Wkodk

Sådan skriver en anbefaling

Hvis du ikke har skrevet en anbefaling før, kan processen virke en smule skræmmende. Heldigvis alle breve af anbefaling omfatter fælles elementer, som du kan mestre nemt. Læs videre for at lære hvordan.

Steps

Sådan skriver en anbefaling. Målret anbefalingen.
Sådan skriver en anbefaling. Målret anbefalingen.

Begynder at skrive

 1. 1
  Målret anbefalingen. Er det for en akademisk stilling, et job, en frivillig stilling, en baggrund check, eller en personlig reference? Skriv brevet, så det er fokuseret på dette formål.
  • For eksempel, hvis brevet er en del af en jobansøgning pakke bør den fokusere på de faglige kvalifikationer og adfærd af kandidaten.
 2. 2
  Gør dig bekendt med den holdning. Få en kopi af jobbeskrivelsen, hvis du kan, og tale med den person, du vil anbefale. Hvis du kender den tilsigtede modtager af brevet, så spørg dem om den holdning.
  • Jo mere du ved om stillingen, jo bedre vil du være i stand til at skræddersy dit brev, der passer til de behov, som begge parter.
 3. 3
  Indhent oplysninger om den person, du anbefaler. Brug lidt tid på at tale med dem om deres mål og den position, de søger. Samle deres nuværende cv, eventuelle notater eller noter, du kan have på dem, og alle andre oplysninger, der vil hjælpe dig, når du skriver brevet. De bedste anbefalinger er grundig og konkret, og med alle de oplysninger ved hånden vil gøre processen meget lettere.
  • Du sætter dit eget omdømme på spil, når du skriver en anbefaling. Hvis du føler, du ikke kender personen godt nok, eller de er nogen, du kan ikke med god samvittighed anbefale, afvise deres anmodning.

Skrivning af brevet

 1. 1
  Brug almindelige formelle brev skrivning konventioner. En anbefaling er som enhver anden professionel kommunikation, og følger de samme generelle regler og retningslinjer.
  • Placer din adresse på øverst til højre efterfulgt af datoen-præciseret.
  • Nedenfor dette, til venstre, skal du placere modtagerens navn (hvis det kendes) og adresse.
  • Åbn brevet med en formel business hilsen. Ex:
  • Kære Ms Smith,
  • Kære Sir eller Fru, (hvis du ikke kender modtagerens navn)
 2. 2
  Skriv anbefaling. Først gives et sammendrag af din anbefaling, hvordan du mødte, og beskrive, hvor godt du kender personen. Angiv dine egne kvalifikationer, så godt. Hvis modtageren ved, at du er leder af afdelingen, som vil bære mere vægt, end hvis du er en peer af kandidaten.
  • For eksempel, jeg er glad for at anbefale Michael til stillingen som chef for udvikling ved XYX Corporation. Som VP for Application Development ", Michael rapporteret til mig direkte fra 2009 til 2012. Vi arbejdede tæt sammen om en række centrale projekter, og jeg fik kender ham godt i denne periode.
 3. 3
  Vær specifik omkring kandidatens kvalifikationer. Beskriv, hvad personen har gjort ved hjælp særlige tilfælde og eksempler, snarere end almindeligheder.
  • For eksempel ikke sige "Michael gjorde et stort stykke arbejde, og gjort livet lettere for alle." Sig i stedet, "siger Michael sofistikerede forståelse af database arkitektur, kombineret med en medfødt fornemmelse for UX-design og en varm, personlig tilgang til sit i virksomheden kundegrundlag dramatisk forbedret produktiviteten i vores virksomheds dekorationsarbejde, kreative og redaktionelle afdelinger. Hans tilgang til administrerende ansøgning support, vedligeholdelse og træning var meget professionelle og meget respekterede, både for slutbrugerne og af den udøvende team. "
 4. 4
  Foretage sammenligninger. For at sætte kandidatens resultater i perspektiv, omfatte sammenligninger, så modtageren vil have nogle basis for at forstå, hvorfor du anbefale denne person.
  • For eksempel, "Michael output af afsluttede projekter har overskredet de samlede resultater af alle andre udviklingstiltag, jeg har været vidne til i løbet af min 8 år på UVW Company."
 5. 5
  Må ikke overdrive. Ikke sætte kandidaten på en piedestal. Ikke alene ser det ikke plausibelt, vil det også sætte forventningerne for dem, der vil være næsten umuligt at opfylde. Hvis de har en akilleshæl, ikke overdrive det, men ikke skjule det, enten.
  • For eksempel, siger ikke, hvis Michael var slap om kommentere kode eller skrive up procedurer "Michael største svaghed er, at det var svært at få ham til at skrive tingene op." Sig i stedet: "Michael har arbejdet hårdt for at forbedre sit dokumentation og kommentering af scripts og processer, hvilket gør det lettere for dem, fylde hans sko i fremtiden at arbejde effektivt." Selvfølgelig kun sige dette, hvis det er sandt!
 6. 6
  Må ikke være vage om din anbefaling. Være klar og direkte vil gå en lang vej at vise modtageren ægtheden af ​​din anbefaling, og gøre dit brev meget mere effektiv.
  • For eksempel ikke sige, "Michael er absolut kvalificeret til din virksomhed eller stilling, og vil gøre en fin tilføjelse til din personale." Det kommer på tværs som et standardbrev, som rent faktisk vil modarbejde kandidaten. Sig i stedet, "siger Michael har dygtighed sæt, resultater, og drev, der vil hjælpe XYZ Corporation overskride sine mål."
 7. 7
  Må ikke være alt for kort. Hvis modtageren ser en hurtig bemærkning på en eller to korte afsnit, vil de tro, at du virkelig ikke har meget at sige om den kandidat, enten fordi det synes du ikke rigtig kender dem, eller fordi du ikke har meget godt at sige om dem. Må ikke vandre, men gør kødet ud af dine vigtigste punkter. Prøv at holde det på én side, også.
 8. 8
  Hold det aktivt. Begynd hvert afsnit med en fyndig, aktiv bekræftelse af kandidatens kvaliteter eller karakter.
  • For eksempel ikke sige "I løbet af de sidste par år, har jeg været glad for at se den løbende udvikling af Michaels talenter." Sig i stedet: "Michaels evner er vokset hurtigt i de sidste par år."
 9. 9
  Luk brevet bekræftende. Gentage din anbefaling af kandidaten og eventuelt opfordre modtageren til at kontakte dig.
  • For eksempel sige, "For alle disse grunde, jeg tror Michael vil gøre en fin tilføjelse til dit team. Skulle du have spørgsmål, inviterer jeg dig til at kontakte mig på nummeret eller adressen ovenfor."
 10. 10
  Brug en business lukning og underskrive dit navn.
  • Med venlig hilsen
  • Venlig hilsen,
  • Tak,
 11. 11
  Få feedback. Hvis du ikke er sikker på dine brev-skrivefærdigheder, eller hvis dit brev vil bære en stor del af vægten for kandidatens ansøgning, bede om feedback fra en betroet kollega, der kan også vide kandidaten. Hvis du lægger dit omdømme på spil for denne person, du ønsker at sætte dine bedste mund fremad med dette brev.

Tips

 • Første gang du navngive den kandidat, der er genstand for det brev, bruge hans eller hendes fulde navn. Efter at bruge enten fornavn eller en titel (Ms, Mr. Dr.) og efternavn, afhængigt af hvordan formelle du ønsker at være. Uanset hvad du vælger, være konsekvente.
 • Hold tonen og indholdet faktuelle, sagligt og konkret i hele.
 • Hvis du spørger en kandidat til at skrive deres egen anbefaling, erkender, at mange mennesker finder det svært at skrive om sig selv på denne måde. Læs brevet, og sørg for, at du er enig med, hvad de har skrevet før du underskriver den.
 • Skrive bogstavet. Det er mere formel og forretningsmæssig-og din modtager vil ikke have at afkode din håndskrift.
 • Være gratis og positive, men at være ærlig.
 • Hvis du er sat i stand for at skrive din egen anbefaling, måske for en anden til at underskrive, være ærlig og specifik. Prøv at skrive, som du ville skrive om en kandidat med dine kvalifikationer. Få hjælp fra en ven eller kollega ser dig selv som andre ser dig. Spørg din ven til at fortælle dig, hvordan dit brev kommer på tværs.

Advarsler

 • En anbefaling bør fokusere på de centrale viden, færdigheder og evner af en person. Må ikke bruge din tid på at puste din anbefaling med store positive toner, da dette generelt er overset af aftagerne.
 • Beslut nøje, om at give en kopi af brevet til den kandidat, især hvis du udtrykker forbehold. En henstilling kan beklæde mere svaje, hvis modtageren ved, at de synspunkter i den, er oprigtig, og ikke skrevet til tilfredsstillelse eller smiger af kandidaten.