Wkodk

Hvordan du opretter en sammensat ord

En Eastern Illinois University studerende ved navn Nick Kaltenbronn lavet en satsning, at han kunne skabe en nonsens ord og inden for 48 timer, ordet ville være på alles læber, og de ville have gjort op en mening om det. Han vandt væddemålet ved at male ordet "quiz" over hele byen. Selv om dette måske ikke er den sande historie, eller endda din hensigt, når du opretter en made-up ord gør ord op kan være sjovt, og ved at følge nogle få enkle trin kan du udvide de måder, du gør netop det. Vær forsigtig, selv om. Du kan ende med at skabe insquantulous muskaroons der er ligefrem sprunky.

Steps

Hvordan du opretter en sammensat ord. Forstå, at engelske ord er skabt på følgende måder.
Hvordan du opretter en sammensat ord. Forstå, at engelske ord er skabt på følgende måder.
 1. 1
  Forstå, at engelske ord er skabt på følgende måder:
  • Græske og latinske rødder, præfikser og suffikser. Ved at tage et blik på nedenstående links ved Infoplease kan du genkende nogle fælles ord portioner allerede.
  • Teknologi, især da det vedrører computere og internettet. Eksempler på disse kan findes på Technology Dictionary.
  • Andre lande. For eksempel, "restaurant" er et ord, der blev samlet op direkte fra fransk. Se om du kan finde nogen på Foreignword.com.
  • Grundlæggende behov. Sniglets er en humoristisk eksempel på dette.
 2. 2
  Prøv en portmanteau. Dette er to ord mosede sammen til at oprette en nyt ord, der har attributter af begge de tidligere ord. For eksempel, som australske + indonesiske = Australesian, kan betyde "nogen signalsystemet fra Australien og Indonesien."
 3. 3
  Afgøre, hvorfor du ønsker at oprette et ord. Er det af samme grund Sniglets blev foretaget, fordi der er et objekt eller brug, der blot har brug for et ord? Eller er det fordi du bare har et par minutter til overs, og du ønsker at gøre et ord op, eller en håndfuld af dem?
 4. 4
  Mix og match af ovenstående, indtil du finder det eller de ord, du ønsker.
 5. 5
  Have det sjovt.

Tips

 • Når dit ord er blevet oprettet, skal du ikke bruge det for meget. Brug det, når det giver mening, og forklare det, hvis nogen spørger, hvad det betyder. Jo mere du bruger det på den rigtige scenario, jo mere vil du mærke dine venner bruger det!
 • Prøv at sende den på online ordbog hjemmesider, ligesom [urbandictionary.com]. Det bare kunne fange den!
 • Læs [Jabberwocky] for inspiration. Det har masser af konfektionerede ord, der en eller anden måde formår at lyde ligesom hvad de betyder.
 • En anden teknik, du kan bruge, er at blande og matche basale syllabic lyde. For eksempel: sh + Na + Dig kunne så være stavet "Sh'nathe", og - vupti - du har nu navnet på en Elven by (eller en rigtig grusom måde at sige "Hun er nasty")!.
 • Hvis du kommer til at skabe mange monikere, så gør din egen ordbog over konfektionerede ord. Du ved aldrig, en af ​​dine ord kan forekomme i et reelt én dag!
 • Hvis du vil, sætte dine konfektionerede ord på diskussionen side for alle at se. Hvem ved? Du kunne være så lidt-berømt som Richard Daly og ordet "quiz".
 • Brug din fantasi.

Advarsler

 • Må ikke bekymre dig om du springer trin, pointen er bare at have det sjovt.
 • Må ikke overveje Richard Dalys eksempel (omtalt i resumeet) som en undskyldning for at graffiti din konfektionerede ord over hele byen.
 • De fleste videnskabelige ordbøger betragter ord for at være neologismer eller protologisms medmindre de er i udbredt brug over et stykke tid. Må ikke sende konfektionerede ord, hvor de ikke er ønskede.