Wkodk

Hvordan man kan forbedre din hukommelse

Ville det ikke være rart at bare se på en side og aldrig glemme hvad der var på der? Hvad hvis du kunne aldrig igen glemme en vens fødselsdag? Den dårlige nyhed er, ikke alle har en fotografisk hukommelse, ellers kendt som eidetic hukommelse. De fleste af os er afhængige af huskeregel enheder. Den gode nyhed er dog, at alle kan tage skridt til at forbedre deres hukommelse og med tiden og praksis de fleste mennesker kan få mulighed for at lære udenad tilsyneladende umulige mængder af information. Uanset om du ønsker at vinde World Memory Championships, ace din historie test, eller blot huske, hvor du lægger dine nøgler, kan denne artikel få dig i gang.

Steps

Hvordan man kan forbedre din hukommelse. Overbevis dig selv, at du har en god hukommelse, der vil forbedre.
Hvordan man kan forbedre din hukommelse. Overbevis dig selv, at du har en god hukommelse, der vil forbedre.

Forbedring af din hukommelse

 1. 1
  Overbevis dig selv, at du har en god hukommelse, der vil forbedre. Alt for mange mennesker går i stå her og overbevise sig selv deres hukommelse er dårlig, at de er bare ikke godt med navne, at numre bare smutte ud af deres sind eller anden grund. Slet disse tanker og sværger at forbedre din hukommelse. Fejr selv små resultater at holde dig motiveret.
 2. 2
  Hukommelse er bedst praktiseres gennem foreningen. Grunden til, at de fleste af os ikke kan huske vores vens telefonnummer er fordi 535-3473 er ​​blot en streng af tal, der ikke har nogen indlysende forbindelse til din ven. For at kunne bruge din hukommelse effektivt, den bedste måde er at aktivt at skabe en forening for ting, du forsøger at huske. For eksempel skrive din vens telefonnummer: fem tre fem tre fire syv tre. Prøv nu at lave en smart sætning, der starter med det første bogstav i disse ord: eventyr føler sandt for nogen tid. Du er nu langt mere tilbøjelige til at huske, at telefonnummer.
  • Alternativt kan du oprette en historie, der involverer 5 tegn køber 3 ting og gør 5 ting mere med dem... Brug din fantasi. Pointen er, at du ønsker at forbinde telefonnummeret til noget andet. Kaste din bedste ven som en karakter i historien ville være en god idé også.
 3. 3
  Foreningen virker også hvis du har oprettet levende, uforglemmelige billeder. Du husker information lettere, hvis du kan visualisere det. Hvis du vil knytte et barn med en bog, så prøv ikke at visualisere barnet læser bogen - det er for simpelt og ligegyldig. I stedet kommer op med noget mere skurrende, noget, der stikker, ligesom bogen jagter barnet, eller barnet spiser bogen. Det er din mening - gøre billederne chokerende og følelsesmæssigt som muligt at holde foreningerne stærk.
 4. 4
  Gruppe information sammen for at hjælpe dig med at huske dem, dette kaldes chunking. Tilfældige lister over ting (en indkøbsliste, for eksempel) kan især være svært at huske. For at gøre det nemmere, kan du prøve at kategorisere de enkelte ting fra listen. Hvis du kan huske, at blandt andet du ønsker at købe fire forskellige slags grøntsager, vil du finde det nemmere at huske alle fire.
  • Et andet eksempel: vil du sandsynligvis ikke huske 17761812184818651898, men prøv at sætte et mellemrum efter hver fjerde nummer. Nu kan du se, at disse tal er år, og man kan vælge de vigtigste begivenheder fra hvert år for at hjælpe dig med at huske den streng af tal (f.eks uafhængighedskrig, krigen i 1812, mexicansk-europæisk krig, borgerkrig, spansk-europæisk krig).
 5. 5
  Gentage oplysninger, du forsøger at huske for dig selv hver par dage eller deromkring. Dette kaldes afstand gentagelse læring. Vi er mere tilbøjelige til at huske nyere ting og ting, som vi har oplevet med større hyppighed, så gentage foreninger og mnemoteknik til dig selv er en god idé. Begynde at øve hver dag, og du kan gradvist at reducere frekvensen, indtil du kan huske det naturligt.
  • Flash-kort er især nyttige for at studere. Det er hovedsageligt et kort med et spørgsmål på den ene side og svaret på den anden. (Du kan også sætte to ting, du ønsker at knytte på modsatte sider af en flashkort.) I løbet at lære et emne, vil du have en stak kort og ville gå igennem dem teste dig selv. Dem, du fik ret du ville lægge til side og gennemgå et par dage senere. De mere vanskelige af slagsen kan tage flere dage at ordne i hjernen. Men hvordan kan du bestemme den ideelle tid til at gennemgå de kort, du midlertidigt har husket? Lad det for længe, ​​og ligesom alle minderne, kan det have falmet, og vi glemmer svaret. Hvis vi gennemgå det for tidligt, så vi spilder tid på at kigge på det. Vi har brug for nogle system for at vide præcis, hvornår at gennemgå hvert kort. Det er her, "Spaced Repetition Software" kommer i. Denne software automatisk arbejder ud den mest effektive tid til at teste dig på hvert kort for optimal hukommelse opbevaring. Der er en række gratis stumper af software derude for dig at bruge.
  • Proppe virker kun at sætte oplysninger i din korttidshukommelse. Du husker måske oplysningerne til din eksamen den næste dag, men du vil næppe huske enheden, når det er tid til at tage den endelige. Mellemrum ud af din studere er vigtigt, fordi det giver din hjerne tid til at indkode de oplysninger og gemme det i din langtidshukommelse.
 6. 6
  Organiser dit liv. Hold elementer, du ofte har brug for, såsom nøgler og briller, på samme sted hver gang. Brug et elektronisk arrangør eller daglig planner at holde styr på aftaler, forfaldsdatoer for regninger, og andre opgaver. Hold telefonnumre og adresser i en adressebog eller indtaste dem i din computer eller mobiltelefon. Forbedret organisation kan medvirke til at frigøre dine kræfter af koncentration, så du kan huske mindre rutinemæssige ting. Selv hvis der organiseres ikke forbedrer din hukommelse, vil du modtage en masse af de samme fordele (dvs. du ikke behøver at søge efter dine nøgler længere).
 7. 7
  Når det er tid til at studere eller huske noget nyt, skal du skifte din vejrtrækning mønster for at være langsommere og dybere. Dybere og langsommere vejrtrækning faktisk ændrer den måde, din hjerne fungerer, ved at inducere hjernens elektriske impulser til at skifte til Thetabølger. Thetabølger optræder normalt i din hjerne i hypnogogic søvn. Det er den fase af søvnen, når uden for støj som et vækkeur kan påvirke drømme. Det viser sig at være i denne fase også kan støtte hukommelsen. Et godt eksempel er den tip-of-the-tungen fænomen, når oplysninger, du har forsøgt at tænke på hele dagen pludselig kommer tilbage til dig efter napping eller vågner op fra søvn. For at aktivere dine Thetabølger, skifte din vejrtrækning til din underlivet - med andre ord, trække vejret dybt fra maven starte. Bevidst bremse hastigheden af ​​dine vejrtrækning også. Efter et øjeblik, bør du føle sig roligere, bør Thetabølger være flydende i din hjerne, og du bør være mere modtagelig for at huske nye oplysninger.
 8. 8
  Hvis ovenstående råd ikke virker, kan du overveje at bruge nootrope kosttilskud. Nootropica er generelt veltolereret og kan hjælpe støtte i at forbedre den samlede hukommelse. Racetam kosttilskud som Piracetam er meget populære for at forbedre hukommelsen, men der er også stærke urte nootropica ligesom Bacopa og Huperzine A.

Generelt råd

 1. 1
  Træn din hjerne. Regelmæssigt "udøver" hjernen holder det vokser og sporer udviklingen af ​​nye nerve forbindelser, der kan hjælpe med at forbedre hukommelsen. Ved at udvikle nye mentale færdigheder - især komplekse såsom at lære et nyt sprog eller lære at spille et nyt musikinstrument - og udfordre din hjerne med puslespil og spil, kan du holde din hjerne aktiv og forbedre dets fysiologiske funktion. Prøv nogle sjove puslespil øvelser hverdagen såsom krydsord, sudoku og andre spil, der er let nok at for nogen.
 2. 2
  Motion dagligt. Regelmæssig aerob motion forbedrer blodcirkulationen og effektivitet i hele kroppen - herunder hjernen - og kan hjælpe afværge hukommelsestab, der kommer med alderen. Motion også gør dig mere vågen og afslappet, og kan dermed forbedre din hukommelse optagelse, så du kan tage bedre mental "billeder".
 3. 3
  Reducere stress. Kronisk stress opstår faktisk fysisk skade hjernen, kan det gøre huske meget vanskeligere. Efter langvarig stress, vil hjernen begynder at blive påvirket og forringes.
  • Stressende situationer genkendes af hypothalamus, hvilket igen signalerer hypofysen. Hypofysen derefter udskiller adrenokortikotropisk hormoner (ACTH), som påvirker binyrerne til at udskille adrenalin og senere cortisol (binyrebarkhormon). Kortikosteroider kan svække blod-hjerne-barrieren og beskadige hippocampus (hukommelse center). Ironisk, hippocampus styrer udskillelse af hormonet frigivet af hypothalamus gennem en proces med negativ feedback. Efter kronisk stress, vil den begynde at blive forværret og vil ikke være så effektive i reguleringen af ​​degenerative kortikosteroider, der krænker hukommelse. Neurogenese (dannelse af nye neuroner) faktisk eksisterer i hippocampus, men stress hæmmer det.
  • Realistisk set, stress kan aldrig være helt elimineret fra ens liv, men det helt sikkert kan kontrolleres. Selv midlertidige påvirkninger kan gøre det sværere at effektivt fokusere på begreber og observere ting. Prøv at slappe af, regelmæssigt praktisere yoga eller andre strækøvelser, og se en læge, hvis du har svær kronisk stress så hurtigt som muligt.
 4. 4
  Spis godt og spis rigtigt. Der er en masse af naturlægemidler kosttilskud på markedet, som hævder at forbedre hukommelsen, men ingen har endnu vist sig at være effektive i kliniske forsøg (selvom små undersøgelser har vist nogle lovende resultater for ginkgo biloba og phosphatidylserin). En sund kost, men bidrager til en sund hjerne, og fødevarer, der indeholder antioxidanter - broccoli, blåbær, spinat, og bær, for eksempel - og Omega-3 fedtsyrer synes at fremme en sund hjernefunktion.
  • Feed din hjerne med disse kosttilskud som thiamin, niacin og vitamin B-6.
  • Afgræsning eller spise 5 eller 6 små måltider i løbet af dagen i stedet for 3 store måltider, synes også at forbedre den mentale funktion (herunder hukommelse) ved at begrænse dips i blodsukkeret, hvilket kan have en negativ indvirkning på hjernen. Sørg for at det er sunde ting.
 5. 5
  Tag bedre billeder. Ofte er vi glemmer ting, ikke fordi vores hukommelse er dårlig, men snarere fordi vores observationsstudier færdigheder skal arbejde. En almindelig situation, hvor dette forekommer (og som næsten alle kan forholde sig til) er møde nye mennesker. Ofte er vi ikke rigtig lærer folks navne på første fordi vi ikke er rigtig koncentrere sig om at huske dem. Du vil opdage, at hvis du gør en bevidst indsats for at huske sådanne ting, vil du gøre meget bedre.
  • En måde at træne dig selv til at være mere opmærksom er at se på en uvant fotografi i et par sekunder, og tænd derefter fotografiet over og beskrive eller skrive ned så mange oplysninger som du kan om fotografiet. Prøv at lukke øjnene og forestille billedet i dit sind. Brug et nyt foto, hver gang du forsøger denne øvelse og med regelmæssig praksis vil du finde du er i stand til at huske flere detaljer med endnu kortere glimt af fotos.
 6. 6
  Giv dig selv tid til at danne en hukommelse. Minder er meget skrøbelige på kort sigt, og distraktioner kan gøre dig hurtigt glemme noget så simpelt som et telefonnummer. Nøglen til at undgå at miste erindringer, før du selv kan danne dem er at være i stand til at fokusere på ting at blive husket for et stykke tid uden at tænke på andre ting, så når du forsøger at huske noget, undgå distraktioner og komplicerede opgaver for en få minutter.
 7. 7
  Sov godt. Mængden af ​​søvn, vi får påvirker hjernens evne til at huske for nylig erfaret information. At få en god nats søvn - mindst syv timer om natten - kan forbedre dit korttidshukommelsen og langsigtede relationel hukommelse, ifølge de seneste undersøgelser udført på Harvard Medical School.
 8. 8
  Byg din memorization arsenal. Hukommelse pløkker, hukommelse paladser, og Dominic System er blot nogle teknikker, som danner grundlaget for huskeregel teknikker og som kan synligt forbedre din hukommelse. Memory pløkker involverer visualisering metoder, hvor du gør brug af forskellige kendte vartegn, forbandt skal læres oplysninger til disse forskellige populære vartegn. Dette bidrager til at udløse og forbedre hukommelsen processen.
 9. 9
  Brug online ressourcer. Besøg og deltage i kollaborative huskeregel hjemmesider til at huske ord og begreber.
 10. 10
  Vove sig ud og lære af dine fejl. Gå videre og tage et stik i huske de første hundrede cifre af pi, eller, hvis du har gjort det allerede, den første tusind.

Tips

 • Huske din yndlingssang eller et digt, indtil du kan sige det til dig selv uden hjælp. Prøv at gøre dette ofte.
 • Når man studerer, tage en pause hver så ofte, og gøre noget dynamisk, løbe op og ned ad trappen et par gange, skal du gå tilbage til dit arbejde på ti minutter
 • De fleste menneskers hjerner er ikke særlig god til at huske abstrakte oplysninger, såsom tal. Dette er en af ​​de ting, der adskiller dem med eidetic hukommelse fra dem med en stor, normal hukommelse. Nøglen til at kunne huske sådanne ting er at opbygge foreninger og links, der fremkalder hukommelsen. Dette er grunden til næsten enhver med normal hjernefunktion kan dramatisk forbedre deres evne til at huske ting ved hjælp aliaser. Mens bygge en hukommelse palads, for eksempel, faktisk kræver, at du "huske" mere, ved at knytte den ting at blive husket med andre ting (følelser, andre minder, billeder, osv.) du bygger mere mentale "links" til hukommelsen, og dermed gøre det nemmere at få adgang.
 • Visualiser hvad du har at gøre som en del af noget, man ser hver dag. For eksempel, hvis du er nødt til at give din hund noget medicin visualisere din hund i dit køleskab, hver gang du går forbi den eller kigge indenfor. Dette vil holde din hund frisk i dit sind.
 • Der er også spil, der er blevet skabt for at hjælpe dig med at forbedre din hukommelse. Spille nogle af disse vil hjælpe.
 • Tag en bakke af objekter (fx 10 objekter). Studere dem i 30 sekunder. Tag skuffen væk og nedskrive alle de objekter, du kan. Øge antallet af elementer til at udøve sindet endnu mere. Eller få en anden til at finde objekter på bakken, hvilket gør dem sværere at huske, og vil teste dig mere.
 • Prøv at huske rækkefølgen af ​​et sæt spillekort. Selv om dette kan synes som en meningsløs opgave, vil det give dig mulighed for at opdage udenadslære teknikker, der fungerer bedst for dig.
 • Skriv i en dagbog eller journal hver dag uden at fejle. Selv små emner skal nedskrives - det er en god måde at sikre, at du ikke går glip af noget.
 • Put sort blæk i slutningen af ​​din håndflade til at huske alle vigtige ting for den næste dag eller for den pågældende dag selv. Når du ser den sorte prik, vil du huske, hvad du skal gøre.
 • En let metode til at hjælpe dig med at huske folks navne er at se på den person, når du bliver introduceret og sige personens navn: ". Rart at møde dig, Bill" En anden måde at huske en persons navn er at visualisere denne person bedrift hænder med en anden person, du kender godt med det navn. Det er underligt, men det fungerer.
 • Tal med somone om, hvad du forsøger at huske. Dens nemmere at huske, jo mere du gentage det.
 • Efterlad dig selv en telefonbesked minde dig selv om vigtige "to do" opgaver.
 • Et stort antal hukommelse forbedring produkter er tilgængelige (en søgning på internettet vil producere hundredvis af disse produkter). De fleste af disse produkter rent faktisk lære dig huskeregel strategier og mens nogle er uden tvivl køje, nogle er legitime.
 • Hvis du poetisk tilbøjelige, prøve at slå nogle ting, du behøver at vide i en sang eller et digt.
 • Skriv den begivenhed eller opgave ned med det samme. Hvis du ikke har en pen, en ting du kan gøre, er at ændre tiden på dit ur, senere vil du huske, hvorfor det er sat på det forkerte tidspunkt. Du kan også bære dit ur på hovedet.

Advarsler

 • Mens nogle naturlægemidler kosttilskud, som hævder at forbedre hukommelsen kan faktisk arbejde, er der ingen afgørende beviser for, at nogen af ​​disse er effektive. De fleste er harmløse, dog, og kan være værd at prøve, men vær forsigtig: nogle kosttilskud kan have skadelige virkninger, og ikke alle indeholder, hvad de siger, de indeholder.
 • Hvis du bemærker en alvorlig eller pludselig forværring af hukommelse, så tal med din læge straks. Sommetider disse kan være forstadier til Alzheimers sygdom eller demens.
 • Løse eventuelle personlige eller nogle bekymringer, som gider dit sind. God hukommelse betyder fredeligt sind.
 • Udvise rettidig omhu, når de køber en hukommelse forbedring produkt. Find ud af så meget som du kan om, hvordan programmet virker, og gøre din egen forskning for at afgøre, om det vil arbejde for dig. Nogle af disse produkter er simpelthen svindel. Vær særlig forsigtig med produkter, der lover at forbedre din hukommelse øjeblikkeligt eller med ringe eller ingen indsats: effektive strategier til at forbedre huske at tage tid og praksis.