Wkodk

Sådan at analysere digte

Læse og forstå kan virke som en skræmmende opgave. Følg disse trin for at begynde at skrælle lagene af din favorit digt. Det kan tage en masse arbejde, men det er hvad der gør poesi så smuk: payoff er meget givende.

Steps

Sådan at analysere digte. Bogstavelige betydning.
Sådan at analysere digte. Bogstavelige betydning.
 1. 1
  Første reaktioner. Første gang du læser et digt, anføre eventuelle "gut reaktioner" du har til digtet: eventuelle følelsesmæssige forbindelser, du har med, hvad forfatteren siger, påmindelser om personlige detaljerede erfaringer, ting du kan lide eller ikke lide, osv. Tænk i af, "Hvordan jeg føler om det? Hvorfor? hvorfor ikke?" Disse reaktioner kan hjælpe dig med at fokusere på den type respons digteren er på udkig efter i en læser.
 2. 2
  Bogstavelige betydning. Oversætte digtet ind conversational engelsk. Hvordan ville du sige digtet historie til en ven? Tænk i form af: "Hvad er den mest almindelige ordbog definition af dette ord eller en sætning?" Dette kan være et vanskeligt skridt, men husk, at alle gode digte, selv når det ser utroligt utilgængelige, stadig baseret på ord, der bærer bogstavelige betydning.
 3. 3
  Konnotative betydning. Tage flere centrale ord eller sætninger fra digtet og overveje den slags konnotationer, de udfører. Tænk i form af: "Hvorfor dette ord og ikke en anden?" Der henvises til din første reaktioner: ofte konnotative betydninger, snarere end denotative, er, hvad engagere vores følelser.
  • Tag ordet "mor", for eksempel. Ordbogen skal definere mor som "en kvindelig forælder." OK, men ordet "mor" sandsynligvis skaber følelser og følelser i dig: Det tegner et billede i dit sind. Du kan tænke på kærlighed og tryghed, eller du kan tænke på din egen mor. De følelser og følelser, at et ord skaber kaldes dens konnotative betydning. Se denne side for mere hjælp på konnotation.
 4. 4
  Symbolsk betydning. Registrere eventuelle hentydninger, du genkender, henvisninger til symboler, osv. Tænk i form af: "Hvad kunne det står for? Hvorfor?"
  • For eksempel overveje ordet "lys". Det kan ikke henvise til den bogstavelige tilstand, der betyder det modsatte af mørke, ofte "light" bliver brugt til at symbolisere viden, sandhed, fred, glæde, eller spiritualitet.
 5. 5
  På dette tidspunkt, og stop spørge dig selv, "hvad er forfatter forsøger at sige? Hvad er hans mål for dette digt? Hvilken slags reaktion han forsøger at komme ud af læsere? Hvorfor?" Prøv at identificere forfatterens formål med at skrive.
 6. 6
  Analyse fra nu af, vil sandsynligvis hjælpe dig med at undersøge, hvordan forfatteren udretter som påvirker eller opfylder dette mål, snarere end hvad der påvirker eller mål er.
 7. 7
  Prosodi. Analyser digtet i form af poetiske enheder. Kig efter værktøjer form og format (form, rim, meter osv.), lyd (bogstavrim, assonance, etc.), billedsprog (sensorisk detaljer, ordbilleder, etc.) og så videre. Tænk i form af: "Hvad slags sprogværktøjer er denne forfatter bruger? Hvordan disse værktøjer hjælpe ham nå sit mål?"
  • Se dette website for en liste over mulige litterære enheder, du kan kigge efter og deres definitioner.
 8. 8
  Narrative bue. Læs gennem digtet som en historie: alle digte har en begyndelse, en midte og en afslutning. Prøv at identificere en krise eller et problem, forelagt af digtet, og hvordan forfatteren løser det. Tænk i form af: "Hvorfor er digtet sat op som dette? Er krisen virkelig løst i slutningen? Hvorfor eller hvorfor ikke?"

Tips

 • Hvis du stadig har problemer med at forstå hvad forfatteren prøver at sige gennem digtet, gå tilbage og læse det et par gange mere. Vær opmærksom på den slags følelser digtet vedrører. Ofte en digters mål vil være blot at hjælpe læserne føle en bestemt måde eller fornemmer virkeligheden i et forestillet scene.

Advarsler

 • Prøv ikke at blive frustreret. Nogle digte kan være meget udfordrende at forstå. Alt i alt, bare praksis! Må ikke give op. At lære at værdsætte komplekse poesi er en færdighed, der tager tid at udvikle.