Wkodk

Hvordan man skriver et klagebrev til menneskelige ressourcer

Er din chef truer dit job, hvis du ikke "se tingene på sin måde?" Er en kollega saboterer dig, eller tage æren for dine ideer med sit team? Arbejdspladsen kan være stressende nok uden disse spørgsmål at beskæftige sig med. Det er tid til at tage affære. Denne artikel vil vise dig, hvordan man skriver et formelt brev til din virksomheds Human Resources afdeling.

Steps

Hvordan man skriver et klagebrev til menneskelige ressourcer. Forstå seksuel chikane.
Hvordan man skriver et klagebrev til menneskelige ressourcer. Forstå seksuel chikane.

Sexchikane

 1. 1
  Ord på problemet. Vurdere problemet, og være helt ærlig. Er din chef virkelig ud for at få dig, eller var han beruset og udstille de sociale nådegaver en vandbøffel? Det er måske ikke noget for dig, eller din chef, som det er, men det vil hjælpe dig indramme dit brev til HR.
 2. 2
  Forstå seksuel chikane. Ifølge Human Rights Commission, er seksuel chikane "uvelkommen eller stødende verbal eller fysisk adfærd... mod en anden."
  • Ifølge EEOC, kan seksuel chikane forekomme i forskellige former:
   • Offeret samt harasser kan være en kvinde eller en mand. Offeret behøver ikke at være af det modsatte køn.
   • Harasser kan være ofrets vejleder, en agent for arbejdsgiveren, en vejleder i et andet område, en co-worker, eller en ikke-medarbejder.
   • Offeret behøver ikke at være den chikanerede person, men kan være enhver, der berøres af den fornærmende optræden.
   • Ulovlig seksuel chikane kan forekomme uden økonomisk skade eller udledning af offeret.

Klager vedrørende fysiske eller følelsesmæssige misbrug

 1. 1
  Forstå problemet. Ligesom sexchikane, er der plads til fortolkning af alle involverede parter.
 2. 2
  Vær meget klar med dig selv. Før du forsøge at overbevise andre om, at du bliver ofre, bør du være i stand til klart angive sagen om, hvordan misbruget der sker, og hvad resultaterne er.
  • Bemærk dage, tider, begivenheder, handlinger og andre relevante oplysninger.
  • At være klar betyder ikke at være slap. Målet er at stoppe misbruget sker for dig eller nogen anden. Jo klarere du er, jo mere sandsynligt er det at ske.

Før du skriver

 1. 1
  Prøv at løse problemet. Før du skriver til HR, forsøge at løse ethvert problem, du måtte have med en anden medarbejder, uanset om underordnet, kollega eller supervisor-ved at tale med dem. Du kan have misforstået, eller de kan ikke har forstået de skaber problemer. Mange gange, når folk taler til hinanden om deres problemer, kan der indgås en aftale.
  • I tilfælde, hvor du mener, at aktionen var ondskabsfuld og at personens adfærd og / eller holdning er sådan, at du ville være ubehageligt at diskutere det med dem, skal du ikke tøve med at springe dette trin og skrive til HR straks.
 2. 2
  Kontakt din virksomheds HR-afdeling for at få vejledning på deres krav og retningslinjer vedrørende skriftlige klager.
  • Nogle virksomheder har standardiseret klageformularer. Brug hvad de giver, og fyld den helt ud.
  • Spørg efter en omtrentlig tidsramme, hvor du kan forvente et svar. Hvis de er uklare eller ikke synes at tage sagen alvorligt, skal du notere den dato, tid og person, du talte med. Dette kan være nødvendigt, bør sagen kræver lovindgreb.
  • Spørg, hvordan du forventes at håndtere problemet, mens du venter en resolution. Dette er især vigtigt i situationer med chikane fra en overordnet, eller fysisk misbrug af nogen.
  • Tillad HR at undersøge og løse problemet, men være klart, at du forventer en løsning inden for den tidsramme, de har givet dig. Hvis de ikke opfylder denne tidsramme, skal du notere, at for yderligere tiltag, der kan være påkrævet.
 3. 3
  Find en skabelon på internettet, der passer til din klage. Hvis din virksomhed ikke har en standardiseret klageformular, der er mange ressourcer på nettet til at hjælpe dig ordentligt indramme din klage. Bare husk at holde det formelle, professionelle og strengt faktuelle.
  • Et eksempel kan findes på

Skrivning af brevet

 1. 1
  Skriv dit brev til HR. Brug formularen du fik, eller en skabelon eller prøve at du har fået fra internettet, skrive en klar og kortfattet brev til HR.
  • Angiv problemet kortvarigt. Beskrive det faktuelt og unemotionally, undgå psykologiske vurderinger, motivationer, eller tegn angreb.
  • Gør beskrive effekten spørgsmålet har haft på dig personligt, og hvordan det påvirker dit job og evne til at fungere på arbejdspladsen.
  • Nævne, at du allerede har forsøgt at løse problemet uformelt, hvis det er tilfældet. Hvis du ikke har prøvet at gøre det, forklare hvorfor. For eksempel, "Efter problemet startede, ville Mr. Flear hviske" Jeg har tænkt mig at fyre dig, hvis du siger noget ", når jeg forsøgte at drøfte sagen med ham."
  • Liste så mange oplysninger om problemet som muligt. For eksempel, hvis du er om chikane forklare, hvad der skete til at udløse din klage.
   • Manglende liste dine konkrete beskyldninger kan blive brugt imod dig i retten, hvis det går så vidt.
 2. 2
  Opretholde en faglig tone på alle tidspunkter. Må ikke personligt angribe nogen anden i dit brev eller bruge grimt sprog.
 3. 3
  Hvis der er flere klager, liste dem ud under separate underpositioner eller skrive flere bogstaver.
 4. 4
  Oplyse, hvordan du gerne vil have problemet skal løses.
 5. 5
  Lav en kopi af brevet til dine optegnelser.
 6. 6
  Indsend brevet til HR.
  • Spørg til hvem brevet bør behandles. Følge deres retningslinjer for at fremskynde processen og undgå problemer senere, men være klart, at brevet skal stiles til en bestemt person, ikke en afdeling.
  • Husk, at HR repræsentative værker for virksomheden, og mens han eller hun kan være nyttigt, hans eller hendes loyalitet er i sidste ende til virksomheden. Må ikke antage, at de er din ven, men ved, at de vil tage alle påstande om, at kunne skade selskabet som meget alvorlige sager.

Efter at brevet er blevet forelagt

 1. 1
  Kend dine rettigheder. Må ikke udlevere dem uden behørig overvejelse. Husk:
  • Hvis HR repræsentant beder dig om at underskrive en erklæring om hændelsen, overveje at revidere den med din advokat, inden han underskriver det. Det kan afvise virksomheden fra ethvert ansvar for de handlinger, den ansvarlige for chikane, selv om virksomheden gør det muligt for handlinger.
  • Hvis din virksomhed har en advokat, kan han eller hun arbejder med HR om spørgsmålet. Brug ikke din virksomheds advokat som din egen under nogen omstændigheder.
 2. 2
  Rådfør dig med din advokat. Dette kan være en formalitet, og det behøver ikke gå længere end et telefonopkald at lade dem vide denne handling finder sted. Men hvis HR-afdelingen er kampklar eller presser dig til at træffe foranstaltninger, der synes uhensigtsmæssigt, så er dette også er en form for chikane, og du får brug eksperthjælp.
 3. 3
  Være på din bedste opførsel efter indsendelsen brevet. Må ikke give dem anledning til at afskedige dig lunefuldt.
  • Nogle arbejdsgivere kan være ivrige for gengældelse. Gør dit job ordentligt vil begrænse muligheden for repressalier.

Tips

 • Hvis du er utilfreds med resultatet af din klage, kan du overveje at kontakte den relevante gruppe eller agentur, der kan hjælpe dig med dit problem. For eksempel, skal du kontakte det amerikanske Department of Labor for arbejdspladserne problemer i Europa.
 • Overveje sagsanlæg, hvis du har et alvorligt klage såsom seksuel chikane, som ikke er blevet behandlet tilfredsstillende. Kontakt en advokat, der er fortrolig med arbejdskraft love i dit område for at få hjælp.