Wkodk

Hvordan bliver en livslang lærende

Abraham Lincoln sagde: "Jeg tror ikke meget af en mand, der ikke klogere i dag end han var i går." Dette åbner den forudsætning, at læring er en daglig eventyr, man bærer og udforsker gennem hele livet. Læring stopper ikke bare fordi skolen gør. Mennesker, der er virkelig effektiv generelt ikke får den måde ved at sidde stille, de anvender sig til konstant læring og konkurrere mod sig selv til at vokse og lære dag for dag. Gør en forpligtelse til dig selv at lære noget nyt hver dag, vil du ikke kun nyde, hvad du opdager, men du vil være i stand til at anvende din viden og blive en lærer til kommende generationer.

Steps

Hvordan bliver en livslang lærende. Lær hvordan du lærer.
Hvordan bliver en livslang lærende. Lær hvordan du lærer.
 1. 1
  Lær hvordan du lærer. Bestem din egen foretrukne læringsstil eller stilarter. Bemærk hvad læring teknikker er mest effektive for dig og bruge dem så meget som det er praktisk, såsom visning af online tutorials på hjemmesider som YouTube, hvis du er mere af en visuel læringsstil.
  • De fleste mennesker lærer gennem flere metoder, men favorisere en eller to. Brug dine præferencer til din fordel.
 2. 2
  Lær hvor dine talenter og interesser ligger. Prøve mange forskellige ting, så du ikke kassen selv til at tro, du er kun godt på et par ting. Det er sandsynligt, at du er god til mange ting, men du vil ikke vide, før du har prøvet.
  • Vær på vagt over tidligere erindringer, der fortæller dig at holde sig væk fra visse ting. Det kan snart hæmme dig fra at prøve en masse nye ting, hvis taget til en ekstrem. Efterhånden som du vokser, du udvikler mere erfaring, koordinering, lydhørhed, og tillid til, at én erfaring ikke kan undervise, men du kan anvende til at re-læring en gammel oplevelse. For eksempel, når du er ældre og roligere, hvis du havde en dårlig oplevelse rider på en hest, når yngre, ikke at komme tilbage på en hest kan betyde, at du går glip af en trek af en levetid. Eller du kan have hadet visse sportsgrene, smag eller aktiviteter, når yngre på grund af din manglende erfaring, styrke eller modenhed. Alle disse ting ændres, når du modne, udvikle og tilpasse sig nye omgivelser. Vær forsigtig med ikke at lade tidligere erfaringer som disse cut-off muligheder for dig nu.
 3. 3
  Kig på læring som en udforskning og mulighed, ikke en sur pligt. Må ikke bare tvinge dig selv til at lære ting, fordi de er vigtige eller nødvendigt. I stedet lære ting som du har brug for at lære sammen med ting, du elsker at lære. Følg dit hjerte, samt din pligtfølelse. Kan du huske den 8. klasse historie, som du hadede så meget, med alle de navne og datoer, der syntes at betyde noget? Pointen var at bringe dig til at lære detaljer nu, der vil strikke bidder af information sammen senere. Det var en opgave dengang, men det giver mening, nu.
  • Selv når du er ved at lære de ting, du er nødt til, som f.eks on-the-job viden, søge at gå ud over, hvad du bliver bedt om at lære. Kig på historien, cases, forskellige applikationer, osv., for at gøre din læring oplevelse langt mere velafrundet.
 4. 4
  Lær det grundlæggende. Det kan være en grind til tider, men du vil være i stand til at huske, tilslutte og finde ud af alle mulige komplicerede tingene igennem relativt få, enkle byggesten, hvis du lærer nogle matematik og naturvidenskabelige begreber. Du kan se op præcise formler og trivia igen senere, men begreber vil gøre mest godt og spare en masse tid i gentagne opslag, hvis det meste lært udenad. Prøv nogle gratis OpenCourseWare, TED Talks eller iTunes universitet for omfattende præsentationer fra kendte professorer og eksperter inden for deres områder.
  • Bland lære det grundlæggende med mere sjov læring, som intellektuelle hobbyer og spil. Må ikke plads dem ud så langt, at du glemmer, hvad der kom før i en sekvens, en halv-klasse eller klasse hver dag eller to kan være et godt tempo. Check ind DIY U for en liste over gymnasier og institutioner, der tilbyder billige eller gratis kurser.
  • Hvis du finder komplekse matematiske meget unintuitive i isolation, kan du slå det op, som du lærer ting, der bruger det. Uden at se de programmer, er det svært at skelne mellem de begreber, du har brug for fra de beregningsmæssige tricks fleste mennesker ikke gør.
  • Læse bøger af folk, der har oplevet problemer med det grundlæggende i matematik, naturfag eller andre fag, men har stadig formået at finde workarounds uden at give op. Deres måder at lære på kan hjælpe dig med at forbedre din egen.
 5. 5
  Læse, læse, læse. Få venner med din lokale bibliotek og nye og brugte boghandlere. Læsning er en portal til andre verdener og ind i hovedet på dine medmennesker. Gennem læsning vil du aldrig op med at lære og blive forbløffet over den utrolige kreativitet, intelligens og ja, selv banalitet af de menneskelige arter. Kloge mennesker læser masser af bøger, hele tiden, det er så simpelt er det. Og læsning vil hjælpe dig med at lære de opdagelser og fejltagelser af andre, der er gået, før du, læsning er i realiteten en genvej, så du ikke behøver at lære tingene på den hårde måde.
  • Læs alle mulige bøger. Bare fordi du er som regel et mysterium fan betyder ikke, du skal ikke prøve faglitterære nu og da. Må ikke begrænse dig selv.
  • Anerkend den pædagogiske værdi i hvad du læser. Faglitteratur, naturligvis, lærer om sit emne. Fiktion, befriet fra denne begrænsning, kan lære mere om god skrivning, historiefortælling, ordforråd og den menneskelige natur generelt. Faktisk vil fiction fortælle dig en hel del om de skikke, moral, tænkning og vaner den tid, hvor den blev skrevet, og det er også sagt, at fiktion læsere er mere empatiske end dem, der undgår det, fordi det lærer os om at interagere i den sociale verden.
  • Aviser, blade, manualer og tegneserier er alle læsning. Som er hjemmesider, blogs, anmeldelser og andre online informationskilder.
 6. 6
  Udvid din definition af læring. Tag et kig på, hvis du ikke kender det endnu. Overvej, hvordan du kan passe ind, og hvor du kan forbedre.
  • Forbedre dine eksisterende færdigheder. Er du allerede godt på fluefiskeri? Computere? Undervisning? Afspilning saxofon? Finpuds disse færdigheder og tage dem til det næste niveau.
  • Prøve nye ting, både i og uden dine foretrukne færdighedsområder.
 7. 7
  Gør ting uden for dit kald. Som voksen kan din oplevelse være din bedste lærer. Uanset om du arbejder for at betale eller frivilligt din tid, fokusere på et projekt eller rode med hvad fanger din opmærksomhed, kan du prøve masser af ting og mærke resultaterne. Anvende resultaterne til andre ting i dit liv, for at udvide værdien af, hvad du har lært. Man ved aldrig hvornår et belejligt opdagelse kan opstå som et resultat af dine observationer og innovative tilgange.
 8. 8
  Opret. Ikke al læring kommer udefra dig. Faktisk sker nogle af de mest magtfulde læring, når du opretter eller formulere noget for dig selv. Skabelsen, ligesom intelligens, kan være kunstnerisk eller videnskabeligt, fysisk eller intellektuelt, socialt eller ensom. Prøv forskellige medier og metoder og forfine dem, du kan lide mest.
 9. 9
  Observere. Se nærmere på din verden, og undersøge både de sædvanlige og usædvanlige. Også se på verden fra forskellige niveauer. Chancerne er du allerede reagerer forskelligt på nyheden om en ven end på nyheden om et land, for eksempel.
  • Reager på hvad du observere og lægge mærke til og undersøge din egen reaktion.
  • Vær opmærksom, hvis du synes, at det er svært at observere ting for længe nok, overveje at meditere. Dette vil hjælpe dig til at lære at se ting, du ikke har lagt mærke til, da du var et lille barn.
 10. 10
  Tage klasser, både formelle og uformelle. Uanset hvor dedikeret en autodidakt du er, er nogle fag bedst læres ved hjælp af en lærer. Husk, at en lærer kan findes i et klasseværelse, men også på et kontor, en nabos garage, en butik, en restaurant eller en taxa. Læreren kan også være en mentor eller en guide af en slags i dit liv, såsom et liv coach eller rådgiver.
  • Flere af verdens bedste universiteter giver videoer og materialer til deres kurser gratis over internettet som "Open kursusmateriale"-projektet. Massachusetts Institute of Technology er en enestående bidragyder, med hundredvis af kurser. Du kan også bruge iTunes University, som kan ses via din computer eller dine bærbare elektroniske enheder.
 11. 11
  Stil spørgsmål. Stille de rigtige spørgsmål kan være mere vigtigt end at have svarene. Det kan også dreje bare om nogen i en lærer. Vær sikker på at nøje og forstå svaret.
  • Nogle gange kan en reaktion er svært at forstå. Du er velkommen til at tage noter, stille flere spørgsmål og til at nedbryde svaret i mindre komponenter for at forsøge at få mening ud af det. Vend tilbage til din foretrukne læringsstil - hvis noget nemmere trækkes i billeder, så trækker det ud for at hjælpe med at gøre bedre fornemmelse af det.
  • Hold en dagbog eller notesbog til at registrere, hvad du lærer, og hvilke spørgsmål, du stadig har. Spørgsmål kan lære så meget som eller mere end, svar. Et tidsskrift eller notebook kan også optage dine fremskridt.
 12. 12
  Vurdere og reflektere over, hvad du lærer. Giver det mening? Er det sandt? Hvem sagde det? Hvordan blev det bestemt? Kan det verificeres? Er et argument eller råd logisk, værdifulde, anvendelse?
 13. 13
  Anvend det, du lærer. Dette er den bedste måde at teste det, og det vil hjælpe dig med at lære det mere fuldstændigt og beholde den længere. Det vil også hjælpe dig til at opdage fejl og styrker i din læring, som er, hvordan vi videre summen af ​​menneskelig viden. Hvem ved, hvad du kan blive ved at opdage, afdække eller linke sammen?
 14. 14
  Undervise andre. Undervisningen er en vidunderlig måde at lære et emne bedre og forbedre din egen forståelse af det. Hvis du ikke er en lærer eller vejleder, kan du skrive om din viden i en, hvor du og andre bidragydere vil vide, du kan vende tilbage til at se noget endnu bedre, eller et forum, eller blot frivilligt et svar, når nogen spørger.
  • Joseph Joubert sagde engang, at "At lære er at lære to gange." I undervisningen andre, hvordan man lærer ting, vil du opdage, at du lærer endnu mere end de studerende. Ikke blot vil du nødt til at have en god forståelse af dine materialer, vil du nødt til at reagere på de forespørge hovedet på dine elever og udvide din forståelse ud over, hvad du har overvejet, at det er op til det punkt i hvert spørgsmål om dig.

Tips

 • Sov, motion og spise ordentligt. Din generelle sundhed vil påvirke, hvor meget du effektivt kan lære.
 • Gør hvad der virker bedst for dig. Livet er ikke en generalprøve, så få det bedste ud af det.
 • En anden god måde at lære på er at finde folk, der enten lære de samme ting, du er, eller allerede kender dem. Bare at være omkring disse mennesker, og tale med dem vil sætte dig langt længere frem i forhold til at studere i isolation.
 • Efterlad din bag. Eksperimenter, laver fejl, og stille dumme spørgsmål. Hvis du venter, indtil du kender det hele, vil du blive en lang ventetid.
 • Have det sjovt. Fun er en meget vigtig del af læring, især som en voksen. Det er en stor del af din motivation til at fortsætte.
 • Lær noget for sin egen skyld. Bare fordi det er der. Udforske frit. Lær trivia, udvide til selvstændig rettet kursus læring.
 • Hold et åbent sind. Nogle af de største videnskabelige, matematiske, kunstneriske og andre fremskridt kom fra spørgsmålstegn konventionel visdom og være åben over for usædvanlige resultater og nye, forskellige måder at gøre tingene på. Og ikke antage, at fordi du ikke er en ekspert eller at det er "ikke dit område", at du ikke har et bidrag. Lært, begejstrede og opmærksomme udenforstående kan ofte se forbindelser, mangler og nye veje frem, at de er dybt indlejret i deres erhverv, ekspertise eller handel miss.
 • Test dig selv. Læs kollegium noter, tage CLEP tests, udfordring eller revision kollegium kurser mv

Advarsler

 • Hvis du får god til læring og opdager, at du ved mere end de fleste mennesker omkring dig, vær forsigtig, at du ikke bliver til en know-it-all.