Wkodk

Sådan ti nøgle

Typing lektioner underviser typisk brugen af ​​numrene over tastaturet til indtastning af numeriske data. Det er fint, hvis du skriver lejlighedsvis adresse, men hvis du har en masse tal for at angive, bør du lære at bruge ti-tast, typisk til højre for et standard tastatur. Ligesom, kan du lære at indtaste data på denne måde uden at kigge.

Steps

Sådan ti nøgle. På en computer, skal du sørge nummer lås er.
Sådan ti nøgle. På en computer, skal du sørge nummer lås er.
 1. 1
  På en computer, skal du sørge nummer lås er. Tryk på Num Lock-knappen, indtil det tilsvarende lys er tændt.
  Hvis antallet låsen ikke er aktiveret, vil et tryk på tasterne på det numeriske tastatur generelt gøre de andre ting, der er skrevet på dem, typisk en kombination af pil og Side op / Side ned tasterne.
 2. 2
  Afgiv din langfinger på 5 tasten. Ofte vil der være en lille fordybning eller højderyg på denne tast, så du nemt kan finde den ved at føle.
 3. 3
  Placer din pegefinger på 4 (under forudsætning af en højrehåndet ti-tastatur), og din ring finger på 6.. Dette er "home rækken" position for ti-tast arbejde.
 4. 4
  Uden at se på din hånd. Praksis skrive kombinationer af hjemmet rækkenumre, 4, 5, 6
 5. 5
  Arbejde i tallene ovenfor hjemmet række. Skriv den 7 med din pegefinger, de 8 med langfingeren og 9 med din ring finger. Medbring dine fingre tilbage til hjemmet række, når du er færdig med hvert af disse cifre.
 6. 6
  Arbejde i tallene under hjemmet række. Skrive 1 med din pegefinger, de 2 med langfingeren og 3 med din ring finger. Returnere dine fingre til hjemmet række, når du er færdig med hvert af disse cifre.
 7. 7
  Skrive 0 med tommelfingeren. Dette er en del af "home rækken" position, også.
 8. 8
  Arbejdet med kombinationer af alle 10 cifre.
 9. 9
  Lær kommaet tasten og arbejde på indtastning decimaldata. Skriv kommaet med ringfingeren. Øv at skrive decimaltal.
 10. 10
  Lær ved føler placeringen af 'enter' tasten, symbolet +, og /, * og - symboler. Du vil tryk på 'enter' med din Pinkie, og det fuldender "home rækken" position. Du kan nå det + med enten din Pinkie eller din ring finger, alt efter hvad der er mest behageligt for dig. Disse knapper kan du skrive operationer direkte ind i de fleste lommeregner programmer, regneark og lignende.
 11. 11
  Byg din hastighed og præcision. Som du fortsætter med at bruge ti-tast, vil du få mere flydende på det.

Tips

 • Nogle tastaturer har den indbyggede ti-tastatur til venstre. Denne artikel antager, at den ti-nøglen er til højre.
 • Selv hvis du er højrehåndet, kan du ønsker at lære at bruge de ti nøgle med din venstre hånd. Dette giver dig mulighed for at bruge din mus i højre hånd på samme tid.
 • Må ikke se på dine hænder. Lær ti-tast ved at føle, og du vil være i stand til at indtaste oplysninger med det meget hurtigere.
 • Øvelse, øvelse, øvelse, men praksis ikke hurtigere, end du kan skrive præcist. Se, hvad du indtaster, for at være sikker på at du ikke gør nogen fejl. Din hastighed vil forbedre gradvist, men din præcision er vigtigt straks, især for indtastning i tal.
 • Bemærk, at og nogle lommeregnere og andre tastaturer er arrangeret anderledes end tastaturer. De har 1 på toppen og 9 på bunden.
 • Aftagelige ti-taster er til rådighed, plug in separat. Få en, hvis du ønsker at placere din til venstre, eller du gerne vil have en at gå med en bærbar computer.
  • Nogle laptops har en ti-tast option i en vinkel i midten af ​​standarden, alfabetisk tastatur. Du vil sandsynligvis nødt til at bruge en funktionstast for at tænde den.
  • Nogle laptops har en indbygget ti-tastatur på højre side, men tasterne er mindre end normalt. Nøglen layout er normalt det samme, dog.
 • Hvis du bruger et regnearksprogram tungt, tager sig tid til at lære nogle tastaturgenveje til at gå med det. For eksempel 'enter' trykke normalt forskud til den næste celle ned fra din aktuelle placering. Ikke alle genveje til dit regneark program vil være tilgængelige fra ti-tasten.
 • Det er stadig værd at lære tallene over tastaturet. For korte nummerposter midt i at skrive ord, er det hurtigere ikke at flytte din hånd til den ti-tastatur.

Advarsler

 • Som med blindskrift hovedtastaturet, bruge en afslappet, neutral håndstilling, når du laver ti-tast arbejde. Hvis du har nogen smerter eller stivhed, tage en pause. Tage skridt til at forebygge og karpaltunnelsyndrom.

Ting du behøver

 • Keyboard med ti-nøgle eller separate ti-tastatur.