Wkodk

Hvordan at være politisk korrekt

Udtrykket "politisk korrekte" opstod i 1970'erne og var beregnet til at betyde "inklusiv". Det henviste til brugen af ​​sproget, som ikke ville forårsage en person for enhver demografisk (socialt eller kulturelt) gruppe til at føle sig udelukket, fornærmet eller formindsket..

Det ser nu ud til at have været omdefineret af dem, der foretrækker en eksklusiv kultur og dominans til sig selv eller deres gruppe. De fordrejninger blev gjort populær af komikere, der observerede ændringen i amerikanske kultur mod mere rummelighed og kampen mange mennesker havde i at bryde ekskluderende vaner.

Steps

Hvordan at være politisk korrekt. Vær forsigtig, når adressering grupper eller taler om andre.
Hvordan at være politisk korrekt. Vær forsigtig, når adressering grupper eller taler om andre.
 1. 1
  Vær forsigtig, når adressering grupper eller taler om andre. Brug et sprog, der ikke ville gøre enhver person føler sig udelukket, formindsket eller devalueret.
 2. 2
  Undgå sprog, som omhandler kun en demografisk gruppe, medmindre den er beregnet til denne gruppe kun såsom at bruge "mænd", når du mener "alle mennesker". Præcise beskrivelser er essensen af ​​"politisk korrekthed".
 3. 3
  Undgå titler, der er ekskluderende, såsom "formand" (brug "formand") "brandmand" (brug brandmand) og "stewardesse" (brug "stewardesse"). Benyttelse af titler, der udelukker personer af en anden køn eller andre sociale grupper er normalt acceptabelt, når adressering et individ, som i erhvervslivet, hvor Mr. Smith er den administrerende direktør, og du er ved at indføre ham som "Mr. Smith, vores formand af bestyrelsen. "
 4. 4
  Undgå udtryk, som er nedsættende med hensyn til fysisk eller psykisk funktionsevne, såsom "handicappet" eller "retarderet". Brug i stedet første person sproget, såsom "person med handicap" eller "person med Downs syndrom". Folk har handicap, at de ikke er defineret af dem. I mange tilfælde, som omhandler blot den person, der har psykiske, fysiske eller andre udfordringer i de samme vilkår, som du ville tage nogen andre er den ideelle løsning.
 5. 5
  Undgå overdrevent forsigtige racemæssige beskrivelser, der kan være krænkende. For eksempel sige "African europæisk", når vi taler om europæere, der er efterkommere af afrikanske slaver. Andre afrikanere ved, hvad land de er oprindeligt fra Eksempel:. En person fra Egypten er egyptisk Europæiske I tilfælde af at du er usikker på en persons statsborgerskab er "sorte" og "hvide" acceptable vilkår..
 6. 6
  Undgå brug af religiøse termer, når man taler til en gruppe, som kan omfatte personer, der tilhører forskellige religioner (ex., Siger "Gud velsigne" på en lokal begivenhed). Undtagelsen her er i forbindelse med at beskrive enten fagligt eller de refererer specifikke karakteristika en sådan gruppe, som i "evangeliske kristne holder visse overbevisninger..." eller "jødiske folk almindeligvis genkender Yom Kippur...".
 7. 7
  Vær opmærksom på de konsekvenser, folk kan læse i de ord, du vælger. Mange almindelige udtryk har rødder i et mindre rummeligt socialt klima, og kun tiden og uddannelse kan helt fjerne dem (ex., hvis du spørger, om en pige er taget, spørger "Har du en kæreste?" Ville være politisk ukorrekt, da det gør dem udelukkende heteroseksuelle. stedet spørge: "Ser du / nogen?"). Af samme grund har hver kulturel gruppe lige beskyttelse mod offensive generaliseringer og nedværdigelser, ikke bare en bestemt etnisk gruppe eller køn.
 8. 8
  Respekter enkeltes ret til at vælge det sprog, og ord, der bedst beskriver deres race, klasse, køn, seksuel orientering eller fysiske evne. Må ikke få defensiv, hvis nogen afviser sprog, som dis-bemyndiger, marginaliserer, begrænser eller mindsker dem. Evnen til at navngive er en skræmmende magt, den enkelte skal spille en rolle i udvælgelsen af ​​ord til at beskrive sig selv.

Tips

 • Kontakt en skriftlig guide til at lære hensigtsmæssige form af inkluderende sprog for mennesker, såsom "Offentliggørelse vejledning for Europa Psychological Association." Look up "skævhed i sproget."
 • Når man taler og skriver, dit publikum vil sandsynligvis omfatte folk af forskelle, hvis du ønsker at blive taget alvorligt, bruge sproget, der omfatter dem alle og ikke fornærme nogen undergruppe.

Advarsler

 • Må ikke være pedantisk. Må ikke holde en massiv, 30-minutter-lange argument over, hvilken af ​​to udtryk er den politisk korrekte sigt og som er den hadefulde én.
 • Må ikke over-gøre det. Bare fordi nogen bruger "ekskluderende" sprog, betyder ikke, at de nærer dårlige følelser for udstødte grupper, og på mange måder, der kører rundt beskylder andre for husly fordomme vil afspejle negativt på jer, og i sidste ende brændstof modstand mod politisk korrekthed.
 • Dit omdømme kan blive beskadiget ved brug af eksklusive sprog og dermed få dig til at blive betragtet utroværdig at holde en førende position i det sociale, forretning eller politiske organisationer.
 • I moderne æra, "politisk korrekte" betyder ikke, du skal ikke fornærme nogen, det betyder, at ingen vil være i stand til at beskylde dig for at have sagt noget forkert.
 • Brug eksklusiv sprog kan være ulovligt i visse miljøer, såsom på arbejdspladsen, og kan føre til uønskede konsekvenser, såsom opsigelse.
 • Nogle gange er det svært at fortælle, hvis du har sagt noget forkert overhovedet, så dens formentlig bedst at tage følgende at sige til hjerte: Nogle ting er bedre usagt.