Wkodk

Sådan laver dit CV ROAR (resultatorienteret og relevant)

To af de vigtigste kendetegn ved et CV er at genoptage skal være resultater (ikke opgave) Orienterede og relevante for potentielle arbejdsgivere. Desværre er der mange genoptager præsentere læseren med livshistorier og / eller tilpasning af jobbeskrivelser (opgave orienteret) snarere end udsagn om resultater (resultatorienteret). Desuden har mange genoptages ikke klart angive, hvordan den potentielle arbejdsgiver vil drage fordel af at ansætte den potentielle medarbejder. De overlade til den potentielle arbejdsgiver at afgøre. Disse to problemer kan føre til genoptage bliver ignoreret.

Steps

Sådan laver dit CV ROAR (resultatorienteret og relevant). Orienterede og relevante.
Sådan laver dit CV ROAR (resultatorienteret og relevant). Orienterede og relevante.

Skrive din egen ROAR cv

 1. 1
  Gennemgå dit cv. Hvis du har en eksisterende CV, gennemgå (eller bede en ven, kollega eller et familiemedlem til at gennemgå det). For hvert udsagn under oplevelse afsnit spørge Er dette udsagn kommer tættere på at beskrive, hvad jeg fik at vide at gøre, det er kunne det se ud i min jobbeskrivelse, eller er det kommet tættere på at afspejle, hvad jeg virkelig udrettet?
  • For eksempel, hvis du har arbejdet i en butik, med angivelse Åbnede butik ville være mere af, hvad du fik at vide at gøre. Opnået 100% salg award ville være mere af en realisering.
 2. 2
  Fjern opgave orienteret udsagn. For hvert udsagn, der synes at være mere af en jobbeskrivelse eller "fortalte at gøre", spørger Ville en potentiel arbejdsgiver med rimelig viden være i stand til at udlede denne erklæring kende min stillingsbetegnelse? Hvis det er tilfældet, opgave orienteret erklæring tilføjer lidt eller ingen værdi til dit CV og bruger dine potentielle arbejdsgivere goodwill læse det. Fjern den.
 3. 3
  Tilføj resultatorienterede udsagn. Dit CV kan se lidt tomt på dette punkt. Hvis ja, spørg dig selv, hvad gjorde jeg virkelig udrette på jobbet? Se om der er udsagn, som afspejler hver bedrift for hver position. For eksempel, kan følgende resultater er blevet udeladt fra CV og bør føjes:
  • Solgt flere produkter end andre medarbejdere på min vagt
  • Rost for udestående kundeservice af ledelsen
  • Har flere tilbagevendende kunder end nogen anden salgsrepræsentant
  • Foreslå yderligere nyttige produkter til kunder, øget salg med 25%
  • Kundetilfredshed på 90%.
 4. 4
  Omformater oplevelse afsnit af dit cv, og genlæse den. Det bør være flere resultatorienteret på nuværende tidspunkt. Gentage denne proces mange gange. Selv efter ugers iteration, vil du uden tvivl fortsætte med at finde plads til forbedringer.
 5. 5
  Tilføj relevans erklæring. Nu er du nødt til at gøre CV Relevant til arbejdsgiveren. Bestem hvilken stilling du søger og skrive et par sætninger, der forklarer, hvordan dine resultater (af erfaringerne del af dit cv) gøre dig til verdens bedste (eller så tæt som du kan komme til det) kandidat til det job, du søger. For eksempel: Ivrig for at anvende min erfaring som en prisvindende kasserer, fremragende kundeservice repræsentant og engagerende teamleder til at styre de forreste kasserere og opnå størst mulig kundetilfredshed hos Joe superstat. Placer disse sætninger lige under dit navn og kontaktoplysninger på toppen af ​​dit cv. (Selvom du måske ikke mærke det som sådan, er det dit mål sektion.)
 6. 6
  Kontroller, at dit cv er sammenhængende. Kontroller, at hver sætning i din mål afsnit understøttes af dokumentation i din oplevelse afsnit.
 7. 7
  Husk, at det mål erklæring tilpasses for hver stilling, du søger. Du kan opdatere oplevelse afsnit så godt. Det er ikke ualmindeligt at tilbringe en halv dag eller en aften tilpasse et CV (sammen med dit følgebrev), så den opfylder hvad din potentielle arbejdsgiver er på udkig efter, det er tid givet godt ud, når du lander jobbet.
 8. 8
  Tjek dit cv til formatering, stavning og lignende fejl.
 9. 9
  Har en ven, et familiemedlem, mentor eller kollega gennemgå dit cv. Det er meget sandsynligt, at de vil se fejl eller bedre måder frasering nogle af dine udsagn, som du har savnet.
 10. 10
  Send CV i. Ser frem til at modtage positiv feedback fra den potentielle arbejdsgiver, hvis CV virkelig ROAR s (nemlig er R ESULTATERNE O riented A O> nd R Elevant).

Tips

 • Huske på, hvad bør ikke være i dit CV. Resultater af 20 år siden, kan forsynes lille relevans for din nuværende selv så langt som en travl arbejdsgiver er berørt.
 • Brug formater, der er almindeligt tilgængelige i systemet. Normalt, hvis de formater ikke anvendes hyppigt CV tendens til at få slettet af recruiter.
 • En kvalitets cv er aldrig komplet. Det kan altid forbedres, så holde på iteration.
 • Skriftstørrelser på ni plus foretrækkes, og formatering og begrunde profiler foretrækkes.
 • Du har virkelig brug for at gøre det hårde arbejde med at designe og udvikle dit eget cv til at opnå den højest mulige kvalitet. Det er muligt at få professionel hjælp, hvis du har brug for en frisk, nyt look til CV, men selv så vil du blive bedt om at sætte indholdet tilbage i dine egne ord, og du bliver nødt til at holde samles igen CV for hvert job du søger.
 • Undgå brugen af ​​overdreven management jargon i udformningen sætninger.
 • Gem filen med dit navn. Må ikke gemme filen som resume.doc eller mycv.doc (eller PDF) etc. Dette giver bedre synlighed og sporbarhed af profilen.
 • Profilen kunne være en højst to sider. Normalt personalekonsulenter ville ikke har tid og tålmodighed til at gå gennem et fire plus sider af cv.
 • Spørg mentorer, lærere, kolleger og venner til at gennemgå dit cv. Dette kræver, at du lader nok tid for dem at gøre det. Advar din kontrol buddy på forhånd og giver en frist på hvilket tidspunkt du vil få cv til denne person.
 • Når e-maile genoptages, altid gøre dem til PDF-filer for at undgå enhver fejloversættelse af skrifttyper og stilarter i den modtagende ende, sådanne fejl kan ødelægge et ellers utroligt CV.
 • Undgå at bruge prangende farver og fremhævning i profilen. Hvis du ønsker at fremhæve bestemte punkter eller styrker, opretholde en enkel holdt på skrifttypen.
 • Sørg for, at adressen, kontakt numre og e-mail-id'er er nævnt i profilen.
 • Opretholde en ensartet skrifttype og skabe en standardiseret profil. I vores erfaring med mere end nogle få millioner genoptages "vi har bemærket, at flere skriftstørrelser gør profilen kompliceret.

Advarsler

 • De fleste genoptager er ikke rigtig resultatorienteret og relevant, selv om forfatterne tror måske, at de er. Hold på at gennemgå CV og forbedre den til ROAR endnu mere.

Ting du behøver

 • Word behandlingsanlæg