Wkodk

Hvordan man starter en fyldepen kollektion

Indsamling fyldepenne kan være en af ​​de mere esoteriske hobbyer, men fine skriveredskaber er langt mere end din grundlæggende kuglepen. De kan være af historisk, tekniske og æstetiske hensyn, de kan være en fornøjelse at bruge, og nogle kan endda betegnes som kunstværker. Heller ikke pen indsamling nødt til at være en dyr hobby, for mange ældre penne stadig kan findes for meget få penge. På den anden side, er himlen grænsen, når det kommer til high-end moderne kuglepenne, hvoraf mange tilbydes som begrænset oplag. De fleste pen samlere gerne bruge nogle, hvis ikke alle deres penne. I almindelighed, men de sjældnere, ældre, mere værdifulde penne er mindre tilbøjelige til at blive behandlet som brugere, selv om pen samlere (som samlere af andre mekaniske antikviteter) foretrækker at have prøver i stand. Moderne limited edition penne sommetider forlader samlere revet, da sætte dem til at bruge fører til betydelige afskrivninger.

Steps

Hvordan man starter en fyldepen kollektion. Bestem hvad dit budget er.
Hvordan man starter en fyldepen kollektion. Bestem hvad dit budget er.
 1. 1
  Bestem hvad dit budget er. Der er samlerobjekt penne, der spænder fra et par dollars til hundrede tusinder af dollars, men de fleste falder i 3-4 tal rækkevidde.
 2. 2
  Undersøg, om du kommer til at indsamle gamle penne eller moderne penne. Indsamling moderne penne er nemmere, men vintage penne tilbyder langt mere sort, historisk interesse, og en mulighed for solfangeren er villige til at sætte i studietiden.
 3. 3
  Pen-butikker er gode til moderne kuglepenne, men der er få i håndkøb butikker, der sælger vintage penne. Ældre penne er tilgængelige fra online-forhandlere, eBay og andre samlere, som måske nås gennem forskellige online-fora, opkøber klubber og specialiserede pen shows. Pen viser, er også et godt sted at erhverve moderne kuglepenne, herunder begrænset oplag.
 4. 4
  Hvis du er på udkig efter folde til deres skriftlige kvaliteter, købe brugt modeller fra ikke-specialister på ebay kan ikke være den bedste satsning. På den anden side er der en række eksperter, der tilbyder restaurering og nib justering tjenester, så du skal ikke være bange for at købe en pen, som er lige så længe prisen er rigtig.
 5. 5
  Vær opmærksom på, at ikke alle begrænsede oplag har en stærk sekundært marked, især dem, der tilbydes af nyere, mindre fremtrædende pen beslutningstagere.
 6. 6
  Mange dele af vintage pen markedet har været blød for de sidste mange år på grund af pensionering af første generation samlere og optagethed af internet-æraen nye samlere med vintage penne som brugere. Der er nogle fremragende værdier i klassisk vintage penne såsom Waterman kuglepenne med metal overlejringer og store farverige Deco-æra penne ved Wahl og Conklin, for blot at nævne et par stykker.

Tips

 • Som en tommelfingerregel, er større penne mere værd end mindre. Men bemærk, at de fleste ældre penne ikke nærme sig størrelsen af ​​de større moderne penne. Ældre penne er også normalt meget lettere end moderne penne, der er blevet lavet primært som skriveredskaber snarere end statussymboler.
 • Indsamling er en meget personlig virksomhed, så indsamle hvad du vil. Den gamle anbefaling om, at du køber et par gode ting i stedet for mange mindre ting stadig har meget gyldighed, men da de fleste samlere tendens til at få mere selektive så de får erfaring.
 • Pas på tilbud, der ser alt for godt til at være sandt, især i online-auktioner, hvor sælgeren ikke har meget af en historie. Hvis du er i tvivl, så spørg spørgsmål på en af ​​de online-pen indsamle fora.
 • Der er et utal af bøger, blade og hjemmesider på at indsamle skriveredskaber. Det er værd at lægge kræfter i at læse op, før du foretager køb.

Advarsler

 • Limited edition penne mangler deres originale æsker og papirer mister en betydelig del af deres værdi. Originale æsker og papirer ikke altid væsentligt til værdien af ​​vintage penne. Mærkeligt nok, selv om dette er i modstrid med stort set alle andre områder af indsamling, og er sikker på at ændre tiden.
 • Gøre nogle forskning, før du forsøger nogen gør-det-selv reparationer. Pen dele bør ikke vilkårligt gennemblødt, for eksempel, da nogle materialer kan falme eller fordreje, mens nogle dele kan indeholde metalkomponenter, der vil ruste. Forsøg på at løfte håndtaget på en gammel pen med en hærdet blæk sæk kan bryde løftestang eller tønden.
 • Opbevar dine penne væk fra varme og lys.
 • Undgå at bruge intenst pigmenteret blæk i plast penne hvor blækket holdes direkte i tønden (i modsætning til inden for en patron, konverter, eller sæk). Permanent farvning er en reel risiko i sådanne tilfælde.

Ting du behøver

 • Et forstørrelsesglas