Wkodk

Sådan manuskriptredigering og korrekturlæst skriftlige arbejde

Kopier redigering og korrekturlæsning er udtryk, der anvendes til at beskrive processen med at undersøge skriftlige arbejde for fejl. Mens professionelle redaktører genkende nogle forskelle mellem de to aktiviteter, vil denne artikel fokusere på deres ligheder. For at gøre processen tilgængelig for begyndere, vil de aktiviteter, der er involveret i korrekturlæsning og korrigere fundamentale fejl blive omtalt som "korrektur." Ved den tid, du har læst dette, bør du være i stand til at udføre grundlæggende korrektur opgaver.

Denne artikel er information vedrører copyediting skriver i almindelighed. For information om hvordan man manuskriptredigering Google artikler under Sådan manuskriptredigering en Google artiklen.

Steps

Sådan manuskriptredigering og korrekturlæst skriftlige arbejde. Læs gennem teksten uden at ændre noget.
Sådan manuskriptredigering og korrekturlæst skriftlige arbejde. Læs gennem teksten uden at ændre noget.
 1. 1
  Læs gennem teksten uden at ændre noget. Dette vil give dig en idé om, hvad forfatteren prøver at sige, hvilket vil være nyttigt, når du begynder at redigere.
 2. 2
  Vend tilbage til starten af stykket og undersøge den første sætning for fejl i stavning, grammatik, tegnsætning og logisk flow. Hvis du opdager problemer, løse dem.
  • Eksempel: "Jeg kan lide, når solen skinner at gå min hund i central park!!" bør ændres til: "Når det er solrige, jeg kan lide at gå min hund i Central Park."
 3. 3
  Gå videre til den næste sætning, og gentag trin 2.
 4. 4
  Har en endelig læse-through. Når alle sætninger er blevet redigeret, vender tilbage til begyndelsen af ​​teksten og give det en sidste behandling. Dobbelt-tjek dit arbejde, korrigere eventuelle fejl, du kan have overset første gang.
 5. 5
  Indsender, sender eller udgive den redigerede tekst.
 6. 6
  "Når det er solrige, jeg kan lide at gå min hund i Central Park."

Tips

 • Hvis du korrekturlæsning dit eget arbejde, kan du finde det gavnligt at læse korrektur det igen den næste dag. Folk ofte læse, hvad de troede, de skrev, snarere end hvad der rent faktisk skrevet.
 • "Manuskriptredigering" adskiller sig fra såkaldte "materielle redigering" i, at målet for kopien editor er at undgå at ændre den oprindelige tekst mere end nødvendigt. Copy-redaktører ikke generelt gøre hårdhændede ændres til en forfatters værk. I stedet er målet at rette de åbenlyse problemer, gøre teksten læsbar, og bevare forfatterens "stemme" (en forfatters unikke form for udtryk).
 • En hjælpsom måde at finde fejl, er at læse det baglæns. Hvis der er en fejl i skriveprocessen kan dit sind ignorere det og påtage det siger det rigtige. Dette sker en masse. Din hjerne har til rent faktisk at forstå hvert ord, hvis du læser det baglæns. Læs det højt, også.
 • Grundlæggende korrekturlæsning er altid en del af manuskriptredigeringsprocessen, men det kan også indebære en dybere omstrukturering. Hvis en sætning bare ikke flyder som det skal, vil en god copyeditor forbedre sætning ved at omarrangere eller omskrive den. Se trin 2 i denne artikel for et eksempel på dette. Omskrivning bør kun udføres, når det er nødvendigt, da målet er at bevare forfatterens unikke stemme så meget som muligt.
 • Konsultere en professionel redaktør og lære af de ændringer, de foretager.
 • Hvis du har svært ved at få hænge af korrektur, så husk at det er egentlig bare en kombination af gode engelskkundskaber og simpel sund fornuft. Put tegnsætning, hvor det hører hjemme, fjerne ekstra tegnsætning, fjerne uvedkommende ord være sikker på at sætninger giver mening, når du læser dem, og se efter stavefejl og slåfejl. Hvis teksten lyder godt, når du læser det højt, er du på rette spor.

Advarsler

 • Manuskriptredigering godt, er ikke altid let. Hvis du ikke har en naturlig øje for fejl i stavning, grammatik, tegnsætning og logisk flow, kan du bede en anden til at gøre korrektur. Men hvis du har mulighed for at manuskriptredigering godt, kan du tage en ære i at yde en værdifuld service til andre. Selv værdifulde arbejde af talentfulde forfattere vil blive dårligt modtaget, hvis den er fuld af tekniske fejl.