Wkodk

Sådan vinder en 25 ord eller mindre konkurrence

Når du skal skrive noget i en yderst stram word grænse, er det ikke let, men her er nogle ideer.

Steps

Sådan vinder en 25 ord eller mindre konkurrence. Skriv hvad du vil sige så kortfattet som du kan.
Sådan vinder en 25 ord eller mindre konkurrence. Skriv hvad du vil sige så kortfattet som du kan.
 1. 1
  Skriv hvad du vil sige så kortfattet som du kan. Må ikke bekymre dig om et bestemt antal ord endnu.
 2. 2
  Rediger dine skrive for klarhed. Sikre, at du ikke bruger passive stemme! "Kattens hang til at undersøge det ukendte resulterede i det alt for tidlige bortgang." Er langt wordier, og har mindre effekt, end "Nysgerrighed dræbte katten."
 3. 3
  Regne ud hvor mange ord, du har brug for at fjerne.
  1. Hvis du har mere end én idé, er vi nødt til at slippe af med så mange som muligt.
  2. Sorter dine ideer ved styrke. Hvis du skriver til en konkurrence beder om grunde, du bør være præsident, for eksempel, bør du nok lægge, "Jeg kan afskaffe fattigdom" over "jeg ville få mange stemmer".
  3. Fjern de svageste ideer først, indtil du har omkring 25 ord-20-30, bør være tæt nok.
 4. 4
  Fjern uvedkommende ord. Afhængigt af essay, emnet skal kun anført én gang, eller kan udelades alle sammen. Læst og genlæst, indtil alle uvedkommende ord er væk.
 5. 5
  Kombiner sætninger ind i et enkelt ord, eller kortere sætninger. For eksempel, "Tager ud i skraldespanden" kan skåret ned til "bortskaffer Garbage" eller yderligere til "Fjerner affald" eller endelig "Genbruger". Vær forsigtig, selvom-de to første har den samme betydning, mens den tredje har en lidt bredere en, og den fjerde en meget smallere en! Når fjerne ord være sikker på at de resulterende sætninger beholde deres oprindelige fokus!
 6. 6
  Hvis du har for få ord i nogle konkurrencer, som kan være en styrke. Det meste af tiden, du ønsker at få så meget som du kan i de 25 ord-og spilder et par ikke ville være en god idé, medmindre du har udtømt alle muligheder.
  1. Når du tilføjer ord sikre, at de i højere grad fokusere dit essay.
 7. 7
  Tæl dine ord-og gentag trin 4 og 5 eller 6, som nødvendigt. Det er ofte en smertefuld oplevelse, men det er også meget god praksis for at fokusere dine tanker til en knivsæg.
 8. 8
  Husk, at hver dommer af nogle ord eller mindre konkurrence er anderledes. Så ét svar kan appellere til en person, men ikke til en anden.

Tips

  1. Hver idé bør være 1 sætning.
  2. Gå og læse leveregler og citater. De er korte, koncise, men meget meningsfuldt visdomsord.
  3. Haikus er stor for denne form for konkurrence. Den stammer i Japan, og de fleste af dem taler om naturen. Den normale form for Haiku har en streng struktur af 5,7 og 5 stavelser i hver linje. Så selvom hvert ord er en single-stavelse ord, er det kun 17 ord alt.