Wkodk

Hvordan skal formulere

At være velformuleret giver folk indtryk af en solid, fuld uddannelse og kultiverede sind. Vælg dine talende vaner omhyggeligt.

Steps

Hvordan skal formulere. Eliminer verbal pauser.
Hvordan skal formulere. Eliminer verbal pauser.
 1. 1
  Kend dit emne. Tal om spørgsmål, hvor du er i stand til at skabe mere klarhed om andre eller hjælpe med at sætte til diskussionen. Tale fra et ønske om at tilføje noget eller bare få din stemme hørt, ikke vil tilføje til din opfattede niveau af veltalenhed. Lad andre taler om ting, som de er en ekspert i, og føje til, at diskussionen gennem velformulerede spørgsmål. Må din forskning og kender de alternative perspektiver, men være villig til at holde op med at dele, når du bevæger dig uden din nuværende viden.
 2. 2
  Eliminer verbal pauser. Ord som um, en, ligesom, osv... nedbrydes, og aflede opmærksomheden fra, hvad du siger. De forstyrrer strømmen af ​​en sætning og gøre det fritstående. En nonverbal pause er meget bedre. Når sprællede for ord, en nonverbal pause, placeret korrekt, giver lytteren effekten af ​​en dramatisk tænkt eller studeret. Det bekræfter din kontrol over, hvad der bliver sagt.
 3. 3
  Tænk før du taler. Dette hjælper med at fjerne den verbale pauser og kan forhindre dig fra at sige noget, der ikke giver mening.
 4. 4
  Udvid dit ordforråd. Ved hjælp af en bred vifte af ord, som betyder, at samme ting skaber mere interesse og farve i din tale. Læsehjælpemidler denne indsats og hæver din intelligens. Hvis du ikke forstår de ord, du læser, konsultere en ordbog eller synonymordbog.
 5. 5
  Bruge rigtige ord. Shun slang og sammentrækninger. I stedet for hej, bruge hej, i stedet for ja, bruge ja. Brug aldrig huh, huh-ah medmindre det sker i forbindelse med en historie eller begivenhed....
 6. 6
  Brug korrekt grammatik. Undersøgelse de rigtige anvendelser af ordene følgende ord: Jeg, mig, ham, hans, han, nej, ikke. De er almindeligt anvendt forkert i tilfælde som dobbelt negativer og når notering mennesker. Når gentager et faktum, du allerede anført, altid siger "som jeg sagde" aldrig ", som jeg sagde."
 7. 7
  Prøv at arbejde på at være mere kortfattet. Siger mere ved at sige mere kan gøre nogle mennesker lukke eller afslutte lytte. Tilføj indhold til diskussioner, der er så kondenseret som muligt uden at være vage. Taler indtil du kommer til din pointe vil sikre halvdelen af ​​dit publikum allerede har tunet ud. Angiv din pointe op foran, og folk vil vide, hvad du forsøger at uddybe om.
 8. 8
  Hav tålmodighed. Reform den måde, du taler tager en hel del tid og kræfter.

Tips

 • Hold dig ajour med aktuelle begivenheder og kender din historie. Det er ikke obligatorisk, men hjælper med intelligent samtale. Hvad nytter din taletid evne, hvis du har noget at tale om?
 • Hvis du er ude af stand noget om artikulation som ikke kan eliminere verbal pauser, kan ikke tænke, før du taler, har en svag ordforråd, kan ikke tale uden slang eller vulgarities osv. skal du ikke fortvivle! Ved blot at læse højt enhver professionel skrivning, såsom en bog, avis eller artikel, du kan øjeblikkeligt have alle de førnævnte kvaliteter en velformuleret højttaler skal have!
  • Nøglen til at blive en selvstændig velformuleret højttaler er imidlertid at slå ord op og korrekt udtale, som du ikke er bekendt med, og at forfine din udtale som du går langs højtlæsning oftere. Ligesom motion, du vil opdage din stemme tager til i styrke, og gennem praksis din hjerne bliver vant til at tale articulately. Uddannelse din stemme kan være sjovt lige som enhver kunstner kan udvikle og finpudse en unik stil, men ved viden og konsistens er konge. Ved højtlæsning du styrke din stemme og få viden på samme tid! Der er store rollemodeller, men i sidste ende er du nødt til at sætte i den indsats, du>! Enten gennem samtale eller ved at læse højt, PRAKSIS.
 • Kend forskellen mellem klingende velformuleret og prøver bare at lyde uddannet. Brug store ord = uddannet. Brug ord, som alle = forstår artikulerer. Tilføjelse ikke-tilknyttede statistik = uddannet. Kendskab til de små detaljer i din position = artikulere.
 • Hvis du finder det svært at stoppe sige "um" etc højt, prøv at tænke ordet i stedet.

Advarsler

 • Undgå vidtløftige. Hvis du ikke har noget at sige, sidde ned! Ingen har nogensinde klaget over et møde, der sluttede tidligt.
 • Undgå blasfemi. Rå sprog aldrig øger nogens opfattelse af dig, medmindre de er preteen drenge.