Wkodk

Hvordan man skriver en forretningsplan

Oprettelse af en forretningsplan vil hjælpe dig med at nå dine entrepreneurielle mål. En klar og overbevisende forretningsplan giver dig en guide til opbygning af en succesfuld virksomhed fokuseret på at opnå bestemte mål inden for bestemte perioder, det er også et dokument, der kan overbevise andre, herunder banker, til at investere i, hvad du opretter og kører. Mens der er mange typer af virksomheder derude, det grundlæggende i en forretningsplan er temmelig standard og bredt anvendelig. Denne artikel opstiller disse basics, som du kan skræddersy til din virksomhed efter behov.

Steps

Hvordan man skriver en forretningsplan. Analyser dine potentielle markeder.
Hvordan man skriver en forretningsplan. Analyser dine potentielle markeder.

Analyse af markedet for din virksomhed

 1. 1
  Analyser dine potentielle markeder. Overvej, hvilket segment af de lokale (og / eller internationalt) befolkning vil søge at bruge dit produkt eller service. Det skal være mere end blot gætterier og indebærer at gøre anstændigt forskning.
  • Gør din forskning først. Er der et levedygtigt marked for det produkt eller den tjeneste, du vil sælge? Dette involverer altid analysere sekundær forskning (data, der allerede indsamles), men det også ofte indebærer at få primær forskning (data, du indsamler via undersøgelser eller observation). Til at begynde med, kan kontakter såsom venner og familie være et godt sted at starte, og bede dem om at være ærlig med dig!
  • At bestemme din målrettede marked, nedskrive demografien for de mennesker, der vil bruge dit produkt eller service. Hvor gamle er de? Hvad gør de for et levende? Vil det meste kvinder bruge din service? Er dit produkt eller service attraktivt for en bestemt etnisk eller økonomisk gruppe af mennesker? Vil kun velhavende mennesker kunne tillade sig det? Har din ideelle kunde leve i en bestemt type kvarter, såsom en forstad med græsplæner, for at bruge din plæneklipper? Besvarelse af disse spørgsmål om demografi af din primære marked vil hjælpe dig med at fastlægge de klare kendetegn for de personer, du har brug for at nå.
   • For eksempel, hvis du sælger sæbe du måske tror, ​​at ethvert beskidte krop har brug for dit produkt, men du kan ikke starte med hele verden som din oprindelige marked. Selv hvis du har udviklet en sådan universelt behov post som sæbe, skal du identificere en mindre, mere målrettet kundegruppe først, såsom børn under otte, der måske gerne bubblegum duftende skumbad. Eller hvis din sæbe virker kun med pumpet godt vand uden fluor, skal du erkende, at din hensigt Markedet har geografiske begrænsninger samt, dette kan være ideel i nogle områder selv, og du har brug for at fokusere på, om dette marked er stort nok til at understøtte din virksomhed, og se ud over beboerne til udbydere såsom læger, sundhedstjenester, hjælpearbejdere, etc.
 2. 2
  Etablere størrelsen af din potentielle marked. Det vil være lettere, når du har fuldført den demografiske analyse. Så vil du være i stand til at forske i tal: Hvor mange automekanikere, hus malere eller badeværelse entreprenører er der i en given samfund? Hvor mange børn i Europa er i øjeblikket under en alder af otte? Hvor meget sæbe vil de bruge i en måned eller et år? Hvor mange andre sæbe producenter allerede har en andel af markedet? Hvor store er dine potentielle konkurrenter? Og hvor vil du finde svar på alle disse spørgsmål? Identificere dit marked er en af de store tilfredsstillelse for at starte din egen virksomhed. Du tænker den faktiske mennesker, der vil bruge dit produkt eller service, og hvor glade de vil købe det, som du sælger den.

Dækker alle de baser

 1. 1
  Sæt dig selv i investors sko. Spørg dig selv: "Hvis jeg skulle investere X beløb af dollars ind i et koncept eller en idé, eller endda et produkt, hvad ville jeg gerne vide?" Indsamle så mange nyttige og troværdige oplysninger som du kan. Afhængigt af dit produkt, kan du nødt til at søge længe og hårdt for relevant information. Vigtigst er det, ikke mister hjerte, hvis finde information, statistik og grafer er mere skræmmende, end du oprindeligt forventet. Dit hårde arbejde vil betale sig, når en potentiel investor bliver en faktisk investor!
  • Ligeledes, ikke mister hjerte, når du opdager noget, eller endda alle, har af dine ideer er blevet tilstrækkeligt dækket af markedet. Må ikke ignorere denne virkelighed, men i stedet arbejde med det. Kan du stadig gøre et bedre job eller give et bedre widget end dine konkurrenter? I mange tilfælde er det sandsynligt, at du kan, forudsat du kender markedet godt, og hvordan du kan tilføje værdi på måder dine konkurrenter ikke gør. I andre tilfælde kan det være et tilfælde af at fokusere mere snævert eller bredere end dine konkurrenter gør.
 2. 2
  Udnyt dine konkurrenters forretningsplaner. Der er et par værdifulde online arkiver af forretningsplaner, at funktionen virksomheder, der har succes trængt ind på markedet baseret på en veldefineret og henrettet business (og marketing) planen. Tag dig tid til at studere markedet gennem en succesfuld virksomheds øjne, og overveje, hvad din virksomhed vil tilbyde, som adskiller dit produkt eller service fra resten. Være sikker på, hvad der giver din virksomhed et konkurrencemæssigt forspring.

Gør det grundlæggende inden skrivning af planen

 1. 1
  Definer din virksomhed. En forretningsplan vil ikke være nyttigt, indtil du er sikker på, hvad din virksomhed eksisterer for. Hvad vil du opnå for andre? Hvilke produkter og tjenester vil du producerer eller leverer?
  • Skriv ned alle de specifikke behov din virksomhed vil opfylde. Potentielle investorer skal vide, at din virksomhed vil være meningsfuld og salgbare til folk, der kan bruge dit produkt eller service. Så koncentrere sig om den eksterne brug for din virksomhed vil mødes.
  • Hvad vil dit produkt eller service muligt for folk at gøre det bedre, billigere, mere sikkert eller mere effektivt? Vil din restaurant gøre folks ganer ellevild med nye smagsoplevelser? Vil din nye mousetrap hjælpe folk fange mus uden at føle syge til deres maver? Vil din nye bubblegum duftende skumbad revolutionere den måde børnene enige om at tage natlige bade?
 2. 2
  Tænk på alle de positive fordele din virksomhed vil give. Skriv dem ned. Beundrer dem. Absorber dem ind i din bevidsthed. Tro på dem. Disse er de primære motivationsfaktorer, at dem, der læser din forretningsplan vil respektere og værdi.
 3. 3
  Vælg en vindende strategi. Når du har oprettet den konkurrencefordel din virksomhed tilbyder, vil du være i stand til at vælge den bedste strategi til at nå dit mål. Hvordan vil du skelne din vare eller tjenesteydelse fra andre? Selv om der er millioner af typer af virksomheder, er der faktisk kun et par grundlæggende strategier, der kan anvendes til at gøre enhver virksomhed succes. Det første skridt i at vælge en effektiv strategi er at identificere en konkurrencefordel for dit produkt eller service.
  • Hvordan vil du bevise, at dit produkt eller service er bedre, billigere, mere lækker eller mere praktisk?
  • Hvordan kan du gøre din virksomhed mere iøjnefaldende end dine konkurrenter? Hvilke begrænsninger i din virksomhed eller dennes branche kunne afgøre, hvilken strategi, du vælger?
  • Din konkurrencefordel kan indeholde designe særlige funktioner ikke findes i konkurrerende produkter. Det kan medføre bedre service karakteristika såsom hurtigere levering, en lavere pris, eller mere opmærksomme salg mennesker - disse er aldrig at blive snusede som mulige vindende måder, da mange virksomheder vokser selvtilfredse og kan blive overhalet af at give kunderne oplevelser, der er bedre end den gennemsnitlige forventninger. Selv hvor dit produkt eller service er allerede veletableret, måske du er oprettelse af et billede eller mærke af exceptionel kvalitet eller omdømme.
  • Er dit produkt eller service skænke en vis status på sine brugere? Er det skaber mere overskud eller andre fordele for dine kunders egne bestræbelser? Måske du ønsker at placere din musefælde for en primært opskalere marked, fordi det bedste design kræver titanium og produktionsomkostninger vil være så dyrt kun rige mennesker vil være i stand til at give dit produkt. Men måske musefælde er så fantastisk effektiv, at velhavende mennesker vil have hundredvis af dem omkring deres enorme land hjem og polo pony stalde. Du skal have en grund til, at din virksomhed vil lykkes. Dette er den konkurrencefordel dit produkt eller tjeneste vil levere.
 4. 4
  Design din virksomhed. Overvej, hvordan vil du leje og organisere din arbejdsstyrke. Ved den tid, du har nået denne fase af at tænke over dit potentiale forretningskoncept, vil du sandsynligvis have en god fornemmelse af antallet af personer, du har brug og de færdigheder, de vil kræve at få din virksomhed op at køre. Husk, at din oprindelige planer utvivlsomt vil ændre sig som din virksomhed vokser. Du kan være nødt til at ansætte flere ledere til at overvåge din ekspanderende medarbejdere eller til at oprette nye afdelinger for at møde nye kundekrav. Forventede vækst og ekspansion for din virksomhed bør nævnes i din forretningsplan, men det er ikke det primære fokus. For nu, du ønsker at sikre hjælp at komme i gang, og overbevise dine finansieringskilder, at du vil blive rentabel.
  • Investorer vil gerne vide, om du er i stand til at køre forretningen. Har du brug for at bringe i erfarne ledere med det samme? Vil du holde nogle af de eksisterende medarbejdere eller leje alle nye mennesker? Og hvor finder du disse potentielle medarbejdere?
  • Finansieringskilder vil også gerne vide, om nogen af ​​dine partnere forventer at arbejde sammen med dig, eller hvis deres forpligtelser kun er økonomisk. Din plan skal angive de vigtigste forvaltning job og roller. Stillinger som præsident, vicepræsidenter, Chief Financial Officer, og ledere af afdelinger skal defineres sammen med angivelse der rapporterer til hvem.
  • Du kan håbe på at drive din virksomhed som én stor lykkelig familie - og det kan arbejde ud på den måde - men organisationer kræver en formel struktur og investorer vil forvente at se disse emner i din plan.
  • Overvej, hvordan du vil håndtere dine medarbejderes rettigheder. For eksempel. Lønninger, deres forsikrings-og pensionsydelser, samt analysere omfanget af din viden om skattemæssige spørgsmål
 5. 5
  Tænk på din rolle som leder eller chef for virksomheden. Som du tænke på at ansætte personale og organisere din arbejdsstyrke, skal du også konfrontere din lyst og evne til at være en god chef. Hvis du ikke har overvejet dette aspekt af dit engagement til at eje din egen virksomhed, nu er det tid til at give det alvorligt. Hvilken slags leder er du?
 6. 6
  Identificer din virksomheds oprindelige behov. Hvad vil du kræve at komme i gang? Uanset om du ønsker at købe en eksisterende virksomhed med 300 ansatte eller starte din egen ved at tilføje en ekstra telefonlinje til dit hjem kontor, er du nødt til at lave en liste over de materialer, du skal bruge. Nogle kan være håndgribelige, såsom fem hundrede filmapper og et stort kabinet til at gemme dem alle. Andre krav kan være immaterielle, såsom tid til at skabe et produkt, design eller til at gøre markedet forskning om potentielle kunder.
  • Du kan være nødt til at hyre en assistent til at udvikle et optrækningsmængde arkiveringssystem til de fem hundrede mapper, eller hyre en konsulent til at oprette et edb-system, der er ud over dine tekniske færdigheder. I nogle tilfælde er at ansætte en virtuel assistent mere økonomisk i starten end at ansætte en person til at sidde ved et skrivebord.
  • Hvis du vil bygge en bedre musefælde, kan du have bygget en prototype ud af brugte tandpasta rør og bøjede papirclips derhjemme, men du skal bruge en mere robuste, mere attraktive model til at vise potentielle investorer. Hvad der præcist vil dit musefælde se ud? Hvilke materialer vil du bruge? Har du brug for penge til forskning og udvikling for at forbedre din oprindelige tandpasta tube og papirclips byggeriet? Har du nødt til at hyre en ingeniør til at udarbejde nøjagtige fremstillingsvirksomhed design? Skulle du patentere din opfindelse? Bliver du nødt til undersøge føderale sikkerhedsstandarder for musefælder?
  • Dernæst gør dit hjemmearbejde. Ring en ejendomsmæglers og se på de faktiske butiksarealer i det kvarter, hvor du gerne vil åbne din restaurant. Lav et skema af de dyreste og billigste websteder ved placering og firkantede optagelser. Derefter vurdere, hvor meget plads du har brug for, og hvor mange penge du bliver nødt til at give mulighed for leje.
  • Lav en liste over alle de materielle og immaterielle ressourcer, du har brug for at få din virksomhed i gang. Den samlede anslåede pris for alle disse elementer vil blive din start-up omkostninger uanset om du køber meget avancerede computere eller blot installere en ny telefonlinje på dit skrivebord. Hvis der er nogen post i dine vurderinger, der synes urimeligt høje, forskning andre alternativer. Men husk på, at det er bedre at medtage hvert element, du virkelig har brug for sammen med et rimeligt skøn over omkostningerne for hvert punkt, så du ikke løber tør for penge eller misligholder dine lån. Vær ærlig og konservative i vurderingerne, men også være optimistisk.
  • Må ikke stræbe efter det bedste af alt i begyndelsen. Du kan give afkald på dyre afpudsning af et kontor for en mere veletableret virksomhed og holde sig til det grundlæggende i begyndelsen. Får, hvad er overkommelig, virker og rent faktisk er behov og ikke købe dikkedarer.
 7. 7
  Målret dine finansieringskilder. Banker og andre finansieringskilder ikke låne penge, fordi folk med interessante forretningsideer er nice. De følger specifikke retningslinjer, såsom Risk Management Association (RMA) database, som er designet til at sikre, at de vil tjene penge ved at investere i eller lån til din virksomhed. Långivere vil typisk se til selskabets kapital, kapacitet, sikkerhedsstillelse, Betingelser og Tegn eller hvad der er kendt som den 5C-vis af udlån, når tegningsgaranti et lån. Du bliver nødt til at have dækket alle disse baser godt før de søger finansiering.
  • Hvor vil du finde din finansiering? Som din virksomhed koncept begynder at tage form, kan du begynde at slibe på de mest sandsynlige finansieringskilder. Spørgsmål som størrelsen af ​​din virksomhed, industrien det er i, uanset om du starter en ny virksomhed eller købe en eksisterende, og om du kan stille sikkerhed over for en långiver er blandt de spørgsmål, der skal overvejes i at skabe en målliste af finansieringskilder.
  • For langt størstedelen af ​​iværksætterne, betyder det velkendte, høj profil for at hæve penge, såsom gennem ventureselskaber eller ved at gå offentligheden, ikke er levedygtige muligheder. Din egen kredit, kredit-rating, og business historie er nøglefaktorer opnå finansiering til din venture gennem Small Business Administration (SBA) garanterede lån og anden bank kredit.
  • Din evne til at tappe dit personlige netværk af venner, familie og professionelle kontakter er afgørende for at hæve penge, end hvad dine egne personlige midler eller kredit kan give.
  • I alle disse tilfælde er der vigtige overvejelser såsom den potentielle indvirkning på relationer, når familie og venner bliver investorer. Hvis de tror på dig så meget, at de er om deres hus på linjen, være virkelig forsigtig med at acceptere en sådan generøsitet. Du kan være nødt til at bevise dig selv først.
  • Når du har fuldført denne proces med at identificere de sandsynlige potentielle finansieringskilder og skrive en bankbare forretningsplan, der omhandler investorernes behov og svar deres spørgsmål (selv før de beder dem!), Vil du i høj grad har øget sandsynligheden for at opnå den finansiering, du har brug for.
 8. 8
  Forklar dine økonomiske data. Hvordan vil du overbevise andre om at investere i din bestræbelse? Ved at have klare, gennemsigtige og realistisk finansielle oplysninger, der viser dig, hvad du taler om, og at du ikke skjule noget.
  • Nøjagtigheden af ​​dine økonomiske tal og fremskrivninger er helt afgørende for at overbevise investorer, lån kilder og samarbejdspartnere, at din forretningsidé er værd at støtte. han skal desuden være nøje ærlig og ekstremt klar.
  • Da banker og mange andre finansieringskilder vil sammenligne dine fremskrivninger til industri-gennemsnit i RMA data i Europa, kan du bruge RMA tal for at teste dine fremskrivninger før banken gør.
  • Dine tal vil være mere troværdigt, hvis de sammenligner med rimelighed branchens gennemsnit. Det faktiske antal knasende del af din forretningsplan er det rette sted at diskutere, hvordan og hvorfor du har brug for visse former for udstyr, tid eller talent, hvor meget disse elementer vil koste, hvornår du forventer at vende et overskud, og hvor meget afkast og andre fordele dine investorer vil modtage. Flere nye virksomheder mislykkes, fordi de simpelthen løber tør for likvide reserver end for nogen anden grund.
  • Investorer taber tilliden til iværksætteren og virksomheden og bliver tilbageholdende med at investere mere, når fremskrivninger ikke er opfyldt. Havde fremskrivningerne været mindre optimistiske og investorerne bedt om at investere mere i starten, de sandsynligvis ville have gjort det.
  • I de fleste tilfælde kan en ordentlig planlægning og mere præcise prognoser har undgået dette problem fuldstændigt. Din forretningsplan skal tydeligt fremgå, det beløb, du har brug for, hvor hurtigt du har brug for dem, og hvor lang tid, før du begynder at tilbagebetale investorer. Du bør også forklare, hvad type finansiering du håber at erhverve, enten egenkapital (såsom gennem salg af ejerandele i din virksomhed) eller gæld (såsom lån til virksomheden). Hvis du planlægger at købe en eksisterende virksomhed eller allerede ejer en virksomhed, du gerne vil forbedre eller udvide, vil du også nødt til at give en detaljeret historisk økonomisk oversigt over, hvor godt - eller dårligt - virksomheden har gjort i fortiden. Denne analyse bør også omfatte en sammenligning af denne venture økonomiske resultater i forhold til branchestandarder.
 9. 9
  Præsenter dig selv i det bedste lys. De talenter, erfaring og entusiasme du bringer til din virksomhed er unikke. De giver nogle af de mest overbevisende grunde for andre til at finansiere dit koncept. Husk på, at investorer investerer i mennesker mere end ideer. Selv hvis din potentielle virksomhed har mange konkurrenter, eller ikke er på forkant med en industri, kan de kvalifikationer og engagement, du viser i din plan overbevise andre om at byde deres støtte.
  • Hvad er dine kvalifikationer til at bringe din plan ud i livet?
  • Dit CV vil blive medtaget i den separate tillæg af udstillingsgenstande i slutningen af ​​planen, så dette er ikke stedet at liste hvert job, du nogensinde har haft eller det faktum, at du var en kunsthistorie major i college, især hvis disse erfaringer har ingen direkte indflydelse på din evne til at starte din egen virksomhed. Fokusere cv til virksomheden og hvad der er brug for dig.
  • Det genoptage er stedet at understrege kvalificerede færdigheder, som måske ikke umiddelbart fremgår af dit CV. Men ikke overse virkningen af ​​en del af din baggrund, der måske endda synes relateret til din nye venture. For eksempel haft en pilot kan vise, at du ved, hvordan at overvåge en besætning på mennesker, der arbejder sammen for at gøre en gruppe oplevelse, hvis ikke behageligt, mindst sikker.
  • Du har uden tvivl håndteret utilfredse eller rasende kunder. Selv det BA i kunsthistorie kan gøre det muligt for dig at gøre dine produkter eller opbevare mere tiltrækkende for øjet. Din unikke kvalifikationer vil adskille dig fra alle de andre mennesker, der har søgt venturekapital til lignende ideer.
  • Praler (fremme) disse færdigheder er ikke hybris, indikerer det, at du har en meget finpudsede business kyndige.

Markedsføring din virksomhed og salg

 1. 1
  Udvikle en stærk marketing kampagne. Iværksættere, især opfindere, tror ofte, at deres forretningsidé er så spektakulære, at fremme deres produkt eller service ikke vil være nødvendig. Slags "bygge det, og de vil komme" attitude, især hvis det, du bygger er den legendariske bedre musefælde. En af de mest almindelige fejl i planerne er iværksætterens manglende beskrive nøjagtigt, hvordan kunderne vil blive nået, og hvordan produkter vil blive præsenteret for dem. Potentielle investorer, medarbejdere og samarbejdspartnere vil ikke blive overbevist om, at din idé kan lykkes, indtil du har oprettet veldokumenterede og effektive metoder til at kontakte dine kunder - og sikkerhed for, at når du har nået dem, kan du overbevise dem om at købe dit produkt eller service.
  Marketing beskriver den måde, du vil placere dit produkt eller service inden for din målgruppe, og hvordan du vil lade dine potentielle kunder ved, om din virksomhed. Placering af din virksomhed betyder at koncentrere sig om de konkurrencemæssige fordele, du har identificeret: vil dit produkt eller service udmærke sig ved sin overlegne kvalitet, dens revolutionerende funktioner eller dets evne til at gøre dine kunder gladere, end de nogensinde har været i deres liv? Marketing hjælper dig med at fokusere på at identificere din konkurrencefordel, så du kan positionere dit produkt eller service. Det fastlægger også de bedste måder at nå dine potentielle kunder, og hvad man skal sige til dem. Når du har den rigtige marketing kampagne på plads, har du en driftsplan for at vinde markedsandele, generere indtægter, og bringe dine økonomiske fremskrivninger til virkelighed.
  • Overvej, hvordan vil du nå dine kunder. Hvad vil du sige til at overtale og overbevise kunderne om, at dit produkt eller service er bedre værdi, mere rettidig, mere nyttigt, etc. til forbrugeren end det konkurrerende produkt eller service? Hvis den har i øjeblikket ingen rival, hvordan vil du ordentligt forklare formålet med og forbrugerens behov for produktet?
  • Marketing skal behandle kunder som intelligent. Tal aldrig ned til en forbruger eller antage, at forbrugerne ikke vil grave rundt for mere information. Vær åben og ærlig, og hvis der er eksisterende begrænsninger, er det bedst at være åben omkring dem, og at sige, hvad du agter at gøre om begrænsningerne i den nærmeste fremtid.
 2. 2
  Byg en dynamisk salgsindsats. Ordet "salg" dækker alle spørgsmål i forbindelse med at skabe kontakt med dine faktiske kunder når du har oprettet hvordan man kan nå dem via din marketing kampagne. I en nøddeskal, er denne del af din forretningsplan over hvordan du vil tiltrække kunder eller klienter for dit produkt eller service.
  • Hvordan vil du træne dine salgspersonale til at nærme potentielle kunder? Vil du opdele dit salg personale, så nogle bliver eksperter i at sælge din tyggegummi duftende skumbad til små, uafhængige detailforretninger legetøjsbutikker? Vil andre sælgere koncentrere sig om at udvikle relationer med store producenter, så dit produkt kan sælges i tandem via deres nationale salgskanaler? Vil du have en salgsstyrke ekspert i at købe tv-slots lørdag morgen tegneserie shows eller placere annoncer på ryggen af ​​kid-orienterede korn bokse?
  • Hvilken reklame og PR-indsats vil du ansætter? For eksempel, to til prisen for én tilbud eller gratis kuponer inde de samme kid-orienterede korn bokse Hvor kan man finde lister over de største koncentrationer af børn under en alder af otte eller hvad gruppe udgør dit marked?
  • At planlægge dine salgsaktiviteter, vil du også nødt til at svare på spørgsmål som: Er det etisk korrekt at kontakte dine kolleger og kunder fra dit tidligere job som en dør-til-dør sæbe sælger til at fortælle dem om din nye virksomhed? Vil du være den eneste sælger i begyndelsen faser af din virksomhed? Hvornår vil du vide det er tid til at ansætte flere sælgere? Hvordan kan du overbevise dine kunder, at dit salg personale vil tage sig af dem så godt som du gjorde?
  • Hvad vil din grundlæggende salgsfilosofi være? Opbygge langsigtede relationer med nogle få store kunder, eller udvikle en kundekreds af mange kortsigtede kunder?
  • Du bliver også nødt til at overveje, hvordan du vil kompensere dit salg personale - med en grundløn plus en provision? Vil du leje fuldtidsansatte med fuldt udbytte, eller deltid personale uden fordele? Hvordan vil du motivere dine medarbejdere til at gøre det bedste salg job muligt?
 3. 3
  Tænk over, hvad produkt eller service kvaliteter vil være den mest overbevisende til dine potentielle kunder. Kendskab til din konkurrencemæssige fordel er lige så vigtigt i at designe en dynamisk salgsindsats, som det er at udvikle en effektiv markedsføring kampagne. Det vigtigste element i en effektiv salgsindsats er at have en salgs personale, der grundigt forstår din virksomhed og behov eller dine potentielle kunder. Derfor skal din salgsplan behandle spørgsmålet om, hvordan du vil skabe en salgspersonale, der er så vidende om din virksomhed, da det handler om dine potentielle kunder.
  • Udtænke overbevisende sprog, der kommunikerer tydeligt denne konkurrencefordel til dit salg personale, som til gengæld vil bruge det, når du taler til dine kunder.

Skrivning forretningsplanen

 1. 1
  Samle alle de oplysninger sammen i beredskab til at skrive planen. Du har gjort alt det hårde arbejde forske, at afgøre, hvad din virksomhed handler om, målrette den præcist og sælge den. Det er tid til at sætte forretningsplanen sammen.
 2. 2
  Skriv et udkast af din forretningsplan. I første omgang, skal du ikke bekymre dig om store bogstaver, tegnsætning og grammatik. Alt du behøver at bekymre dig om er at sætte dine ideer ned på papir.
  • Skriv alt ned du tror, ​​du har brug for til at udarbejde en effektiv forretningsplan.
 3. 3
  Formater din forretningsplan. Begynde at oprette afsnitsoverskrifter og lægge de relevante oplysninger i de tilsvarende rubrikker. Nedenstående beskrivelse er fundet i Ernst & Young Business Plan Guide. Det har været i publikation siden 1993 og er højt respekteret blandt forretningsplaner forfattere. Effektivt adskille din virksomhed 'unikke tilgang til hver af disse overskrifter vil organisere din plan på en måde investorer finde nyttige:
  • Titelblad
  • Indholdsfortegnelse
  • Resumé - det skal skrives sidste
  • Generel Beskrivelse af selskabet
  • Produkter og serviceydelser
  • Marketing Plan
  • Operational Plan
  • Ledelse og Organisation
  • Større Milepæle - Dette dækker de store begivenheder, som har ændret og gjort virksomheden, hvad det er i dag.
  • Struktur og bogstaver
  • Finansieringsplan.
 4. 4
  Kontroller for fejl. Når du har en generel form, læse korrektur på din plan. Rette alle de fejl, som du kan finde. En velskrevet dokument vil altid være mere imponerende end en, der mangler logisk sekvensering og er fyldt med stavefejl. Lad en anden læse over det for dig og tage notits af deres bemærkninger.

Tips

 • Mange kilder findes for at finde oplysninger om din forretningsplan. Dit lokale bibliotek og internettet er altid nyttige kilder. Hvis du bor i nærheden af ​​et universitet, kan du være i stand til at planlægge en aftale med en af ​​skolens professorer. Professoren kan være i stand til at give nyttige indsigt.
 • I Europa er det Small Business Administration (SBA) en nyttig ressource for information. Mange andre lande har en lignende ressource, enten regeringen eller industri finansieret / køre, tjekke online for assistance.
 • Sørg for at du citere dine oplysninger. Denne måde vil du have støtte til alle statistikker, du putter i din forretningsplan.

Advarsler

 • Må ikke sende din udkast forretningsplan for potentielle investorer! Men det er tilrådeligt at give resumé i stedet for hele planen efter den er fuldført. Nogle gange kan travle investorer ikke har tid til at se på en hel plan, hvilket undertiden kan være op til 50 sider.