Wkodk

Hvordan man skriver en roman

En roman er en fiktiv, komplekse arbejde for fortællende prosa. Gode ​​romaner belyse virkeligheden, selvom de overskrider det, så læserne at finde sandheden og menneskelighed i verdener, der er helt fremstillet. Ligegyldigt hvilken type roman, du ønsker at skrive - litterære eller kommerciel, romantik eller science fiction, en krigstid episk eller et familiedrama - du får brug for grænseløs kreativ energi og en forpligtelse til at virke udarbejdelsen din roman, og revisionen og redigeringsprocessen.

Steps

Hvordan man skriver en roman. Beslut hvilken type roman, du vil skrive.
Hvordan man skriver en roman. Beslut hvilken type roman, du vil skrive.

Oprettelse af en fiktiv verden

 1. 1
  Beslut hvilken type roman, du vil skrive. Ikke alle romanen passer pænt ind i en bestemt kategori, men det er nyttigt at tænke over din hensigt genre og målgruppe, når du begynder at planlægge dit arbejde. Læse alle de store værker, der falder i din valgte genre for at få en god forståelse hvordan man kan konstruere en roman i henhold til standarderne i dit valgte genre, og derefter vælge enten en formel eller bryde formen. Overveje følgende muligheder:
  • Litterære romaner er beregnet til at være kunstværker, komplet med dybe temaer, symbolik og komplekse litterære enheder. Læs klassiske værker af de store romanforfattere og lister som The Guardian "100 Greatest Romaner af All Time" er nyttige.
  • Kommercielle romaner er beregnet til at underholde publikum og sælge en masse kopier. De er inddelt i mange genrer, herunder science fiction, mysterier, thrillers, fantasier, romancer og historisk fiktion, blandt andre. Mange romaner i disse genrer følger forudsigelige formler og skrives i den lange serie.
  • Der er masser af crossover mellem litterære og kommercielle romaner. Mange forfattere af science fiction, fantasier, thrillers, og så videre skaber romaner lige så komplekse og meningsfuld som forfattere af romaner, der er klassisk "litterær". Bare fordi en roman sælger godt betyder ikke, det er ikke et kunstværk.
 2. 2
  Tænk på indstillingen. Når du har besluttet hvilken genre (eller genrer) til at skrive inden for, begynde at drømme op en indstilling for din roman. Dette går udover det bestemt by, hvor dine karakterer vil bo, du har fået et helt univers at drømme op. Den indstilling, du opretter, vil bestemme stemningen og tonen i din roman, og vil påvirke de problemer dine karakterer vil møde. Tænk over disse spørgsmål, som du skitsere for grænserne af den nye verden du opretter:
  • Vil det være løst baseret på steder, der er velkendt for dig i det virkelige liv?
  • Vil det blive fastsat i den nuværende eller en anden tidspunkt?
  • Vil det ske på jorden, eller et sted imaginære?
  • Vil det blive centreret i en by eller i nabolaget, eller udvidet til en række forskellige steder?
  • Vil det ske i løbet af en måned, et år eller årtier?
  • Vil verden blive kastet i skygger, eller vil det inspirere optimisme?
 3. 3
  Opret en hovedperson og andre tegn. Hovedpersonen i din roman bør udbygges med genkendelige personlighedstræk og tankemønstre. Hovedpersoner behøver ikke nødvendigvis at være sympatisk, men de er som regel relatable på anden måde, således at læserne bo interesseret i historien. En af glæderne ved læsning fiktion er at anerkende dig selv og leve stedfortræder gennem dine yndlingsfigurer.
  • Din verden skal være befolket med andre karakterer, også. Tænk over, hvem vil interagere med din hovedperson, der tjener som enten venner eller folie.
  • Mange forfattere beskriver tænker på deres karakterer som rigtige mennesker, spørger sig selv, hvad de tegn ville gøre i en given situation, og gør deres bedste for at bo "sande" til figurerne. Dine figurer skal være så veludviklet i dit sind, at det føles naturligt at hjælpe dem navigere fiktive verden.
 4. 4
  Visualiser plottet. De fleste romaner, uanset genre, har en form for konflikt. Spændinger bygger indtil problemet kommer til et klimaks, og så er det løst på en eller anden måde. Det betyder ikke, romaner altid ender lykkeligt, det er mere om at skabe motivation for figurernes handlinger og skabe et køretøj for forandring og mening på tværs af spektret af din roman.

Udarbejdelse af romanen

 1. 1
  Overveje at gøre en disposition. Hver romanforfatter har en anden metode til at starte en ny roman. Oprettelse af en skitse kan være en god måde at kortlægge dine ideer og give dig små mål at udrette, som du arbejder hen imod større mål om at skrive en hel bog.
  • Din disposition behøver ikke at være lineær. Du kan gøre en hurtig skitse af hver karakter bue, eller lave en slags Venn Diagram der viser, hvordan de forskellige figurers historier vil overlappe hinanden.
  • Når du laver din disposition, skal du ikke forsøge at følge det præcist. Pointen er blot at kickstarte skriveprocessen med en visuel repræsentation af, hvor historien kan gå. Det vil helt sikkert ændre sig, når du begynder skriveprocessen.
 2. 2
  Carry en notesbog. At skrive en roman er en kreativ proces, og man ved aldrig, hvornår en god idé kunne komme til dig. Carry en notesbog og en pen, så du kan notere ned ideer, uanset hvor du går. Du føler dig måske inspireret af noget, du hører på din morgen pendler, eller mens dagdrømmer i en café.
  • Brug din bærbare pc til at skrive fragmenter - afsnit, eller endda sætninger, som vil blive en del af en mere komplet historie.
  • Husk, at skriften er ikke altid en perfekt proces. Det ofte forløber baglæns, indefra og ud, eller på hovedet i stedet for på en lineær måde.
 3. 3
  Skriv et første udkast. Når du føler dig klar, sætte sig ned og begynde at skrive det første udkast til din roman. Må ikke bekymre dig om at gøre sproget perfekt - ingen vil læse dette udkast, men du. Skriv uden at dømme dig selv.
  • Gør engagement og skrive hver eneste dag. Du behøver at forstå, hvad du foretager. Mange vidunderlige forfattere gå ubemærket hen og ulæste fordi deres skuffer er fyldt med ufærdige romaner. Sæt små mål - efterbehandling et kapitel, et par sider eller en vis mængde af ord hver par dage - at holde dig motiveret.
  • Opret en skriftlig plads. Find et hyggeligt sted, hvor du kan slappe af og der er ingen distraktioner. Få en god stol at sidde i, som ikke vil give dig tilbage smerter efter timevis af at sidde og skrive. Du behøver ikke skrive en bog i en time, det tager flere måneder, så beskytter din ryg.
 4. 4
  Gennemføre en masse forskning. Når du begynder at udfylde din roman, vil din indstilling og figurer få mere detaljerede. Hvis du skriver om en arkæolog, er du nødt til at udføre nogle forskning for at male et præcist billede af, hvad dette erhverv indebærer. Det samme gælder for at skrive om historiske tidsperioder, byer og så videre.
  • Gør brug af biblioteket. Du vil være i stand til at finde de fleste af de oplysninger, du har brug for i dit lokale bibliotek og bibliotekerne er også gode steder at gøre nogle skriftligt.
  • Interviewe folk. Hvis du er usikker på, om et emne du skriver om ringe sandt, finde nogen med førstehånds viden om emnet og stille en masse spørgsmål.

Revisionen

 1. 1
  Praksis selv-redigering. Når din første udkast er færdig, det virkelige arbejde begynder! Det er tid til at klippe hvad der ikke fungerer, omskrive hele kapitler, og skærpe dit sprog.
  • Start med at udskrive dit udkast og læse det igennem fra start til slut. Tage noter om, hvad du mener bør ændres.
  • Må ikke være dyrebare med din skriftligt. Du kan føle knyttet til en bestemt stykke, der bare ikke bevæger sig historien fremad. Udfordre dig selv til at gøre den rigtige beslutning. Du kan altid bruge det punkt i en anden brik.
  • Gentag denne proces igen og igen, indtil du har et udkast du ville være stolt af at vise andre mennesker. Det kan være måneder eller år, før din roman kommer til dette stadie, være tålmodig med dig selv.
 2. 2
  Vis dit arbejde til andre mennesker. Begynd ved at vise din skriftligt til en, du helt tillid til, så du kan vænne dig til følelsen af ​​at have andre læser dit arbejde. Da det ikke altid er let at få ærlige tilbagemeldinger fra folk, der elsker dig og ønsker at skåne dine følelser, overveje at få eksterne udtalelser i en eller flere af følgende måder:
  • Deltag i en skriftlig workshop. Lokale gymnasier og skrivning centre er gode steder at finde fiction workshops. Du vil gennemgå andre folks skriftligt og modtage noter på din også.
  • Start en skriftlig gruppe. Hvis du kender et par andre folk, der skriver romaner, arrangere at mødes med dem en gang om måneden for at dele fremskridt og bede om tip.
  • Tage rådgivning med et gran salt. Hvis nogen fortæller dig, et kapitel ikke fungerer, få en second opinion, før du beslutter dig for at skære det fra dit manuskript.
 3. 3
  Udgive din bog. Det er den konklusion, at de fleste forfattere stræbe efter. Vælge at publicere med en traditionel bog forlag, en online e-udgiver, eller selv udgive.
  • Hvis du går den traditionelle rute, hjælper det at finde en litterær agent til at shoppe din bog rundt til forlag. Gå til www.writersmarket.com for en liste over agenter. Du vil blive bedt om at indsende en forespørgsel brev og en synopsis på dit manuskript.
  • Self-forlag varierer meget i kvalitet. Før du vælger et selskab, bede om et par prøver, så du kan se kvaliteten af ​​deres papir og trykning.

Tips

 • Hold en ordbog og synonymordbog med dig, mens du skriver.
 • Gør dine karakterer troværdigt. Gøre dem synes reel.
 • Skriv om noget. Ligesom ting kommer fra dit hjerte og føler, at din følelse s flyver som du er frihed fra hver ting. Men du hører sammen med dit sind.
 • Undgå at bruge alt for mange klichéer eller materiel sætninger. De har deres plads, men over at bruge dem er kedeligt og uninventive.
 • Bare fordi du elsker din historie, betyder ikke andre vil. Lad et minimum af 3-4 troværdige, pålidelige venner læse den, før du sender det ud til et forlag. Husk at ophavsretten dit arbejde først selv hvis dens ikke færdig.
 • Skriv en side om dagen, uanset hvor kreativ du føler.
 • Du ved efter et stykke, hvis en historie, du skriver virkelig har betaget din opmærksomhed og fantasi. Hvis du ikke føler denne ret væk, med at udvikle idéer og forsøger. Nogle gange hjælper det at lytte til musik i mellem øjeblikke, når du skriver. Det hjælper du tænker på forskellige scenarier og kapitler, og hvordan tegn kan føle om disse eventyr, selv eller endda andre tegn omkring dem.
 • "Det er bedre at skrive for dig selv og har ingen offentligt end at skrive for offentligheden og har ingen selv." Skriv din historie på den ønskede måde. Der er markeder for alle genrer, og der vil altid være en slot til din historie, hvis det er godt skrevet og interessant.
 • Undertiden det perfekte karakter har alt - undtagen et godt navn. Invester i en baby bog, der giver navne og deres betydninger, og holde det med dig, mens du skriver. Der er også hjemmesider på nettet, som kan generere navne.
 • Hvis du er en procrastinator, prøve at deltage NaNoWriMo: skriv 50.000 ord på en måned til at fuldføre din roman. Writers tendens til at fungere bedre, når der er en frist til ansigt. Mere motivation.