant-up noter vil være helt uvurderlig, når du begynder at studere til testen, som du kan hurtigt og effektivt minde dig selv, hvad de vigtigste dele af en forelæsning bestod af.
 2. Sørg for at genlæse dine noter inden for 24 timer foredraget at maksimere information fastholdelse.
2
Revidere den med en klassekammerat. To elever se og høre mere end én. Dine noter vil have forskellige huller end dit klassekammerater.

Tips

 • Har en ordentlig holdning. Lytter godt, er et spørgsmål om at være meget opmærksom. Vær forberedt på at være åben om, hvad underviseren kan sige, selvom du kan være uenig med det.
 • Forsøg ikke at skrive ned hver ord i foredraget. Det er bedre at lytte opmærksomt, forstå emnet / punkt bliver forklaret, og notere ned noter i punktform - men ikke så kortfattet, at de ikke giver mening for dig senere!
 • Hvis din professor begynder at komme off topic ved at fortælle en historie, være opmærksom og gøre en dom opkald om at notere noget ned om det. Historier hjælpe folk husker information. Historien kunne være relateret til, hvad du lærer, og kan endda være på prøve.
 • Tegn en boks rundt opgaver og foreslåede bøger, så du kan identificere dem hurtigt. Mark idéer, som foredraget understreger med en highlighter, pil eller nogle særlige symbol.
 • Hvis du går glip af et foredrag, så sørg for at skrive det ned i dine noter så godt, så du ikke vil glemme. På denne måde sikrer du, at du vil få de noter fra en ven eller kollega i stedet for at gå glip af det materiale, helt.
 • Saml noter til hvert kursus på ét sted, i en separat notebook eller afsnit i en notesbog. Sørg for at dine noter er organiseret kronologisk og har titlen. Brug en løsblade notebook snarere end en notebook med en permanent binding, så du kan re-organisere noter på den mest effektive måde, når det drejer sig tid til at gennemgå til eksamen.
 • Brug mindmaps, hvis du har lært at tegne dem. Spørg nogen til at vise dig den metode, eller Google oplysningerne. Mind maps er en glimrende måde at organisere ideer på papir, og du kan nemt tilføje eksempler / historier / støtte info / dokumentation på de rigtige steder, selvom din lærer nævner dem meget senere.
 • Integrere forskellige farver blæk, diagrammer, tegninger af din egen. Gør dine noter dine noter. Udnyt hvordan man lærer (visuelt, fonetisk [efter gehør] eller aktivt) og skrive / tegne dine noter i henhold til denne stil.
 • Medbring en diktafon. Smartphones har også apps, der giver dig mulighed for at optage lyde. Du bør dog stadig tage noter. Optagelsen er blot en fall-back-enhed, hvis du indser, at du har glemt noget vigtigt, eller du ikke er sikker, hvis du transskriberede noget præcist.
  • Lad ikke dette blive en krykke. Det vigtige er at behandle oplysningerne i dit hoved, ikke at optage det på din optager. Bemærk at tage - også når kun 70% er taget ned - er mere fordelagtig end 100% optagelse, fordi du gør dig selv behandle oplysningerne, mens jotting det ned.

Advarsler

 • Hvis du samle dine personlige ejendele, når du skal lytte, er du forpligtet til at gå glip af en vigtig pointe - måske en meddelelse om den næste eksamen - eller i det mindste, læreren fornærme.
 • Husk, at du er der for at analysere og bearbejde analysere>, ikke: at optage. Stykker af elektronik kan optage bedre end dig, men de får ikke en akademisk grad eller et eksamensbevis. Sørg for at holde behandling og analyse trods en optager ved hånden.
 • Bede om tilladelse, før du bruger optageudstyr og slette dine optagelser, så snart den sidste eksamen er overstået. Nogle professorer kan ikke ønsker at optage deres forelæsninger, hvis de ender delt eller lagt online uden professoren få kredit eller økonomisk kompensation for deres ekspertise. Det kunne endda være ulovligt at lave en optagelse uden deres tilladelse!
 • Samtidig skal det bemærkes, at doodling har været kendt for at forbedre hukommelsen, så doodling under dele af foredrag, som ikke kræver note making kan faktisk være gavnligt i modsætning til distraherende. Brug skøn, når kruseduller eller laver andre aktiviteter, der forringer udelukkende fokuserer på at lektionen.
 • Gør ikke noget, der kan aflede opmærksomheden fra at tage noter, såsom kruseduller eller kuglepen spejlvende. Disse aktiviteter bryde øjenkontakt og koncentration, de er også distraherende for andre. Derfor, hvis du lærer bedst, mens kruseduller eller trykke din fod, sidde nær folk, der gør det samme, eller som ikke holder iøjnefaldende i din retning.