Wkodk

Hvordan at oprette en ergonomisk korrekt arbejdsplads

Siddende forkert i lange perioder kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. At opretholde en sund kropsholdning og arbejde mere komfortabelt, her er tips om, hvordan du opsætter dit arbejdsområde.

Steps

Hvordan at oprette en ergonomisk korrekt arbejdsplads. Justér stolen højde, så dine fødder hviler fladt på gulvet.
Hvordan at oprette en ergonomisk korrekt arbejdsplads. Justér stolen højde, så dine fødder hviler fladt på gulvet.

Opretholde en sund kropsholdning

 1. 1
  Justér stolen højde, så dine fødder hviler fladt på gulvet. Dette vil holde dine knæ og torso på nogenlunde samme højde. At finde denne højde, stå ved stolen og hæve eller sænke seatpan til lige under albuerne bøjet mellem 90 og 110 grader. Pas på, at dine albuer ikke vingede ud, men i stedet hænge på en behagelig, temmelig lodret justering. Dine underarme bør være parallel med jorden og dine håndled i en neutral position.
 2. 2
  Hold din håndledsstilling neutral. Undgå at bøje håndleddet skarpt opad eller nedad for at skrive. Hvis det er muligt, skal du bruge en split-design eller telt-og hævet tastatur, ellers blot forsøger at bruge en rummelig én. For at hjælpe din håndled "flyde" over tastaturet, skal du bruge en håndledsstøtte, men kun bruge det, hvis det rent faktisk hæver dine håndled, afhængigt af din position, kan det faktisk opfordre dig til at holde dine hænder på et dårligt vinkel.
 3. 3
  Skift din kropsholdning regelmæssigt. Uanset hvor sundt dit arbejde kropsholdning er, sidder i samme stilling i en længere periode, er ikke sundt. Hvis du har en justerbar stol, veksler mellem følgende positioner, vil alle holde din udgøre neutral og afslappet:
  • Sidde oprejst. Hold din torso nogenlunde lodret lårene vandret, og dine underben lodret.
  • Sid tilbagelænet. Vip ryglænet på din stol tilbage, så din torso reclines mellem 105 og 120 grader fra lårene.
  • Sit afvist. Vip seatpan på din stol lidt, så vinklen mellem dine lår og torso er lidt mere end 90 grader. Må ikke overdrive dette, eller du vil føle at du glider.
 4. 4
  Alternativt står. Hvis dit skrivebord er justerbar (eller du kan få en anden arbejdsstation), stativ. Du kan holde en fodstøtte i nærheden og skiftes til at hvile benene på den. Bemærk, at opholder sig på dine fødder hele dagen, mens sundt, kan gøre dem ondt, denne position kunne være bedst for et job, der ikke kræver lange perioder ved skrivebordet (eller kan rumme en lille, sekundært stående arbejdsområde).

Opsæt dit skrivebord

 1. 1
  Hold din skærm mellem 20 og 40 inches (50 og 100 centimeter) fra dit ansigt. Dette vil reducere belastning af øjnene. Hvis dybden på dit skrivebord ikke tillader dette, skal du flytte din skærm til et hjørne, anmode om en fladskærm (hvis relevant), eller køber en udlæg computer bakke for at skabe en dybere arbejdsflade.
 2. 2
  Juster skærmen, så centret sidder i øjenhøjde. Skærmen skal altid være direkte foran dit ansigt (helst ikke mere end 35 grader til hver side), og på eller lidt under øjenhøjde. Men hvis du bruger briller og normalt vippe hovedet tilbage for at se ned igennem dem på monitoren, sænke skærmen (eller hæve stolen), så skærmen sidder 15 til 20 grader under øjenhøjde, bemærk at dette kan kræve dig til at vippe skærmen lidt opad mod dit ansigt.
 3. 3
  Placer dit tastatur, så dine overarme hænge lodret. Må ikke strække dine arme langt fremad eller bøje dine albuer tilbage til type.
 4. 4
  Hold dit tastatur på et acceptabelt højde. For at nå tastaturet, skal underarmene bøje ikke mere end 20 grader over vandret (hvis møde) eller 45 nedenfor (hvis stående).
 5. 5
  Placer musen nær tastatur. Opbevar det i en position, der vil gøre det muligt for dig at overgangen mellem at skrive og bruge musen med så lille effekt på din arm og håndled arbejdsstillinger som muligt. Hvis du har en 10-tasten på højre side af dit tastatur, kan du ønsker at bruge din mus på venstre side, hvilket centrerer del af dit tastatur, du bruger mest. Du kan også skifte venstre og højre-sidet brug af musen til at mindske virkningerne af de gentagen brug.
 6. 6
  Arranger emner inden syn og rækkevidde. Placer telefonen, skriver udstyr, bøger og andre hyppigt anvendte poster inden for rækkevidde fra hvor du sidder. Du bør ikke behøver at strække sig for at nå hyppigt brugte genstande.
  • Hvis du bruger en konceptholder, skal du ikke placere den til den ene side af din skærm (medmindre du også bruge en anden på den anden side), dreje hovedet i en retning i længere perioder kampuniform nakkemusklerne. I stedet placere originalen indehaveren direkte under skærmen, lystfiskeri den mellem skærm og tastatur.

Tips

 • Det er en god ide at stoppe skrive og stræk eller gå omkring hver 30 minutter. Hvis du glemmer, indstille en alarm på din computer, ur, telefon eller et andet instrument til at minde dig.
 • Sørg for, at belysning og monitor position er sådan, at der ikke er noget genskin på skærmen, når du står over for det direkte.
 • En gammel telefonbog gør en stor fodstøtte, hvis du ikke kan købe en færdig en. Du kan justere det ved at rive ud, eller tilføje sider!
 • Prøv at bevæge sig så ofte som muligt for at undgå opholder sig i ét sted. Få op til makulere et dokument eller få et papir ud af printeren.
 • Sørg for at din computer er beliggende i et godt ventileret sted for både din komfort og tilstanden af ​​din computer. Du bør også sørge for, at området får tilstrækkelig varme og aircondition, så du er afslappet, mens du arbejder.

Advarsler

 • Må ikke vente, indtil du begynder at have problemer, før at gøre disse ergonomiske justeringer. Det kan være meget vanskeligere at inddrive fra en skade, end at forhindre det, så din bedste satsning ville være at gøre disse ændringer så hurtigt som muligt!
 • Hvis du har brug for at strække at nå emner, det betyder at det er tid til at komme væk fra din stol og gå for at få varen.