Wkodk

Hvordan man skriver en forretningsplan takkekort

I erhvervslivet, er at opfylde kravene fra den "bottom line" ikke altid ensbetydende ofre almindelig høflighed eller venlighed. I virkeligheden, oftere end ikke gode manerer sammenfaldende med kloge forretningspraksis. Den klassiske takkebrev er et perfekt eksempel på en sådan instans, hvor en pæn gestus fordobler som en fantastisk måde at styrke forbindelserne, skiller sig ud, og blive husket i et konkurrencepræget erhvervsmæssig sammenhæng. Men at finde den rette balance mellem elskværdig høflighed og professionalisme er ikke altid let. Trinene nedenfor tilbyde en forenklet tilgang til dette undertiden skræmmende (men normalt givende) opgave.

Steps

Hvordan man skriver en forretningsplan takkekort. Vælg et passende format.
Hvordan man skriver en forretningsplan takkekort. Vælg et passende format.

Skrive din egen tak note

 1. 1
  Må ikke forsinke! I næsten alle business-relaterede sammenhænge er den største fordel ved at sende en takkebrev, at det efterlader et positivt og varigt indtryk med forretningspartneren, potentiel arbejdsgiver, kunden eller donor. Jo mere tid der går mellem interviewet, tilbud, eller tjenesteydelser og modtagelsen af ​​en tak, jo mindre effektiv denne styrkelse vil være.
 2. 2
  Vælg et passende format. I de fleste tilfælde, er det at foretrække at vælge rigtigt papir, i modsætning til en e-mail. Hvis du repræsenterer en virksomhed, skrive noten om virksomhedens brevpapir er den mest professionelle valg. Men en håndskrevet kort tilføjer en mere personlig kontakt, og kan være mere hensigtsmæssigt for nogle forhold - for eksempel, hvis du er en lille virksomhed ejer, eller når at udtrykke taknemmelighed for væsentlige donationer. Håndskrevne noter er også et godt valg til at takke en potentiel arbejdsgiver, efter at du er blevet interviewet til en stilling. Hvis du vælger at aflevere-skriv din tak note:
  • Vælg et kort, der er enkel og sofistikeret. En creme eller hvid-farvet kort med præget "Tak" på forsiden er generelt en fejlsikker bet. Undgå kort med budskaber trykt på den indvendige og design, der er alt for overpyntet, "nuttede" eller rodet.
  • Overvej din håndskrift evner. Hvis du er usikker på kvaliteten eller klarhed din håndskrift, viser en prøve til en pålidelig ven eller kollega. Hvis du ikke er helt en mester i læselig og pæn skråskrift, kontroller og prøve et par praksis kører, før du skriver på det kort, du vil sende. I en snæver vending kan du ansætte en anden til at omskrive din note (bare være sikker på at underskrive det selv).
  • Hvis en eller anden grund modtagerens postadresse ikke er tilgængelig, kan e-mail være din eneste mulighed. Det er også nogle gange et mere passende format - for eksempel, når e-mail har været den primære form for korrespondance mellem dig og den person (er), du ønsker at takke. Den største ulempe er forbundet med e-mailede takkekort, er, at de er mere risikerer at blive tabt eller ignoreret, og mindre tilbøjelige til at skille sig ud. Husk, at nogle mennesker (og især erhvervsledere), kan modtage flere hundrede e-mails om dagen. Med disse forholdsregler i tankerne, kan det være fristende at kompensere ved at gøre din e-mail mere prangende, eller sende en e-kort gennem en tredjeparts websted. Kort sagt, lad være - det vil mere sandsynligt gøre din e-mail fremstå som en reklame, og dermed øge odds, at det vil blive ignoreret eller smidt i papirkurven. I stedet holde det korte, enkle, sofistikeret, og igen, rettidig. Du kan ønske at skræddersy emnelinjen at medtage oplysninger specifikke for din virksomhed forhold eller hvad tak er -. "Tak for din overvejelse af min ansøgning" f.eks
 3. 3
  Vælg en passende hilsen. Hvis der er én person i særdeleshed, til hvem takker skyldes, behandle ham eller hende med titel og efternavn - fx "Kære Hr. Kinkaid." Når du adresserer mere end én person, inkluderer dem alle ved navn og titel i hilsenen. Undgå upersonlige hilsner som "Til hvem det måtte vedrøre". Ellers bør den formalitet af din tone afhænger af dit niveau af kendskab og arten af ​​virksomheden gennemført med modtager (e).
 4. 4
  I indledningen, udtrykke din taknemmelighed og klart identificere, hvad du takke modtageren for. Der er ingen grund til at kvalificere din introduktion - undgå åbnere som "Jeg er bare skriver for at sige tak for..." eller "Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed...", og vælger i stedet for den simple og direkte nuværende perfekt anspændt: ". Tak for at støtte vores corporate samfundstjeneste projektet" f.eks
  • Selv om det er vigtigt at fastslå, hvad du er taknemmelig for, undgå direkte omtale af penge, hvis det er for en donation. Erstatte specifikke kontante trosretninger med eufemismer som "din gavmildhed", "din venlighed," eller "din gavmilde donation."
 5. 5
  Diskuter den direkte virkning eller betydning af, hvad du er taknemmelig for.
  • Når du adresserer en donor, skal du angive, hvad donation vil sætte din virksomhed til at opnå.
  • Når du adresserer en potentiel arbejdsgiver efter en samtale, kan du ønsker at benytte lejligheden til at gentage din interesse i stillingen, du søger. Må dog ikke bruge takkebrev som en undskyldning for at understrege, hvorfor du tror, ​​du ville være "perfekt til jobbet." Vælg i stedet en taktfuld tilgang som "Jeg værdsatte møde dig, og jeg er meget begejstret om stillingen."
  • Når du adresserer en forretningspartner eller rådgiver, siger noget lignende "Det var en fornøjelse at arbejde sammen med dig," eller "dit råd viste sig uvurderligt i at forfølge min afdelingens årlige mål", bidrager til at styrke et positivt forhold og indebærer en interesse i at fortsætte dette forhold.
 6. 6
  Kompliment adressaten, men uden smiger. Dette kan være den sværeste del af et takkebrev, og ikke altid er berettiget eller nødvendigt. Overvej en generel erklæring af ros vedrørende modtager eller det selskab, han eller hun repræsenterer - fx "Dit arbejde er smuk," eller "din ekspertise i account management er uden sidestykke."
 7. 7
  Hentyder til fremtiden. Her kan du ønsker at udtrykkeligt at anføre dit ønske om at fortsætte virksomhed eller etablere et langvarigt forhold til modtageren. Når du adresserer en potentiel arbejdsgiver, er dette en god mulighed for at udtrykke tillid til din forventning om hans eller hendes beslutning. Dette kan opnås ved blot at sige "Jeg ser frem til at høre fra jer."
 8. 8
  Gentage din tak. Dette behøver ikke kræve mere end en simpel sætning, gentage Deres indledende tak (men i forskellige ord). "Tak igen for..." skulle gøre det.
 9. 9
  Wrap det op med en hilsen, og underskrive dit navn. I de fleste tilfælde vil det være mest hensigtsmæssigt at lukke din note med nogle variation af "Best regards", "Med venlig hilsen" eller "Med venlig hilsen". Selv hvis dit brev er skrevet, altid tilmelde dit navn med kuglepen. Når det er relevant, omfatte din titel eller position, og den virksomhed, du repræsenterer under dit navn.
 10. 10
  Korrekturlæse og gennemgå din note. Afhængig af omstændighederne, bør det færdige produkt være korte og relativt enkel (omkring halvdelen af ​​en type-skrevet siden på de fleste). Hvis det virker lange, så tjek for eventuelle unødvendige afskedigelser - med undtagelse af den tak selv, bør hvert punkt kun angives én gang. Kontrollér også, at din tone forbliver konsekvent i hele. Det kan være en god idé at hverve en eller to andre personer til at læse korrektur for stavefejl eller grammatiske fejl, da selv mindre fejl kan sende et negativt indtryk til adressaten.
 11. 11
  Når du er fortrolig med din note, sende den med det samme. Igen, tiden er af afgørende betydning - jo mere prompt du er, jo mere mindeværdige dit generelle indtryk vil være.

Tips

 • Må ikke indeholde: personlige oplysninger, eller nyheder om din virksomhed liv. Husk, at formålet med et takkebrev er at udtrykke påskønnelse og taknemmelighed over for modtageren, for ikke at prise dine personlige resultater. Undgå også at bruge det takkebrev som en mulighed for at annoncere dig selv eller dit firma end hvad der er direkte relevante for formålet med dit budskab. Hvis du siger noget lignende, "Hvis du kunne lide vores X, kan du også være interesseret i vores Ys og Zs (som er til salg nu!)," Det vil sandsynligvis underminere oprigtigheden af ​​din tak.
 • Du ønsker måske at omfatte et visitkort med din note, men ikke gider, hvis du allerede kender modtageren godt eller har givet ham eller hende dit kort i fortiden. Det kan sommetider være hensigtsmæssigt, når du skriver til en potentiel arbejdsgiver, men kan også risikere at blive vist noget prætentiøst. Hvis du er usikker, skal du springe det - dit navn, stilling og kontaktoplysninger burde allerede være let tilgængelige. Hvis din note er skrevet, kan du også medtage denne information som et header til brevet, placeret i øverste venstre side af siden, efterfulgt af modtagerens navn og adresse to rum nedenfor.