Wkodk

Hvordan til at praktisere kontor etikette

Office-etikette er noget, der hjælper udjævne hjul daglige interaktion i kontoret. Kom sammen med mennesker, man ville nok aldrig bede hjem til middag er afgørende for gode arbejde resultater og en lykkelig sameksistens, og det kontor etikette, der sikrer dette, selv når der er gensidig modvilje eller manglende interesse. Desuden kontor etikette sikrer, at du ikke bliver kontor fjende nummer et, fordi du har været irriterende mennesker med unyttige vaner eller kommentarer. Ikke at du bevidst er mål at blive et kontor udfordring, men der er nogle handlinger, der kan uforvarende forårsage andre ubehag eller ubehag.

Desuden kontor etikette er nøglen afgørende faktor i, hvordan dine kolleger vil svare dig, og komme til din redning, når du har brug for hjælp. Den måde, du opfører dig på kontoret miljø blandt mennesker, der reelt bliver din "anden familie" vil bestemme, hvordan du ses og den lethed, hvormed du vil blive understøttet af andre omkring dig.

Du kan også gerne henvise til hvordan du forbedrer din e-mail-etikette i tillæg til denne artikel.

Steps

Hvordan til at praktisere kontor etikette. Forstå det punkt kontoret etikette.
Hvordan til at praktisere kontor etikette. Forstå det punkt kontoret etikette.
 1. 1
  Forstå det punkt kontoret etikette. Mens udtrykket "kontor etikette" kan fremmane billeder af stivhed og formalitet, er det faktisk meget simpelt. Office-etikette handler om at observere en enkelt sæt regler for at komme sammen med andre mennesker i en organisatorisk kontekst. Ligesom lever i et samfund kræver os at følge et sæt af konventioner (uskrevne men godt forstået forventning) og regler, observere passende social adfærd i arbejdssammenhæng sikrer omgængelighed, team respekt og en fornøjelig dag-til-dag erhvervserfaring.
  • Mens de fleste etikette stadig uskrevne, bare fordi det er ikke nede i sort og hvid og fastgjort til opslagstavle undskylder ikke manglende overholdelse. Der vil altid være en større del af enhver social gruppe, der forventer, at de uskrevne konventioner etikette observeres jævnligt, med få undtagelser og uanset hvor quirky, oprørsk eller autentiske du lyst til at være, vil der altid være grænser for respekt for andre, at du nødt til at lytte, hvilket vil blive gjort klart i resten af ​​denne artikel.
 2. 2
  Vær punktlig. At være punktlig er meget vigtigt, især hvis du har en aftale. Det viser, at du respekterer den tid af dine kolleger og til gengæld vil det tvinge dem til at respektere din tid også. Den populære ordsprog, der ville passe ind i denne situation er, at "Tid og tidevandet venter for ingen '. Bly ved et eksempel og alt andet vil falde på plads.
  • Undgå at skrue op senere end din chef, når du er en junior. På posten fase af et job, sender et klart budskab om, at du er ivrig og allerede arbejder er afgørende.
 3. 3
  Klæde sig passende. De fleste kontorer har en foruddefineret dress code, der skal følges nøje. Men hvis du har det privilegium at arbejde på et sted, som ikke definerer en dress code, så er det op til dig at klæde sig passende. Husk, at kontoret ikke er part sted, og du bliver nødt til at klæde sig på en måde, der aftvinger respekt fra både dine kolleger og kunder. Påklædningen har en stærk indflydelse i etableringen af ​​tillid til, at din klient steder i dine evner i at give dem deres penge værd. Kjole professionelt, eller på den måde forventet ved netop din arbejdsplads. Må ikke bære ultra-afslappet, provokerende eller aften påklædning.
  • Der er naturligvis altid undtagelser, såsom kontorer, der tillader en mere afslappet dress-code eller kjole-down dage til at rejse penge til velgørenhed, etc. Men selv for mennesker, hvis kontor er normalt forholdsvis afslappet, bør et jakkesæt eller en anden professionel tøj bruges når interagere med kunder, Søger vigtige tilbud og andre yderst professionelle situationer.
 4. 4
  Hold dig væk fra sladder. Kontor sladder måske ikke gøre eller bryde din karriere, men det kan forårsage en masse unødvendig stress, som bør undgås for enhver pris. Du ville ikke have nogen til at sladre om dig og hverken vil den næste person. I nogle tilfælde, hvis kilden til nogle ondsindede sladder kan spores tilbage til dig så dit job kan være i fare. Begræns dine kommentarer om til positive dem alene. Office vinstokke kan være hurtigere end hastigheden af ​​lyn, noget negativt du siger, vil komme rundt og kan afspejle dårligt på dig, eller måske mærke dig som virksomhedens sladder.
  • Du kan overhøre samtaler af andre. Være gode og glemmer du nogensinde hørt dem og anvende "hvad så"-reglen. Må ikke henvise til, hvad du har overhørt og absolut ikke tilføje din egen råd!
 5. 5
  Spørg før låntagning. Hvis du er på god fod med din kollega, så kan det synes okay, hvis du har lånt en hæftemaskine eller en markør fra deres skrivebord uden at spørge. Nå, det faktum i sagen er, at det ikke er i orden. Det er bydende nødvendigt, at du spørger først og derefter låne. Denne holdning af jeres vil sikre, at mennesker også behandle dine ting med den samme respekt og dine tingene ikke mangler (læs lånt), når du kommer tilbage til din plads efter et møde.
  • Hvis der er nogle elementer, der er altid brug for, har en central fælles pulje for sådanne elementer, så desk-nabbing ophører med at forekomme. For eksempel et centralt sted for hæftning stikning og kuvertering er en god idé, som ingen ejer de elementer der, og de altid forblive inden for puljen.
 6. 6
  Altid sige venligst og tak. Et par pæne ord kan holde stemningen i kontoret opløftende eller i det mindste holde stemningen fra at dreje fejl. Når du passerer medarbejdere i gangen, og denne person er ikke særlig din ven, smil eller nik. Erkend, at de er der. Du behøver ikke at løbe over og kramme dem, men bare sige hej. Tænk over, hvad slags beskeder, du sender, når man ser den anden vej til med vilje at undgå kontakt.
  • Sig goddag til folk i din nærhed, når du kommer i hver morgen. En ond vane kan snige sig ind, når folk lader denne godt manierede hilsen slip og bare luske ind i deres pladser uden at sige et ord. Det er uforskammet, og det kommer ikke til at samle dig nogen favoriserer med andre. Selv om de ikke gør en indsats, være et eksempel for alle andre at lade dem vide, det er ikke kun okay, men forventet.
  • Se dit sprog. Når interagere med andre på kontoret huske, at bandeord krænker nogle mennesker. Også undgå hentydninger eller vittigheder på bekostning af andre mennesker.
 7. 7
  Må ikke konsekvent afbryde folk. Dermed vil foreslå, at din tid eller mening er vigtigere end deres. Hvis din kollega er på telefonen, men du har brug for at stille et spørgsmål, skal du ikke blive hængende. Tryk dem på skulderen og hvisker, at du har brug for dem i et minut (eller forlade en hurtig note foran dem), og bede dem om at ringe eller se dig, når de er færdig. Hvis din kollega har en arbejdsrelateret samtale ikke afbryder - bare vente for dem at afslutte eller bede dem om at se dig, når de er igennem.
 8. 8
  Afstå fra at være højt. For dem uden et kontor døren til at lukke, er den hyppigste gjort klage over støj fra andre mennesker i arbejdsmiljøet. Holde din stemme ned bør være en prioritet i alle arbejdssituationer interaktioner:
  • Uanset om du er på telefonen eller tale med en kollega, undgå at blive højt.
  • Brug din telefon eller headset - ikke en speakerphone - for at tage alle opkald, medmindre du er bag lukkede døre.
  • Hvis du har en modtaget et opkald på din mobiltelefon, er det en god ide at tage en gåtur ned til korridor eller at finde et værelse med en dør du kan lukke for at tage resten af ​​opkaldet, hvis du er tilbøjelige til at forstyrre andre. Det er især anbefales, hvis det er en personlig opkald eller en, der er tilbøjelige til at tage lidt tid.
  • Undgå at tale i et højt eller krigerisk måde. Aggressive eller stadig højt vocalizations ked mennesker, og selv dem, som ikke er målet for aggression vil stå tilbage med en følelse af ubehag og ubehag.
  • Sluk personlige mobiltelefon i åbningstiden, bruge sin vibrerende funktion, hvis du har brug for at forlade det på. Undgå at foretage personlige opkald på din arbejdsstation, din kollega behøver ikke vide, at din ægtefælle har brug for at hente et pund skinke.
  • Hvis du lytter til en radio eller streame musik, holde det lavt, eller bære et headset.
  • Vær særlig stille i områder, hvor kolleger er på forretningsrejse opkald eller i samtaler med andre kollegaer. Må ikke deltage i lange samtaler i fælles kontorplads, hvis et emne kræver mere end et par minutters diskussion, skal du finde et mødelokale for at undgå distraherende dine kolleger.
  • Vær hensynsfuld omkring mødelokaler, selvom du ikke er sikker eller ej et møde er i gang - altid antage, at der er én og være på den sikre side.
 9. 9
  Vær opmærksom på andres behov for privatliv. Må ikke læse en andens faxer, e-mails, post eller computerskærme. Kun dele personlige ting på arbejdspladsen, som du ikke ville tankelæsning i næste uges avis. Og husk, at når du sender e-mails aldrig skrive noget, der ville være et problem, hvis videresendt, bare på grund af det faktum, at alle kan sende en e-mail, skal du være opmærksom på dette potentiale.
  • Hvis du har brug for at diskutere noget følsomme eller private med en anden kollega, finde et værelse, hvor du kan lukke døren og ingen andre kan overhøre dig. Personlige problemer og arbejdsindsats anmeldelser er ikke for ørerne af andre end modtageren.
  • Brug kun en højttaler bag lukkede døre. Når du arbejder i åbne områder, brug din håndsæt eller headset for alle opkald.
 10. 10
  Undgå at blive en kilde til lugt. Spise odorous mad på dit skrivebord, fjerne dine sko eller spritzing parfume eller luftfriskere i løbet af dagen kan forstyrre de følsomme over for lugte. Ingen ønsker et pust af ildelugtende fødder uanset hvor meget du tror, ​​du kan ikke lugte dem og lugten af frokost er en meget personlig ting, så du skal ikke antage at det er så dejligt at en andens næse, da det er til din. Udover, lige hvad laver du spise på dit skrivebord alligevel? Gå ud og få noget frisk luft!
  • Hvis du ikke ved, om noget, du laver, bære eller spise er stærk i lugt, antage, at det er. Vores olfaktoriske system kan afspille tricks på os, når vi er vant til en lugt, som andre ikke er bekendt med, at underspille sin styrke til vores egen næse, mens andre kan være gagging. Dette er ikke en tid til at stå for dine "rettigheder", er du sandsynligvis være årsag ægte nød til andre mennesker.
  • Hvis en anden person på kontoret er skyldig i tiltalen, læse Hvordan skal man behandle med en arbejdskollega, der har stinkende frokoster.
 11. 11
  Hold dit arbejdsområde ryddeligt. Prøv ikke at blive rodet. En rodet aflukke eller skrivebord viser, hvordan forvirret og skødesløs du er, og at du ikke er klar over dig selv. Det kan også afspejle din personlighed eller personlige liv derhjemme. Så lad ikke folk tror, ​​at du altid er en uorganiseret person. Hold dit aflukke pæn og dekorative (med relevant materiale kun, for eksempel, nogle diagrammer eller artikler osv.).
  • Hvis du kan lide at tilføje et personligt præg, såsom fotos eller smykker, kun vælge et par anstændigt dem. Må ikke overbelaste rummet, som om det er et samlerobjekt hjørne. Ikke alene at have alt for mange personlige effekter gør det indtryk, at du er temmelig territoriale og sentimental, men det kan gøre det svært for andre at tage dig så alvorligt i arbejdet sammenhæng. Desuden, hvis du er flyttet ofte, det er bare flere ting at holde flytte rundt med dig.
  • Hvis du har en kommunale køkkenområde holde det rent er meget vigtigt. Hvis du spilder den, tør den af. Hvis du taber den, samle den op. Din mor er der ikke for at følge bag dig for at rense et spor af rod, du har lavet. Forvent ikke dine kolleger til at gøre det heller.

Tips

 • Behandle alle supportmedarbejdere med samme høflighed og respekt du viser din chef.
 • Hvis du har et fællesskab kaffekande, ALTID starte en ny pot, når du tager den sidste kop eller når der er mindre end en fuld cup tilbage i puljen.
 • Hvis du skal vælge din næse, klippe dine negle eller trække en olfert, så gør det væk fra andres synsfelt. Besøg på toilettet!
 • Må ikke behandle kvindelige underordnede som "honning" eller "sweetheart", og ikke mobber dem. Det er seksuel chikane.