Wkodk

Hvordan man skriver en demonstrativ tale

Taler kan være skræmmende opgaver at udføre. Følg disse trin for at hjælpe med at gøre denne proces lidt mindre smertefuld.

Steps

Hvordan man skriver en demonstrativ tale. Forstå den demografiske af dine lyttere.
Hvordan man skriver en demonstrativ tale. Forstå den demografiske af dine lyttere.

Skrive din egen demonstrative tale

 1. 1
  Forstå den demografiske af dine lyttere. Hver af disse skal have en passende måde at nærme dit emne.
 2. 2
  Vælg et emne og lave noget research på det. Citere nogen værker efter behov.
 3. 3
  Kend din målgruppe. Hvis du skriver for en gruppe af midaldrende, middelklasse husmødre, vil du forstå en bedre måde at komme over til dem. Det er vigtigt at forstå disse, så du kan forstå lytternes opmærksomhed og holde den.
 4. 4
  Åbn kraftigt. Du får brug for noget at få fat i dem fra get-go. Der er flere måder at gøre dette. Afhængigt af dit publikum, en åbning, der vil vinde dem inden for de første 10 eller 15 sekunder vælger. Du kan stille et spørgsmål, især en, der får dem til at tænke. Du kan lave en joke. Du kan spille på statistikker, men har noget at bakke dig op på dem (forskning, forskning, forskning).
 5. 5
  Brug rekvisitter. Nu hvor du har valgt en måde at pift dit publikum, en demonstrativ tale virker vidunderligt med rekvisitter, hvis din målgruppe vil være i stand til at se dem. Et display, slide-show, et magisk trick, eller hvad der virker i din situation, er meget opsigtsvækkende.
 6. 6
  Spørg publikum spørgsmål vedrørende dit indlæg. Dette er demonstrative i sig selv. For eksempel vil, hvis dit indlæg var om, hvordan visse vaner i vores liv forårsage sundhedsproblemer, spørge publikum, hvordan cigaretter har påvirket dem eller deres familie 1) gøre publikum føle sig som en del af dit indlæg, 2) viser virkelighedstro liv eksempler og 3) gør folk ivrige efter at høre mere.
 7. 7
  Skriv på en måde, der er reflekterende for dig som en højttaler. Må ikke skrive Shakespeare taler, hvis du ikke effektivt kan tale på den måde. Hvis du keder dig, usikker eller have negative følelser om din tale, hvordan vil dit publikum føler?
 8. 8
  Vær sikker på, at i slutningen af Deres tale, har du forladt publikum med nyttige oplysninger, en god forståelse af, hvad du talte om, og noget at huske.

Tips

 • Øvelse gør mester. Selv i spejlet.
 • De fleste mennesker taler en masse hurtigere foran et publikum, eller når angst og nervøs. Forbered for det!
 • Huske!