Wkodk

Hvordan man skriver en overbevisende tale


Der er masser af ting at overveje og forstå inden der skrives en overbevisende tale. For at påvirke andre, er du nødt til at forstå emnet, og forstå publikums opfattelse af emnet. Flytte rundt hjælper også fordi det giver alle de publikum til at få en følelsesmæssig reaktion.

Steps

Hvordan man skriver en overbevisende tale. Forskning dit publikum, forstå deres opfattelse af emnet, og prøv dit bedste for at lære, hvad forhindringer er på plads for at blokere dem fra at se emnet fra dit synspunkt.
Hvordan man skriver en overbevisende tale. Forskning dit publikum, forstå deres opfattelse af emnet, og prøv dit bedste for at lære, hvad forhindringer er på plads for at blokere dem fra at se emnet fra dit synspunkt.

Skrive din egen overbevisende tale

 1. 1
  Forstå emnet godt. Denne side vil ikke hjælpe dig på alle, hvis det er for en tale til i morgen. Gå over hvorfor du føler som du gør om emnet, og overveje de forskellige udfordringer, som du var nødt til at overvinde for at komme til det punkt, hvor du begyndte at føle denne måde. Find et emne, som du brænder for. Lytteren ønsker ikke at høre en tale om noget, som du ikke engang bekymre sig om.
 2. 2
  Forskning dit publikum, forstå deres opfattelse af emnet, og prøv dit bedste for at lære, hvad forhindringer er på plads for at blokere dem fra at se emnet fra dit synspunkt. Skriv disse hindringer ned.
 3. 3
  Erkend forhindringer. Du bør ikke ignorere forhindringer, men snarere forberede, og erobre dem. Søg efter svar omkring disse forhindringer. Hvis du gør det, vil folk, der kommer på tværs af disse forhindringer i løbet af din tale ignorere dig. Du er nødt til at finde måder omkring eller gennem disse hindringer for at hjælpe dit publikum at gøre det samme. Hvis det skal lykkes, er du nødt til at lede dit publikum, ikke påtage sig eller endda kræve, at de "forstår dig."
 4. 4
  Bemærk dine strategier og ideer. Skriv ned forhindringer og dine metoder til at komme rundt dem ned, og læg dem i en logisk rækkefølge format. Vend hver af de forhindringer i et afsnit, der forklarer den metode forståelse, der kommer vidt omkring forhindringen.
 5. 5
  Link, hvor det er nødvendigt. Hvis det er nødvendigt, skrive afsnit forbinder de "forhindringsløb" afsnit sammen i en logisk rækkefølge. Når dette er gjort, skal du have en kladde af dit indlæg.
 6. 6
  Øv din tale privat, foran et spejl. Gøre notater om, hvad der lyder akavet og hvad der ikke flow eller overgang godt. Logisk flow er et stærkt redskab for en overbevisende tale, og uden det, er en tale svært at forstå, endsige være overbevisende. Under denne proces justere din tale for den tilladte tid, og rette eventuelle fejl.
 7. 7
  Oplev dine svagheder. Har du tilfældigvis til at sige "um" hyppigt i mellem sætninger eller emner? Bruger du dine hænder for meget, eller ikke nok ved at holde dem i dine lommer? Undgå disse og andre dårlige vaner, så du kan arbejde hen imod at ændre dem. Tale med en klar stemme, undgå en monoton og bruge dine hænder henkastet at fremhæve punkter.
 8. 8
  Polere din introduktion. Efter redigering dit indlæg, skal du tilføje en opmærksomhed historien til begyndelsen. En opmærksomhed historie er en novelle, der ikke er relateret til emnet, der fremhæver et problem, der ligner det problem, du forsøger at overvinde i din tale. En perfekt introduktion vil: (1) få opmærksomhed [brug noget som en analogi eller en historie] (2) etablere rapport [betyder goodwill, noget dit publikum kan forholde sig til] (3) Eksempel hvad resten af ​​dit indlæg vil være omkring
 9. 9
  Fortsætte redigeringen. Efter tilføjelse din opmærksomhed historie, redigere dit indlæg længere igen, og prøv ikke at føje sidste minut idéer.
 10. 10
  Øv din tale offentligt, i en lille gruppe. Udfør det foran af mennesker, der er enige med din opfattelse af emnet. Velkommen deres feedback og eventuelle forhindringer, som de måske tror, ​​vil blive synlige. Rediger dine indlæg igen for eventuelle ændringer, altid justere størrelsen af ​​din tale for den fastsatte frist. Også, ikke stå på ét sted (medmindre på kameraet), som bevæger sig lidt rundt, vil bidrage til at holde dit publikum fokuseret, fordi det etablerer en følelse af interaktivitet. Engager dit publikum med dine bevægelser og øjenkontakt. Se direkte på enkeltpersoner i dit publikum, ændre dit blik hver så ofte. Hvis et par bestemte publikum medlemmer smile som reaktion, så husk dem som et omdrejningspunkt. De kan give visuel støtte og opmuntring, hvis du vakler lidt i løbet af din tale.
 11. 11
  Øv din tale igen privat, foran spejlet. Prøv at lære dit indlæg så meget som du kan for at, hvor dine noter er primært bare for at holde dig på sporet. Hvad dine udtryk og dine manerer, så sørg for at du bruger stemmen tonefald og at du har følelser i din tale. Hvis der ikke er følelser i din stemme eller krop, mere end sandsynligt, vil der ikke være nogen i publikum enten.
 12. 12
  Klæde sig passende til indsamlingen, hvor dit indlæg vil blive afholdt. Være sikker, omsorgsfulde og ydmyge.
 13. 13
  Giv dit indlæg. Forbered dig i god tid med din egen positiv opmuntring og ros. Hvis du finder det nyttigt, give dig selv verbal opmuntring foran et spejl. Alternativt søger at tilskynde til en ven eller kollega.
 14. 14
  Sørg for at din tale er virkelig fokuserer på det emne, og at det er sammenhængende og forenet (i den forstand, at alle elementer er mere eller mindre relateret til emnet).

Tips

 • Kig rundt på publikum, hvilket gør øjenkontakt, især under pauser i dit indlæg. Når du taler med folk, se på dem og gøre dem til at føle som om du taler til dem.
 • Sørg for at du ikke tager for lang tid, der kan få alle andre kede sig.
 • Prøv at citere kilder til statistik og bruge troværdige ikke partiske kilder.
 • Husk ikke at læse dit indlæg, fortæl det. Forskellen mellem læsning og fortælle, er, at fortælle synes mere interaktiv og personlig til publikum, det er afgørende, fordi det hjælper til at få dem på din side.
 • Gør dine uheld og fumler i en kortfattet komisk øjeblik. Hvis du snubler under talen, ikke panik, bare bevæge sig fremad. Lav en afslappet joke (i god smag) om tæpper, dine ben, eller noget relateret til din meddelelse, derefter fortsætte med dit indlæg. Det værste ting at gøre, er at vise, at den fejl, du nervøs.
 • Sørg for at bruge dine hænder til at fortælle din historie, men husk at være forsigtig med at bruge dine hænder til meget, da dette kan fremmedgøre publikum.
 • Mens forske dit publikum, lære hvad der motiverer dem, og fortsætte med at motivere dem med de samme ideer og værdier, som de allerede har kært.
 • Noter bør kun bruges til at holde dig på sporet, hvis du ikke kender den tale, som du skrev, bør du ikke give talen.

Advarsler

 • Må ikke være højtravende eller arrogant hele din tale. Altid være ydmyge og åbne spørgsmål, forslag og feedback.
 • Må ikke overdrive for meget, da det kan fremmedgøre publikum.