Wkodk

Hvordan man skriver en valedictorian tale

At give din afgangselev eller eksamen tale i slutningen af ​​din tid på gymnasiet er både en spændende og til tider skræmmende opgave, og det er en at de fleste tale givere relish. Dens formål er at give en overbevisende, bevægende, og i sidste ende opløftende tale, hvor lytterne er ikke kun givet en glade farvel, men de er også inspireret til at gå ud og nå deres største. Det er noget af en opgave at spørge af talen giveren alt i én, men det er absolut opnåeligt med en vis planlægning og kortlægning af de punkter, du ønsker at komme på tværs af.

Steps

Hvordan man skriver en valedictorian tale. Opbevar det i perspektiv.
Hvordan man skriver en valedictorian tale. Opbevar det i perspektiv.
 1. 1
  Opbevar det i perspektiv. Afslutningen på high school er en meget følelsesladet tid. Mange af jer er afskeden måder og visheden om hverdagens klasse er ved at blive en saga blot, da hver enkelt af jer lancerer ud i den store ud af, hvad der virker som en ukendt fremtid. Så er der bundet til at være en masse tårer, høje følelser, og en vis skrøbelighed flyder rundt i luften. Og alligevel er det helt afgørende at huske, at afslutningen af ​​high school er simpelthen enden af ​​high school, og uanset hvor følelsesmæssige du ønsker at føle om det, er det ikke kommer til at være den vigtigste ting i dit liv. Det er simpelthen en springbræt fra et stadium i mit liv ind i den næste, og derfor forlade hysteriske, den grædende emotionalitet, og behovet for at tribunen ud af dit indlæg at give. Det er ikke enden på dit liv. Langt bedre at se det som en begyndelse blandt hvad de vil uundgåeligt være en række begyndelser i dit unge liv, og til at huske på, at mens det er den tid, du starter jer ud i verden for at frigøre din energi og drømme om i verden, er du hverken alene over hele landet i at gøre dette, og at mange generationer har gjort dette før dig. Så nedtone de "udvalgte" klicheer og kigge efter inspirerende, personlig og virkelig interessante ting at snakke om.
 2. 2
  Undlad at prøve at skrive noget, der ikke afspejler dit sande jeg. Du har masser af tid forude for at holde forme den måde, du ønsker at blive set af verden. Men dine klassekammerater kender dig for, hvem du er nu, og alt det, du har stræbt efter hele gymnasiet er summen af ​​dig, så du ikke afsat dit sande selv til fordel for at forsøge at lyde alle vokset op eller pseudo intellektuelle alle af en pludselig. Medmindre du har altid lød på den måde, kan ønsket om at ændre, hvordan du kommer på tværs!
  • I skrive din tale, overveje at blive brutalt om dine egne erfaringer. Den eneste virkelige originale ting du bringer til dit indlæg er, hvordan du inden for denne, at du virkelig mener, at andre kan lære af og blive motiveret, tænke alvorligt over at dele dem som virkelig tankevækkende del af dit indlæg. Naturligvis betyder det ikke, konspirationsteorier, ondskab eller negativitet, hvad det betyder, viser de måder, hvorpå du er vokset personligt i løbet af din gymnasietid, og finde måder at afspejle dette som en gruppe oplevelse.
 3. 3
  Vær åben for hvad resten af karakteren tænker. Mens du er blevet valgt til at skrive valedictorian tale og præsentere det, så husk at du har en ansvar for at forsøge at afspejle dine klassekammeraters bredere interesser og ønsker også. Og det betyder at tale med folk om deres erfaringer, herunder dem, du normalt ikke ville have tid af dagen efter. Det kan være en rigtig øjenåbner for at lære af de studerende, der ikke kan vente til high school for at være vejen ud af deres liv, og som ikke har en kasse af væv gemt under armen, men har allerede det ene ben ud af døren i beredskab til at forlade. Ikke alle elskede high school, og ikke alle vil føle sentimental i slutningen af ​​det. Prøv at måle det brede spektrum af meninger og ideer, og overveje, hvordan du kan folde alt dette i dit indlæg effektivt.
 4. 4
  Opret en. Til at begynde, overveje en god måde at få publikums opmærksomhed, så de holde fokus på dig, og du kun i løbet af din tale, og ikke hockey spil derhjemme på deres 50 "plasmaskærm, at de hellere ville være at se. Selvom begynder ved at indføre dig selv og fortæller om valedictorian rolle kunne være den klareste, er det også normalt den kedeligste tilgang. Brug noget sjovt, dybt selvafslørende, eller en ikke-klicheagtige citat til at begynde med, og være begejstret (selvom det betyder at være roligt). Start ting ud med et brag for at få folk vågen og klar til at lytte!
 5. 5
  Takke de mennesker, der har gjort en forskel i dit liv og livet for andre studerende. Prøv at bringe i andre mennesker, når din tak, så du leverer den tak på vegne af disse klassekammerater du tidligere tog tid til at gå og tale til. En kort anekdote her og der at nævne specifikke klassekammerat navne er én måde at vise du har taget om bord på andre folks tanker, og at du er virkelig er i stand til at sammenkæde deres erfaringer med dit og gøre dette til en global tale. Folk, der normalt takkede inkludere dine lærere, skolelederen og vice-principal, og måske som virkelig har stået ud. Tak yous, der kommer fra en række mennesker, du har talt med, vil virkelig bære talen meget længere og gøre det mere meningsfuldt for alle dem lytter.
  • Hvis du har skrevet op stykker for hver person, der skal takkede, holde dem korte. Lytterne ønsker ikke en livshistorie på hver person takkede. Lysere tingene med lidt humor her og der også.
  • Hold din tale style venlige, varme og empatisk. Alt er i god sjov og venskab.
  • Det er normalt en god idé at holde de enkelte forældre ud af den faktiske tale (dit i særdeleshed), men det er helt relevant og ønskeligt at takke forældrene som helhed på vegne af alle klassekammerater, med en generel erkendelse af, hvor vigtige forældre og værger har været til alle studerende på. Forældre kan takkede enkeltvis efter talen, og det er mere retfærdigt for alle, fordi du ikke tager op tid udbasunerer dyder dine egne forældre (ja, de rock, og ja, de er grunden til at du er her i dag) uden giver lige sendetid til alle andres vidunderlige forældre. Giv dine forældre en og privat tak senere.
 6. 6
  Tilføj in. Når det kommer til at tale om skolen, du forlader, find opløftende og glade ting at sige. Tal om nogle fede events, dans, klasse fester, eller ånden dage, du har oplevet i løbet af året. Igen, trække på andre ting studerende har sagt til dig, når du interviewet dem og hæve deres erindringer som en del af dit indlæg også.
  • Hvilke ting var unik for din skole eller klasse? Kan du tegne nogle af disse aspekter som en del af din tale?
  • Tal om de måder, hvorpå du og dine klassekammerater har overvundet udfordringer i de år, såsom generthed, nerver, og ikke at vide hinanden, hvor du alle er nu. Må ikke være for sappy selv, det er meget usandsynligt, at du er alle en glad flok venner, selvom du er alle høflige til hinanden.
 7. 7
  Anerkend andre. Til sidst, vil du ønsker at tale om dine klassekammeraters præstationer. Du ønsker måske at anerkende den studerende af topkvalitet, eller hvor godt dine sportshold gjorde i løbet af sæsonen, eller den person, der fik lige A er hvert semester hele vejen gennem gymnasiet, og masser af andre mennesker, ikke kun dem, du er venner med - det er derfor, du har brug for at komme ud og snakke med alle, mens forberede din tale. Hvis du diskutere sjove happenings, sørg mindst 85 procent af de mennesker ved, hvad du taler om, eller du bliver nødt til at beskrive det omhyggeligt og rammende, så andre kan få det punkt, også. Og hvis du ønsker at sige ting som: Vi har slik fanatikere, shopaholics, en fyr, der kan gøre kortene forsvinde, etc. gå til det, men bare være specifik omkring, hvem du mener, og hvad der er så godt ved det talent, dygtighed eller evne du diskuterer.
  • Anvendelse eller manglende anvendelse navne er op til dine evner som forfatter, og hvad du forsøger at komme over. Ved at navngive folk individuelt, anerkender du dem åbent og gøre det klart, at din tale er en global indsats. På den anden side, foretrækker du måske ikke at bruge navne, men at lade alle arbejde ud af, hvem de er kender, fejle på siden af ​​forsigtighed og erkende folk med deres navne.
 8. 8
  Hold ud af zonen. Der er en masse klichéer bragt ud for taler af enhver art, og valedictorian talen er ikke anderledes. Undgå at fejende udsagn om at være morgendagens ledere (kun nogle af jer nogensinde vil blive) eller om at se dine high school år at have været de bedste år af dit liv (hvordan snærende en visning, og hvad en dystre udsigter på de temmelig mange flere år af dit liv til at komme!). En måde at undgå klicheer, er at undgå at blive sentimental og under forudsætning af ting om fremtiden, du kan ikke vide, om nogen af ​​jer vil gå på at helbrede kræft, rock verden, eller hvis du vil se tilbage på skole i kærlighed. Hvad du vide om, er, at alle har goodwill til at lytte til din tale, og at de ønsker at blive inspireret, motiveret og anerkendt som individer. Klicheer hverken inspirerer eller behandle folk som individer, fordi de er forudsigelige og meningsløs, og så, trækker igen på, hvad du har lært af at tale med de andre elever og bringe ud individuelle erfaringer, håb, drømme, mål og tanker til at guide din skriftligt.
  • Undgå at fortælle folk, at deres liv forude, vil blive rørt med guld og roser. Livet er ikke sådan, livet er fuld af vorter, prøvelser og kedelige øjeblikke samt de glade, rosenrøde ting. Kom alle misty-eyed og tyder på, at livet er meningsløst er indbildsk og ved siden af ​​punktet. Bare nyde muligheden for at sætte dig bedste mund fremad, og have det sjovt! Du vil rocke, hvis du taler fra dit hjerte.

Tips

 • Brug mild humor. Intet er for barsk, eller fornærmende. For at kontrollere de vittigheder, du bruger, foregive du er en rolig, følsom, ikke for populær person, og tænke over, hvordan du ville føle, hvis nogen gjorde det vittighed om dig. Du får den idé.
 • Når vi taler om folk i særdeleshed, ikke bruge dette som en chance for at fornærme nogen, du ikke kan lide. Denne mulighed blev givet til dig, så du kan tale med din klasse og andre om hvordan awesome dig (hvilket betyder, at klasse) er.
 • Vær positiv med anførselstegn. Du forsøger at inspirere, ikke skræmme folk om deres fremtid.
 • Når du bruger citater, sørg for at de har noget at gøre med emnet. Undgå at bruge citater, du synes er genial, men har intet at gøre med dit indlæg points. Tænk mere om kloge uddannelser citater, eller endda et par how-to-live-liv citater. Desuden forstår citat. Det kan lyde klog og over det menneskelige sind, men hvis det ikke giver mening, hvad råd du forsøger at give? Er det: "Always lægge mere arbejde, end jeg gjorde i denne tale, fordi jeg er bare for doven til at finde en god citat?" Ingen forklaring nødvendig!
 • Bliv fortrolig med din tale så meget som muligt gennem praksis sessioner.
 • Endelig skal du huske, at du var udvalgt til at være afgangselev for en grund. Dette er en once in a lifetime slags ting, så giver det din alle.
 • Du taler til dine klassekammerater, så fokuser citatet på dem, ikke de andre i publikum!
 • Hvis citere en velkendt sang, ikke mangle det til at passe dit indlæg points. Hvis det ikke passer i naturligt, lad det ud i stedet har en reel disconnect. Dit indlæg er beregnet til at være inspirerende, ikke populær.
 • Fremhæv folks gode kvaliteter. Tal om en person, der kan synge godt, eller kan ace en math test. Brug den som en chance for at prale om hvor fantastisk at gruppen er.

Advarsler

 • Må ikke være genert. Må ikke kvæle dig selv.
 • Må ikke tygge tyggegummi, mens du taler. Desuden præsenterer dig selv så godt du kan, det er en virkelig særlig lejlighed til at skinne.
 • Må ikke se ned i mere end 3 sekunder. Du mister opmærksomhed de fleste af dit publikum, hvis du gør, det er bedre at holde pause, mens du kigger op for at genvinde din ro, end at kigge ned og synes forfjamsket eller tabt. Brug pauser til din fordel, især inden du gør et vigtigt punkt.
 • Undgå politisering i din tale. Denne "alt for smart-til-din-egen-støvler" fremgangsmåde kan du vinde godkendelse fra de ligesindede i mængden, men lige så det vil fremmedgøre dig fra mange andre, herunder klassekammerater, lærere og forældre, og det isn ' t hvad din high school oplevelse handler om.
 • Sig ikke noget, der stikker i halsen, smager af sprudlende eller er sukker-coating ting, der ikke er så stor. Det er bedre at lade tingene ud af en tale i stedet for at foregive at de var bedre end de virkelig var.

Ting du behøver

 • Tale skrivning værktøjer, såsom notesblok og pen eller laptop etc.
 • Internetadgang for at finde citater og se andres taler
 • Originalitet