Wkodk

Sådan laver et ordspil

"Du har danse sko med rappe såler. Jeg har en sjæl af bly, så stakes mig til jorden, jeg kan ikke bevæge sig."
- Shakespeare, Romeo & Juliet Act I, Scene iv

Rumack: kan du flyve dette fly, og lander det?
Ted angriber: sikkert du kan ikke være alvorlige.
Rumack: Jeg er alvorlig... og ikke kalder mig shirley.
- Airplane

Creative ordspil har længe skubbet grænserne for humor i sproget. Paronomasia, bedre kendt for de fleste af os til at ordspil, er defineret af Merriam-Webster som "normalt humoristisk brug af et ord på en sådan måde, at foreslå to eller flere af sine betydninger eller betydningen af ​​et andet ord samme lyd, "har givet omfattende foder i kanon for vestlig litteratur og populære ordsprog (" A tømmermænd er vrede druer "). Men tag ikke misteak kan et ordspil veludført være enten smagfuld eller ubehagelig afhængigt af kvaliteten og sammenhængen i situationen. Ordspil er en rist måde at kaste tårer af latter fra folk og drys lidt munter cheddar i blandingen. Men de kan også fremkalde stønnende, sukkende, og øjne ruller. Uanset hvilken retning, du vælger at tage dem, er her en nem at følge guide til hvordan du flette ordspillet ind i din tankegang.

Steps

Sådan laver et ordspil. "Du har danse sko med rappe såler. Jeg har en sjæl af bly, så stakes mig til jorden, jeg kan ikke bevæge sig.".
Sådan laver et ordspil. "Du har danse sko med rappe såler. Jeg har en sjæl af bly, så stakes mig til jorden, jeg kan ikke bevæge sig.".

Fordyb dig i sproget

 1. 1
  Forstå anatomi et ordspil. Ordspil er ord, der har en indirekte sammenhæng til en bestemt kontekst, som normalt er humoristisk. Ordspil kan også involvere ord, lyd, næsten ens, men ikke helt, såsom et direkte rim eller en ufuldkommen rim gerne høre og hare.
  • Se og hav, teem og team, kære og rådyr er alle eksempler på homonymer.
 2. 2
  Studere sprog. Det behøver ikke at være en streng eksegetiske undersøgelse i tekster tårnhøje historisk betydning. Du skal blot tage til efterretning de ord og sætninger, du hører eller læser dagligt og omtanke overveje, hvad der gør dem effektive. Selv læser Harry Potter eller People magazine kan give en skabelon af ord og sætninger til at bygge videre på.
  • Læring talemåder og ordsprog som "Alle, der skinner er ikke guld" eller "Der er mere end én måde at huden en kat" vil give dig et arsenal af nyttige materiale at tappe.
  • Hvis nogen har en masse majs, vel vidende, at et enkelt stykke majs kaldes et øre kan føre til "Jeg vil vædde du er op til dine ører i majs!"
 3. 3
  Lær at foretage tilslutninger blandt tilsyneladende uafhængige begreber. Roden af ​​kreativitet ligger inden for at finde den skjulte sammenhæng mellem emner, der er på overfladen, helt adskilt.
  • "Jeg gik til en seafood diskotek i sidste uge... og trak en muskel" humoristisk bro de to begreber danse og spise muslinger.

Foretag ordspillet

 1. 1
  Lyt opmærksomt til samtalen. En god lytter vil genkende en mulighed, når det bliver præsenteret. En sand ordspil ekspert kan finde en lejlighed i næsten enhver samtale.
 2. 2
  Identificer det rigtige øjeblik. Tid til at indsætte en god ordspil er, når noget humoristisk indtræffer, eller en morsom anekdote fortælles, at give mulighed for at kommentere handlingen.
  • For eksempel siger "Jeg tror, ​​du faldt lidt bagud" er nyttigt, hvis en anden person bringer en historie om, hvordan en baglæns fysisk snuble forstyrret deres rutine.
 3. 3
  Tænk på et par ord, der passer til situationen. Så hurtigt som du kan, tror synonymer, der har enslydende eller lignende rimede ord. Prøv at finde passende ord eller ideer, som du kan blive til et ordspil, såsom "Vil du have noget ost til at gå med din klynke?"
  • Hvis en ven kæmper med sølvpapir, kan du indskyde med "forpurrede igen!"

Tips

 • Hvis du er en forfatter, eksperimentere med at bruge dem i din skriftligt. Poetry især indbyder denne slags ordspil med sin hyppige brug af metafor. Shakespeare var kendt for sine mange, mange ordspil, nogle af dem ganske knudret. Mere moderne forfattere og digtere har gjort stor brug af det så godt. I Robert Frosts digt "Mending Wall", fortælleren spørger "hvem jeg var som at give lovovertrædelse." Giv lovovertrædelse kan også lyde som giver et hegn, som er genstand for digtet.
 • Praksis. Dit første ordspil formentlig ikke vil være din bedste. Hverken vil din anden, femte, eller endda din trettende.
 • Lad ikke mulighed pass. Komiske timing er alt. Hvis du lader rammerne af ordspil gå kold ved at vente for længe, ​​vil det ikke ligegyldigt, hvor god ordspil er. Det vil falde fladt. Vær sikker på at kaste sig på det helt rigtige tidspunkt.
 • Vær realistisk om begrænsningerne af ordspil. Ordspillet er ofte betragtes som en af ​​de billigste former for humor, og mange dårlige ordspil vrimler frit og ukontrolleret. Lad det være kendt for dit publikum at du er i den grusomhed af ordspil, du netop leveret. Ofte humor kommer ikke fra ordspillet sig selv, men den dårlige kvalitet af ordspil. Dette inviterer andre personer ned i fælles oplevelse af at nyde den dårlige ordspil gennem selvstændig deprecation - ligesom at se et lavt budget horror film kan bringe folk sammen.

Advarsler

 • Må ikke gå overbord. Intet synker en joke helt ligesom gentagelse. Være den, der altid bemærkninger om, hvordan cirkus er "i telte!" eller at det nye pirat filmen er vurderet "Arrrgh!" vil formentlig ikke vinde dig for mange venner. Må ikke antage, at for hver person, du møder, vil det være første gang, de har hørt din ordspil.
 • Kend din målgruppe. Et ordspil kan være for subtile for nogle. Ikke alle er afstemt til at lytte til dem, da ikke alle deler din viden og ordforråd. For eksempel vil obskure computer ordspil sandsynligvis blive tydes binært en tilfældig bruger uvant med komponenterne i programmering lingo.
 • Sørg for, at ordspil er alderssvarende. At slippe en perverteret ordspil i tilstedeværelse af en femte grader kan føre til din indlægget den femte, når hans eller hendes mor fanger vinden i dit ob skadelige ness.
 • Ligeledes sørg for, at indstillingen er passende. Højtidelige lejligheder og professionelle arbejdsmiljøer uundgåeligt kræve en grad af alvor er uforenelig med karakteren af ​​ordspil. Reserve dine ordspil for afslappet indstillinger alene.
 • Må ikke grine dine egne vittigheder, især når ingen andre griner. De har sikkert ikke finde det så sjovt som du gjorde. Klippe dit tab og gøre det bedre næste gang.

Citater

Merriam-Webster "pun" definition