Wkodk

Sådan dechifrere en hemmelig kode

Vidste du komme på tværs af en note i klassen, der ikke giver nogen mening? Det bare kunne være en hemmelig kode! Denne artikel vil lære dig, hvordan du dechifrere hemmelige koder, som består af sekvenser af tal, bogstaver eller begge tilsammen.

Steps

Sådan dechifrere en hemmelig kode. Afgøre, hvilken slags kode, du har fundet.
Sådan dechifrere en hemmelig kode. Afgøre, hvilken slags kode, du har fundet.
 1. 1
  Afgøre, hvilken slags kode, du har fundet. Den type kode, der kan tydes med denne metode er enkle udskiftninger af et brev. For eksempel: Hvert nummer 7 ville blive erstattet med bogstavet B. Hvis det ikke ligner et virvar af bogstaver eller en sekvens af tal, så vil du sandsynligvis ikke være i stand til at knække den med denne metode.
 2. 2
  Afgør, om sekvens af bogstaver er blevet blandet. Hvis det ikke har været, så dit job er umådeligt forenklet. For breve, skift blot hvert bogstav en plads til den tidligere brevets stedet. For eksempel: Ordet "ABC", afkodes "ZAB" Hvis dette ikke virker, så skift bogstaverne igen og igen, indtil du er tilbage ved den oprindelige meddelelse. Hvis beskeden er en sekvens af tal, og derefter begynde at tildele numre til breve, startende fra "A: 1." hele vejen op til "Z:. 26" Sæt bogstaverne i hvor deres respektive tal er. Hvis dette ikke virker, så øge antallet af alle bogstaverne efter et (og gøre nummer 26 det nye nummer 1). Plug i brevene igen, og gentag skiftende indtil A er 1 igen.
 3. 3
  Kig efter uregelmæssigheder i meddelelsen, som enlige tal eller bogstaver. Disse vil sandsynligvis være bogstaverne "A" eller "jeg" Tegnet gentog mest ofte vil være "E" Hold øje med dobbelt bogstaver, og tage hensyn til dem.
 4. 4
  Tilslut så mange breve på denne måde, som du kan, og derefter begynde at udfylde ord, holde styr på, hvilke bogstaver du gætte på. Vide, hvad noten handler om, eller endda den person, der sendte det, kan være en stor hjælp.
 5. 5
  Prøv at kigge efter vokaler. I de fleste ord kommer vokaler og konsonanter omtrent alternativ til hinanden. For eksempel:
 
 • Sandsynligvis har en vokal mellem konsonanter. Så du kan finde, at det er HEY HVORDAN ER DU nemt. Vokaler synes mest i en kode og især bogstavet "E" skal kontrolleres først, da det hjælper afslører andre dele af koden så godt. For eksempel, hvis du synes, at bogstavet "E" kommer i et ord "er", vil du opdage, at det samme bogstav eller tal er erstattet med andre ord som "han" og "BE", der hjælper med at bryde koden og få nye substitutioner.
 1. 1
  Lær om de forskellige koder. Det næste skridt er kode, der er meget sværere. Morse, punktskrift, og andre er bare måder (hovedsagelig Cyphers) gamle soldater kunne få en besked. En måde er at forbinde numre til bogstaver. For eksempel: "23 9 11 9 8 15 23" ekspliciterer "Wiki How". Dette er en nem kode. En anden almindeligt anvendt i folkeskolen er gris latin, hvilket er hvor du tager det første bogstav i hvert ord og sætte det i slutningen og tilføje ay. Men hvis ord starter med en vokal, blot tilføje ay i slutningen.
 2. 2
  Lær andre alfabeter: Mange sprog skriver ikke i det engelske alfabet hverken tegn, men brug linjer og den slags. Du vil især mærke det, hvis du læser arabisk, hindi og andre syd-asiatiske sprog.

Tips

 • Et brev vil næsten aldrig repræsentere sig selv ("A" vil ikke stå i stedet for "A").
 • Bogstavet "e" er den hyppigst anvendte bogstav i det engelske sprog.
 • Cracking koder er nemmere når meddelelserne er længere. Det er svært at knække
 
 • En meget god hemmelig besked encoder software kan fået på: MapleSoft.net78.net. Det er ikke meget brugervenlig, men det er en meget god kodning system. Det gør koder, der er næsten umulige at knække uden nøgle.
 • En meddelelse skrevet i "SMS-format" er yderst vanskeligt at knække. Dette format indebærer en forenkling ord, og forkorte dem. For eksempel: "Jeg LUV U."

Advarsler

 • Der er ofte grunde disse koder er hemmelige.
 • Være bevidst om, når revner koder at nogle intelligent kodede koder og dechifrerer er bogstaveligt talt umuligt at knække, hvis du ikke har nøglen, som de blev kodet. For eksempel:
 

(Uden anførselstegn) er en kode, som blev foretaget ved hjælp Maple Softs Info Lock (du kan få et link til det i tip afsnit). Det virker ved at kryptere meddelelsen ved hjælp af en nøgle ord eller en sætning. Ovenstående kode i anførselstegn er budskabet: "Dette er umuligt at knække." og var kodet med søgeordet "hemmelige".

Ting du behøver

 • En hemmelig note til dechifrere
 • Blyant og ridser papir
 • Masser af tid
 • Viden