Wkodk

Sådan bliver du en aktivist

Aktivister er mennesker, der ser behovet for forandring, forbedring og motivation på en stor skala. De er mennesker, drevet af passion, ivrige for at dele fakta, de ønsker forstået mere bredt, og ledes af en vision for en bedre fremtid. Aktivisme kommer naturligt til nogle, mens det for andre, det er noget, der er påtvunget dem som et resultat af bestemte erfaringer eller ved at lære om noget, de lidenskabeligt tror behov at ændre.

Uanset hvad din grund til at ønske at blive en aktivist, har du mulighed for at gøre det uanset din alder, din hjælp, eller din baggrund. At have tro på, at du kan gøre en forskel, og at du har magt til at gøre noget ved et problem er kernen for at skabe forandring til det bedre.

Steps

Sådan bliver du en aktivist. Fastslå, hvad du kan gøre for din sag.
Sådan bliver du en aktivist. Fastslå, hvad du kan gøre for din sag.
 1. 1
  Fastslå, hvad du kan gøre for din sag. Hvis du læser dette, er det antaget, at du har fundet noget, der inspirerer dig til handling. Uanset om det er moral, politik, den, uddannelsessystemet, lokalsamfundet haven eller det globale økonomiske system, er det vigtigt at forfine elementer i din aktivisme, så du har fokuspunkter og så, at hvad du gør, er håndterbare. Selvfølgelig, hvad du definerer som håndterbare, er helt op til dig, men vær sikker på, at du har den nødvendige energi og tidsmæssige ressourcer til rådighed til at forfølge din aktivisme i det omfang, du gerne vil.
  • Spørg dig selv, hvor meget tid du har, om du ønsker at gøre en lille eller en masse, og hvordan du føler om at tage forskellige tilgange, såsom blot at tale med andre mennesker, du kender igennem at løse hele skarer.
  • Mens det er godt at tænke stort, er det også vigtigt at tænke småt og gradvis. Incremental ændring kan være lige så vigtig, og ofte mere udholdende, end massiv forandring, der sker hurtigt og forstyrrer folk i en stor måde. Tænk igennem alle mulighederne for langsomt rasen forandring gennem din skole, arbejdsplads, samfund, by, region, land eller hele verden.
 2. 2
  Source din passion. Passion kommer ofte fra en pludselig erkendelse, der ændrer dit liv for evigt. Dr. Mildred Jefferson minder da hun indså, "ja, jeg er mine brødre keeper!" og hun gik videre til en levetid på Pro-Life aktivisme. Og når den erkendelse rammer dig, er det, hvad der vil stoke gløderne i dit aktivisme, selv ved de laveste punkter, når du nogle gange lyst til at give op.
  • Passion stammer fra bevidstheden. Når du er klar over noget i verden, som du mener behov fastsættelse, ændring eller eftersyn, som vil bevidstheden hund du konstant og få dig til at se behovet overalt, hvilket bringer en følelse af ansvar med det.
  • Altid tror, ​​at du kan gøre en forskel. Der er lejlighedsvis argumenter, der starter "Hvor meget godt kan man enkelt gøre?" som så kollapse til en selvstændig ynkeligt tilbagetog ind i det hele bliver for hårdt og ty til at bevare status quo. Undgå denne type fortvivlet tænkning, fordi en engageret og vedholdende person kan gøre en forskel. Laurie David siger, at "løsning er dig", og det er en vigtig mantra at huske på, når det hele føles overvældende.
 3. 3
  Vær realistisk omkring dine egne behov. Aktivisme kan være om at ændre tankegang langsomt snarere end at opfylde den faktiske ændring, du gerne vil se. I dette tilfælde er det klogt at forstå den mulighed, at i løbet af din levetid, kan du være på forsiden af ​​blot baner vejen for en eventuel ændring end at se det faktisk forekommende. Forståelse dette kan bidrage til at afhjælpe en følelse af frustration, doom, og vrede over din sag.
  Amanda Sussman siger, at det allerførste spørgsmål en aktivist skal stille sig selv, er:? "Er du tilfreds med at stræbe efter et ideal, selvom du aldrig nå det Har du brug for at se umiddelbare fremskridt, selv om det er lille, for at holde dig i gang? "Hun foreslår, at du har brug for at beslutte, om du er en radikal aktivist eller en reformator aktivist. Den radikale aktivist er nogen, der har brug for at fortsætte med at presse på for fundamental forandring og vil bruge sådanne midler som boykotter, alternative topmøder mv og generelt har tendens til at være på vagt over de mennesker, der sidder i de institutioner, de ønsker ændret. På den anden side, siger, at hun en reformist er glad for at arbejde med dem i de institutioner, de gerne vil se ændret, til værktøjer for demokrati til at arbejde inden for den eksisterende struktur for at tvinge sociale eller politiske fremskridt. Men at komplicere tingene endnu mere, professor Anthony Weston så postulerer, at radikale forandringer er ofte en inside job! Han påpeger, at ikke alle dele af systemet vil modstå dig, og at der er flere måder at bruge systemet til forandring, "lige nu, og lige i maven af dyret". Med disse teorier om den rolle, aktivister i tankerne, der fyldes op dit eget sind, hvordan du kommer til at definere din tilgang og om du skifte indefra, eller ændring fra uden og hvordan det vil påvirke din tilgange.
  • Naturligvis Sussman tilgang forudsætter du bor i et demokrati. Hvis du lever med et autoritært eller totalitært regime, der arbejder med de værktøjer for dette styre formentlig ikke vil få dig overalt.
 4. 4
  Læse bøger om aktivisme. Et af de mest inspirerende og nyttige midler til at få mere dybt involveret i aktivisme er at læse bredt inden for aktivisme. Især opsøge bøger skrevet af fremtrædende aktivister, der har tips til aktivisme stammer fra personlig erfaring. Bøgerne er nævnt i denne artikel, er en god start. Læs derefter bredt inden årsagen selv, både forstå de spørgsmål klart, men også for at lære om de taktikker, ideer, erfaringer, sejre og tab, og andre nyttige oplysninger fra dem, der allerede har været aktiv i denne sag.
  • Læse bøger om hvordan man bruger og arbejde med medierne. Denne type bog er uvurderlig for at øge din forståelse for, hvordan medierne fungerer, og også for at undgå at blive naive om dagsordenen for repræsentanter for medierne. Mest af alt, lære at arbejde med medierne. Aktivisme stammer strøm fra dens evne til at uddanne, bevidstgørelse, og gøre folk brænder for et problem. Selvom du kan gøre nogle af dette på egen hånd, især via internettet, medierne er et uvurderligt værktøj, når det bruges godt. Kom i kontakt med folk, der ved, hvordan man håndværk pressemeddelelser, skrive en redaktionel og kontakte pressen.
  • Kende de love, lovgivningsmæssige, administrative og retslige processer i dit land og / eller region. Vide, hvordan at foretage ændringer i love, og hvordan du får mest ud af den lovgivende system er vigtigt for hver aktivist. Det er klart, jo mere åbne din politiske system, jo ​​bedre chancer har du for at gøre brug af disse processer, men det påhviler hver aktivist at kende disse processer godt. Det betyder ikke nødvendigvis, at du vil være parat til at bruge dem selv, men det tillader dig at informere andre om, at disse processer findes, og kan bruges af dem, der er villige til at gøre det.
 5. 5
  Vælg din metode til aktivisme. Mens aktivisme kan tage hundreder af formularer, nærme sig dette som værende om at udnytte dine egne talenter og ressourcer, så godt du kan. Du er i den bedste position til at beslutte, hvordan du kan nå dine mål som aktivist, sammen med den tidsramme, og hvorvidt du gå enegang. Overvej følgende:
  • Har du lyst til at arbejde solo? Med fremkomsten af ​​online radio til verden, er at være en individuel aktivist nemmere nu end nogensinde, som du kan bruge fora, videoer, fotos, hjemmesider, blogs, sociale netværk, og selv reklame for at komme over din messaging. På negativsiden kan være den eneste person, der arbejder om spørgsmålet være ensom, og en masse arbejde. Nogle gange kan det medføre, at du spørgsmålstegn ved, om du er på rette spor, eller om det er værd at forfølge.
  • Har du lyst til at arbejde med andre? Du kunne deltage i en eksisterende gruppe eller starte din egen og anmodning om samarbejdspartnere. En af fordelene ved at være en del af en gruppe er den udvidede magt, ressourcer, netværk og lidenskab involveret. Det er også en glimrende mulighed for at øve dig og lære at arbejde sammen med andre, at færdigheder, som er ikke altid let perfekt! Du kan også vælge at samarbejde løst uden at sammensætte en permanent struktur, for eksempel ved at invitere samarbejdspartnere for at skrive på en gruppe blog eller få sammen en halvårlig zine.
  • Hvordan du ønsker at sætte på tværs af din besked? Det handler om at anerkende, hvad du er bedst til, og hvad du ved inderst inde, du vil være i stand til fortsat at bidrage uden at bære dig ned. Vil du gerne bidrage til din sag gennem skrift, undervisning, tale, planlægning begivenheder eller kunst? Eller måske er du godt med hjemmesiden bygning, blogging, eller podcasts? Vurdere dine talenter realistisk, sammen med den tid og de ressourcer, du har til rådighed.
 6. 6
  Forskning eksisterende indsats. De fleste årsager allerede nogle handling foregår på lokalt, regionalt, nationalt eller internationalt plan. Find ud af, hvad der findes nu, og hvor du passer i. En ting, som du ikke ønsker at gøre, er at genopfinde hjulet og gøre mere arbejde for dig selv eller værre, at forveksle ting med dit input. Prøv hårdt at holde kontakt med den eksisterende indsats og overveje, om du vil være en del af denne eller anden måde styrke den konstruktive måder, men uafhængigt af hinanden. Spørg dig selv disse spørgsmål:
  • Vil du frivilligt med eller deltage i bestyrelsen af ​​en eksisterende gruppe?
  • Ønsker du at finde et betalt job med en aktivistisk organisation?
  • Hvis du arbejder på lokalt plan, er en national organisation har ressourcer, du kan bruge? Ofte kan du bruge ressourcer fra en større organisation for ting som information, juridisk forskning, strategi forslag og mentoring.
  • Hvordan vil du oprette eller forbindelserne til eksisterende aktivistiske organisationer, der vil være til gavn begge veje, og det vil i sidste ende støtte årsagen i solidaritet?
  • Hvor du finder nogen eksisterende indsats, undgå at se dette som en kæmpeopgave for uoverstigelige proportioner. I stedet bryde det ned i små stykker, og helt til formål at få andre ligesindede om bord. Det er nemmere nu, at vi kan stole på internettet for at forbinde let - bruger Twitter, Facebook, fora, blogs, hjemmesider og lignende, for at få bolden op.
 7. 7
  Få organiseret! Hvis du ønsker at starte din egen aktivist gruppe, bliver du nødt til at få nogle engagerede mennesker sammen og skabe et solidt handlingsplan. Saml en gruppe eller kerne udvalg af mennesker, der er villige til at arbejde på en permanent eller ad hoc-basis. Beslut fra starten, hvad dit mål er: Ønsker du at iscenesætte en række handlinger for at opnå et bestemt opnåeligt mål, og derefter opløse når det er opnået? Vil du ønsker at danne en permanent gruppe, der arbejder på forskellige projekter omkring et bestemt emne? Eller har du kun ønsker at arbejde sammen for en enkelt handling, for eksempel for at koordinere en protest eller fundraising indsats?
  • Skriv din gruppes mål. Sæt dine mål skriftligt og skitsere en grundlæggende plan, der fremhæver, hvad du har brug for, hvad du ønsker at opnå, og nogle af de store skridt, der naturligvis vil være nødvendig for at nå dine mål.
  • Planlæg. Regelmæssige møder i din kerne udvalg og underudvalg, hvis nogen, vil sikre, at du kan spore dine mål og koordinere alles indsats mod det fælles projekt. Set mødedatoer godt i forvejen og offentliggøre møder bredt. Sørg for at have et sted reserveres i forvejen, uanset om det er et fysisk sted, eller et virtuelt mødested teknologi som telefonmøder eller et chatrum. Nogle mulige møde steder inkluderer skole / klasseværelse, folkebiblioteket, en eller andens hus, parken, kommunale / community building, teen center, medborgerhus, kaffebar / cafe, kirkesal, etc.
 8. 8
  Lær at budskab effektivt. En ting, der piner tid fattige, økonomisk-tight, og allerede overanstrengt mennesker er at vide, at uanset hvad de gør, er forkert og frygtelige. Denne form for messaging er forpligtet til at få folk til at bide i messenger og drej til højre væk fra budskabet. Som sådan, samtidig med at din passion også opretholde en følelse af høflighed og en grundlæggende forståelse af motiverende psykologi. I en nøddeskal, kan lide ingen at vide, at hvordan de lever, er forkert og helt sikkert du heller ikke. I stedet fokusere på oplysende folk om samfundsmæssige og individuelle praksis, der har overlevet deres anvendelighed og give alternativer, der er realistiske og opnåelige. Husk, at når du deltager i aktivisme, du er en visionær og som sådan, har du pligt til at opbygge et billede af, hvordan tingene kunne være bedre. Professor Anthony Weston har flere gode forslag i sin bog Sådan genoprettes forestille sig verden, når det kommer til at dele din vision med andre:
  • Har du en bekræftende vision, en, der viser, hvad man er til, ikke bare hvad du er imod;
  • Overvej, hvordan du kan vise folk, hvad de bekymringer er, og hvad der kan forbedre situationen. Viser er altid mere magtfuld end at tale om det;
  • Husk, at frygten er kernen i megen modstand. Frygt for tab af arbejdspladser og livsstil nedgradering er to særlige frygt, der driver meget modstand til aktivist messaging. Hvis du ikke tilbyder alternativer, der er levedygtige, gennemførligt og respekt for de mennesker, der kan blive påvirket, ikke blive overrasket, hvis de din opfordring til forandring;
  • Opret en hel vision snarere end en stykkevis én. Hvordan forestiller en fremtid, hvor de ændringer, din taler for være sket? Paint denne vision for alle og lad dem forestille sig selv i det;
  • Lær at tænke uden for boksen. Flip din sædvanlige forståelser på hovedet og se, hvordan du kan arbejde med de nye forståelser.
  • Se problemet som løsningen. Denne ene kan være den mest udfordrende, men det er også det mest spændende, kreative og innovative tilgang til problemer. Dykke ned i kompleksiteten af ​​problemet og trække trådene, der lover løsninger med lidt at koncentrere og nytænkning.
 9. 9
  Få budskabet ud. Når du har lært det grundlæggende i bekræftende, motiverende messaging teknikker, være klar til at sprede ordet. Der er så mange mulige reklame metoder til rådighed for dig, at det er bedst at koncentrere sig om, hvad du er god til at gøre, og hvad der passer ind i din tid og andre ressourcer. Nogle forslag til at få reklame for din sag, omfatter:
  • : Opret en løbeseddel, der viser navnet på din organisation, tid / dato, du møder, hvor og hvad der præcist din organisation gør. Hæng løbesedler rundt skolen, nabolaget (men først kontrollere, om der er byens koder om, hvor offentlig information er tilladt, og du ikke ønsker at risikere en bøde), community bulletin boards, indvendig kaffebarer eller caféer mv
  • Table-sidde: Se om du kan leje et bord, enten i skole, universitet, eller et sted lokalt, ligesom uden for supermarkedet eller i parken. Har en sign-up liste, info om din organisation og farverige plakater til at tiltrække folk (og have gratis ting er ikke en dårlig idé enten).
  • Brug internettet: Der er mange gode hjemmesider dedikeret til at finde frivillige. Offentliggøre præcis, hvad du har brug for online og overveje at kontakte skoler, kirker, studenterorganisationer, venner, familie og lokale grupper online for yderligere support.
  • : Den absolut bedste måde at få folk interesseret i din sag er gennem face-to-face kontakt. En person er mere tilbøjelige til at reagere, hvis de føle, at de ønskede og nødvendige i en gruppe. Den person kan stille spørgsmål og få mere information. Så tøv ikke med at gå op til pigen læse et blad i cafeen, hun kunne være på udkig efter den gruppe, du starter.
  • Brug underudvalg, hvis du har oprettet din egen gruppe. Hvis mange mennesker er involveret i din gruppe eller har underskrevet den som midlertidige frivillige, kan det være nyttigt at danne underudvalg. Disse kan være nyttige for store grupper, der klarer flere projekter eller flere handlinger mod det samme mål. Her er nogle eksempler på underudvalg, som du måske har brug for en enkelt stor indsats som en fordel koncert, velgørenhed race eller protestmarch:
   • Public relations: Denne underudvalg gør alt for opsøgende, især lige før arrangementet. De har også håndtere eventuelle annoncer, der vises i campus eller lokale aviser eller i radio eller fjernsyn. De bog tabeller for bord sidder og skaber bannere og plakater til at hænge rundt i området. De tjener også som en pressekontakt at skaffe mediernes opmærksomhed omkring begivenheden.
   • Outreach: Denne underudvalg arbejder tæt sammen med andre organisationer, lokale virksomheder, og enhver, der kan være i stand til at støtte arrangementet gennem reklamer, finansiering, i form af naturalier donationer i rum eller fødevarer osv.
   • Logistik: Denne underudvalg tager sig af alle praktiske ting såsom planlægning, booking kunstnere, finde nødvendige udstyr og tjenesteydelser, at få de nødvendige tilladelser, arrangere for parkering, der tager sig af mad, osv.
   • Finansiel: Denne underudvalg holder styr på begivenheden budgettet og gør ting alt forløber glat, hvor penge er berørt. Opgaver omfatter at skabe et budget, idet kunstnere og tjenesteudbydere, indstilling alle omstændigheder priserne, sørge for donationer, og identificere pre-event fundraising behov.
 10. 10
  Forventer. Change bekymrer de fleste mennesker og kan få dem til at reagere på måder, der ikke altid hensynsfuld eller konstruktivt. Der er forskellige niveauer af negativitet, som du bliver nødt til at være forberedt på, og få din reaktionsevne udarbejdet på forhånd:
  • Dissent inden årsag: Det er godt at selv-spørgsmål, og snarere end at blive forstyrret af dem inden årsagen afvigende, så prøv at undersøge deres grunde nærmere. Altid spekulerer først, hvis de rent faktisk har et punkt og forsøge at revurdere din tilgang i lyset af deres uenighed. Dette betyder ikke, at du skal ændre din tilgang, medmindre du finder det ønsker, men det betyder, at holde i sidste ende vil gøre din sag stærkere og mere vandtæt. Altid spørge: "Hvad kan jeg lære her?". Forbliv egalitære, ikke-voldelige, og fokuserede på årsagen, ikke på folket som afvigere.
  • Dissent udefra årsag: Dette kan forventes. Du udfordrer status quo. Du vil gå gennem mange erfaringer, herunder at have folk spørgsmålstegn ved din viden / myndighed / fakta / respekt og endda din sanity på lejlighed. Hold roen og holde hovedet koldt. Nogle af uenighed vil være indlysende motorstop, og dækker op taktik. Andre gange vil det være mere subtile, ondsindet og skadeligt. Vide, hvornår at reagere og når at tie stille, og vide, hvornår at bringe din advokat i.
  • Udtrykt had, uanset om årsagen er korrekt forstået: Der er altid nogle, der gerne flosse og blive hadefulde er en måde at blive hørt for de små-minded person. Pure had og hævngerrighed skal behandles med ro og omsorg. Hvis du føler dig truet på nogen måde, få politiet involveret. Hvis det er bare ren trods, gør dit bedste for at ignorere det, medmindre du er ekstremt verbalt vittig, i hvilket tilfælde, kan du sikkert rulle med verbale slag, med omhu. Men huske på, at de fleste mennesker vil se rent had for, hvad det er, og ofte lade det tale for sig selv og ikke blande vil gøre mere end at forsøge at svare.
 11. 11
  Må ikke arbejde dig ned i jorden. Når du er træt, udslidt, og på din wit udgang, er, at når aktivisme kan blive negativ. Det er, når de grimme tanker kan krybe i omkring bebrejde alle andre for den måde, verden ikke tænder ud til højre, hvorefter du vil have mistet både dit perspektiv over motivationen bag folks adfærd, og du er faldet for at generalisere om alt bliver dårlig og følelse snarere end kraftfuld.
  • Få masser af hvile. Tag pauser fra din aktivisme og genopfriske dine tanker om, hvor det er på vej hen.
  • Hvis du føler dig besat, så måske du er. Lær at kende forskel på besættelse og lidenskab, lidenskab er en drivkraft, som du forfølger med fuld bevidsthed, mens besættelse er en drivende-into-the-ground force ofte forfølges, uden at engagere sig i, hvorfor og hvordan, hvor du er på vej.
  • Hvis du finder dig selv at hade folk, snapper på dem, og tænker mørke, ildevarslende tanker om, hvad du gerne vil gøre til en generaliseret del af befolkningen, tage dette som et advarselstegn til at trække sig tilbage og revurdere din retning og formål.
  • Forvent down tider. Nogle gange vil det føles som om alle dine bestræbelser er kommet til intet eller at tingene er stagnerende. Noget at gøre med møder sådan plateauer, vel vidende at forvente, og lære at ride dem ud, er vigtig. Bryd igennem de stagnerende tider ved at gøre nye foreninger og rekombinerer dine eksisterende tilgange med nye.
 12. 12
  Reflektere over, hvordan man kan opretholde forandring. Mens dette ville kræve en hel artikel i sin egen ret, gør det ikke ondt at forstå fra starten, at en god aktivist vil tænke over ændringen og ind i fremtiden, hvor visionen er sket, men hvad så? Er det en ændring, der vil brug for konstant tendens til prop det op? Eller er den ændring, du søger selvbærende og tilbøjelige til at vokse hårdføre, stærke, og en gang på plads? Tænker dette på forhånd kan meget vel ændre din taktik, hvis du er bekymret for, at bare at få ændringen ikke er nok, men at denne ændring skal være i stand til at overleve på egen hånd. Professor Anthony Weston refererer til et begreb om "skvattet forandring". Som med meget elastiske ukrudt, han anbefaler, at forandring skal være i stand til at poppe op overalt og opretholde sig selv uafhængigt af andre betingelser.
  • Stol på den, som Weston siger, "Web er skvattet også", og givet sin evne til at holde på skyder op overalt, hvad bedre sted for at tillade ændringer til at manifestere og leve på? Han foreslår også noget i stand til at slynge sig på tværs af grænserne, som sport, sofa surfing, filosoffer, ungdoms netværk og visionære fællesskaber af ældre. Tænk over måder, du kan sikre din aktivisme vil sprawl og rodfæste, uanset hvad giftstoffer af fortvivlelse og frygt er kastet på det.

Tips

 • Vær kreativ! Aktivisme behøver ikke at involvere store arrangementer. Bloggere kan være aktivister gennem deres artikler kan lærerne være aktivister ved at tilskynde de studerende til at udfordre deres tro kan kunstnere efterlade guerilla aktivist kunst rundt i byen, kan computer-kyndige folk arrangerer en e-zine, etc.
 • Overvej at bruge merchandise for ekstra fundraising, hvis din aktivisme tager form af en stor begivenhed. Du kan få lavet t-shirts, lave en bage salg, eller sælge relaterede bøger om det problem, du adressering.
 • Lær at hæve penge. Selvom du kan selvfølgelig gøre aktivisme på din egen dime, der er få former for aktivisme, som ikke kræver nogen penge overhovedet. Kunstnere har brug for forsyninger, bloggere har brug hosting planer, enlige demonstranter brug skilte. Nogle former for aktivisme måske endda tiltrække bevilge penge, hvis du ved, hvordan man skriver et forslag.
 • Stærk organisation oppefra og ned (eller bunden), vil sikre, at alt forløber glat. Glem ikke at dokumentere dine skridt, justere dine planer, som tiden går, og kommunikere hyppigt.
 • Når du arbejder med andre, overveje gruppens behov. Vær villig til at gå på kompromis med detaljerne, hvis ikke på dine kerneværdier.

Advarsler

 • Vær opmærksom på de konsekvenser, hvis du planlægger at engagere sig i aktiviteter af civil ulydighed. Medbring en advokats visitkort, hvis du tror, ​​at du kan blive anholdt. I Europa gør ACLU pocket cards til dette formål.
 • Watch out for forskelsbehandling i aktivistiske kredse. Desværre er det alt for almindeligt, at personer, der kæmper for et emne, vil handle ud fra en position af privilegium på en anden. Eksempler på dette er sexisme i en homoseksuelles rettigheder gruppe og racisme blandt hvide feminists.Never tillader racisme, sexisme, kvindehad, homofobi, ableism osv. for at udvikle ukontrolleret i en gruppe. Hold andres behov i tankerne, og lytte med et åbent sind til de bekymringer, du ikke havde overvejet. Gør dine begivenheder tilgængelige og læse op på, hvordan man skaber et sikkert rum, hvis du ikke er bekendt med dette koncept.

Ting du behøver

 • Baggrundsoplysninger om årsagen
 • Aktivisme bøger
 • Ressourcer (tid, penge, gods)
 • Internetadgang