Wkodk

Sådan stille åbne spørgsmål

Stille spørgsmål er en grundlæggende måde at indsamle oplysninger. Men ligesom alt andet, er der en færdighed til det. Beder er en venlig måde at engagere folk i en samtale. Giv det en chance, vil du blive overrasket over, hvor effektivt åbne spørgsmål kan være.

Steps

Sådan stille åbne spørgsmål. Stil spørgsmål, der tilskynder folk til at tale.
Sådan stille åbne spørgsmål. Stil spørgsmål, der tilskynder folk til at tale.

Et åbent spørgsmål er én, der tvinger en person til at arbejde frivilligt mere information. En lukkede spørgsmål, på den anden side, er en, der kan besvares med et simpelt ja eller nej svar. Kendskab til forskellen mellem de to, vil hjælpe dig enormt.

Åbne spørgsmål

 1. 1
  Stil spørgsmål, der tilskynder folk til at tale. Lad os sige, du tog til en fest lørdag aften, men måtte forlade tidligt. Hvis du ønsker at vide, hvad der skete efter du gik hjem, kan disse åbne spørgsmål hjælpe:
  • "Hvad skete der efter jeg gik?"
  • "Hvad skete der med Jim og Susan?"
  • "Hvordan har alle ligesom champagnen?"

Lukkede spørgsmål

 1. 1
  Undgå at stille spørgsmål, der kræver et ord svar. Ikke blot vil lukkede spørgsmål bringe en samtale til en skrigende standse, de normalt giver utilstrækkelige svar så godt. Her er nogle eksempler på lukkede spørgsmål vedrørende ovennævnte situation:
  • "Har du tale med Bob?"
  • "Har Susan forlader med Jim?"
  • "Har alle afslutte alle de champagne?"

Spørg opfølgende spørgsmål

 1. 1
  Go indsnævre først derefter bred og åben. Hvis du kæmper for at få personen til at åbne op med brede åbne spørgsmål, så prøv at indsnævre spørgsmålene først og derefter gøre dem bredere efter at få dem ind i samtalen. Eksempel på dette ville være, når vi taler til dine børn. Du kan spørge et spørgsmål som: "Hvad skete der i skolen i dag?" "Intet" er svaret. Opfølgning med noget lignende, "Hvad opgaveskrivning arbejder du på?" Mere end sandsynligt, det udløse en samtale.
 2. 2
  Opfølgning med "hvorfor?" eller "Hvordan?" En anden teknik, der kan hjælpe dig med at få specifikke oplysninger og en længerevarende svar er at bede en lukkede spørgsmål fulgt op med "hvorfor?" eller "Hvordan?"
  Mig: "Kunne du lide det Sociologi klasse?"
  Mig: "Hvorfor ikke?"

Lyt

 1. 1
  Sørg for at lytte. Stille de rigtige spørgsmål er meningsløst, hvis du ikke lytter. Nogle gange er vi skyldige i at formulere det næste spørgsmål uden at være opmærksom på besvarelsen af ​​det første. Du går glip store muligheder for opfølgende spørgsmål, hvis du gør dette. Gør en indsats for at lytte til det svar, du bad om.

Advarsler

 • En person, der er ubehageligt at besvare åbne spørgsmål enten ikke forstår, hvor du vil med det, eller ikke virkelig ønsker at besvare. Du kan prøve at give en lille forklaring. Hvis de stadig modstå, kan det være, at svaret er personlige eller ellers dens formentlig et emne dit emne ikke ønsker at udforske.
 • Åbne spørgsmål kan resultere i lange, kedelige svar. Hvis du gerne vil holde dem korte eller relevant, være specifik, når man spørger spørgsmålet.