Wkodk

Sådan at forstå forskellen mellem passive og aktive sætninger

Så du har en engelsk eksamen truende, og du er bekymret, du kommer til at få forfjamsket og ikke vide hvad man skal skrive om, hva '? Udsigten til grammatik kan gøre dig syg til maven, men denne guide vil lære dig en hurtig og nem måde at score de ekstra par mærker, og kan meget vel komme i praktisk, hvis du skulle have en frygtet sind blok.

Steps

Sådan at forstå forskellen mellem passive og aktive sætninger. Først er det vigtigt at vide, hvad passive og aktive sætninger er før eventuelle sammenligninger kan drages. Passive.
Sådan at forstå forskellen mellem passive og aktive sætninger. Først er det vigtigt at vide, hvad passive og aktive sætninger er før eventuelle sammenligninger kan drages. Passive.

Forståelse af forskellene mellem aktiv og passiv stemme

 1. 1
  Først er det vigtigt at vide, hvad passive og aktive sætninger er før eventuelle sammenligninger kan drages. Passive og aktive Passive> sætninger er utroligt nyttigt for studiet af overbevisende og / eller følelsesladet skriftligt, og er et typisk træk ved avisartikler.
  • For eksempel kan en aktiv sætning være, "Manden hjalp pigen", mens den passive tilsvarende ville være, "Pigen blev hjulpet (af manden)". Det er forfatterens bevidst variation mellem disse sætninger, der giver dem mulighed for at forme deres læseren at fortolke deres ord på deres ønskede måde. Hvis forfatteren anvender den passive form ("Pigen blev hjulpet") han klart mål for sit publikum til straks sympatisere med pigen og den måde, hun er blevet behandlet, eller et eksempel på den pige, der bliver hjulpet. På den anden side, hvis manden forgrunden i sætningen (som i den aktive form "Manden hjalp pigen" aktiv>), er behandling eller adfærd manden finder sted i denne sætning, men på efter alt dette er den naturlige synet af manden at "hjælpe pigen", så vi kan forstå, at manden hjalp pigen i hans naturlige adfærd. Dette er grunden til at skelne mellem passive og aktive sætninger er så nødvendig i avisartikler, da de hjælper til at formidle betydningen.
 2. 2
  Når en passiv eller aktiv sætning er blevet brugt, så er det nødvendigt for dig at forklare, hvorfor den sætning er passiv eller aktiv. Det er her, det bliver kompliceret. Som du sikkert ved, hvis du studerer engelsk, gennemsnitlige, enkle sætninger består af en kombination af tre ting: emne, verbum og objekt, emne, verbum og biord eller emne, verbum og komplement. Den aktive form af ovennævnte eksempel har en SVO aktiv> (Forbehold Verbum Object) struktur: "The Man" (S) ", hjulpet" (V), "pigen" (O). Alle aktive sætninger følger dette mønster, bortset at udveksle genstand for et adverbium eller et supplement. Passive sætninger, på den anden side er en smule mere kompliceret. Da sætningen er tændt rundt, ville man antage, at en passiv sætning ville gå Object - Verbum - Emne. Det oprindelige objekt bliver emnet, så det er ikke muligt. I stedet er en ny term, der anvendes til at henvise til det originale objekt ("manden") og det er kendt som en agent bliver>. Derfor sekvensen for en passiv sætning bliver som følger: "The girl" (emne), "blev hjulpet" (verbum), "af den mand" (agent) - Svagent. Alternativt kan passive sætninger udelade agenten og blot bestå i emne og verbum: "The girl (S) blev hjulpet (V)."

Tips

 • Kort sagt:
  • Aktiv sætning = SVO, Svadv. SVO,> eller Svcomplex
  • Passiv sætning = Sv eller Svagent S.V.,>
 • At afgøre, hvorvidt noget er et middel, er det vigtigt at bemærke, hvor skylden placeres. Hvis ordet (n) pågældende lægge skylden på nogen / noget, eller kan begynde med "af...", så er det en agent, og sætningen er passiv.
 • Aktive sætninger er almindeligt anvendt i avisartikler at gøre forfatteren synes objektiv og ikke-påtrængende, som de gør teksten vises faktuelle og distanceret, men i virkeligheden ofte også bidrage til at skjule subjektive påvirkninger på læseren.
 • Bemærk årsagen forfatteren bruger en passiv eller aktiv sætning.
 • For eksempel kan aktive sætninger anvendes til forgrunden den person eller ting, der forårsager de begivenheder, forme læserens udtalelser mod dem. De kunne også være nyttigt at give læseren til at se noget fra en persona perspektiv. (Fx "jeg gjorde det", snarere end "det skete".)

Advarsler

 • Aldrig være fristet til at antage, at en passiv sætning følger en OVS sekvens. Dette er aldrig tilfældet.
 • Glem ikke at forklare det punkt, du forsøger at gøre, snarere end blot om, at en passiv sætning anvendes.