Wkodk

Hvordan man beregner Spearman rang korrelationskoefficient

Spearman rang korrelationskoefficient tillader dig at identificere, om to variabler vedrører en monoton funktion (dvs. at når ét nummer stiger, så gør den anden, eller vice versa). Følg denne simple guide til at gøre din beregning ved hånden, eller for at få instruktioner om, hvordan at beregne korrelationskoefficienten i Excel eller R.

Steps

Hvordan man beregner Spearman rang korrelationskoefficient. Tegn dit data tabellen.
Hvordan man beregner Spearman rang korrelationskoefficient. Tegn dit data tabellen.

I hånden

 1. 1
  Tegn dit data tabellen. Dette vil organisere de oplysninger, du har brug for at beregne Spearmans Rank korrelationskoefficienten. Du skal bruge:
  • 6 Kolonner med overskrifter som vist nedenfor.
  • Så mange rækker, som du har par af data.
 2. 2
  Udfyld de første to kolonner med dine par af data
 3. 3
  I din tredje kolonne rang dataene i første kolonne fra 1 til n (antallet af data, du har). Giv det laveste antal en rang på 1, det næste laveste antal en rang på 2, og så videre.
 4. 4
  I din fjerde kolonne gør det samme som i trin 3, men i stedet rang anden kolonne.
 5. Hvis to (eller flere) stykker af data i en kolonne, er de samme, finde gennemsnittet af de rækker, som om disse stykker af data er blevet rangeret som normalt, og derefter rangordne data med dette betyder.
  i eksemplet til højre er der to 5'ere, der ellers ville have rækker af 2. og 3.. Da der er to 5s, tage middelværdien af deres rækker. Gennemsnittet af 2 og 3 er 2,5, så tildele rang 2,5 til begge 5'ere.
5
I "d" kolonnen beregne forskellen mellem de to tal i hvert par af rækker. Det vil sige, hvis man er rangeret 1, og de ​​andre 3 er forskellen ville være 2. (Tegnet ligegyldigt, da det næste skridt er at kvadrere dette nummer.)
6
7
Square hver af numre i "d" kolonnen og skrive disse værdier i "d 2" kolonnen.
8
Tilføj op alle data i "d 2" kolonnen. Denne værdi Σd 2..
9
Sæt denne værdi til Spearman rang korrelationskoefficient formel.
10
Erstat "n" 's med antallet af par af data, du har, og beregne svaret.
11
Fortolk dit resultat. Det kan variere mellem -1 og 1.
 • Tæt på -1 - negativ korrelation.
 • Tæt på 0 - Ingen lineær korrelation.
 • Tæt på 1 - Positiv korrelation.

I Excel

 1. 1
  Opret en ny kolonner med rækker af dine eksisterende kolonner. For eksempel hvis dine data er i kolonne A2: A11, du ønsker at bruge formlen "= RANK (A2, A5€: A10€)", og kopiere det ned og på tværs af alle dine rækker og kolonner.
 2. 2
  I en ny celle, skal du gøre en sammenhæng mellem de to rang kolonner med noget lignende "= KORRELATION (c2: C11, D2: D11)". I dette tilfælde ville C og D svarer til rang kolonnerne. Korrelationen celle vil have dit Spearmans Rank Correlation.

Brug R

 1. 1
  Få, hvis du ikke allerede har det
 2. 2
  Gem dine data som en CSV-fil med de data, du ønsker at korrelere i de første to kolonner. Du kan typisk gøre dette gennem "Gem som" i menuen.
 3. 3
  Åbn R editor. Hvis du er på terminalen, skal du blot køre R. Fra skrivebordet du ønsker at klikke på R-logoet.
 4. 4
  Indtast kommandoerne:
  • d <- read.csv ("NAME_OF_YOUR_CSV.csv"), og tryk enter
  • cor (rang (d [, 1]), rank (d [, 2]))

Tips

 • De fleste datasæt bør indeholde mindst 5 par af data for at identificere en tendens (3 blev anvendt til eksempel at gøre det lettere at påvise).

Advarsler

 • Spearmans rang korrelationskoefficient vil kun identificere styrken af ​​korrelation, hvor data er konstant stigende eller faldende. Hvis scatter graf af data enhver anden trend Spearman rang vil ikke give en nøjagtig gengivelse af dets korrelation.
 • Denne formel er baseret på den antagelse, at der ikke er nogen bånd. Når der er bånd som i eksemplet skal man anvende den definition: det produkt øjeblik korrelationskoefficient baseret på de rækker.