Wkodk

Hvordan man skriver en tak tale

OK, du endelig vundet din Oscar (eller måske din lille liga mesterskabet), og søgelyset er alle dine. Nå, ikke ligefrem. Du har sandsynligvis ikke komme til toppen af ​​din karriere helt alene, og folk ved, at. Den kun nice, civiliserede ting at gøre er at dele denne rampelyset med alle, der hjalp dig med at nå dine drømme. Det betyder, at du har fået for at give en takketale. Mens Tak taler er relativt ligetil, kan de være en smule tricky at forberede, især hvis liste over folk til at takke er meget stor eller meget lille.

Steps

Hvordan man skriver en tak tale. Skriv ned hvorfor du takke hver person på din liste.
Hvordan man skriver en tak tale. Skriv ned hvorfor du takke hver person på din liste.

Skrive din egen tale

 1. 1
  Lav en liste over alle de mennesker, du gerne vil takke, såvel som dem, hvem du har brug for at takke (bare fordi du har brug for at takke dem, betyder ikke, du gerne vil). Du kan skrive listen ned på et stykke papir og efterlade et par linjer af plads mellem hver person. Bedre endnu, input folk ind i et regneark eller tekstbehandlingsdokument, så du kan føje til dine indtastninger og omarrangere dem.
 2. 2
  Skriv ned hvorfor du takke hver person på din liste. Bare notere ned en hurtig søgeord ved siden af ​​hvert persons navn, dvs catering, inspiration, støtte, eller donationer.
 3. 3
  Adskil de vigtigste personer. Bestem betydning i forhold til, hvorfor du takke dem. Typisk, en religiøs figur, dine forældre, din ægtefælle, eller det selskab, der bare gav din organisation et bundt af penge vil være nær toppen. Når du kommer forbi den øverste par kan det være ganske vanskeligt at rangere folks betydning, og du behøver ikke at. Bare sørg for, at de vigtigste personer vil være i toppen af ​​talen, så der er ingen chance for at de vil få udelades, hvis dit indlæg begynder at få en smule for lang. Hvis du har dit folk indtastes i et regneark eller tekstbehandlingsdokument vil det være let at tildele en rang og omarrangere mennesker.
 4. 4
  Overvej, hvor meget tid du har til din tale. Hvis du ikke har en masse tid, du måske nødt til at foretage nogle kompromiser. Enten kan du udelade nogle mennesker, eller du kan forkorte mængden af ​​detaljer, du giver for hver person. Du har måske ikke at udelade folk helt. Ved slutningen af ​​dit indlæg, kan du aflyse deres navne. ".. Og tak til Michael Croon, Tommy Lee, Jesse Heart, og hvis jeg har glemt nogen andre, takket være dig, også!" Hvis du ikke har nok folk, fortælle lidt mere om dem end hvad du skrevet ned. Udarbejde, men deler ikke mere end du ønsker delt om dig selv.
 5. 5
  Skriv en introduktion. Åbne op med noget om, hvorfor du takke alle. Var det en pris, et godt stykke arbejde, et møde, en konvention, en særlig begivenhed, eller noget andet? Årsagen burde være indlysende. Hvis du har masser af tid til din tale, kan du ønsker at åbne med en lille historie om bly-op til begivenheden, en kort historie om din karriere, en morsom anekdote eller et citat.
 6. 6
  Konkretisere detaljerne for hver af de vigtigste personer. Start fra toppen af ​​din liste og tilføje detaljer til de søgeord, du har skrevet. Så hvis en af ​​dine indtastninger er "John Smith - Eventkoordinator", kan du forklare, hvor meget arbejde John sat i begivenheden, og hvordan John har altid komme igennem for dig i en kobling. For de vigtigste personer på din liste, dine forældre, din ægtefælle, din chef eller din chef for eksempel, kan du ønsker at tilføje flere detaljer: fortælle en lille historie om den person, kort opsummere den tid, du har kendt dem, eller tabe en indvendig joke.
  • De vigtigste mennesker bør få mere luft tid end dem længere nede på listen. Ikke alene har du mere at takke dem for, men du sandsynligvis også nødt til at bo eller arbejde med dem på regelmæssig basis, så du ønsker at bygge så meget goodwill som muligt.
  • Budget din tid til hver person. Husk at hvis du bruger for meget tid på en enkelt person, kan du ikke være i stand til at komme til andre, der stadig virkelig skal takkede. Være kortfattede, selvom du har masser af tid.
  • Hvis dit indlæg skal være meget kort, kan du bare sige noget til effekten af, "Jeg vil gerne takke Charley, min vidunderlige mand for at støtte mig gennem de lange nætter. Jeg kunne ikke have gjort det uden dig. Tak til mine smukke døtre, kan Kiera og Emily. Mommy spille mere nu. Til Jeff Goldstein i Caracas til fodring min besætning til Jake, Mindy, Paulus og Gwen for opholder sig op så sent med mig, så vi kunne få det rigtige... " Du ønsker måske at sige mere om disse vigtige mennesker, men hvis du er presset på for tiden, vil de forstå.
 7. 7
  Gruppe de resterende folk ved deres søgeord. Du vil kun være i stand til at gøre kort omtale af resten af ​​befolkningen, og hvis der er en masse af dem, vil du ønsker at organisere dem. Så for eksempel, kan du sige: "Og for catering til Joe, Mike, Mindy, og Jeanette tak."
 8. 8
  Gang din tale. Din nu afsluttede talen bør begynde med en introduktion, videre til de vigtigste personer, og derefter køre gennem resten af ​​befolkningen i kategorier. Læs talen i et normalt tempo, og bruge et stopur at tid selv. Hvis du opdager, at dit indlæg er for lang, kan du overveje at forkorte eller udelade nogle af detaljerne om mennesker eller droppe nogle af de mindst vigtige personer. Hvis du har brug for at udelade nogen helt, prøv at sørge for det er nogen, der ikke vil være der, og vil ikke se talen. Hvis dit indlæg er for kort, skal du tilføje detaljer eller tilføje en konklusion.
 9. 9
  Skriv dit indlæg om noteskort eller på et stykke papir. Du kan skrive hele din tale eller blot en skitse af mennesker, og grundene til tak, hvad hjælper dig med at huske, hvad du har brug for at sige.
 10. 10
  Øv i spejlet eller foran en nær ven eller et familiemedlem. Gør det mere end én gang og sørg for at sige det højt, før du faktisk give dit indlæg. Hvis du er godt forberedt, vil du føle sig langt mere behageligt, når du rent faktisk nødt til at komme op foran alle.

Tips

 • Have det sjovt. Ja, du vil stå op foran en flok mennesker takker dem, men det vigtigste er, at du gør det, selv om det ikke kommer godt ud.
 • Husk at forsøge at få de sidste mennesker derinde i slutningen! Bare en hurtig shout-out som musikken starter eller når du forlader scenen er bedre end ingenting.
 • Må ikke bekymre dig om ikke at komme til alle, men prøv og få de mere betydningsfulde dem, så de ikke får Tradewinds.
 • Hvis du glemmer nogen, især en vigtig person, så send dem en tankevækkende bemærkning højre væk forklarer, at du var nervøs under talen (eller nogle fornuftig forklaring), og hvad de har gjort for dig eller din organisation er vigtigt og værdifuldt. Lad dem vide, at de er værdsat, og at du føler dig dårligt til at forlade dem ud.

Advarsler

 • Når man giver personlige kommentarer eller inde vittigheder, tage folks følelser i betragtning. Sig ikke noget at forstyrre nogen eller såre deres følelser.
 • Må ikke mumler og holde ser ned på din side, eller gøre det synes alt for indøvet.