Wkodk

Hvordan man skriver en personlig bio

Skrivning af en personlig bio kan være en rigtig sjov måde at sætte dig selv derude, og der er intet som at have en indflydelse på, hvad folk tænker om dig. Hvis du vil skrive enten en generel bio eller en bio for et kollegium ansøgning, skal du bruge de tips og prøve tekst nedenfor.

Steps

Hvordan man skriver en personlig bio. Identificer dit formål og målgruppe.
Hvordan man skriver en personlig bio. Identificer dit formål og målgruppe.

Skrivning af en generel bio

 1. 1
  Identificer dit formål og målgruppe. Før du går i gang at skrive, er du nødt til at vide, hvem du skriver til. Den bio du ville skrive til en personlig webside kan være meget anderledes end den bio du ville skrive for en college ansøgning. Brug dette til at gøre din bio passende formel, sjove, faglige eller personlige.
 2. 2
  Indsnævre dine oplysninger. Vær skånselsløs her - selv de mest interessante af anekdoter måske ikke relevant. For eksempel ofte en forfatters bio på en bog jakke nævner tidligere skriftligt resultater, mens en atlet bio på et hold hjemmeside ofte nævner persons højde og vægt. Selvom det ofte er okay at tilføje et par uvedkommende detaljer, bør de ikke udgør størstedelen af ​​din bio.
 3. 3
  Skriv i tredje person (valgfrit). Skrivning i tredje person vil gøre din bio lyd mere objektiv - som det er blevet skrevet af en anden - hvilket kan være nyttigt i en formel indstilling (ex. for arbejde). Hvis bio er personlig, dog vil skrive det i første person gør det til at lyde venligere.
 4. 4
  Skriv dit navn. Dette bør være den første ting du skriver. Antag, at de mennesker læser bio ved noget om dig.
  Dan Keller
 5. 5
  Oplyse dit krav til berømmelse. Hvad er du kendt for? Hvad gør du for et levende? Må ikke overlade dette til enden eller gøre dine læsere gætte-de vil ikke, og de kan meget vel miste interessen hurtigt, hvis det ikke er up front. Dette bør præciseres i første eller andet punktum. Normalt kombinere det med dit navn er lettest.
  ... Er en klummeskribent for Boulder Times.
 6. 6
  Nævn dine vigtigste resultater, hvis relevant. Dette er en tricky en, og måske ikke kunne anvendes i alle situationer. Husk, at en bio er ikke et CV. Må ikke liste dine resultater, og kun medtage dem, hvis de er relevante, og du har plads.
  Hans 2011-serien "Alt dette og mere" indbragte ham Boulder prestigefyldte "Up-and-Comer" tildeling.
 7. 7
  Personlige, humanisere detaljer. Dette er en dejlig måde at invitere læseren til at pleje. Det er også din chance for at få nogle af din personlighed på tværs.
  Når han ikke er klistret til en computerskærm, han tilbringer tiden arbejder i haven, spille trivia på pubben, og forsøger meget hårdt ikke være den værste pulje spiller i Rockies.
 8. 8
  Inkludere kontaktoplysninger. Dette gøres normalt i den sidste sætning. Hvis det er for at blive offentliggjort online, være omhyggelig med den e-mail-adresse for at undgå spam. Mange mennesker skriver e-mail adresser online som noget lignende: greg (at) fizzlemail (dot) com.
  Du kan nå ham på dkeller (at) email (dot) com.
 9. 9
  Målet for mindst 250 ord. For en online bagsidetekst er dette lige nok til at give læseren en smagsprøve på dit liv og personlighed uden at blive kedelig. For en mere alvorlig stilling, såsom et kollegium indgangen bio, dykke ned i detaljerne lidt mere.
 10. 10
  Korrekturlæse og revidere. Sjældent skriver perfekte første gang den rammer siderne. Og fordi personlige bios er kun en lille øjebliksbillede af en persons liv, efter at genlæse din bio, kan du indse, at der var oplysninger, du har glemt at inkludere.
  • Har en ven læse din bio og give dig deres feedback. Dette er vigtigt, fordi de kan fortælle dig, hvis alle de oplysninger, du ønsker at få, selvom der kommer på tværs tydeligt.
 11. 11
  Hold din bio ajour. Hver gang i et stykke tid, gå tilbage og opdatere din bio. Ved at sætte en lidt arbejde hyppigt for at holde det ajour, kan du spare dig selv en masse arbejde, når du har brug for at bruge den igen.

At skrive en bio for et kollegium ansøgning

 1. 1
  Fortæl en ​​historie. Strukturen skitseret ovenfor vil sandsynligvis ikke gælde for de fleste kollegium indgangen eksamener: selvom sin enkelhed gør det meget praktisk for hurtige, uanselige bios, er hele pointen, når de anvender på college for at skille sig ud. Den bedste måde at gøre dette er at gøre strukturen din egen ved at fortælle en historie, ikke skitserer centrale factoids. Der er mange at mulige strukturer at vælge imellem, herunder:
  • Kronologisk: Denne struktur starter ved begyndelsen og slutter i slutningen. Det er den mest ligetil, men fungerer godt, hvis du har haft en interessant liv, der har taget dig fra A til B til C i usædvanlige eller imponerende måder (ex. virkelig slå odds).
  • Circular: Denne struktur starter på et vigtigt eller klimaks (D), tilbagekalder (A) og derefter forklarer alle de begivenheder, der fører op til det øjeblik (B, C), til sidst bringer læseren fuld cirkel. Det er godt til at opbygge suspense, især når Begivenhed D er så mærkeligt eller utroligt, at læseren ikke noget imod at blive ført rundt for lidt.
  • Zoomet ind: Denne struktur har fokus på en kritisk hændelse (ex. C) til symbolsk fortælle en større historie. Det kunne bruge et par små, omkringliggende detaljer (a, d) at orientere læseren, men ellers i øjeblikket er vigtigt nok til at stå på sine egne.
 2. 2
  Holde fokus på dig selv. Gymnasier ønsker at høre din livshistorie, så de kan finde ud af, hvorvidt du er et godt match for dem. Det er sagt, viser hvor god en kamp du er for skolen betyder ikke at blive et sidespor ved at forsøge at beskrive skolen som godt.
  • Forkert: UCSF har en af de højest rangerende forskningsbaserede with schools i verden, hvilket vil give mig med fundamentet nødvendigt for at nå min livslange drøm om at blive læge.
   Skolen du anvender på allerede ved, hvad dens programmer og faciliteter er ligesom, så ikke spilder læserens tid. Oven i det, der gør at rose skolen på bekostning af at beskrive dig selv, du lyder uværdig til at deltage.
  • Korrekt: Ser et traume kirurg redde min brors liv i en alder af fem er et øjeblik jeg aldrig vil glemme. Siden den dag, jeg har kendt uden tvivl, at jeg ville dedikere mit liv til medicin. Min bror var heldig, at hans kirurg studeret på et af de bedste programmer i landet. Ved at gøre det samme, håber jeg en dag at betyde for en anden familie, hvad Dr. Heller gør til mine.
   Denne beskrivelse af fortælleren er på point, personlig og mindeværdig. Selvom det stadig subtilt roser UCSF faciliteter, betyder det ikke lyde som den forsøger at score brownies punkter.
 3. 3
  Må ikke sige, hvad du mener bestyrelsen ønsker at høre. Selv hvis du formår at gøre det godt, hvilket er svært, når du ikke inspireret af sandhed, det bedste, der vil ske er, at du vil synes, at meget mere ligesom hundredvis eller tusindvis af andre studerende, som brugte den samme strategi. I stedet tale om, hvad der er ægte og hvad der betyder noget for dig.
  • Forkert: Læsning The Great Gatsby var et afgørende øjeblik i mit liv, som gjorde mig helt genoverveje mine egne forudfattede om, hvad det betyder at leve i det moderne Europa. Takket være denne opgave, jeg nu ved jeg ønsker at forfølge Europæiske Studier.
  • Korrekt: My families bånd til dette land er ikke særlig glamourøst. Vi ankommer ikke på Mayflower, eller har vores efternavn slagtet på Ellis Island, eller modtage amnesti efter flygter en udenlandsk diktatur. Hvad vi behøver er bosætte sig i fire stater i hele Midtvesten, hvor vi har levet lykkeligt i over hundrede år. Magien i denne enkle handling er ikke tabt på mig, hvilket er hvorfor jeg har valgt at større i europæiske studier.
   Har du ikke det mest fantastiske liv? Embrace det - og uanset hvad du gør, ikke kæmper over din vægtklasse. Forsøger at tvinge en ho-hum historie til at være mere dramatisk vil bare gøre det ser fjollet, især i forhold til de virkeligt episke fortællinger nogle af dine medansøgere vil have.
 4. 4
  Forsøg ikke for hårdt at lyde smart. Det er, hvad dine SATs var for. Selvom du ikke skal bruge slang eller dumme dit essay ned, skal dit indhold taler for sig selv, gå nutty med ordforråd, vil bare være en distraktion. Plus, Godkendelseskomitéen slogs igennem dig-ikke-selv-vil-to-know-how-mange essays hvert år, og det sidste, de ønsker at høre, er en anden person forsøger at kæmpe en fem-stavelse ord til et sted hvor det ikke har nogen jordisk forretning.
  • Forkert: Efter at have haft en temmelig minimalistisk opvækst, finder jeg, at jeg fortsætter med at værdien hårdt arbejde og sparsommelighed over alt andet.
   Medmindre du er en Dickenske grevinde eller en af ​​Jane Austens comic relief figurer, det bare ikke fungerer.
  • Korrekt: Vokser op meget dårlig lærte mig, at hårdt arbejde og sparsommelighed er nogle gange den eneste ting, en person kan betale.
   Slagkraftige og to-the-point - med ingen ord længere end to stavelser.

Tips

 • Gennem hele processen, tænke tilbage til formålet og publikum, du identificerede i trin 1. Dette vil hjælpe med at guide din skriftligt.