Wkodk

Hvordan til at beregne ugedag

Vi har alle hørt om et par meget dygtige mennesker, der kan beregne i deres hoveder, hurtigt (dvs. på mindre end 2 sekunder) og præcist, den dag i ugen for enhver dato. Her er flere forskellige måder at gøre denne beregning.

 • 1 trin
  • 1.1 Metode 1
  • 1.2 Metode 2
  • 1.3 Metode 3
  • 1.4 Metode 4
  • 1.5 Metode 5
 • 2 Tips
 • 3 Advarsler
 • 4 Relaterede Googles
 • 5 Kilder og citationer
 • 6 Relaterede Googles

Steps

Hvordan til at beregne ugedag. Tilsæt dag og værdien for den måned (fra den måned-tabellen).
Hvordan til at beregne ugedag. Tilsæt dag og værdien for den måned (fra den måned-tabellen).

Metode 1

 1. 1
  Tilsæt dag og værdien for den måned (fra den måned-tabellen). Hvis det resulterende antal er større end 6, trækker den højeste multiplum af 7 i det. Hold dette nummer indtil trin 3.
 2. 2
  Trække fra (de sidste to cifre i) år det højeste multiple af 28 i det. Føj til den resulterende nummer det nummer, du får, når du dividere det med 4 og rund ned (dvs. drop decimal). Nu tilføje værdien for Century fra Century Table. Hvis måneden er januar eller februar, og Year er et skudår, trække 1.
 3. 3
  Addere resultaterne fra trin 1 og 2. Hvis det resulterende antal er større end 6, trækker den højeste multiplum af 7 i det. Brug det resulterende antal, se op Day-of-uge i Weekday-Table.

Metode 2

 1. 1
  Huske til "2007" og "onsdag". Dette er din base dag og år. Instruktionerne nedenfor vil vise, hvordan man beregner ugedagen for en dag i 2007. De sidste trin vil vise, hvordan man flytter det til andre år.
 2. 2
  Huske følgende datoer. I 2007 er de alle onsdage (din base dag for dette år)
  • April 4 (4/4), June 6 (6/6), 8/8, 10/10 og 12/12 (december 12). Disse er nemme at huske for europæere eller europæere på grund af symmetri.
  • Også huske 7/11, 11/7, 9/5 og 5/9 (Memory støtte: Folk på 7/11 arbejde 9-5, og vende tallene også).
 3. 3
  Du har nu 1 dag-of-uge om måneden fra april selvom december. Januar, februar og marts har din base dag (onsdag for 2007) on 1/31 2/7, 2/14, 2/21 2/28, 3/7, 3/14, 3/21 og 3 / 28. Disse bør være let at huske, fordi det er 7,14,21,28, og vi laver matematik ved 7s fordi der er 7 dage om ugen.
 4. 4
  Du har nu 1 dag-of-ugen for hver måned. Fra dette bør du være i stand til nemt at beregne den dag-of-ugen for enhver dato i 2007
 5. 5
  For at bruge denne algoritme til andre år, øge din dag med én for hvert år (2006 Tirsdag 2005 er mandag)
 6. 6
  For spring-år, beregner som sædvanlig for januar og februar. Tilføj en ekstra dag for andre måneder, så selvom 2006 er tirsdag og 2007 er onsdag 2008 er fredag ​​(for marts og videre)

Metode 3

1.. Tildel et bogstav i alfabetet til hver dag i året. Da der er syv dage i en uge, vi anvender syv bogstaver (A til G). 1 januar er A 2. januar er B, og så videre. Efter G, begynder vi over fra A igen. Så siden januar 7 er G 8. januar vil være A. Vi fortsætter gennem alle 365 dage om året på denne måde (vi ignorerer skudår for nu). Når vi når den 31. december vil vi være tilbage ved bogstavet A for 53:e tid. Her er et diagram af dagen breve for hele året:


2.. Vide, hvilke brev er søndag Letter (en selvforklarende sigt) for det år, du holder af.

 • For 2005 er søndag Letter B.
 • For 2006 er det A. (tilbage et bogstav fra året før)
 • For 2007 er det G. (igen, igen et bogstav fra året før - G anses for at være et bogstav tilbage fra A)
 • 2008 er skudår. For januar og februar, er søndag Letter F (ét bogstav tilbage fra året før), men skuddagen den 29. februar forårsager en afbrydelse. For marts til december, er søndag Letter E.
 • For 2009 er søndag Letter D. (Igen, et skridt tilbage.)
 • Her er hele tabellen:

3.. Sætte disse sammen for at finde den dag i ugen for enhver dato. For eksempel, lad os prøve 4 juni 2007. Året 2007 G. Vi ser fra den dag tabellen, 3 Juni er G, og derfor en søndag. Men vi ønskede at vide om 4 juni. 4 juni er dagen efter 3. juni. Derfor 4. juni 2007 er en mandag.

Metode 4

Den algoritme, der anvendes i denne vejledning er baseret tungt på Doomsday algoritme, som er let at bruge (kun kræver kendskab til addition, subtraktion, multiplikation og division), kræver meget lidt udenadslære, og kan være overordentlig hurtigt med praksis. Doomsday Algoritme blev udviklet i løbet af mange år af John Horton Conway, en berømt matematik professor ved Princeton University, der tog op dag-of-the-ugers beregning som en hobby. På det tidspunkt, han lærte mig den algoritme, kunne han beregne ugedag i hans hoved for enhver dato på den gregorianske kalender i 3 sekunder rent. Se denne præstation ved Arthur "Art" T. Benjamin, de "Mathemagician" og en matematik professor ved Harvey Mudd College, hvis du tvivler på, at den algoritme kan preformed dette hurtigt: http://www.ted.com/index.php / foredrag / arthur_benjamin_does_mathemagic.html. Day-of-the-ugers beregning er et af hans senere "mathemagic" tricks. Mens jeg aldrig har mødt nogen, der er så hurtigt efter først at lære den algoritme, kan du drastisk forbedre din hastighed med praksis. Doomsday Algoritme baseret på en gren af ​​matematikken kaldes modulær aritmetik. Algoritmen virker kun for den gregorianske kalender, men lignende tricks kunne udvikles til enhver kalender system. Denne vejledning forudsætter ikke en matematisk baggrund, for dem med mere matematisk sofistikerede Wikipedia artiklen "Doomsday reglen" og Advanced Tricks til større hastighed i denne vejledning ville være mere passende. Der er masser af eksempler i hele vejledning har til formål at klarlægge forskellige aspekter af algoritmen, er du velkommen til at springe dem, hvis du allerede forstår de begreber, de illustrerer. Alle ugens dage er nævnt i eksemplerne er korrekte, men du bør ikke bekymre dig, hvis du ikke ved, hvordan de blev opgjort, mens du læser vejledningen for første gang. Der er også nogle bevidst gentagelse til hammer i nogle af de mere subtile begreber, som du måtte ønske at skimme over, hvis du allerede forstår dem.

Først, her er nogle nyttige egenskaber af...

Den gregorianske kalender

 • År
  • År delelige med 4, er skudår,...
   • med den undtagelse, at år delelige med 100 er IKKE skudår,...
    • med den undtagelse, at årene delelige med 400 ER skudår.
  • Non-skudår vil blive henvist til hele guiden som "normale år." Den gregorianske kalender gentages nøjagtig hvert 400 år. Bemærk, at den gregorianske kalender er blevet reformeret i fortiden, og at denne algoritme gælder kun den gregorianske kalender i sin seneste tilstand. For mere information om denne reform og dens konsekvenser for beregning af ugedagen, henvises til "julianske kalender" i Wikipedia artiklen "Doomsday reglen": http://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_rule # Julian_calendar.
  • I denne guide, vil notation "CE" og "BCE" anvendes. "CE" betyder "Common Era" og svarer til "AD" "BCE" betyder "Før Common Era" og svarer til "BC" For mere information henvises til Wikipedia artiklen "Common Era": http:// en.wikipedia.org / wiki / Common_Era. Tænk på CE år positive og BCE år som negativ (men trække en af ​​dem først). For eksempel, tænk på 1670 CE som 1670, men tænk på 1540 fvt som -1539. Bemærk, at der ikke er nogen år 0 den gregorianske kalender, så du skal trække 1 fra 1540, før du placerer et negativt fortegn foran det. For en mere detaljeret forklaring, se Wikipedia artiklen "Astronomiske år nummerering": http://en.wikipedia.org/wiki/Astronomical_year_numbering.
  • I denne guide, vil de formater mm / dd og dd / mm / åååå bruges til at repræsentere datoer i kompakt form. For eksempel er 8/6 svarende til 6. august 1670/07/24 svarer til 24 juli 1670 CE, 12/6/534 svarer til december 6th, 534 CE, og 10/23/-1889 svarer til 23 oktober 1890 fvt
 • Måneder
  • Januar, marts, maj, juli, august, oktober og december har 31 dage. April, juni, september og november har 30 dage. Februar har 28 dage i løbet af et normalt år og 29 dage i løbet af et skudår. Leap dag, det er, den dag, kun eksisterer i et skudår, er 29 februar. Der er en nyttig huskeregel at skelne mellem måneder med 31 dage og færre end 31 dage. Hold Deres højre hånd. Tryk på kno din pegefinger og sige "Januar". Tryk på hullet / dip / dal mellem knoerne på din pegefinger og langfinger og sige "Februar". Du kan huske at januar har flere dage end februar, fordi din kno er højere end hullet. Næste tryk på kno langfingeren og sige "March". Bemærk som du fortsætter, at alle de måneder med 31 dage er på knoer, mens alle de måneder med færre dage er i hullerne. Du er formentlig undrende: "Hvad skal jeg gøre når jeg får til juli?" fordi Juli er på kno på din pinky. Bare gå tilbage til begyndelsen, skal du trykke på kno pegefingeren igen og sige "August". Fortsæt herfra for at komme til resten af ​​måneder.
 • Dage
  • I et givet år (selv et skudår), "Doomsdays" er alle på den samme dag i ugen. Her er nogle nemme at huske Doomsdays: 4/4, 8/8, 10/10, 12/12, 5/9, 9/5, 7/11 og 11/7. En huskeregel for de sidste fire Doomsdays på listen er: "9 til 5 job på en 7-11 gas station." For eksempel, i år 2000 April 4, 6. juni 11. juli og November 7 er alle tirsdage. (Vigtigt: Dette betyder IKKE, at April 4, 2001 var også tirsdag April 4, 2001 var faktisk en onsdag..) Du kan tilføje eller trække 7 fra enhver Doomsday at få en anden dommedag. For eksempel er 5/9, 5/16, og 5/23 All Doomsdays. Du behøver ikke at bare tilføje eller trække 7 ad gangen selvom, du kan bruge enhver multipel på 7. For eksempel er 9/5 og 9/26 begge Doomsdays, fordi 5 7 * 3 ≡ 26. En anden nem at huske Doomsday er 3/0. Nej, det er ikke en stavefejl, 3/0 er simpelthen en anden måde at tænke den sidste dag i februar. I modsætning til 2/28 eller 2/29 er 3/0 ALTID den sidste dag i februar, uanset om det er skudår. Vi kan endda tænke måneder at have negative dage. For eksempel er 8/8 og 8/-6 begge Doomsdays. At konvertere 8/-6 ind i en normal date, blot tilføje det antal dage i 7. måned (august). Brug skank trick fra det foregående afsnit for at fastslå, at der er 31 dage i August. Så 8/-6 er den samme som 7/25, fordi -6 +31 ≡ 25. Vi kan også tænke på måneder som havende dage større end 31.. For eksempel er 10/10 og 10/34 begge Doomsdays. At konvertere 10/34 i en normal dato, skal du blot trække det antal dage i den 10. måned (oktober). Vores knoer fortæller os, at oktober har 31 dage, så 10/34 er 11/3, fordi 34-31 ≡ 3.. Vi kan endda skrive junidagene som March dage. For eksempel er 6/6 og 6/-64 Doomsdays. Maj (måned 5) har 31 dage, så 6/-64 ≡ 5/-33. April (måned 4) har 30 dage, så 5/-33 ≡ 4/-3. Marts (måned 3) har 31 dage, så 4/-3 ≡ 3/28. Således Juni-64. svarer til 28 marts, hvilket er en dommedag. Vær omhyggelig med at tage højde for skudår, når du bruger disse tricks til at bestemme Doomsdays i januar eller februar. For eksempel, i noget år 3/0 og 3/-14 er begge Doomsdays, men i et skudår februar har 29 dage, så 3/-14 ≡ 2/15, mens der i et normalt år februar har 28 dage, så 3/-14 ≡ 2/14. Således februar 15 er en dommedag i skudår, men 14 februar er en dommedag i normale år. Du er nødt til at være forsigtig, når man går fra marts til januar, og. Skudår: 3/-42 ≡ 2/-13 ≡ 1/18, normal år: 3/-42 ≡ 2/-14 ≡ 1/17.

Nu, at du ved, hvordan den gregorianske kalender virker, kan du bruge din viden til...

Beregn dag i ugen i dit hoved fra år, måned og dag

 • Antal-dage
  • "Nummer-dage" er tal, der er forbundet med ugedage med en huskeregel.
   • Søndag ≡ NONEday ≡ 0
   • Mandag ≡ Oneday ≡ 1
   • Tirsdag ≡ TWO'Sday ≡ 2
   • Onsdag ≡ THREE'Sday ≡ 3 (halt, jeg kender)
   • Torsdag ≡ FOUR'Sday ≡ 4
   • Fredag ​​≡ FIVEday ≡ 5
   • Lørdag ≡ SIXAday ≡ 6
   • Søndag ≡ SE'ENday ≡ 7 ("se'en" som i en sammentrækning af "syv", der lyder som "sun")
  • Fordi der er syv dage i en uge, kan du tilføje eller fratrække nogen multipel på 7 på noget tidspunkt under enhver del af en dag-of-the-ugers beregningen. Dette er grunden til søndag er både 0 og 7. Mandag kunne opfattes som -6, 8, 71, osv. hele guiden vil du se (og har været vidne til) kongruens symboler, ≡, snarere end lighedstegn, =, fordi 71 IKKE lig med 8, men de svarer med henblik på at bestemme ugedag. Mens finde en dag i ugen, vi er kun interesseret i resten, når tallene er opdelt med 7. Alle disse kongruenser er således "modulo 7," forkortet "mod 7". Tal er kongruente modulo 7, hvis deres rester er de samme, når de er opdelt med 7. Dette svarer til det tidligere tidspunkt, at du kan tilføje eller trække multipla af 7 som du ønsker. For eksempel 1 ≠ 8, men 1 ≡ 8 (mod 7). Flere eksempler på, hvordan modulo opfører er -15 ≡ -1 ≡ 6 (mod 7) og 4 ≡ -3 ≡ 7004 (mod 7). Den notation "(mod 7)" vil blive slap i hele vejledning, fordi alle kongruenser antages at være modulo 7..
  • Hvis du ved, at August 8, 1953 er en lørdag, så kan du hurtigt fastslå, at August 4, 1953 er en tirsdag, da fire dage inden SIXAday er TWO'Sday. Det vil sige, 6-4 ≡ 2. Ligeledes, hvis du ved, at 1776/09/05 er en FOUR'Sday, så kan du hurtigt se, at 1776/09/07 er en SIXAday, fordi 7-5 ≡ 2 og 4 +2 ≡ 6. Husk, at du kan tilføje eller trække multipla af 7 til et nummer i dag. Hvis du ved, at 10/10/-2543 er en SIXAday, så kan du hurtigt fastslå, at 10/2/-2543 er en FIVEday, fordi 2-10 ≡ -8 ≡ -8 +7 ≡ -1, og 6 + ( -1) ≡ 5.. Igen, husk at holde øje med skudår, ligesom 18.400. Hvis du ved, at 2/28/18, 400 er et oneday, så kan du hurtigt fastslå, at 3/3/18, 400 er et FIVEday, fordi 2/28/18, 400 ≡ 3/-1/18, 400 og 3 - (-1) ≡ 4 og 1 +4 ≡ 5..
 • Definitioner af årets dage, og Century-dage
  • Den "Year-dag" i et givet år er den dag i ugen, hvor alle sine Doomsdays lyve. For eksempel er hver Doomsday i 2009 en lørdag, så Year-dagen 2009 er lørdag. Den "Century dages" af enhver given århundrede er "Year-dag" i det første år af dette århundrede. Den "Century-år" er det første år af enhver given århundrede. Året dag på 1900 er onsdag, så Century dag af 1900-tallet (dvs. det 20. århundrede), er onsdag. Også, 1900 er Century år af det 20. århundrede. Bemærk dog, at Century år af århundredet, at -1362 ligger i (dvs.-1300 eller det 14. århundrede fvt) er -1400, NOT -1300, fordi -1400 kommer før -1300. Husk også, at -1400 svarer til 1401 f.Kr., IKKE 1400 fvt
 • Beregning Big tirsdage (400 år)
  • Året-dag hvert år delelige med 400 er tirsdag. Disse År-dage kaldes "Big Tuesdays" (bare for at hjælpe dig med at huske dem). År, som er delelige med 400 kaldes "Big Tirsdag-år", og århundreder, der har Century-dage, der også Big tirsdage kaldes "Big Tirsdag-århundreder." Således Year-dag 1600 er en Big tirsdag. Det århundrede dage af 2000'erne, the-4400s, og 96.812.000 s er alle Big tirsdage, 2000'erne, the-4400s og 96.812.000 s er alle Big Tirsdag-århundreder og 2000 -4400 og 96.812.000 er alle Big tirsdag -år.
 • Beregning Century-dage (100 år)
  • Hvis du ikke er i en Big Tirsdag-tallet, så kan du finde det århundrede dag som følger. Fratræk 100 fra Century-årige indtil du kommer til en Big tirsdag til år. Tæl hvor mange gange du trækkes 100. Hvis du trækkes 100 gang, så Century dag er søndag, og hvis to gange, så er det er fredag, og hvis tre gange, så er det er onsdag, og hvis fire eller flere gange, så du rodet op, fordi en af ​​hvert fjerde århundrede år, er en Big Tirsdag-år. For eksempel er Century dag af 1800-tallet fredag ​​fordi du trække 100 gange for at komme 1600, hvilket er en stor Tirsdag-år (fordi det er deleligt med 400). Mønsteret ser sådan ud: 1600 ≡ TWO'Sday ≡ 2, 1700 ≡ søndag ≡ 0, 1800 ≡ FIVEday ≡ 5 ≡ -2, 1900 ≡ THREE'Sday ≡ 3 ≡ -4, 2000 ≡ TWO'Sday ≡ 2 ≡ -5, og så videre. Bemærk at du kan komme fra den ene Century dag dag til den næste ved at trække to fra den indledende Century-dag. Dette virker kun, når den største af de to tilstødende århundreder er ikke en stor Tirsdag-tallet. Det er fint selv, fordi du allerede ved, at Century-dag i hver Big Tirsdag-tallet er TWO'Sday.
 • Beregning Dozen-dage (12 år)
  • Den "Dozen-år" i et givet år er den største år, der er både mindre end eller lig med det pågældende år, og som har den egenskab, at den positive forskel i sig selv, og Century-årige er deleligt med 12. Den "Dozen dag" i et givet år er Year-dag i Dozen-året. The Dozen dag kan beregnes ved at tilføje Century dag til resultatet af divisionen med 12. For eksempel er det Dozen-år 1234 1224, fordi 1224-1200 ≡ 24 ≡ 12 * 2, og ikke større år, som er endnu mindre end eller lig med 1.234 give en positiv forskel med 1200, der er deleligt med 12.. Siden år-dag 1224 er torsdag den Dozen dag er 1234 også torsdag. Bemærk, at Dozen-dage for 1235, 1226, og 1229 er alle torsdage samt, mens Dozen-dage for 1236 og 1238 ikke er de samme (de er i virkeligheden, fredage). For et andet eksempel kan vi beregne Dozen-dag -1713. Vi først nødt til at finde Century-dag i 1700-tallet. Da vi skal trække 100 tre gange fra -1700 at nå frem til en Big tirsdag til år Century-dagen er THREE'Sday. Næste vi skal finde Dozen-året. Bemærk, at Dozen-årige IKKE er -1712, men snarere -1716, fordi -1716 - (-1800) = 84 = 12 * 7. Så den Dozen-dag -1713 er 3 +7 ≡ 3 ≡ THREE'Sday (da vi kan trække 7 som vi venligst).
 • Beregning Quad-dage (4 år)
  • Den "Quad-år" i et givet år er det største antal, der er både mindre end eller lig med det pågældende år og delbart med 4. Den "Quad-dag" i et givet år er Year-dag i Quad-året. For eksempel er det Quad-år 1620 1620, mens den for 1643 er 1640. De Quad-dages 1640, 1641 1642 og 1643 er alle onsdag mens Quad-dag 1620 er lørdag. Vi kan beregne Quad-dag som følger. Hvis det pågældende år er 1642, så Dozen-årige er 1636, da 1636-1600 ≡ 12 * 3. The Century år, 1600, er en Big TWO'Sday. 3 +2 ≡ 5, så Dozen-dag 1642 er FIVEday. Fratræk 4 fra Quad-året 1640, indtil du kommer til Dozen-året. Multiplicer antallet af gange du trækkes 4 med -2 ​​og tilføje dette resultat til Dozen-dag at få Quad-dag. I vores eksempel, 1640-4 * 1 ≡ 1636 1 * -2 ≡ -2 og 5 + (-2) ≡ 3, så Quad-dag 1642 er onsdag (som tidligere nævnt). Onsdag er dermed også den Year-dag 1640.
 • Beregning År-dage (1 år)
  • Hvis det pågældende år IKKE er deleligt med 4, ligesom 1642, trække så Quad-år fra det pågældende år. Føj resultatet til Quad-dag at få Year-dag. I vores eksempel, + THREE'Sday ≡ FIVEday, 1642-1640 ≡ 2 og 2 så Year-dag 1642 er fredag.
 • Beregning Doomsdays (måneder og dage)
  • Når du kender Year-dagen, du kender den dag i ugen i hver Doomsday i det pågældende år. For eksempel, hvis den dato var 1642/09/05 vil du allerede ved, at det var en fredag. Hvis datoen blev 1642/06/20, så ville du trække syv dage to gange for at opdage, at 1642/06/20 er den samme ugedag som 1642/06/06, som er en kendt Dommedag. Dette betyder, at 1642/06/20 er også en dommedag, og er derfor en fredag.
 • Beregning ugedage (dage)
  • Hvis du er givet en dato ligesom 1642/04/20, som ikke er en dommedag, så bare finde den nærmeste Doomsday ved gentagne gange at tilføje eller fratrække 7 til kendte Doomsdays. Vi ved 1642/04/04 er en dommedag, så tilføjer vi 14 dage til at opdage, at 1642/04/18 er en dommedag. Nu ved vi, at 1642/04/18 er en FIVEday, så vi blot tilføje 2 dage til at finde, at 1642/04/20 er en SE'ENday. Glem ikke, at den nærmeste kendte Doomsday ikke kan være i samme måned. For eksempel er 1642/03/29 tættere på 1642/04/04 end til 3/0/1642. Siden 1642/04/04 ≡ 4/-3/1642 ≡ 1642/03/28 ved vi, at 1642/03/29 ≡ FIVEday + 1 ≡ SIXAday.

Metode 5

Dette svarer til metode 1, men for mig er det hurtigere.

Huske dette:


Brug denne tabel til at kende de værdier af de dage:

 0 Lørdag
 1 Søndag
 2 Mandag
 3 Tirsdag
 4 Onsdag
 5 Torsdag
 6 fredag
 (7 lørdag)

Og husk, at der i mod 7 tallene 1, 8, 15, 22 og 29 er lige

Brug denne tabel til at kende de værdier af de kommende måneder.

 Jan Feb Mar 0 3 3
 Apr maj jun 6 1 4
 Jul Aug Sep 6 2 5
 Okt nov dec 0 3 5


Brug denne tabel til at kende de værdier af årene.

(Vende tilbage til dette senere, hvis det ikke giver mening nu)

 0-2345 - 0
 0123-56 5
 01-3456 11
 -1.234-6 17
 012-456 22

Tips

 • The Century Table gentager sig hver 400 år på 0-5-3-1 mønster vist i tabellen.
 • Årene taget på ti års mellemrum, falder i et mønster. Læs ned kolonnerne at se mønsteret. Bemærk, at den øverste række af diagrammet ikke passer i mønsteret.

 • For at beregne dag-of-ugen for år længere væk (siger 1970 eller 1900 eller 1800) kan det hjælpe med at huske vigtige år og basen dag af året, snarere end at tælle fra 2007/Wednesday tilbage til 1800 (glem ikke spring år).
 • Huske følgende: 4/4, 6/6, 8/8, 10/10, 12/12 og 7/11, 11/7, 5/9, 9/5 og 1/31 2/7-14- 21-28, 3/7-14-21-28.
 • Den første række i tabellen i dagevis kan gemmes som en "Add G, tigge C, fad F". Når du kender den første række, tælle frem til at finde resten af ​​dagene.
 • Huske "1-8-15-22-29". Uanset bogstav for den 1. i måneden er, vil det være det samme for 8., 15., 22., og (om måneden har mindst 29 dage) den 29..
 • Du er nødt til også huske "2007 onsdag" eller nogle andre nærliggende år. Du kan nu beregne helst dag-of-uge, inden for et årti eller deromkring.

Advarsler

 • Watch out for folk, der kan give dig datoer, der ikke eksisterer bare for at narre dig, fx 31 april (der er ikke 31 dage i April) eller 29 februar 1900 (denne århundredeskiftet år er ikke et skudår).
 • Forsøg ikke at gå for hurtigt i starten. Koncentrer dig om at være præcis først, før du koncentrere dig om hastighed. Opbyg din hastighed over tid. Går for hurtigt, er den sikreste måde at lave fejl og så processen er ikke sjovt. For eksempel ser det ud til, at 20 procent af de mennesker kender den dag i ugen, de blev født på, så vil der ofte være nogen rundt for at tjekke ud, hvis du er korrekte.
 • Denne algoritme virker for den gregorianske kalender. Dette bruges i USA efter 1752 (efter den britiske tog det op), men i nogle lande det blev taget op tidligere (Spanien og Portugal). Rusland først vedtaget det efter den russiske revolution. Så du bør altid stille spørgsmålet "Hvad Country '?' før du udfører algoritmen for fuldstændighed.
 • Du vil få modet først, når du ikke har meget held skrider frem. Giv ikke op, selv om. Succes vil gradvist komme.
 • Nogle kloge fyre får jaloux, at du tiltrækker al den opmærksomhed med din "party trick" og sige noget lignende, "Åh, det er ikke store ting. Idiot (autistisk) lærde kan gøre." Så det kunne være en god ide at forberede sig på forhånd nogle hurtige comeback som, "Du ved, du har helt ret, de kan. Men hvad de kan gøre, er måske en ting mere, end du kan naturligvis gøre."
 • Hvis du øver dig nok, vil du i sidste ende huske flere Doomsdays og alle de almindelige århundrede-dage (ligesom 1900'erne ≡ 3 og 2000'erne ≡ 2). Når du kan få svaret lige i dit hoved ret hurtigt, kan du imponere dine venner ved at fortælle dem den dag i ugen, som de eller nogle berømte person, blev født den. En af de nemmeste måder at øge din hastighed er at huske alle de numre, der er forbundet med de måneder af året (hvis du ikke allerede har), så du ikke behøver at spilde tid at tælle fra januar. En anden hurtig måde at øge din hastighed er at huske nogle januar og februar Doomsdays for ikke-skudår, ligesom 1/10 og 2/0. Du kan føje en til enhver januar eller februar non-skudår Doomsday at få dommedag for aa skudår. Så ville 1/11 og 2/1 være skudår Doomsdays. For en oversigt over alle de Doomsdays henvises til "Oversigt over alle Doomsdays" i Wikipedia-artiklen med titlen "Doomsday reglen": http://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_rule # Overview_of_all_Doomsdays.
 • Det er nyttigt at kende effekten, at tilføje forskellige antal år, vil have på Year-dag. På grund af skudår, kun disse tricks arbejde inden for visse blokke af et vist antal år og kun, når du begynder på det første år i blokken. Som nævnt i "Beregning Century-dage" sektionen, inden "standard" 400-års blokke (dvs. 1600-1699 eller 1200-1599, men ikke 1400-1799), begyndende fra enhver Big Tirsdag-år (dvs. 1600 eller 1200), tilføjer 100 år trækker 2 fra den dag i ugen. Inden "standard" 100-års blokke (dvs. 1700-1799, men ikke 1704-1803), begyndende fra enhver Quad-år (dvs. 1700 eller 1764), tilføjer fire år trækker 2 fra den dag i ugen, tilføjer 12 år tilføjer 1 til den dag i ugen, subtrahere tilsætte 16 år 1 fra den dag i ugen, og tilføje 28, 56 og 84 år tilføjer 0 til (dvs. påvirker ikke) den dag i ugen.
 • Du kan arbejde baglæns i stedet for fremad fra Big Tirsdag-år ved at tilføje en til Big tirsdag for at få at Century dag af århundredet før en stor Tirsdag-tallet er onsdag. Den bedste teknik for Century-dage er simpelthen at huske simpelt mønster, at de følger, som gentages hver 4 århundreder: 2, 0 eller 7, -2 eller 5, 3. Du kan også arbejde baglæns fra Dozen-år og Quad-år. For at komme til Year-dag et år umiddelbart forud for et skudår, trække to fra Year-dag i skudår. Dusin-år og Quad-år er skudår (medmindre de også Century-år, med undtagelse af tilfælde, hvor de også er Big Tirsdag-år, når de er skudår). For at komme til Year-dag et år umiddelbart forud for et normalt år, trække en fra Year-dag i (større) normalt år. Med mere praksis, kan du hurtigt finde den dag i ugen for en mere udfordrende dato siger 16. januar 6.387.228 fvt Se det næste afsnit for løsningen.
 • Først og fremmest skal du huske at konvertere fra BCE til negative år (dvs. astronomiske år nummerering) for at få 1/16/-6, 387.227. Nu ser vi, at vi kan ignorere eventuelle cifre efter de første 4, fordi den gregorianske kalender gentager hver 400 år (og dermed også hver 10.000 år). Således 1/16/-6, 387.227 ≡ 1/16/-7227. Nu ser vi, at -7600 er en Big Tirsdag-årig, men i dette tilfælde ville det være lettere at arbejde baglæns fra -7200, som også er en Big tirsdag til år. The Century-årig, -7300, er et århundrede, før en Big Tirsdag-tallet, så Century-dagen er THREE'Sday. Vi kan tilføje 84 år uden at påvirke dag i ugen for at få det -7216 er en THREE'Sday. Vi kan trække 12 år reducerer ugedagen med 1, for at få -7228 er en TWO'Sday. Vi kan tilføje 1 år tilsætte 1 til den dag i ugen, for at få det -7227 er en THREE'Sday. Da -7227 ikke er deleligt med 4 kan det ikke være et skudår, og dermed 1/10 er en dommedag. Nu ved vi, at 1/10 ≡ 1/17 ≡ 1/16 + 1, så vi trækker en fra Year-dagen, THREE'Sday, at få det 16. januar 6.387.228 fvt er en tirsdag.
 • Watch out for skudår. En skudår har to søndag breve - en for før, og én for efter den 29. februar.
 • Hvis du ikke kan finde ud af hvorfor du hele tiden får et andet svar end Doomsday Calculator på enhver dato fvt, såsom nummer 2 fra den praksis quiz, så glem ikke at trække en fra året før placere et minustegn foran det at tage højde for det faktum, at der ikke er nogen år 0 den gregorianske kalender. For eksempel, August 16 ville 1783 fvt blive indlæses i Doomsday Calculator som 8/16/-1782. Også, hvis du stadig ikke får det samme svar, så sørg for, at du indtaster det korrekte tal for måneden.
 • Må ikke blive frustreret, hvis du hele tiden får svaret forkert i første omgang. Hvis beregningen af ​​dag i ugen i dit hoved var nemme, så ville det ikke være nær så imponerende, når du får det ned.