Wkodk

Hvordan man skriver en mission statement

Danner en mission tvinger dig til at sætte spørgsmålstegn dig selv og virksomheden, og formulere en vision om, hvad din virksomhed er, eller vil blive. Det whittles en organisation er ned til sin essens, dens hjerte og sjæl.

Steps

Hvordan man skriver en mission statement. Braklægning flere timer eller en hel dag til at arbejde på opgørelsen.
Hvordan man skriver en mission statement. Braklægning flere timer eller en hel dag til at arbejde på opgørelsen.

Skrivning af en mission statement

 1. 1
  Brainstorm. Spørg hver medlem af organisationen for at besvare følgende spørgsmål, notering eventuelle ord, sætninger eller ideer, der kommer til at tænke uden at kritisere eller kommentere på dette niveau:
  • Hvad er de muligheder eller behov, som vi eksisterer for at løse? - Dette definerer formålet med organisationen.
  • Hvad gør vi for at tilgodese disse behov? - Dette definerer virksomhedens aktiviteter.
  • Hvilke principper eller overbevisninger vejlede vores arbejde? - Dette definerer kerneværdierne at vejlede.
 2. 2
  Konsolider. Kig efter mønstre i deres svar. Må ikke redigere, bare studere og observere. Du ønsker at udvælge sætninger og ord, der taler til mange forskellige mennesker i organisationen, og regne ud, når folk siger de samme ting på forskellige måder (fx "finde kreative løsninger", "at være innovative", "tænke uden for boksen" er alle lignende måder at sige det samme) og begynde at tænke på i sidste ende at vælge en sådan udtryk.
 3. 3
  Braklægning flere timer eller en hel dag til at arbejde på opgørelsen. Få mennesker sammen, der skal arbejde på det med dig, og sørg for, at de kan for at formålet med mødet. Medbring forfriskninger, noter fra de foregående trin, papir og blyanter. Du har måske nødt til at forklare dem, hvad en mission statement er, og hvorfor det er vigtigt. Du kan også nødt til at minde dem om, at en mission statement er bygget gennem samarbejde og, og det hængsler på at alle er så tilfreds med det som muligt, ikke bare at få lederens godkendelse.
 4. 4
  Træk det sammen. En måde at nærme sig en mission statement er ved at udfylde de tomme felter: mission (Organisationens navn) er (verbum) den (befolkning tjente) i (sted) gennem (kerneydelser).
  • Husk, at en mission statement bør være tidløs, og det skal være lige så relevant 5. år fra nu, som det er i dag.
  • Skriv op flere mulige udtalelser, og derefter kombinere dem ved hjælp elementer ud af dem til at give forskellige mennesker og grupper til at føle sig involveret.
  • Den mission statement indeholder en indledning og klare udtryk for de ydelser, forskellige produkter eller aspekter af virksomheden eller organisationen.
  • Mission udsagn ofte synes umuligt at opnå. Skabe noget, der er muligt, men ikke for let eller for idealist.
  • Undgå en generisk mission statement, som enhver virksomhed kan have, såsom "at sætte kunden først og levere en fremragende service." Hvilket selskab har ikke til hensigt at sætte den første og levere en fremragende service?
 5. 5
  Polere det op. Du vil sikkert gå gennem flere udkast, men i sidste ende, hvad du ønsker, er en erklæring, der er korte og engagerende nok, at alle der har forbindelse til organisationen føles behageligt at gentage den. Overvej følgende eksempler:
  • Dell: "Dell mission er at være den mest succesfulde computer selskab i verden til at levere den bedste kundeoplevelse på markeder, vi betjener."
  • March of Dimes:.. "Vores mission er at forbedre sundheden for babyer ved at forebygge fosterskader, for tidlig fødsel og børnedødeligheden Vi udfører denne mission gennem forskning, community-tjenester, uddannelse og fortalervirksomhed for at redde spædbørn liv March of Dimes forskere, frivillige, pædagoger, opsøgende arbejdere og fortalere arbejder sammen for at give alle babyer en kæmpe chance mod de trusler mod deres sundhed:. præmaturitet, fosterskader, lav fødselsvægt "
  • Canon kopimaskiner omkring 2000 havde den direkte, men effektive interne mission statement "Kill Xerox", som opsummeres i to ord hele grunden til at de (Canon fotokopimaskiner) var i den forretning.
 6. 6
  Spred ordet. Distribuere kopier af mission statement. Put det i klart billede af både kunder og. Tilføj den til din hjemmeside og brochurer. Når du har et møde for at gennemgå, hvordan organisationen gør, bruge din mission statement som en måling stick. Spørg dig selv: Hvor godt lever vi op til vores mission?

Tips

 • En skole, kirke, nonprofit organisation eller stiftelse har brug for en klar og mission statement så meget som de mere kommerciel virksomhed.
 • Sørg for at du tror på din egen erklæring. Hvis du ikke gør det, vil dine kolleger og kunder hurtigt samle op på det.
 • Se på andre virksomheder til inspiration, men pas på kopiering - erklæringen bør være omkring din virksomhed, ikke en andens
 • Alle involverede med din organisation bør have en vis mulighed for at lave et input til mission statement.

Advarsler

 • Må ikke blive stagnerende ligesom buggy og pisk virksomheder, der gik konkurs har undladt at tilpasse sig stabil og hurtig forandring - ikke at indarbejde de nye muligheder, som vogne uden heste til at flyde ind i et nyt formål, vision og mission.
 • Vær sikker på, at erklæringen ikke er eller for ekspansiv i, hvad det portrætterer. Det skal være realistisk, men indgyde en følelse af formål og samtidig have en ledende kant mod morgendagens vision.
 • Prøv ikke at anføre det indlysende, eller prale om hvor stor din virksomhed er.