Wkodk

Hvordan man skriver en lovprisning

En lovprisning er en tale ved en mindegudstjeneste til minde om den afdøde. Man behøver ikke være en stor forfatter eller taler om at skrive og levere en stor lovprisning. De bedste mindetaler er korte, hjerte-filt skildringer af den elskede, fuld af historier og, ja, humor.Humor er en god måde at føle sig afslappet,

Steps

Hvordan man skriver en lovprisning. Være kortfattede og velorganiseret.
Hvordan man skriver en lovprisning. Være kortfattede og velorganiseret.

Skrivning af en lovprisning

 1. 1
  Beslut om tonen. Hvor alvorligt eller munter ønsker du lovprisning være? En god lovprisning behøver ikke at være ensartet dyster, bare relevant. Nogle lovprisning-forfattere tage en seriøs tilgang, andre er modige nok til at tilføje humor. Anvendes med forsigtighed, kan humor hjælpe formidle personlighed afdøde og illustrere nogle af hans / hendes indtagende kvaliteter.
 2. 2
  Overvej publikum. Skriv lovprisning med den afdødes familie og kære i tankerne. Dvæle ved de positive, men vær ærlig. Hvis personen var svært eller urimelig negativ undgå at tale om det eller hentyde til det forsigtigt, som i "Han havde sine dæmoner, som var en konstant kamp."
 3. 3
  Vær specifik. Undgå recitere en liste over kvaliteter. I stedet nævner en kvalitet og derefter illustrere det med en historie. Det er de historier, der bringer den person - og det kvalitet - til livet.
 4. 4
  Være kortfattede og velorganiseret. Skitsere lovprisning, før du begynder at skrive. Brainstorm alle de mulige områder (personlighedstræk, interesser, biografiske info) for at tale om og skrive dem ned. Når du er klar til at skrive, dækker hvert område i en logisk rækkefølge. Giv lovprisning en begyndelse, midte og slutning. Undgå vandreture eller omvendt, taler ned til folk. Du har måske en sterling ordforråd, men dumme det ned til masserne bare denne ene gang.
 5. 5
  Øve. Læs udkast til din lovprisning højt. Hvis du har tid og lyst, kan du læse den til nogen som praksis. Ord lyde anderledes, når læst højt end på papir. Hvis du har indsat humor, få feedback fra nogen om dens relevans og effektivitet. Husk, skrivning er 90% omskrivning, så forvente at revidere dit arbejde flere gange, før det skinner.
 6. 6
  Tag det roligt. Før du taler, berolige dig selv ved at realisere alle i tilskuertal er der for at støtte dig. Det kan hjælpe at have et glas vand med dig på podiet for at hjælpe dig med at vedligeholde din fatning. Bare vide, at alle vil sætte pris på din indsats, og beundrer dig for at have skrevet og givet en lovprisning. Du kan ikke fejle.
 7. 7
  Brug en konversation tone. Tale eller læse din lovtale til publikum, som om du taler med venner. Gør øjenkontakt. Pause. Gå langsomt, hvis du ønsker det. Slut med din målgruppe og dele øjeblikket med dem, trods alt, er du ikke en entertainer, du er en af ​​dem.

Tips

 • Skrive og tale i din egen stemme. Hvis du ønsker det, forøge din lovprisning ved at læse et digt.
 • De bedste mindetaler er faktuelle, ærlig og respektfuld. Tal om den afdøde, og hvad han eller hun gjorde i deres levetid. Hvis de døde ung viser, at du udtrykker beklagelse over det.

Advarsler

 • Tror ikke, at en lovprisning skal være en biografi om den afdøde. Tværtimod, kan du ikke opsummere hans / hendes hele livet. I stedet fortælle din historie - dvs dit forhold til afdøde og hvordan han / hun påvirket dit liv.
 • Brug ikke humor, der enten er uhensigtsmæssig eller bliver brug bare for griner. Gør det relevant og smagfuld. Hvis du er i tvivl, så lad det ud.