Wkodk

Hvordan til at kommunikere med en mentalt udfordret person,

Evnen til at kommunikere med mennesker, hvis tale er begrænset af mental mangel er faktisk en færdighed, der kan udvikles over tid med praksis. Uanset om du handler med udviklingshæmmede højttalere ofte eller sjældent, vil dette råd hjælpe dig til at kommunikere mere effektivt og gnidningsløst.

Steps

Hvordan til at kommunikere med en mentalt udfordret person. Opretholde en rolig, lav lydstyrke.
Hvordan til at kommunikere med en mentalt udfordret person. Opretholde en rolig, lav lydstyrke.
 1. 1
  Opretholde en rolig, lav lydstyrke. Tale højere ikke gøre dig mere forståelig.
 2. 2
  Ved fastlæggelsen "alder hensigtsmæssighed" af dine ord, så husk, at du skal kende "mentale alder" i din lytteren, ikke hans eller hendes "kalender alder." Husk: de er bare mentalt udfordret, ikke en person med et begrænset ordforråd, såsom en fem-årig.
 3. 3
  Må ikke skjule eller dække din mund, fordi lyttere gerne vil se dig, når du udtale dine ord. Det hjælper dem regne ud, hvad du siger i mange tilfælde.
 4. 4
  Må ikke efterligne, hvordan mentalt udfordret højttaler udtaler ord, i et misforstået formodning om, at han eller hun vil "forstå" hvis du taler som om han eller hun gør. Det gør dig ikke lettere at forstå. Det vil forvirre din lytter og kan give det forkerte indtryk af din følsomhed over for hans eller hendes handicap.
 5. 5
  Undgå at køre ord sammen. For eksempel ikke sige "Do-ya vil spise en pizza?". En af de største udfordringer for lyttere er at vide hvor et ord slutter og den næste begynder. Giv dem et lille pause mellem ord, hvis de synes at være kæmper.
 6. 6
  Når det er muligt, vælge simple ord i stedet for dem, der er komplekse. Jo mere basisk et ord, jo bedre chance er, at det vil blive forstået. "Big" er et bedre valg end "enormt" for eksempel. "Make" er et bedre valg end "fremstilling".
 7. 7
  Undgå tale kompleksitet, der er uden for din mentalt udfordret lytterens forståelse niveau. Bruge enkle emne-verbum-objekt udsagn med udfordrede betydeligt. Mere mildt udfordret mennesker kan være i stand til at håndtere mere komplekse former, såsom tiltrådte uafhængige klausuler.
 8. 8
  Se dem i øjnene. Det lader dem vide, at du interesserer dig, hvad du siger. Selv om de sjældent kan gøre øjenkontakt med dig, lad dit kropssprog viser, at du er interesseret i, hvad de taler om.

Tips

 • Det mest vigtige ting at huske er at behandle en person med et handicap med respekt. Må ikke behandle dem som mindreværdige. Husk, at de har følelser ligesom dig. Husk, at den person, du taler med ikke er dum, han udfordret med noget, du aldrig vil forstå. Denne person er udfordret i deres evne til at forstå, kommunikere eller dechifrere. Denne person er anderledes.
 • Vær opmærksom på, at du skal lytte og observere den person, du taler til. I de fleste tilfælde kommunikerer med en person med et handicap er meget gerne lære at forstå en accent. Være klar til at justere din kommunikation stil på en respektfuld måde, når det er nødvendigt.
 • Vær opmærksom på tonen i din stemme - det er nedladende? Taler du med tonen, du ville bruge til et barn? Justere i overensstemmelse hermed.
 • Tålmodighed er nøglen.
 • Vær forsigtig med din tone og humør kan det påvirke deres handlinger.
 • Smil for at vise dem du nyder deres selskab.
 • Behandl dem så tæt som muligt, som du ville en "normal" person, undtagen brug alderssvarende ord. Ellers kan de fornemmer noget er op.

Advarsler

 • Mennesker med mentale udfordringer er ikke mere voldelig end resten af ​​befolkningen. Voldelige udbrud fra folk med lavere mental funktion som regel stammer fra folk tvinger dem til at gøre noget, de ikke ønsker at gøre. Forstå, at personer med handicap er stadig stærkt diskrimineret, og selv folk, der arbejder med personer med handicap måske ikke klar måder, som de overtræder værdighed og respekt for den person, at de ikke ville gøre til en person, der ikke var deaktiveret. Selv folk, der ville være i stand til at gøre nogle af deres egne beslutninger i livet ofte har deres ideer, valg og præferencer afbrydes af folk, der tror, ​​de er ikke i stand til at gøre noget for sig selv. Tænk, hvis du var i stand til at gøre fornuftige valg og beslutninger, men en person var altid at gøre disse beslutninger for dig uden dit input. Især for folk, der har begrænset tale eller er ikke-verbal, er aggressionshandlinger undertiden den eneste måde at få nogen som denne til at lytte til dem. Ikke at kunne tale er ikke det samme som at have noget at sige.