Wkodk

Sådan skærpe en blyant

Her er en enkel vejledning om, hvordan man skærpe en blyant med en ikke-elektrisk blyantspidser.

Steps

Sådan skærpe en blyant. Anbring ledningen ende af blyanten i blyantspidser.
Sådan skærpe en blyant. Anbring ledningen ende af blyanten i blyantspidser.
 1. 1
  Anbring ledningen ende af blyanten i blyantspidser. Hold blyant og blyantspidser på en lige linje.
 2. 2
  Sno blyanten uret. Skærp langsomt og ikke trykker for hårdt.
 3. 3
  Drej det, indtil du føler dig mindre modstand mod vridning, eller du er tilfreds med skarpheden. (Sørg for, at blyanten tip er sikker og vil ikke falde ud, når trykket er anvendt)
 4. 4
  Træk blyanten ud og børste eller blæse væk spåner. Sørg for at blæse væk fra dine eller andres ansigter, medmindre du ønsker stikkende øjne. Du kan også disponere spåner i en skraldespand.
 5. 5
  Nogle blyanter kan være for bred til at sætte i blyantspidser. I så fald kan du bruge en kniv, (se nedenstående advarsel), eller tænder, men vær forsigtig med ikke at sluge spåner. (Se: eksternt link).

Tips

 • Hvis din blyantspidser ikke vil skærpe blyanten godt kontrollere, at det rum, hvor blyanten spids skal gå ikke er blokeret af brudte grafit (den sorte del) fra spidsen af ​​blyanten. Hvis det stadig ikke vil skærpe godt, kan bladet i blyantspidser være sløv. Må ikke klemmes fast i blyanten for hårdt. Hold blyanten stabil og let barbere grafitten til en langsom udjævningspunkt sagte.
 • Hvis din blyant bryder meget regelmæssigt, kan du blive skarphed det for meget, eller grafit i din blyant kan være blevet brudt fra et hårdt knock. Eller du kan være at trykke for hårdt på papiret. Eller igen, kan du blive jamming blyanten ind som lemmer og kompostkværn.
 • Du kan yderligere skærpe mange blyanter ved at tegne dem mod fint sandpapir eller smergel bord. Du kan også gøre dette for at holde et skarpt punkt mellem skarphed.
 • I stedet for en gammeldags blyantspidser, kan du købe dem med en indbygget beholder til at holde spåner. På denne måde behøver du ikke at holde walking og tilbage til skraldet kan.
 • Afhængigt af den måde, du holder den, kan du enten fat i blyantspidser og drej blyant eller gøre det modsatte og i stedet greb blyant og drej blyantspidser. Begge har de samme resultater, dog, og den måde, du holder det ikke påvirker føringen.
 • En anden type af mekanisk blyantspidser har et håndsving, som du drejer med uret, mens du skubber blyanten i lidt. (Operationel sætning blive 'skubbe' lidt)

Advarsler

 • Ved slibning med en kniv altid pege kniven væk fra kroppen og sørge for at du ikke skære dig selv. Brug ikke en kniv i skolen. Hvis der på skolen, og du kan ikke bruge en blyantspidser, så prøv med en åben saks. De vil ikke få dig i problemer.
 • Må ikke holde fingeren i blyantspidser.
 • Må ikke skærpe en blyant, der allerede er skarpt. Dette kan føre til to ting til din blyant eller blyantspidser. 1.). Føringen kan bryde på din blyant. 2.). Bly brud kan føre til den ledende at sidde fast i blyantspidser.
 • Må ikke holde viskelæderet ende i blyantspidser. Dette kan tilstoppe blyantspidser og bryde viskelæderet eller blyant selv.

Ting du behøver

 • Blyant
 • Blyantspidser eller kniv du kan bruge til at skærpe en blyant
 • Små skraldespand