Wkodk

Hvordan at tilføje og trække kvadratrødder

Tilføje og fratrække kvadratrødder er meget lig at tilføje og fratrække ligesom sigt variable (kombinere udtryk, der er ens)... som kan være gode nyheder eller dårlige nyheder, afhængigt af din matematik komfort niveau. Du kan overveje at besøge igen disse færdigheder, før man går videre til denne lektion.

Steps

Hvordan at tilføje og trække kvadratrødder. ligesom sigt variable.
Hvordan at tilføje og trække kvadratrødder. ligesom sigt variable.
 1. 1
  Forenkle: eventuelle radicands (værdier under kvadratrodssymboler skilte) med faktorer, der er perfekte kvadrater (tag kvadratroden og skrive det uden den radikale). For mere information om at forenkle, så tjek artiklen Hvordan forenkler en kvadratrod.
 2. 2
  Cirkel eventuelle vilkår, hvis radicands matche. (Hvis der er mere end et par, der matcher, så cirkel det første par, der matcher, understreger det andet par, der matcher, sætte stjerner (asterisker) i den tredje gruppe, der matcher, osv.)
 3. 3
  Kombiner: kun koefficienterne ("konstant faktor, som 3 er koefficienten for 3x") af de matchende radicands. Følg de sædvanlige tegn reglerne for at kombinere heltal.
  • Må ikke kombinere radicand. Ideen er, at du siger, hvor mange af denne type radicand der er i alt.
  • Hvis du har non-lignende radicands ikke kombinere nogen del af dem. Bare sætte dem ved siden af ​​hinanden, med passende + eller - mellem dem, og du er igennem: se det sidste eksempel.

Her er nogle eksempler

 1. 1
  Eksempel 1:
  45. har den perfekte kvadrat af 9 i det. Forenkling 9 frembringer en 3 som koefficienten af ​​radikale. De 4 og 3 kan nu kombinere da deres radikaler matche. Den radicand er upåvirket.
 2. 2
  Eksempel 2:
  40 har den perfekte kvadrat af 4 i det. Forenkling 4 producerer 2 som den koefficient, der ganger 6 allerede. Derefter 12 og 3 kan nu kombinere siden deres radikaler kamp. Den ikke-square radicand, 5, er upåvirket.
 3. 3
  Eksempel 3:
  Ingen af ​​de radikale har faktorer, der er perfekte kvadrater, så ingen forenkling er mulig. Den første og tredje udtryk er ligesom radikaler, så deres koefficienter kan allerede kombineres (9 Fratræk 4). Den radicand er upåvirket. De resterende vilkår er ikke ens, så problemet slutter.

Tips

 • Altid forenkle eventuelle radicands der har perfekt kvadrat faktorer, før du begynder at identificere og kombinere gerne radicands.

Advarsler

 • Kombiner aldrig et heltal, og en radikal, så det betyder, at: 3 + (2x) 1/2 kan ikke forenkles.
  • Bemærk: at sige "halv kraft (2x)" = (2x) 1/2 er bare en anden måde at sige "kvadratroden af (2x)" (2x).
 • Aldrig kombinere ikke-lignende radikaler.