Wkodk

Sådan skriver science fiction

Denne artikel er for dem af jer med grundlæggende skrivefærdigheder, men bekendt med den langt op af science fiction-genren.

Steps

Sådan skriver science fiction. Find et generelt emne, dette gælder for enhver bog.
Sådan skriver science fiction. Find et generelt emne, dette gælder for enhver bog.

Skrive din egen science fiction

 1. 1
  Find et generelt emne, dette gælder for enhver bog. Hvis du vil skrive science fiction, er du nødt til at vide lidt om videnskab faktisk så søge efter dit emne i moderne videnskab bøger, artikler og tidsskrifter, eller tale med en videnskabeligt tilbøjelige person. Nedskrive noget interessant, indtil du finder det rigtige emne for dig.
 2. 2
  Spørg dig selv "hvad nu hvis?" Husk, det er fiktion. Spil fra din primære videnskabeligt emne, men du kan få lidt amok med det. For eksempel kan videnskaben ikke rigtig held klone mennesker endnu, men hvad hvis det kunne?
 3. 3
  Beslut hvad din vigtigste konflikt vil være: Man vs Technology, Man vs Man, etc. Aliens er nok den mest populære fjende for science fiction bøger (og teknologi den mest populære våben mod dem), men vær ikke bange for at træde ud af kassen.
 4. 4
  Beslut din indstilling og tidsperiode. De fleste science fiction sker i den nærmeste fremtid, og involverer mere end blot planeten jorden, men der er masser af forskellige typer af videnskab, så ikke føler bundet til dette scenario. Husk at holde sig inden for grænserne af den tidsperiode, du vælger - hvis du vælger kun fem år ude i fremtiden, for eksempel, vi sandsynligvis ikke har udviklet flyvende biler endnu.
 5. 5
  Vælg dine karakterer, og skriv derefter dit grundlæggende skitse. Hvis du ikke er en disposition person, så gå videre og dykke ned i det første kapitel eller prolog. Held og lykke!
 6. 6
  Kend forskellen mellem science fiction og fantasy. Science fiction er mere om om videnskabelige hændelser, der kunne ske i denne verden, eller rumvæsner og fantastiske opfindelser. Fantasy er om hændelser, der er umulige at ske i denne verden, og som regel har magi og skabninger som nisser eller trolde.
 7. 7
  Kend strukturen af en historie. Historier har en struktur med et indledende hændelse, eller starte kamp, ​​der eskalerer i en "dark øjeblik", hvor alt synes tabt for hovedpersonen, og derefter bliver til et klimaks efterfulgt af en resolution.
 8. 8
  Sørg for at du ved, hvad alle dine karakterer ønsker. Tegn er drevet af et mål, eller ønsker, og dette bør danne grundlaget for deres adfærd. For eksempel kan en figur, som ønsker at rejse til en ny eksistens faktisk ønsker at vinde kærlighed og beundring for en medmenneske, og historien plot vil blive drevet af denne dobbelte ønsker.

Tips

 • Du kan kombinere flere forskellige ideer til at basere din bog omkring, du behøver ikke at holde sig til kun én.
 • Må ikke være bange for at skrive om noget, der ville sandsynligvis aldrig ske. Videnskab er grundlaget, men det er også fiktion, så du kan afvige fra de faktiske forhold en smule. Den større aftale er at gøre dine karakterer troværdige.
 • Må ikke føler at du absolut er nødt til at sætte det i den fysiske verden, vi kender. En masse af sci-fi har været en succes inden for konfektionerede verdener.
 • Læs en masse sci-fi, før du begynder, bare for at få en fornemmelse for det. Nogle gode rollemodeller for begyndere er Madeline L'Engle, Michael Crichton, Garth Nix, Robin Cook, Philip Pullman, Margaret Peterson Haddix og James Patterson. (Bemærk: Nogle af disse forfattere skriver i andre genrer samt science fiction). For mere erfarne læsere, er Frank Herbert, Eoin Colfer, Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Orson Scott Card, Steven Baxter og Robert A. Heinlein foreslået.
 • Når du beskriver din verden, sørg for dine verdener er skrevet klart og forsøge at gøre det let for læseren at forestille sig, at verden i deres hoved.
 • Dit publikum vil normalt acceptere en større krænkelse af real-life science. Vælg det omhyggeligt, og bruge det til at forklare alle de andre fantastiske begivenheder og teknologier i din bog. Du kan endda slippe af sted med tweaking fysikkens love lidt, det trick er at skabe en betydelig forskel, men at gøre det på en måde, den nuværende teknologi ikke ville få øje på.
 • Må ikke være bange for at skrive en parodi på genren. Hvad mange mennesker overveje den bedste sci-fi bog af hele tiden, The Hitchhiker Guide til Galaxy, er faktisk en parodi.

Advarsler

 • Mange science fiction-forfattere mener, at deres hovedperson skal være en videnskabelig super-person. Det er ikke sandt. Normale mennesker er okay, også.
 • En videnskabsmand er ikke det samme som en ingeniør. En videnskabsmand kan tænke op teorier. En ingeniør vil afgøre, om det kan bygges. Har du ikke din fysiker karakter bygge en tingest fra bunden baseret på en partikel teori, at de bare kom op med. Advanced elektroteknik er ikke normalt inden for uddannelse af din typiske fysiker.
 • Hvis din hovedperson (eller endda en birolle) er en videnskabsmand, sørg for at du ikke bare gøre ham / hende en go to guy for alle ting videnskab. Science in tværfagligt. Det betyder, at en biolog kan vide noget om robotter, eller omvendt. Angiv det videnskabelige felt, han har specialiseret sig i og begrænse sin ekspertise til dette område. Han kan vide noget om nogle andre områder, men du bør ikke have en kvante fysiker forsøger at give råd om giftige fremmede planter. Hvis du skal gøre din science-officer en "tusindkunstner", så sørg for også at gøre ham ", men føreren af ​​none".
 • Må ikke omstrejfende for langt fra videnskaben kendsgerning. Der er en grænse for, hvad man kan overbevise folk til at tro.
 • Når du får skriveblokering, giv ikke op på historien. Giv det lidt tid. Hvis du giver op, vil du fortryde det senere.
 • Tag inspiration fra andre forfattere, men ikke stjæle deres ideer. Det er måske ikke være teknisk plagiat, men efter et stykke af én idé, bliver det kliché. Undgå det.
 • Virkelige videnskab er slet ikke dramatisk. Det indebærer en masse papirarbejde, networking, bureaukrati og bureaukrati. Og de fleste forskere går hjem i slutningen af ​​dagen for at familier eller enlige liv involverer hobbyer, kærlighed liv, venner, regninger, et realkreditlån, og alle de andre ting, der alle beskæftiger sig med. De fleste forskere er ikke flot eventyrere som Reed Richards eller Bernard Quatermass. Også undgå klicheagtige skildring eller reclusive uhyggelig besat weirdo eller ekstreme nørd. Forskere har passion for deres emner.