Wkodk

Hvordan til at huske en persons navn

Efter problemer med at huske folks navne? Det sker for næsten alle fra tid til anden, men hvis det er en permanent problem for dig, er det tid til at gøre dit bedste for at stoppe, hvad er lidt af en dårlig lytter vane. Hvis du er genert, nervøs, keder sig, eller vender folk, der ærefrygt dig, kan disse alle fodre på dit navn, glemsomhed, men de er ikke en undskyldning, og der er måder at huske navne og til at holde dig i de sociale nådegaver alle andet.

Ved hjælp af en persons navn er en nøgle til at åbne døre for dig og til at opretholde en indledende rapport, der kunne gøre denne person ind i en ny ven for livet eller en livslang forretningspartner. Træffe beslutning om at begynde at huske folks navne fra i dag!

Steps

Hvordan til at huske en persons navn. Forstå vigtigheden af at bruge en anden persons navn.
Hvordan til at huske en persons navn. Forstå vigtigheden af at bruge en anden persons navn.
 1. 1
  Forstå vigtigheden af at bruge en anden persons navn. Nogle gange kan det hjælpe at se resultaterne af at bruge et navn, snarere end at fokusere udelukkende på din, skittish hukommelse eller simpel mangel på viljestyrke til at huske en andens navn. William Shakespeare sagde engang: "Der er ingen lyd så sødt som lyden af ens eget navn", og han var stedet på - ved hjælp af en anden persons navn skaber en forbindelse og er en form for erkendelse dem som værende speciel og værdsat. Det gør mødet meningsfuldt for den anden person (og for dig), og det hjælper dem til at du har erkendt dem. I sidste ende, huske en persons navn er om at være og hensynsfuld, og desuden det første indtryk tæller betydeligt, og du kan ikke få en chance for at gøre en solid og vellidte indtryk.
  • Husk, hvordan du føler, når nogen glemmer dit navn, ingen kan lide at blive glemt!
 2. 2
  Vær opmærksom på, at den mest almindelige årsag til ikke huske navne er faktisk meget simpelt. Det er normalt, fordi du ikke er virkelig, eller ikke betaler tilstrækkelig opmærksomhed. Meget af dette kan stamme fra nerver og bekymre sig om den slags indtryk, du laver på den anden person. Svaret er at give den person din fulde opmærksomhed, når du er til dem, og at fokusere på dem, ikke på dig selv. Hvis en af grundene til, at du finder det svært at huske en anden persons navn er, fordi du er nervøs, og så travlt at bekymre sig om en samtaleemne, så vil du sikkert nyde godt af at bruge en kort, men nyttige tid at lære om, hvordan man skaber små tale, så du kan være virkelig til stede, når introduceret til andre og kan høre deres navne tydeligt. Google har nogle fremragende valg for dig til at begynde med:
 3. 3
  Spørg efter det navn igen, hvis du ikke kan høre det rigtigt første gang. Ingen forventer, at du lave en stor påskud af at kende den anden persons navn, hvis du ikke har faktisk høre det, når det først blev sagt. Gribe øjeblikket selv - være sikker på at sige, at du "ikke fange" navn, eller noget lignende, lige væk. Dette præciserer, at det navn, der skal siges igen, måske mere klart eller langsomt. Lyt godt denne anden gang! Det er et godt trick at bruge, hvis du blev overvældet af nerver,, bevægelse, eller hvad har distraheret dig, og du vil normalt være opmærksom på, at et navn er blevet nævnt, og du bør bruge denne bevidsthed til straks undskylder for ikke at høre og beder om navnet igen.
  • Hvis du ikke forstår hvordan man kan sige personens navn, dette er den perfekte mulighed for at bede personen om at gentage det og derefter gentage det højt selv.
  • Hvis navnet er usædvanligt, bede personen om at stave det, og måske endda spørge, hvor det stammer fra. Være parat til at gøre det samme, hvis dit eget navn er usædvanlig og svært at stave eller sige.
  • Hvis det er hensigtsmæssigt, udveksle visitkort med den person, og har et godt kig på navnet.
 4. 4
  Brug gentagelse. Gentag personens navn, når du er introduceret, som: "at møde dig Verity". Gør dette langsomt i stedet hurtigt, at gøre det klart og bruge pause i indledningen til også smile og vise, at du virkelig er glade for at imødegå denne nye person. Bruge deres navn på et tidligt tidspunkt i samtalen, som i enderne af dine udsagn eller spørgsmål. For eksempel sige, "Jeg tænkte på, hvordan du fandt middagen i aften, Verity?". Gentagelse (brugen af ​​navnet mindst tre gange), vil hjælpe dig med at huske, da udseendet og lyden af ​​navnet vil gøre sin vej ind i din.
  • Sig personens navn mindst ti gange i dit eget hoved, når du er informeret om det.
  • Eksempel på nogle ting at sige med personens navn inddraget: "Hvad er du planlægger at gøre næste år, Theresa", "Hvordan har du det med det, Fred", "Det var en fornøjelse at møde dig, Elisa." (Brug det, når du siger farvel er en glimrende måde at cementere navnet i dit sind for fremtidige møder-ups.)
 5. 5
  Gør foreninger med personen og andre personer, du kender. Opret et mentalt billede af denne nye person, der står ved siden af ​​en anden, du allerede kender godt med det samme navn eller et lignende navn (dette kan endda være berømtheder!). Når du har brug for at huske den nye persons navn igen, kan du som regel huske det mentale billede, du havde på denne person, og hvem de stod med. Et eksempel: "Mark er venner med Matt", "Hilda ligner Jennifer Aniston."
  • Det er også nemmere, hvis den nye person, du møder, kender allerede nogle af dine. På denne måde kan du bede din ven, men du vil også være mere tilbøjelige til at huske navnet, hvis du tror på din ven også.
 6. 6
  Forbinder navnet med genstande eller dyr. Der er flere metoder, du kan anvende her, afhængigt af, hvad der virker bedst for dig:
  • Find et dyr eller en genstand eller ens med det samme bogstav som den person. Nogle eksempler: "Kimberly-Kitten", "Billy-Board".
  • Hvis det er et navn, der kan naturligvis være forbundet med noget visuelt, så gør brug af denne forbindelse. For eksempel kan navne som House, Gold, Wood, Briar, Paris, Bree, etc., alle være knyttet til visuelle billeder i dit sind til at hjælpe dig huske navnet.
  • Forbinder navnet med et ord, det rimer med, for eksempel, "Terry Berry".
  • Forbinder navnet med noget lignende betydning, for eksempel, "Cliff-Mountain".
  • Forbinder navnet med, hvad det lyder som, som hr. Siegel blive hr. Seagull.
  • Stedfortræder ord eller endda berømte mennesker efter navne, som du ikke kan associere med visuelle billeder. For eksempel kunne Alyssa Freiburg bliver "Alyssa Milano fries burgers" til din hukommelse skyld!
  • Det er klart, at holde disse foreninger til dig selv, som den person kan føle sig krænket af, hvad de kunne se som en sammenligning snarere end en forening!
 7. 7
  Undersøgelse personens ansigt eller andre særlige kendetegn. Naturligvis være diskret, men prøv at undersøge personens ansigt, hår eller andre egenskaber, når du taler sammen. Prøv at finde noget let at huske om dem, såsom takkede tænder, buskede øjenbryn, dybe rynker, åleglat dressing, eller noget andet usædvanligt eller karakteristiske. Prøv at forbinder navnet med denne funktion, så du vil huske næste gang. Et eksempel: "Jenny med skævt smil."
  • Prøv at vælge den mest fremragende funktion og vedhæfte det navn til det.
 8. 8
  Spørg en ven eller partner til at hjælpe dig. Hvis du virkelig ikke få det navn ting ned på alle, så spørg din partner eller nogle betroede venner til at hjælpe dig ud. Du kan forklare dem, at du stadig ikke kan huske navne udmærket og ville sætte pris på dem kommer til det, hvis du synes utilpas eller bruge et søgeord (vælge en mellem jer i forvejen), der angiver, at du kludrer efter et navn. Få dem enten præsentere sig selv med det samme, eller stat navnet på den person, lige ud i samtale, hvis de allerede kender den. Sørg for at du lytter!
  • Du kan diskret spørge nogen du kender til at hjælpe dig under samtalen, bare være omhyggelig med at gøre dette til side, og diskret. En ven eller partner kan også fortælle dig personens navn, før du møder dem, så du får mere tid til at tænke på navnet, og dermed spare det i din hukommelse.
  • Nogle eksempler: "Vidste du, Rick er en maler?" eller "Sarah og jeg har også diskuteret dette i går."
 9. 9
  Stole på dig selv. Det er nemt at acceptere, at du er dårlig til at huske navne, men ikke gå rundt at tænke, at om dig selv! Du er ikke "Ben, den fyr, der ikke kan huske navne", og du skal ikke fortælle det til alle, du møder, fordi i gør, så du effektivt er at fortælle dit eget sind, at det er håbløst på det punkt og lade andre mennesker vide, at du virkelig ikke kan blive generet at prøve, så de er mindre tilbøjelige til at være sympatisk med dig. Forpligte sig til at forbedre sig selv, fortælle dig, at du kan være god til at huske navne.
  • Tænk på, hvor smertefuldt det er, når en anden springer ind og siger "Jeg er ikke god til at huske navne," lige når den samme tanke er på spidsen af ​​tungen. Betyder det efterlader dig følelsen irriteret over, at de annoncerede deres manglende interesse i at huske dit navn først? Det bør være et wake-up call, at både du ikke prøver hårdt nok, så viser den anden person op ved bevidst at huske deres navn!
 10. 10
  Skriv det ned. Mens du øver på at blive bedre til at huske navne, kan du holde lidt notesbog med dig (eller du kan bruge din smartphone eller anden telefon, hvis det accepterer noter). Når du taler med en ny person, skrive deres navn ned i din notesbog. Gør dette umiddelbart efter du er færdig med at tale, og du kan endda gerne tilføje nogle noter om personens udseende og personlighed, og hvor du mødte, i hvilken måned, osv. Denne måde, kan du se gennem dine noter hver dag eller uge og prøv at huske hver post. Eksempel på note: "John, mødte ham på kontoret i maj Tall, lean fyr med briller Var lidt nedladende..."
  • Du må ikke skrive noget ned, når du taler til dem, eller i deres tilstedeværelse. Vent, indtil du er færdig med at tale, derefter gå et diskret og skrive en hurtig indtastning ned i din notesbog. Det er værd at gøre selv, da folk vil sætte pris på at du tager den ulejlighed at huske deres navn.
 11. 11
  Overvej at bede. Endelig, hvis alt andet fejler, eje op til at have glemt den anden persons navn, så høfligt som du kan. Sig noget som: ". Jeg er frygtelig ked af det, men jeg har glemt dit navn Gider du fortælle mig, hvad det er igen?" og ikke gå ind i rigelige detaljer eller undskylder for meget, bare behandle det let og komme videre med det. Sandsynligheden er, at du ikke vil glemme denne persons navn igen i en fart!

Tips

 • Den korrekte stillingsbetegnelse er lige så vigtig som den rigtige navn. Brug ovenstående trin for at huske stillingsbetegnelser som godt.
 • Prøv at huske kun hans eller hendes fornavn, skal du ikke bekymre dig for meget om det sidste navn, hvis du ikke kan håndtere det.
 • Du er mere tilbøjelige til at huske navnene på de mennesker, hvis du har hørt noget om dem før møde dem, og det kan hjælpe med at spørge venner og andre mennesker for oplysninger, hvis du ved, du kommer til at møde nye mennesker, de allerede kender.
 • Visualiser personens navn. For nogle mennesker, virker dreje navn i en visuel hukommelse godt for at holde det i dit sind.
 • Vælg et særkende om personen og prøv dit bedste for at knytte det til deres navn.
 • Hvis de talte til en anden, før du og den anden person sagde deres navn, lytte og derefter prøve at huske.
 • Hvis du virkelig ikke kan huske personens navn, så prøv at spørge en anden, efter at du har talt, eller før du gå over til at tale med denne person. På den måde, næste gang du taler, skal du være i stand til at huske navnet, hvis du bruger de rigtige huske metoder.
 • Prøv at få mindst det første bogstav korrekt, så dine chancer for at gætte korrekt eller finde navnet ud senere stige.

Advarsler

 • Overdriv ikke brugen af ​​en persons navn i samtale, eller du synes mærkeligt!
 • Hvis du er en virksomhed person, en berømthed, eller forfølge en professionel karriere, kan glemme folks navn koste dig en masse mere, end du kan forestille dig. Derfor bør du øve dig den bedste måde for dig at huske navne en masse!
 • Navngivning nogen har en effekt på sin egen, ved ikke at gøre det, er du hovedsagelig benægte din egen værdighed til at udtale deres navn. Må ikke falde i denne fælde sænke din ejer selvværd omkring andre mennesker.
 • Undgå at forkorte en persons navn, og du kan ikke antage at kende de øgenavne, de går efter, og det er uhøfligt at påtage sig. Selv hvis du hører en forkortet version fra en anden under en samtale, være klog nok til at spørge, hvis navn de foretrækker at være kendt af.

Ting du behøver

 • Memory Recall teknikker