Wkodk

Sådan opsalg

En af de vigtigste opgaver en sælger har at gøre, er at tilføje værdi til et salg, at kunden allerede er villig til at gøre. Der er mange forspildte muligheder som sælgere begår centrale fejl i løbet af hvert møde med en kunde. At lære at opsalg, eller tilføje til en sikker salg, er en vigtig færdighed, og du kan lære det!

Steps

Sådan opsalg. Læg mærke til, hvad kunden rører, opfanger, taler om, og bruge det som et springbræt til at foreslå andre elementer.
Sådan opsalg. Læg mærke til, hvad kunden rører, opfanger, taler om, og bruge det som et springbræt til at foreslå andre elementer.
 1. 1
  Tal med din kunde. Lyder temmelig grundlæggende, right? Men så mange sælgere simpelthen nikke og smile, eller hover, snarere end chatter kunden op. Taler til kunden vil give dig mulighed for at lære, hvad tingene kunden er interesseret i. Dette vil hjælpe dig gøre en lille salg til en større.
 2. 2
  Kend dit produkt. Jo mere du ved om dine produkter, jo mere vil du vide om, hvordan forskellige produkter kan tilføre værdi til produktet din kunde køber. Lad kunden vide, hvordan disse ting kan gøre det produkt, de ønsker bedre.
 3. 3
  Læg mærke til, hvad kunden rører, opfanger, taler om, og bruge det som et springbræt til at foreslå andre elementer. At være opmærksomme midler opmærksom på, hvad kunden synes interesseret i. Lad os sige du er i en boghandel. Din kunde perusing sci-fi sektion og holder på røre eller se på (eller taler om) de Chronicles of Narnia. Spørg, hvis han eller hun har læst dem alle, så spørg hvis han / hun har læst Ringenes Herre, His Mørke Materials serien, eller Spiderwick Chronicles. Eller Harry Potter, for den sags skyld. Se trin ovenfor - at kende merchandise er meget nyttigt her. Alle disse er ens, men markant anderledes bogserie, hver med tre eller flere bøger, der er indeholdt i serien - store mersalg her, hvis du kan interessere din kunde i én eller flere af dem.
 4. 4
  Må ikke beslutte, hvad en kunde har råd til. Lad kunden bestemme. Mange sælgere tøver med at vise en ting mere til en kunde der allerede bærer en armload af merchandise, frygtede, at lovforslaget vil flipper kunden ud. Gæt hvad? Ikke dit problem! Kunden er en voksen (forhåbentlig, eller i det mindste har nogle voksent opsyn), og kender tilstanden af ​​hans eller hendes finanser langt bedre end du gør. Må ikke vælge, hvor meget denne kunden er i stand til at betale. Hvis han / hun ikke har råd til et emne, vil han eller hun lade dig vide.
 5. 5
  Accessorize. Dette er den sikreste "mersalg". Lad aldrig en kunde købe en bog uden at foreslå et bogmærke eller en "krystal cover" til dustjacket. Hvis en kunde køber en DVD-sæt, så prøv at huske, hvis der er bøger med relation til det, kuglepenne, bogmærker, tidsskrifter, pastiller, uanset! Hvis en kunde køber et tidsskrift, foreslå en pen, en bog jakke. Prøv at huske de ting, du ønsker, hvis du var kunden gør dette køb - hvis du har købt et kamera, ville du ønsker at købe en ekstra batteri, en sag til at bære det i, ekstra flash-kort og en kortlæser, så du kunne få dine billeder ud til din computer - ting som dette er meget vigtigt. Sæt dig selv i kundens sted og tænk - hvis du køber dette, hvad ville du købe det? Du er en forbruger, også, og din mening er gyldig og så meget værd som nogen andens.
 6. 6
  Vær specifik. Kunderne vil ikke acceptere, at købe nogle ukendte ting. Hvis en kunde bestiller en hamburger, ikke sige "Kan jeg få dig noget andet med det?" Vælg i stedet den mest sandsynlige element, du tror, ​​at kunden måske ønsker og sige "Kan jeg få dig en iskold cola med det?"
 7. 7
  Sæt de elementer i kundens hånd. Må ikke bare pege på ting. Pluk de emner op og udlevere dem til kunden. Én gang i hans eller hendes hånd, er det en meget sværere psykologisk for kunden at gå ud uden noget.
 8. 8
  Lukke handlen. Okay, du har fået kunden i din hule hånd. S / han 's tog en bog af en forfatter du foreslog udover bog, hun kom efter. Du har tilbudt hende krystal dækker for hendes støv jakker og hun aftalt det var en god idé, da bøgerne er første oplag. Du har valgt et bogmærke for hver bog, viste hende nogle pæne exlibris (hun afslog, ikke noget problem), og tilbød hende chokolade trøfler nær kasseapparatet. Hvis hun stadig leder dvælende i butikken, spørge, om hun vil gerne have dig til at sætte covers på hendes bøger, mens hun bladrer nogle flere. Hold hendes poster op foran for hende, klar til at gå, når hun er. Ledsage hende til hendes andre områder af interesse, og da hun endelig er klar, skal du ikke tøve med - hvis du gør, kan hun begynde at få tidlig købers anger. Mange mennesker gætte sig selv, hvis givet for meget tid til at tænke, så lukke handlen nu. Sig: "Okay, tror du det er nok skader for en dag?" og smil, hvilket hende til kasseapparatet. Ring hende op, og spørge en sidste gang, hvis hun ser noget andet, hun kan ikke leve uden i dag.
 9. 9
  Sørg din kunde, at han / hun har gjort gode valg. Dette er den vigtigste del af denne salgsmetode. Det er meget vigtigt, at du styrker din kundes køb i slutningen af salget. Sig noget lignende, "Jeg ved, du kommer til at nyde det -. Jeg vil være meget interesseret i at vide, hvad du mente om det, når du er færdig" I det mindste, vil du undgå at returnerede varer fra en person, der havde anden tanker efter opkøbet. I bedste fald vil du danne en obligation med din kunde og eventuelt vinde en protektor. Dette trin kræver oprigtig interesse i din kunde og kan ikke være forfalsket. Du skal føle ægte begejstring og entusiasme for, hvad din kunde har lige købt fra dig. Det er okay at gentage eller omformulere nogle af dine samtale under salg, men undgå parroting de samme linjer. Den nemmeste måde at generere denne del af salget er at tænke tilbage på ting, som du selv har købt. Hvilke tider var du glad for at have noget? Havde du ventet for det, eller gjorde du styrter ud for at få den, så snart den var til rådighed? Var det en impuls købe, eller en del af en plan? Brug spørgsmål som disse til at øge din bevidsthed om, hvad dine kunder har netop gjort, og berige oplevelsen.

Tips

 • En vellykket "mersalg" er én kunden aldrig beklager, fordi ekspedienten naglet det. Shopper bliver så en kunde for livet og beder om, at degnen. Pointen er at "opsalg" til kundens ultimative tilfredsstillelse, ikke bare for at gøre en mindre bule i den daglige take. Søge en langsigtet relation, således at kunden har nogen i butikken, der kan "filtrere" og komme med forslag fra det ellers overvældende udbudte mængde af merchandise.
 • Når du afleverer noget til en kunde, udlevere ham eller hende to lignende elementer, men viser en klar præference for den ene over den anden. Ja, du - du lader kunden vide, hvilken en du foretrækker. Eller, hvis du ikke har nogen præferencer, så prøv at intuitivt, hvilken en kunden foretrækker, og derefter pege på de mest positive punkter om, at én. Undersøgelser viser, at når en kunde opfatter én post som overlegen i forhold til en anden, han / hun er mere tilfredse med købet senere.

Advarsler

 • Må ikke være anmassende. Vide hvornår de skal stoppe, vil sikre, at du ikke kører fra din potentielle kunde.