Wkodk

Sådan at beslutte, om din store

Vælge en større kan være en skræmmende opgave, især når det ser ud som alle omkring dig har allerede sat deres fremtid i sten. Mens dit valg af store er på ingen måde permanent, at vælge den rigtige større tidligt kan spare dig for en masse tid og penge. Læs denne artikel for at lære hvordan.

Steps

Sådan at beslutte, om din store. Overvej dine passioner, interesser og værdier.
Sådan at beslutte, om din store. Overvej dine passioner, interesser og værdier.

Første del: de store spørgsmål

 1. 1
  Overvej dine passioner, interesser og værdier. Disse spørgsmål er yderst vigtige, men er alt for ofte overses af studerende. I stedet, folk har tendens til at spørge sig selv: "Hvilke job kan jeg få med dette store?" "Hvad kan jeg gøre med denne store?" Det er vigtigt at huske, at din store ikke nødvendigvis er en direkte vej til en fremtidig karriere. Selv hvis du får det job, du havde planer om at få din freshman år, den bedste måde at sikre lykke og succes i dette job er at gøre noget, du holder af. Og det starter med din uddannelse.
  • Når du overvejer dine passioner, tænke ud hobbyer som sport eller musikinstrumenter. Tænk på den indvirkning, som du ønsker at gøre på verden og den arv, du ønsker at efterlade. Er du brænder for virksomhed? Ønsker du at redde miljøet? Er du en kunstner? Elsker du matematik? Ønsker du at være en læge?
  • Husk på, at ikke alene kan dine interesser ændre sig over de næste fire år, men teknologien og økonomien er under konstant forandring. Ved den tid, du opgraderer, kan det job, du havde planer om at få være forældet, mens hundredvis af nye job, der aldrig har eksisteret før måske er dukket op.
 2. 2
  Tænk på dine foretrukne emner og klasser i high school. Selv hvis du ikke ved, hvad du ønsker at være ", når du vokser op," du kan stadig bestemme dine evner og interesser ved at kigge tilbage på din faglige historie. Overveje ikke kun, hvilke fag du har nydt mest, men hvilke fag du udmærkede sig.
  • Hvilke klasser var det mest spændende og inspirerende for dig? Var de naturvidenskabelige klasser? Math klasser? Engelsk klasser? Kreative klasser som kunst eller teater?
  • Overvej hvilke klasser, du klarede sig bedst i. "Easy A" klasser tæller ikke, tænk på udfordrende og omfattende klasser, hvor du har udført godt.
 3. 3
  Overvej jobmulighederne, men ikke besætte over dem. Må ikke tænke på at vælge en større som ansøger om et job, tænk på det som at vælge dit livs vej. De arbejdspladser, praktikophold, og andre muligheder, der åbner op for dig, som et resultat af at følge din passion kommer sekund. På den anden side, hvis din passion linjer op med din karriere planer derefter vælge de store, der vil få dig der hurtigst. Hvis du ønsker at være en læge og har altid ønsket at være en læge, og derefter overveje hovedfag i biologi.
 4. 4
  Beslut hvilken type grad, du ønsker. Mens du stadig kan være helt tabt, kan du indsnævre din beslutning ved at beslutte mellem en Bachelor of Arts (BA) og Bachelor of Sciences (BS). Husk, at klassificeringer for BA og BS kan variere mellem skoler, men generelt gælder følgende retningslinier:
  • BA grader omfatter liberale kunst og samfundsvidenskabelige majors som Statskundskab, International Relations, engelsk, kunsthistorie, sociologi, og kulturelle antropologi.
  • BS grader omfatte videnskabelige og matematik majors som Engineering, biologi, Evolutionary Anthropology og Economics.

Del to: udforske dine muligheder

 1. 1
  Læs kursuskatalog på din skole eller universitet. Hvis du allerede er blevet accepteret til en skole, så læs kursuskataloget for at lære om de forskellige store selskaber, deres krav, og de typer af involverede kurser. Husk, at nogle gange titlerne på klasserne er misvisende, så sørg for at læse nogle af kursusbeskrivelserne for flere detaljer.
  • Vær sikker på at læse en up-to-date kursuskatalog, som majors og deres krav ændre sig over tid.
  • Tage hensyn til antallet af enheder, du bliver nødt til at tage, emnet og arbejdsbyrde.
 2. 2
  Overvej din skoles omdømme. Har din skole er specialiserede i journalistik? Landbrug? Medicin? Engineering? Hvis kvaliteten af ​​den uddannelse, du modtager, er af allerstørste betydning for dig, og du er stadig uafklaret mellem majors, så overveje, hvilke afdelinger eller store musikselskaber din skole er mest kendt for.
  • Lave noget research på din skole for at lære om hvilke afdelinger der er mest hæderlige, og hvilke professorer er mest ansete og anerkendt i den akademiske verden.
 3. 3
  Oprette et møde med en rådgiver. Uanset om du er ubeslutsomme mellem to eller flere majors, eller har absolut ingen idé om, hvad større at vælge, derefter oprette et møde med en rådgiver på din skole. Hvis du ikke er uddannet endnu, derefter oprette et møde med din high school rådgiver.
  • Husk, at gymnasier har rådgivere, der specialiserer sig i forskellige afdelinger, så de kan udfylde du på nogen ubesvarede spørgsmål.

Tips

 • Husk, at de fleste gymnasier og universiteter tillader dig at ændre din store flere gange i løbet af din uddannelse. Mens du sikkert ikke ønsker at stole på denne mulighed, kan det tage noget af presset væk og giver dig mulighed for at udforske mulighederne.
 • De mennesker, der gør den største forskel i verden, er de mennesker, der elsker, hvad de gør. Pick noget ikke på grund af penge eller prestige alene, men fordi du elsker det. Hvis du gør, hvad du elsker, så vil du være villig til at arbejde langt hårdere end andre i området.
 • Se til dine forbilleder for rådgivning. Er der nogen, du ser op til, hvem der har dit drømmejob? Opsæt et møde med denne person at spørge deres råd. Hvis du ikke kender denne person, så gøre nogle forskning for at se, hvordan de går, hvor de er nu.
 • Din store helt behøver ikke at "lede" til en karriere. Du kan finde dig selv at få mere ud af din college erfaring ved at gøre, hvad du elsker og gør det godt. Din grad vil være værdifulde for arbejdsgiverne, uanset hvad din store. På trods af hvad du måske høre, sandsynligvis dit valg af store vil ikke gøre eller bryde din karriere. Mange arbejdsgivere gør de fleste af deres egne jobtræning og søge college kandidater simpelthen fordi de ved sådanne ansøgere er lærevillige. Desuden medicinske skoler, jura skoler og mange andre kandidatuddannelser ofte ikke kræve visse majors, så længe ansøgeren har taget et par vigtige kurser.
 • Lad ikke dine forældre (eller nogen anden) diktere, hvad din store skal være. Det er godt at få råd fra så mange mennesker som muligt, men når det kommer til stykket, er det dit liv, ikke deres. Tage kontrol og gøre hvad du vil.
 • Må ikke udskyde din beslutning til sidste øjeblik. De fleste gymnasier give dig et år eller to til at erklære en major. Hvis du har svært ved at beslutte, gå videre og tage så meget tid som du kan, men begynde at tænke over dit valg i starten af ​​din freshman år - eller før. College er hårdt arbejde (og en masse sjov), og det er nemt at blive fanget i din dag-til-dag rutine, men du kan undgå en masse stress af at vælge en større ved at udforske dine muligheder på forhånd.