Wkodk

Hvordan man laver en CV

Et CV er en selvstændig annonce, der, når det gøres ordentligt, viser, hvordan dine kompetencer, erfaring og resultater matche kravene i det job, du ønsker. Denne vejledning giver tre gratis prøver, som du kan basere dit CV. Det vil også gå dig gennem opsætning og udlægning af indholdet for at fremhæve dine evner og fange læserens opmærksomhed.

Steps

Hvordan man laver en CV. Opret din overskrift.
Hvordan man laver en CV. Opret din overskrift.

Sample CV'er

Her er nogle godt formaterede prøve genoptages, du kan kopiere. For information om, hvordan du vælger et layout, og at skrive din egen CV, læse nedenstående emner.


Opsæt cv

 1. 1
  Formater siden. Uanset hvilken CV stil du vælger, skal det formateres på en bestemt måde. Korrekt formatering henleder opmærksomheden på din bedrift i stedet for skrifttypen. Ved at følge nedenstående retningslinjer, vil du polere dit CV, så det gør en stærk første indtryk. Retningslinjer for at følge, når du formaterer dit CV:
  • Sæt dine marginer til 1 "hele vejen rundt.
  • Brug et standard skrifttype som Arial eller Calibri. Times New Roman er acceptabel, men lidt hårdt for øjnene, hvert sekund, du kan få en potentiel arbejdsgiver til at se på dit cv tæller, så overvej at bruge en sans serif (dvs. en skrifttype uden fremspringende features i slutningen af ​​slagtilfælde).
  • Brug skriftstørrelse 16 for dit navn, 14 for afsnitsoverskrifter, og 12 for al anden tekst.
  • Brug fed skrift for dit navn og afsnitsoverskrifter.
  • Brug rigeligt med white space (blanke linier). Korrekt brug af white space, vil gøre dit CV nemt at scanne hurtigt og at læse.
  • Medmindre ansøger om et job, hvor unik formateringen er tematisk relevant, anvende altid hvidt papir og sort skrift.
 2. 2
  Opret din overskrift. Det bør omfatte dit navn, adresse, telefonnummer og e-mail-adresse. Dit navn skal være i 16-punkts fed skrift, og resten af ​​overskriften i regelmæssig 12-punkts skrifttype. Du kan enten centrere oplysninger eller retfærdiggøre den til venstre eller højre på siden.
 3. 3
  Vælg et layout. Hvordan du lægger de oplysninger afhænger af det job, du ønsker. Her er tre forskellige typer. Yderligere oplysninger om hver type er tilgængelig i orden længere nede på siden.
  • Kronologisk CV. Fokus i dette format er på erfaring. En kronologisk cv er bedst for dem, der har mest arbejdet i samme område og kan vise stadige fremskridt op ad stigen, hvert job er en step-up fra den sidste. For eksempel kan en person, der har arbejdet som receptionist, derefter som en advokatsekretær, og nu som en advokatfuldmægtig ønsker at bruge en kronologisk CV.
  • Funktionel CV. Fokus for denne type cv er færdigheder og erfaringer, ikke job historie. En funktionel cv er bedst for dem, der ikke kan vise en stabil karriereforløb. Denne type cv er designet til at fremhæve specifikke færdigheder snarere end stillingsbetegnelser. For eksempel er en funktionel CV bedst for folk, der har skiftet job ofte, eller som har huller i arbejde historie. En mor, som tog tid væk fra at rejse en familie vil sandsynligvis drage fordel af en funktionel CV. En fotograf, der har vundet priser til fotografier, men som kun har haft et job som fotograf, vil også drage fordel af formatet af en funktionel CV.
  • Kombination CV. En kombination CV er bedst for dem, der har særlige kompetencer og ønsker at belyse, hvordan de er erhvervet. Hvis du har udviklet en særlig færdighed sæt fra en bred vifte af aktiviteter og en udviklende arbejde historie, hvor du har købt dem, en kombination CV er sandsynligvis den bedste stil for dig.

Kronologisk CV

 1. 1
  Liste din ansættelse historie. Dine opgaver bør anføres i rækkefølge med den nyeste først.
  • Indeholde navnet på det selskab, den by, hvor virksomheden er beliggende, din titel, dine pligter og ansvar, og datoerne for beskæftigelse for hver arbejdsgiver.
  • Under hver jobbeskrivelse omfatter en fed overskrift, der lyder "stor bedrift" eller "præstationer", og listen to eller tre præstationer eller en større bedrift for denne holdning. For eksempel kan du nævne måder, du gemte virksomheden penge, gjorde kontoret køre mere effektivt, eller bragt i nye kunder eller kunder. For eksempel kan du medtage oplysninger om, hvordan du "implementeret et nyt arkiveringssystem, der reddede 5€ 0,50 per kunde i udbuddet og lønomkostninger."
 2. 2
  Give oplysninger om din uddannelse.
  • Hvis du har deltaget i mere end én skole, universitet eller uddannelse, oplyses nyeste først.
  • For hver institution, omfatter navn, by og stat, og graden eller certifikat, som du har modtaget.
  • Hvis du havde en kumulativ kvotient ("GPA") på 3,5 eller bedre, liste det som godt.
  • Hvis du ikke deltage i college eller erhvervsskole, omfatter ikke din high school uddannelse, herunder gymnasium oplysninger om dit CV ser ikke professionel.
 3. 3
  Tilføj yderligere sektioner efter behov. Fordi en CV er unik for hver person, kan du ønsker at tilføje yderligere afsnit for at fremhæve noget, der gør du skiller sig ud som den rigtige kandidat til bestemt job. For eksempel:
  • Hvis du har job særlige kvalifikationer, angive dem i et afsnit med titlen »Særlige Skills '.
  • Hvis du er tosprogede og jobbet favoriserer dem, der taler mere end ét sprog, en liste over de sprog, som du er flydende under "Andre sprog".
  • Hvis det at være computerkyndig er vigtigt at udføre arbejdet godt, skabe en "Computer Skills 'sektionen og liste alle de programmer, applikationer og programmeringssprog, du ved, hvordan man bruger.

Funktionel CV

 1. 1
  Afgøre, om at liste dine "uddannelse" eller "færdigheder, awards, og resultater 'først. Vælge, hvilken bedst sælger dig som den bedste kandidat til jobbet.
  • Hvis du har en bachelor-eller kandidatgrad, har du sandsynligvis ønsker at sætte din uddannelse først.
  • Hvis du har job særlige kvalifikationer, eller et stort antal af priser, kan du ønsker at liste dem først.
  • For eksempel, hvis du ikke har nogen betalt job erfaring, men netop uddannet fra college, notering din uddannelse først vil fremhæve dine mest imponerende bedrift først.
  • Hvis på den anden side, vidste du ikke har afsluttet din bachelor studier endnu, men du har arbejdet på 2 frivillige jobs og 2 praktikophold, angive de resultater først vil demonstrere, hvordan flittig du er.
 2. 2
  Give detaljer om din uddannelse. Uanset om du liste din uddannelse første eller anden, er det vigtigt at give hverve detaljer om, hvad du har studeret.
  • Hvis du har deltaget i mere end én skole, universitet eller træningsprogram, liste dem med den nyeste først.
  • For hver institution, omfatter navn, by og stat, og graden eller certifikat, som du har modtaget.
  • Hvis du havde en kumulativ kvotient ("GPA") på 3,5 eller bedre, liste det som godt.
  • Hvis du ikke deltage i college eller erhvervsskole, omfatter ikke din high school uddannelse, herunder gymnasium oplysninger om dit CV ser ikke professionel.
 3. 3
  Beslutte, hvordan at præsentere dine færdigheder, prisuddelinger, og resultater. Du kan opdele disse i tre individuelle sektioner i funktionelle CV, eller du kan konsolidere oplysninger i et afsnit.
  • Mærk hver sektion noget som "særlige færdigheder", "Priser og præstationer," eller "Større præstationer."
  • Dette afsnit eller disse afsnit, kunne præsenteres som en liste over de færdigheder, du har, der er relateret til bestemt job, et punkttegn liste af priser, en kronologisk beskrivelse af dine præstationer, eller en kombination af de tre.
 4. 4
  Liste din ansættelse historie. Da dette ikke er den stærkeste del af dit cv, vil du ønsker at liste det i slutningen, så recruiter læser gennem dine mere imponerende resultater først.
  • Du bør omfatte underoverskrifter for den type oplevelse hver job givet dig, såsom "Management Experience", "juridisk erfaring," eller "Financial Experience."
  • For hvert job, skal du sørge for at medtage navnet på det selskab, den by, hvor virksomheden er beliggende, din titel, dine pligter og ansvar, og datoerne for beskæftigelse for hver arbejdsgiver.
  • Eventuelt under hver jobbeskrivelse du kan medtage en fed overskrift, der lyder "stor bedrift" eller "præstationer", og listen over to eller tre resultater eller en stor bedrift for den pågældende position.
  • Du ønsker måske at skitsere, hvordan du tog initiativ til at gøre kontoret køre mere effektivt ved, "at oprette kontor procedurer til at forbedre arbejdsgange og reducere udgifterne til papir."

Kombination CV

 1. 1
  Bestemmer, i hvilken kombination, du vil liste din uddannelse, arbejde historie og andre resultater. Husk, dit cv er en reklame for dig, så bør dine bedste kvaliteter blive vist først. For eksempel, hvis du har en kandidatgrad, kan du ønsker at liste din uddannelse først, eller hvis du har vundet en fremtrædende pris i dit område, kan du vælger at liste dine færdigheder, prisuddelinger, og resultater først. På den anden side, hvis din seneste rolle er en imponerende præstation sørg du starter med det.
 2. 2
  Liste din ansættelse historie. Dette kan gøres på én af to måder:
  • Hvis dit arbejde historie omfatter positioner i mere end ét felt, skal du angive dine opgaver under funktionelle underoverskrifter, der kategorisere de færdigheder, du brugte ved hver især en (fx "Financial Experience," "Customer Service Experience", "Forskning Experience, "osv.). Når notering din ansættelse historie på denne måde, skal hver underoverskrift indeholde en liste over de holdninger, du har fastslået, at forholde sig til de funktionelle områder. Jobannoncen skal indeholde navn og placering af arbejdsgiver, en beskrivelse af dine pligter og ansvar, de datoer, du var ansat, og eventuelle resultater eller præstationer på det pågældende job.
  • Hvis du kan dokumentere, at din udvikling arbejde historie fremhæver de vigtigste færdigheder, du ønsker at fremme, kan du ønsker at liste dit arbejde historie i omvendt kronologisk rækkefølge, uden at herunder eventuelle sub-overskrifter. I stedet for de underpositioner, kan du strategisk vælge den måde, du ordet dine beskrivelser af dine roller og ansvar for at fremhæve, hvordan du finpudset disse færdigheder.
 3. 3
  Give oplysninger om din uddannelse. De oplysninger, du inkluderer om din uddannelse, vil være den samme som de oplysninger, du gerne anfører i Andet Resume stilarter, forskellen ligger i, hvor du præsenterer oplysningerne på CV. For hver skole, universitet eller erhvervsskole du har deltaget, angive navnet og placeringen af ​​institutionen, graden eller certifikat, som du har modtaget, og de år, du deltaget. Hvis din kvotient ("GPA") var på 3,5 eller højere, kan du ønsker at liste det så godt.
 4. 4
  Give oplysninger om dine evner, prisuddelinger, og resultater. Dette kan blokeres i én sektion, eller de kan fordeles inden for de sub-overskrifter i dit CV, der fremhæver særlige kompetencer.

Gør dit indhold skinne

 1. 1
  Opret titler, der vil fange arbejdsgiverens øjne. Tag et kig på din stillingsbetegnelser. Er de interessante og beskrivende? Prøv at stansning dem lidt op. Tag din tid med dette, dit CV vil blive scannet hurtigt af en person i 30 sekunder eller mindre, og du har brug for at fange deres opmærksomhed hurtigt. I stedet for at sige, at du var en kasserer, siger du var en kundeservice professionel, eller snarere end at sige, at du er en sekretær, sige, du er en administrativ assistent. Brug ikke en stillingsbetegnelse, der er vildledende, dog. Du skal blot tænke over, hvor godt jobtitel beskriver det arbejde, og hvor interessant titlen er. For eksempel, "Manager" beskriver ikke, hvem eller hvad en person styrer. "Sales Staff Manager" eller "Executive Manager" kan være mere beskrivende og ønskelige stillingsbetegnelser på et CV. Besøg Bureau of Labor Statistics 'Occupational Outlook Handbook for en alfabetisk liste over stillingsbetegnelser at få ideer til, hvordan du gør din stillingsbetegnelser mere beskrivende.
 2. 2
  Bruge søgeord strategisk. Fordi mange arbejdsgivere nu scanne CV'er med særlige software programmer til at bestemme tilstedeværelsen af ​​bestemte søgeord som en måde at filtrere dem, før nogle få udvalgte komme videre sammen til en egentlig menneske, du ønsker at være sikker på, at dit CV indeholder alle de rigtige søgeord for din branche, og den særlige job, som du søger. Se på, hvad ord arbejdsgiveren bruger i annoncen. Hvis en arbejdsgiver lister forskning som en nødvendig færdighed, skal du sørge for at medtage ordet "forskning" eller "undersøgte" i mindst én jobbeskrivelse eller færdighed sæt, du medtage på dit cv. Undgå at bruge alle søgeord er nævnt i annoncen, men eller dit cv vil se mistænkeligt.
 3. 3
  Brug handling verber til at beskrive dine ansvarsområder og resultater. Dette vil fremhæve dine evner og din evne til at gøre det job, du søger. Vælg verber, der beskriver dine ansvarsområder og derefter sørge for at begynde beskrivelser af dine pligter med disse verber. For eksempel, hvis du var en receptionist kan du ønsker at bruge verber som planlagt, bistået, og forudsat. Du kan gøre dette ved at sige dig 'planlagte aftaler' opgaver for kunder 'og' forudsat administrativ støtte. "
 4. 4
  Stavekontrol og korrekturlæst dit CV. Dette trin kan ikke understreges nok. Læse korrektur dit CV flere gange. Lad en anden læse korrektur det. Derefter skal en anden person længere væk fra du læser det. Stave-og grammatikfejl i et CV vil få det kasseret uanset dine evner og erfaring. Nogle ting at kigge efter, når korrekturlæsning, er:
  • Stavefejl.
  • Grammatiske fejl.
  • Forkert kontaktoplysninger.
  • Stavefejl.
  • Misbrug af apostroffer, flertal og possessives.

Tips

 • Sælg dig selv. Må ikke bare fortælle den potentielle arbejdsgiver, at du "svarede telefoner 'på et tidligere job. I stedet fortælle dem, du 'lykkedes en fem telefon-system på en rettidig og høflig måde.'
 • Vær kreativ. Dette betyder ikke, du skal bruge farvede skrifttyper eller spray parfume på dit cv, før du placerer det i mailen, men nogle punktopstillinger, kan fed skrift, store bogstaver, og tankevækkende organisering af information gå langt i at gøre dig skiller sig ud fra andre ansøgere. Husk, vil arbejdsgiverne se et CV for en gennemsnit på 7 sekunder, før de beslutter at rent faktisk at læse den, eller pitche det i papirkurven. Du er nødt til at henlede arbejdsgiverens opmærksomhed på de evner og resultater, der gør dig det bedste valg i denne lille vindue af tid.
 • Køb en god kvalitet, hvidt papir og matchende konvolutter, hvis du beslutter at sende dit CV ud med posten. Sørg for at udskrive postadresse og returnere adressen på dine kuverter, og dette er især vigtigt, når man søger et job som en sekretær, administrativ assistent eller advokatfuldmægtig, hvor du vil blive forventes at vide, hvordan man forbereder og udskrive konvolutter til mailing.
 • Skræddersy dit cv til hvert job. Analyse af reklame for det job, du søger, vil hjælpe dig med at forstå, hvad arbejdsgiveren er på udkig efter. Hvis et job angiver, at potentielle medarbejdere skal have 3 til 5 års erfaring, være sikker på at den version af CV, du sender til denne arbejdsgiver klart afspejler det faktum, at du opfylder deres ønskede kvalifikationer. For eksempel kan du ønsker at inkludere udtrykket "15 års erfaring" i en fremtrædende position. Forskning virksomheden, til hvem du søger. Find ud af, hvad der ville imponere dem mest, så du kan skræddersy dit CV til dem.
 • Gør dit CV realistisk og ikke "for-god-til-være-sandt" type af praleri.