Wkodk

Hvordan man opbygger en hukommelse palads

Ved World Memory Championships, huske top konkurrenter størrelsesordenen 20 blandes kortspil i en time og mere end 500 tilfældige cifre på 15 minutter, blandt andre arrangementer. Tror du har hvad det kræver? Tro det eller ej, næsten alle har evnen til at udføre sådanne fantastiske bedrifter. Konkurrencedygtige mennesker udenad ikke nødvendigvis har "bedre memories" end resten af ​​os, i stedet de lære og perfektionere en række aliaser (memory hjælpemidler) for at forbedre deres evne til hurtigt at lære og huske næsten alt. En af de mest nyttige og udbredte aliaser er hukommelsen slot, et sted eller en række steder i dit sind, hvor du kan gemme oplysninger, som du har brug for at huske. Med tiden og praksis, kan man opbygge en hukommelse palads, og de er nyttige for langt mere end bare hukommelse konkurrencer og trivia. Her er hvordan du bygger din egen:

Steps

Hvordan man opbygger en hukommelse palads. Beslut dig for en plan for dit palads.
Hvordan man opbygger en hukommelse palads. Beslut dig for en plan for dit palads.

Oprettelse af din egen hukommelse palads

 1. 1
  Beslut dig for en plan for dit palads. Mens en hukommelse palads kan være et rent forestillet sted, er det lettere at basere det på et sted, der eksisterer i den virkelige verden, og at du er fortrolig med. En grundlæggende palace kunne være dit soveværelse, for eksempel. Større hukommelse paladser kan være baseret på dit hus, en katedral, en tur til hjørnet butik, eller hele din by. Jo større eller mere detaljerede den virkelige sted, jo flere oplysninger du kan gemme i den tilsvarende mentale rum.
 2. 2
  Definer en rute. Hvis du bliver nødt til at huske ting i en bestemt rækkefølge, er det vigtigt, at du følger en bestemt rute gennem dit palads, både i den virkelige verden og i dit sind. Således når du har besluttet, hvad din hukommelse palace er, beslutte, hvordan du vil rejse gennem det. Hvis du ikke virkelig har brug for at huske ting i orden, er dette trin unødvendigt, men stadig nyttigt, da det gør huske dit palads lettere.
 3. 3
  Identificere specifikke lagerpladser i dit palads eller langs din rute. Når du bruger din hukommelse palads, vil du sætte de enkelte ting, der skal huskes, (et nummer, et navn eller en del af en tale, at du vil give, for eksempel), i bestemte steder. Derfor, er du nødt til at identificere så mange steder, som du tror, ​​du får brug for. Gå gennem din struktur eller langs din rute og virkelig observere det. Hvis dit palads er faktisk en rute, som dit drev til at arbejde, kan lagerpladser være vartegn undervejs: din næstes hus, en korsvej, en statue eller en skyskraber, for eksempel. Hvis slottet er en struktur, kan du sætte ting i de forskellige rum. Inden værelser, kan du identificere mindre steder, såsom malerier, møbler og så videre. Det centrale er at sørge for steder, du vælger, er adskilt fra hinanden, så ingen placering kan forveksles med en anden.
 4. 4
  Huske din hukommelse palads. For din hukommelse palads at være effektiv, er du nødt til at forpligte det til hukommelsen perfekt. Den bedste måde at gøre dette på er rent faktisk at trække en plan (eller et kort, hvis paladset er en rute), som viser vartegn eller oplagringssteder, du har valgt. Prøv at visualisere slottet, når du ikke er der, og derefter kontrollere din mentale billede mod kortet for at sikre, at du har husket hver placering og sætte dem i den rigtige rækkefølge. Forestil vartegn i så mange detaljer som muligt: ​​sørg for din mentale billede inkluderer deres farver, størrelser, lugt og andre definerer karakteristika.
 5. 5
  Sted ting, der skal huskes i dit palads. Når du har bygget dit palads og har det fast implanteret i dit sind, er du klar til at bruge det. Put en overskuelig mængde af information i hvert sted. For eksempel, hvis dit palads er dit hus, og du forsøger at huske en tale kan du placere de første par sætninger på dit dørmåtte, og den næste par i nøglehullet på din dør. Må ikke lægge for meget information på et enkelt sted, og hvis visse ting skal holdes adskilt fra andre, sætte dem i forskellige steder. Sørg for, at du placerer tingene langs din rute i den rækkefølge, som du har brug for at huske dem, hvis relevant.
 6. 6
  Brug symboler. Du behøver ikke nødvendigvis behøver at sætte en hel perlerække af ord eller tal på et givet sted for at være i stand til at huske det, og forsøger at gøre så kan være besværlig og kontraproduktivt. Generelt alt hvad du behøver at gemme i hvert sted, er noget, der vil jogge din hukommelse, noget, der vil føre dig til selve ideen, du forsøger at huske. Så hvis du forsøger at huske et skib, billede et anker på din sofa. Hvis skibet er USS Wisconsin, billede ankeret lavet af ost. Symboler er stenografi og gøre minderne mere håndterbar, men de kan også være mere effektiv end at forestille den egentlige ting, du forsøger at huske.
 7. 7
  Vær kreativ. De billeder, du lægger i dit palads, bør naturligvis være så mindeværdigt som muligt. Generelt vil billederne være mere mindeværdig, hvis de er absurde (ud over det sædvanlige) [se advarsler], eller hvis de er knyttet til nogle stærke følelser eller personlig erfaring. Tallet 124 er ikke specielt mindeværdig, men et billede af et spyd formet som nummer 1, som går gennem en svane (som ligner nummer 2), og opsplitning svanen i 4 stykker er. Ja, det er foruroligende, men det er en del af, hvad der gør det holde i dit sind.
 8. 8
  Bestanden dit palads med andre aliaser. Der er mange enkle aliaser som du kan bruge i kombination med hukommelsen slottet. Som et eksempel antage, at du har brug for at huske en hel del om musik komposition. Når du indtaster dit køkken, kan du se en lille dreng spiser et stykke chokolade sludder, hvilket ville fremkalde den første bogstaver huskeregel "Enhver god dreng fortjener Fudge", som igen vil give dig mulighed for at huske rækkefølgen af ​​noter på linjerne i G-nøgle (EGBDF).
 9. 9
  Udforsk dit palads. Når du har fyldt dit palads med stemningsfulde billeder, er du nødt til at gå igennem det og se på dem. Jo mere du udforske dit palads, desto lettere vil du huske dens indhold på efterspørgslen. I dit sind, du ønsker at se James Joyce, for eksempel, sidder på dit toilet, som om han tilhørte der og var virkelig en integreret del af dit badeværelse indretning.
 10. 10
  Brug dit palads. Når du har gemt indholdet af dit palads, kan du hente dem blot ved mentalt at gå igennem det, eller ser omkring det. Hvis du har brug for at holde en tale, bare følg din rute, for som du gør det. Hvis du har brug for at huske på, at din kærestes fødselsdag er 16. marts blot gå ind i dit soveværelse og se soldaterne "marcherer" på sengen til tonerne af 80'erne kult klassiske "Sixteen Candles". Med øvelse vil du være i stand til at starte hvor som helst i dit palads eller langs din rute til at huske en bestemt stykke information.
 11. 11
  Opbyg nye paladser. En hukommelse palads kan genbruges igen og igen, hvis du har brug for kun begå ting til hukommelsen for en kort tid. Bare erstatte eksisterende indhold med nye, og du vil snart huske kun de nye. Hvis du har brug for at huske indholdet af dit palads i lang tid, kan du holde det palads, som det er og skabe nye til at gemme andre oplysninger efter behov. Hvis dit hus indeholder telefonnumrene på alle, du kender, kan du gå til din arbejdsplads, hvis du har brug for at huske rækkefølgen af ​​et spil kort.

Tips

 • Være vedholdende. Hukommelsen Slottet er et meget kraftfuldt værktøj, men det er ikke nødvendigvis let at mestre. Hvis du leder efter et hurtigt fix til at hjælpe dig med at holde styr på tingene, få en pen og papir, men hvis du virkelig ønsker at forbedre din evne til at huske ting, tage sig tid til at lære og praktisere denne metode.
 • Der er en række af bøger og memory-enhancement produkter til rådighed til at hjælpe dig med at lære, hvordan man opbygger en hukommelse palads. De kan være dyrt, dog, og ikke alle er effektive for alle mennesker. Øv ovenstående trin, og du kan spare dig selv nogle penge.
 • Du bliver nødt til at forberede hver ny hukommelse palads, som du gjorde det først, så du måske ønsker at udvikle nye, før du har brug for dem.
 • Der er mange variationer af hukommelsen slot, såsom den romerske Room og Journey. De er alle baseret på Metode Loci, der udsprang fra den erkendelse, at folk er meget god til at huske steder, og hvis du kan knytte abstrakte eller ukendte ideer med en velkendt beliggenhed, kan du nemmere huske de ting, du ønsker at.
 • Også huske på, at den moderne tidsalder af computere bringer mange nemme måder at opbygge din egen virtuelle paladser eller blot vælge fra mange af de andre kreationer allerede online og tage en virtuel rundtur i dem, når du vil. Virkningen er noget stærkere end en tegning, der gør aftrykket ind i dit sind helt ubesværet.
 • Watch Sherlock. Han kan huske information øjeblikkeligt ved hjælp af hans 'Mind Palace'.
 • Watch The Mentalist på CBS for at lære at bygge en Memory Palace fra skibsføreren, Patrick Jane.