Wkodk

Hvordan til at forberede en jobsamtale

En jobsamtale er et af de mest langtrukne og truende måder at gøre første indtryk. Men det er også din mulighed for at komme på en arbejdsgivers gode side, som kan give dig en klar fordel i forhold til selv de ansøgere, hvis legitimationsoplysninger er bedre end din. For at forberede sig til en jobsamtale, skal du bruge disse pejlemærker.

Steps

Hvordan til at forberede en jobsamtale. Forskning virksomhedens profil og baggrund.
Hvordan til at forberede en jobsamtale. Forskning virksomhedens profil og baggrund.

Del 1: før interviewet

 1. 1
  Forskning virksomhedens profil og baggrund. Start med at kigge ind i deres fremtidige mål og planer. Forestået interviewet med dette i tankerne vil gøre dig synes som en god langsigtet investering. Du bør også være klar til at tale i dybden om branchen, organisationen og den stilling, du søger.
  • Lær din interviewerens navn og job, før de går til interviewet. Du kan være nødt til at ringe til virksomheden for at finde ud af.
  • Tal med de nuværende medarbejdere. Vise initiativ, mens få en fornemmelse for kontormiljøet. Lær så meget som du kan om virksomheden fra folk, der arbejder der.
  • Vide så meget om virksomheden som muligt. Du kan ikke ændre din ansættelse historie eller dine kvalifikationer, men du kan arbejde hårdere end hver anden ansøger ved at være ekstremt vidende om virksomheden. Brug virksomhedens hjemmeside, deres årsrapport og avis / business magasin artikler for at indsamle så mange oplysninger som muligt.
 2. 2
  Tænk på spørgsmål at spørge din intervieweren. Deltage aktivt under interviewet giver et godt indtryk af dit niveau af interesse i jobbet. Det er en god ide at komme forberedt med mindst tre tankevækkende spørgsmål at spørge din intervieweren. (Undgå at spørge noget, der let kunne besvares via en hurtig søgning på internettet, eller du blot vil komme på tværs som dovne.)
  • Stil spørgsmål, der afspejler din interesse i fremtidsudsigter. "Hvilket er nye markeder virksomheden planlægger at udforske i næste par år?" eller "Hvad er chancerne for faglig vækst i dette job mulighed?" både viser, at du ønsker at være på samme side som de mennesker, du skal arbejde efter.
  • Stil spørgsmål til at obligation med intervieweren og projicere din entusiasme. Spørg om hans / hendes position og baggrund, eller hvor længe (r) han har været ansat i virksomheden.
  • Stil spørgsmål om, hvad der blev drøftet under selve interviewet. Selvom du kan blive fristet til at reagere på alt med en "Absolut!" eller en "Sure thing!" at vise, hvor dygtig du er, vil dette faktisk gøre det til at ligne du ikke lytter. Vis, at du er opmærksom ved at bede om flere detaljer, når noget ikke er klar. (Undgå at stille spørgsmål af hensyn til at spørge, selvom, eller det vil virke som om du ikke kan holde op.)
 3. 3
  Øv med en peer. Hvis du har en ven, der også forbereder til en samtale, overveje at udarbejde sammen. Ikke blot vil dette give dig en måde at strukturere din forberedelse, men det vil også hjælpe dig med at få fortrolig med at give svar, fortæller anekdoter, og ved hjælp passende terminologi. Øv give en præcis, komplet svar og opretholdelse af øjenkontakt med intervieweren (r), mens du giver dem. Sørg for at du ikke taler for langsomt eller for hurtigt, og at dine svar er angivet med tillid.
  • Få feedback fra din peer. Selv hvis du tror, ​​deres feedback er ikke på mærket, det er noget at overveje: Vi ved ikke altid, hvordan jeg kommer ud til andre mennesker, og den faktiske intervieweren kunne dele nogle af de samme bekymringer.
  • Vide dybest set, hvad du ønsker at tale om, før interviewet. Hvis du snuble og famlende efter et svar på en meget grundlæggende spørgsmål, du er ikke at sætte dine bedste mund fremad. Har dine meget grundlæggende svar ned pat, og foregribe nogle af de hårdere spørgsmål, før du træder ind i interviewet.
 4. 4
  Forudse spørgsmål fra intervieweren. Det er bedst at forberede sig til en bred vifte af spørgsmål ved at tænke på dine egne karrieremål, langsigtede planer, tidligere succeser og arbejde styrker, men du bør også Bered dig på de bedragerisk enkle spørgsmål, som de fleste arbejdsgivere gerne smide på deres interviewpersoner.
  • "Hvad er din største svaghed?" er en klassisk dåse interview spørgsmål, som mange mennesker frygter. Besvarelsen af ​​dette spørgsmål er lidt af en balancegang: Selvom du ikke ønsker at være for ærlig ("Jeg har en virkelig hård tid opholder motiveret"), vil du ikke narre nogen ved at forsøge at spinde en tydeligvis god kvalitet til en svaghed ("Jeg kan bare ikke bære at gøre mindre end fremragende arbejde!"). Stedet tænke på en ægte problem, du har, samt måder, du har formået at arbejde med / omkring det ("Jeg er ikke naturligt et meget organiseret tænker, men jeg er blevet meget organiseret på papir og i mit personlige rum som en resultere ").
  • "Hvor ser du dig selv om fem år?" er et andet fælles spørgsmål, som kan tage dig ud vagt, hvis du ikke kan se det komme. Din panik reaktion kunne være at buse ud med, "Arbejde flittigt for dig, selvfølgelig!" men medmindre du rent faktisk forsøger at få et job i dit valgte karriere, er det sandsynligvis ikke en god strategi. Hvis du går efter, hvad der vil helt klart være en kortsigtet job - eller endda en, der kun varer flere år - være ærlige om, hvad dine større forhåbninger er (ex. gå tilbage til skolen, starte din egen virksomhed), ambition er en meget ønskværdig egenskab i en medarbejder - for at sige noget om ærlighed.
  • "Hvorfor vil du have dette job?" er så ligetil det kan kaste dig til en sløjfe. Hvis du går ind i et felt, du holder af, vil du have en meget lettere tid på at besvare dette. Men hvis, som mange mennesker, er du bare forsøger at få enderne mødes, kan du besvare spørgsmålet ved at bruge det som en måde at fremhæve dine færdigheder ("Jeg skinne i tempofyldt, højtryks-situationer og ville elske at har mulighed for at dyrke mine evner her ").
  • "Hvorfor forlod du dit sidste job?" er et almindeligt spørgsmål, der bør ikke være svært at svare på, forudsat at du ikke har en stor blowout med din tidligere arbejdsgiver. Hvis du gjorde, være ærlig (uden at være bitter eller om skylden, da dette vil gøre dig se ungracious og svært at arbejde med), og prøv at sætte et positivt spin på tingene.
  • Vær ikke bange for at indrømme, at du ikke kender noget. Mens du helt sikkert ønsker at virke vidende, ikke lyve at gøre det synes som om du ved noget, du ikke. Du kommer sandsynligvis ikke narre din intervieweren, og indrømmer ikke at vide noget er meget mere imponerende end at ligge under dit interview. Om nødvendigt, bare erkende, at du ikke kender svaret, men vil finde ud af mere om det, og lad dem vide bagefter.

Del 2: dagen for interviewet

 1. 1
  Kjole til interviewet. Som en tommelfingerregel bør du kjole til interviewet den måde, du ville gøre for selve jobbet. (Hvis jobbet er usædvanligt afslappet, men måske du ønsker at dukke op i erhvervslivet, afslappet tøj at være sikker.) Vælg afdæmpede farver (blues, brune, grå, sort) og sørg for, at dit tøj er fnug-og rynke- fri. Undgå at bære parfume, aftershave eller duftende lotion (men gør slid deodorant).
  • Ansøgere i bank-eller formueforvaltning, business, den akademiske verden, politik og sundhedsrelaterede områder bør dukke op til et interview i erhvervslivet formelle tøj, medmindre andet er angivet. For kvinder betyder det en nederdel jakkesæt eller bukser trop i en mørk farve, sammen med lukkede tå sko og subtile makeup. For mænd betyder det en mørkfarvet jakkesæt og slips og mørke sko.
  • Ansøgere i servicesektoren er normalt inviteres til at bære business casual til en samtale, selv om erhvervslivet formelle er valgfrit. For kvinder betyder dette en enkel, knælang kjole med konservative sko (ingen jeans). For mænd betyder det mørke eller khaki bukser med et collared knap-up-og lædersko.
  • Hvis du er usikker på den sædvanlige interview tøj forventes af virksomheden, blot bede HR rep eller interview forbindelsesofficer. Der er ingen skam i det. Der er skam i at føle forfærdeligt over-eller under-klædt, når du møder op til en samtale.
 2. 2
  Mød op i den bedst mulige form. Sørg for at du ved præcis, hvordan man kommer dertil og bare hvor at parkere, så du kan ankomme 15 til 20 minutter før den planlagte interview tid. Gå tidligt i seng den dag (eller dage) før interviewet, så du ser udhvilet og sund på den store dag. Bringe en ekstra kopi af din, og / eller i tilfælde af din intervieweren ønsker at gå over alle punkter med dig eller undlader at medbringe deres egen kopi.
  • Hvis samtalen er om morgenen, skal du sørge for at spise en sund morgenmad. Dette er ikke bare en tom forslag. En morgenmad høj i antioxidanter, omega-3 fedtsyrer og fødevarer med et højt vitamin E, såsom nødder og frø, vil bidrage til at forbedre hjernens funktion og efterlader dig følelsen mere opmærksomme og styrket.
  • Overveje at udøve før interviewet at udslette stress og øge blodgennemstrømningen. Hvis du generelt nervøs eller urolig før et interview, kan det være en god ide at arbejde ud før din samtale. Gå hårdt for en time, og give din krop mindst en time for at falde til ro. Bad efter træning.
 3. 3
  Vis høflighed til alle under interviewet. Det betyder, at alle fra receptionspersonale til intervieweren selv. Du ved aldrig, hvem der har input i ansættelsen, og du kan kun gøre et første indtryk en gang.
  • Kig alle i øjet og smil. Leder folk i øjnene, vil telegrafere årvågenhed, og smilende vil signalere venlighed.
  • Tal tydeligt og sige "please" og "tak". Sørg for, at personer, du taler med under interviewet kan gøre, hvad du siger. Taler hørligt, med god enunciation, fortæller folk at du er selvsikker, mens gode manerer fortæller dem at du er hensynsfuld over for andre mennesker.
  • Må ikke noodle rundt på din telefon eller elektronisk enhed, mens du venter. Faktisk lader det i din bil. Selvom det er næsten acceptabelt, kan spille rundt på din telefon kommunikere kedsomhed og frivolousness (selvom det ikke er tilfældet). Stick med en bog eller gennemgå dine noter, mens du venter.
 4. 4
  Vær ærlig. Mange mennesker tror, ​​at en samtale er det perfekte tidspunkt til at pynte. Mens du ønsker at strukturere dine svar, så dine bedste, mest kvalificerede aspekter i centrum, behøver du ikke ønsker at bedrage eller direkte løgn. Virksomheder gør udfører baggrundstjek, og lyve om din oplevelse er simpelthen ikke det værd.
  • I en knivspids, tage en cue fra politikerne. Når en politiker hører et spørgsmål, de ikke kan lide, de simpelthen besvarer et andet spørgsmål. Du ønsker ikke at gøre det hele tiden, men du kan gøre det i en snæver vending.
 5. 5
  Holde tingene enkle og korte. Taler om dig selv kan være meget vanskeligt at godt: Du forsøger at overbevise nogen, du ikke kender, at du er kvalificeret til en stilling uden at lyde alt for kæphøj eller pompøse. Hold dig til hvad du ved godt, og holde tingene kort og søde.
  • Strukturere dine svar, så du taler i 30-90 sekund bidder. Noget mindre, og du vil sandsynligvis virke ukvalificeret, mere, og din intervieweren er tilbøjelige til at miste interesse i, hvad du siger. I "fortæl mig om dig selv" spørgsmål, fremhæve 2-3 illustrative eksempler om dig selv, før indpakningen op.
  • Brug ikke slang eller off-color humor i løbet af din samtale. Det er vigtigt ikke at sige "awesome" eller "rad" under et interview, medmindre du interviewe til den lokale livredder position. Det er også en god regel at undgå off-color humor, du aldrig vide, hvornår en person kan tage handling, og det er bedst ikke at risikere det.
  • Tal om, hvad andre mennesker tror, ​​du gør godt. Må ikke tilføje præamblen: "Mine venner synes, jeg er en kompetent social organisator." Bare gå ud og sige det med den rigtige strejf af tillid og ydmyghed. Kvinder har en tendens til at undervurdere deres samlede arbejdsindsats, så vær opmærksom på, at før du anden gætte eller underbyde sig selv, fordi det er usandsynligt, at få dig et job.
  • Må ikke kritisere din tidligere arbejdsgiver. Når du taler om dine tidligere erfaringer, være høflig om dine tidligere tjenestesteder. Vær ærlig om din oplevelse - hvad du kunne lide, og ikke lide - men ikke anklage din tidligere chef unødigt. Din klasse og tilbageholdenhed vil skinne igennem.
 6. 6
  Være nacn. Prøv at komme ud som en virkelig vellidte person, hvis du kan. Hvis du er kynisk, pessimistisk, og absolut afmystificeret enhver tro på menneskeheden, så prøv at tone det ned under interviewet. At være personable handler om at få interviewerens følelsesmæssige side at kunne lide dig, og tror på dig. Arbejdsgivere ikke altid ansætte de kandidater mest kvalificerede til jobbet, men snarere de kandidater, de kan lide bedst.

Del 3: efter interviewet

 1. 1
  Ryste hænder med intervieweren og udveksle høfligheder. Prøv at investere nogle følelser i håndtryk og høfligheder, selvom du tror, ​​du bombede interviewet. Intervieweren bør give dig en tidsramme for hvornår de kan forvente at få et tilbagekald, hvis relevant.
  • Hold hovedet højt og holde din cool. Dine følelser er formentlig balancerer på det højeste af høje eller det laveste af nedture, men prøv at holde måles. Projekt en kølig selvtillid - ikke cockiness - og gå ud af interviewet med hovedet holdt højt.
  • Hvis intervieweren ikke fortælle dig, hvornår de vil kontakte dig, hvis du er en god pasform til stillingen, er det hensigtsmæssigt at spørge, "Hvornår kan jeg forvente at høre tilbage fra dig om stillingen?" Dette vil vise sig vigtigt senere.
 2. 2
  Send en tak brev til din interviewer og / eller samarbejde. Nu er et godt tidspunkt at takke den person, du interviewet med, selvom det er bare en formalitet. Du kan sige noget lignende:
  • "Kære [interviewerens navn], Tak for muligheden for at diskutere mine kvalifikationer med dig. Jeg er fortsat meget imponeret over [interviewerens selskab], og inviterer dig til at kontakte mig, hvis du har yderligere spørgsmål. Jeg ser frem til at høre fra dig om denne position. "
  • Hvis du gik glip af nogen vigtige punkter i dit interview, du ønskede at stress, kan du medtage en eller to en> i takkebrev. Hold de punkter kortfattet, og binde dem ind i en diskussion punkt, som du eller intervieweren foretaget i løbet af interviewet.
  • Hvis du har modtaget nogen hjælp at få interviewet, følge op med relevante dele af dit netværk. Informere dem om, at du har modtaget et interview, er taknemmelige de hjalp dig i din karriere søgning, og ville være ivrige efter at hjælpe dem i fremtiden.
 3. 3
  Følg op med intervieweren på et passende tidspunkt. Du skulle have modtaget nogle oplysninger om, hvornår du kan forvente at høre tilbage fra arbejdsgiveren. Standarden tid er omkring to uger, men det kan afhænge af. Hvis du har ventet forbi udpegede tilbagekald date - eller tilbagekald dato ikke blev indstillet, og det har været to uger - følge op med intervieweren i en kort e-mail. Du kan sige noget lignende:
  • "Kære [interviewerens navn], jeg interviewede i din virksomhed [at sådan og sådan dato] og jeg er stadig interesseret i stillingen, hvis den endnu ikke er blevet besat. Jeg ville sætte stor pris på enhver information du måtte have om mit kandidatur. Jeg ser frem til at høre fra jer. "
  • Selvom du ikke kan styre dine tidligere erfaringer, eller den måde en person måler dig mod en anden, kan du styre, hvor meget af din tid, du dedikerer til at vise intervieweren du virkelig ønsker stillingen. Må ikke være trængende, og ikke være grådig, men vær vedholdende og høflig. Du kommer til at arbejde hårdere end mindst halvdelen af ​​de andre kandidater, og det kunne være den afgørende faktor i at få et jobtilbud.

Tips

 • Må ikke gnaske på junk food, mens man venter til interviewet. Du ville ikke ønsker at tilbyde en krumme-dækket eller klistret hånd til intervieweren.
 • Begynde at forberede interviewet godt før interviewet dagen. Grundig forberedelse er en forudsætning for succes i enhver samtale. Ideelt, begynde at forberede omkring en måned før interviewet. Hvis det ikke er muligt, begynde at forberede, så snart du er i stand til.
 • Din forberedelse til jobsamtalen bør tages alvorligt. Konkurrencen mod en anden kandidat med en bedre kvalifikation er hård. Forberedelse hjælper dig med at holde, hvad der er i dit sind, og ikke skrider det, når du er i en mest ubehagelige position. Et interview er nøglen før en virksomhed ansætter dig, så du bedre opdage, hvordan at sælge dig selv før møde med den potentielle arbejdsgiver.
 • Må ikke spille med din stol, mens venter på at blive kaldt.
 • Da du er ved at komme ind i interviewet rummet tage 2 eller 3 dybe indåndinger for at berolige dine nerver. Du vil gøre det bedre, hvis du er afslappet og har et roligt sind.
 • Når du bliver introduceret til panelet af interviewerne, ryste hænder fast med hver person, skaber øjenkontakt med hver person & sige, at du er glade for at møde dem, og smiler som du siger det.
 • Hvis spillestedet er langt fra din bopæl, stop i vaskerum forsynet, når du ankommer til at nulstille dit hår, slips osv.
 • Må ikke være bange for at være sikker. Sæt dit sind, hvorfor du er den bedste kandidat til jobbet. Hvis du virkelig føler på den måde, er det sandsynligt, du passerer stemningen på din intervieweren.