Wkodk

Hvordan at stille et spørgsmål intelligent

Hvordan du stiller et spørgsmål, der ikke kun vises, men også resulterer i et svar, der tilfredsstiller det du søger? Der er to elementer, som du skal være bekymret i at stille spørgsmål. Disse elementer er processen og resultaterne. De to sider af processen element er perspektiviske spørgsmål og evaluerende spørgsmål. RESULTATET elementer involverer viden spørgsmål og action spørgsmål. De bedste spørgsmål involverer både proces og resultat elementer i spørgsmålet.

Her er nogle tips til at spørge mere åbne og informerede spørgsmål, som vil hjælpe ikke kun dig, men andre til at forstå information placeret foran dig, samt udtrække mere information nyttige for dig.

Steps

Hvordan at stille et spørgsmål intelligent. Start med noget simpelt.
Hvordan at stille et spørgsmål intelligent. Start med noget simpelt.
 1. 1
  Start med noget simpelt. Bede noget simpelt første lader de oplysninger udbyder, at du er ved at oplyse dit, men at du fuldt ud klar over, at du ikke forstår hele historien, og at du håber, de kan udfylde nogle huller. For eksempel, "Har du hørt om de nyeste ændringer til Farm Bill?" Hvis dette ikke virker stille et spørgsmål, du ikke kender, og holde det brede. For eksempel, "Hvordan er det projekt hen?" Hvis dette stadig ikke virker gå til smalle spørgsmål. "Hvordan har XYZ påvirket dit arbejde?" Efter at du vil sandsynligvis være i stand til at bringe spørgsmålstegn bred igen.
 2. 2
  Hvis du bruger spørgsmål at indsamle viden, definere præcist, hvad det er, du ønsker at vide. Før du stille et spørgsmål, er det vigtigt at have et begreb om, hvad er uklart om oplysningerne i dit hoved, ellers risikerer du at skabe forvirring og ikke får et svar, der tilfredsstiller, hvad du søger at vide. På den anden side, hvis du stiller spørgsmål i en lederrolle, er det vigtigt, at du ikke specifikt dirigere spørgsmål, som du har et svar. Hvis du gør det vil kun frustrere dem, du arbejder med, og de vil begynde at se dig som et spil spiller. Spørgsmål er ikke kun om viden, er de også om handling.
  • Må ikke spørge: "Kan du fortælle mig mere om tørke i det sydvestlige?"
  • Spørg: "Jeg har hørt folk sige, at de seneste tørke i det sydvestlige skyldes den globale opvarmning, men andre siger det er bare en del af en naturlig cyklus Hvad tror du, det er.?"
 3. 3
  Spørger aldrig på en aggressiv måde. Dette indikerer, at du kun stiller spørgsmålet for at bevise til den anden person, at du har ret, og de er, hvilket betyder, at du er argumenterende og ikke. Spørg fordi du er virkelig interesseret. Ellers vil du modtage en defensiv og mindre end nyttige svar.
  • Må ikke spørge: "Er det ikke sandt, at flere mennesker ville være velnærede, hvis vi spiste korn direkte snarere end at fodre den for dyr, og spise deres kød? "
  • Spørg: »Mange vegetarer hævder, at der ville være mere mad til rådighed, hvis ikke investere i kødproduktionen Argumentet synes at give mening, men kender du nogen argumenter på bagsiden.?"
 4. 4
  Læg dine koncepter eller idéer og antagelser på bordet. Vær omhyggelig med at sørge for, at den anden person er fuldt ud klar over præcis, hvad din nuværende tankegang er, og hvorfor du tror det. Du kan gøre dette ved at erklære, hvem du er, og hvad felt, du arbejder i, eller forske. Du behøver ikke at studere et kursus - noget om, hvor du er lidenskabelig og bruger meget tid på at lære om, er "undersøgelsen" eller "forskning".
 5. 5
  Spørg og anden gætte omhyggeligt. Du søger oplysninger for at udfylde et hul i din viden og her er den person, der kan have svaret, så vær! Hvis det er hensigtsmæssigt, føle, hvis du ikke rigtig føler sig tilpas med det svar, eller at det ikke reagerer på, hvad du har bedt, fortsæt forsigtigt ved at spørge, hvordan de kender denne information. Spørg, hvad den generelle tendens er, at ville korte skære en vej til at viden, hvilket betyder, at du søger værktøjer til at besvare de spørgsmål, selv fra dette punkt og fremefter.
 6. 6
  Være nådig. Hvis du finder oplysninger udbyder er begyndt at føle sig utilpas og måske ud af deres dybde, skal du ikke trykke spørgsmålene. Medmindre du sætter spørgsmålstegn ved i en faglig kapacitet som journalist, senator eller en advokat, er det sjældent, at en offentlig grill udgør noget godt under de fleste situationer. Som medlem af offentligheden eller en i klassen, er du søger oplysninger, ikke en stegning. Tilbage ned og takke dem. Ofte vil der være tid bagefter til at jage dem op og diskutere tingene privat. Selv hvis du forsøger at hente oplysninger i offentlighedens interesse, vil intelligent afhøring indsamle mange oplysninger i retning af en god kampagne.
 7. 7
  Aldrig stille et spørgsmål, som du ikke er villig til at besvare.

Tips

 • Overdrive selv er ikke meget veluddannede. Forsøg ikke at lyde uddannet ved at bruge ord som du ikke forstår eller gøre det under-/over-done, for eksempel:
  • "Har du går til 'apotek' i går at få en fysisk?" (Forkert ord).
  • "Har du gå til lægen for at få det ting, hvor de observerer og sækken på dig, skal du gøre en masse test og kram for at få din læge til at fortælle dig, hvis du er skibet-skarpeste person?" (Hvilket lyder alt for afslappet).
  • "Har du fortsætter til lægen for at få et fysisk til din somme aktivitet for at kontrollere, at den praktiserende læge finder dig til at være i den mest perfekte eksemplarisk tilstand i modsætning til alle sine andre patienter?" (Hvilket lyder over-gjort).
 • Brug ikke store ord. De vil gøre dig til at lyde prætentiøs. Bare tryk ind i din, men side og ikke bekymre dig for meget om at komme ud som strålende.
 • Prøv at læse mere at tilføje indhold til, hvad du rent faktisk siger.
 • Indarbejd publikum ind i spørgsmålet. Inviter dem med sætninger såsom-"synes du om.." eller "Har du overvejet dette spørgsmål..."
 • For visse spørgsmål, så prøv at gøre nogle forskning forud for tid. Prøv at søge på internettet for svarene. er et fantastisk værktøj til at finde store ressourcer.
 • Eksempel: "Indtil nu, havde jeg altid troet, at klassisk musik ikke var værd at lytte til Måske er det fordi alle mine hadede det, men hvis.. musikere og uddannede mænd og kvinder nyder det, må der være noget at det jeg kender du vil. det, så kan du fortælle mig, hvad der er at værdsætte? "

Advarsler

 • Spørger aldrig bare af hensyn til det, uanset om det er at bringe opmærksomhed til dig selv eller til vises smart. Det er den værst tænkelige motivation for at stille et spørgsmål.
 • Watch out for at få aggressive på det svar, du får, hvis du ikke kan lide de svar du får. Hvis du ikke er villig til at modtage enhver og alle svarene, ikke stille spørgsmålet. Nogle gange kan en person kan svare aggressivt til din uskyldige forespørgsel. Må ikke ærgre sig.