Wkodk

Hvordan man skriver en play script

Du har en idé til et teaterstykke, måske en genial idé. Du ønsker at udvide det til en komiske eller dramatiske historie linje, men hvordan? Talent er en gave, du enten har det eller du ikke. Men hvad der følger er en teknik, og det bør være nok til at få dig i gang.

Steps

Hvordan man skriver en play script. Opret en logisk serie af begivenheder.
Hvordan man skriver en play script. Opret en logisk serie af begivenheder.
 1. 1
  Fokuser dit koncept. Du har brug for et center til din historie, uanset om det er en jomfru i nød, der har brug redning eller en dårlig fyr, der skal besejres. Når du har den grundlæggende idé, kan du udvikle de andre elementer.
 2. 2
  Opret en logisk serie af begivenheder. Start med en afsnit, der beskriver, hvad der sker. Identificer hovedpersonen, beskrive, hvad hun eller han skal gøre, skal du oprette et par forhindringer og måder at overvinde dem, træffe beslutning om en resolution.
  • Må ikke bekymre dig, hvis der er en generisk føler, at din plot på dette punkt. Overvej denne sekvens: male møder kvinde, de falder i kærlighed, de kæmper for at overvinde kræfter mod dem, mandlige dør ædelt. Er det "King Kong" eller "Romeo og Julie"? Svaret for begge: Ja. Hvordan du håndterer detaljerne er op til dig.
 3. 3
  Vælg en struktur. På dette tidspunkt, er alt du behøver at gøre åbne dig for mulighederne og se hvor de tager dig. Det kan være en en-act varede 20 minutter, eller en to timers episk.
 4. 4
  Skriv et første udkast. Du behøver ikke character navne på dette punkt, men du nødt til at give karakterer noget at sige. Lad dialogen flow baseret på, hvad der motiverer de tegn.
  • I Edward Albee er "Hvem er bange for Virginia Woolf?" Martha, den kvindelige hovedrolle, vender hjem fra en fest, ser rundt i huset, og siger "Jesus H. Kristus!" Det var en temmelig overraskende første linje for 1962, men det fik publikums interesse.
 5. 5
  Bliv en hensynsløs editor. Selv de mest geniale forfattere har brug for redigering, og det er ofte en brutal proces at rippe ud ord eller endda hele taler, ændre rækkefølgen af ​​begivenheder, dumpning tegn, der ikke virker. Du har brug for modet til at identificere og holde kun de bedste dele af dit spil.
 6. 6
  Hverve respons. Finde nogen, der vil give et informeret, ærlige mening er ikke nemt, men kan være uhyre nyttigt. Prøv at lokalisere skrive respons grupper, enten online eller hvor du bor. En betydning af "revision" bliver set på af et andet sæt øjne.
 7. 7
  Tage endnu et kig. Med den feedback, du har fået i tankerne, genlæse leg. Kig nøje og foretage ændringer for at forbedre sammenhængen, karakteriseringen og fjerne alle fejl.
 8. 8
  Begynde at sælge. Uanset om du sender manuskriptet til en agent, en forlægger, eller forsøge at få en lokal legehus til at producere det, at markedsføring er op til dig. Tro på play værd og ikke give op.

Tips

 • Efterlad ikke spille i en hemmelig plet forsøge at gøre det bemærkelsesværdigt, at du er en forfatter!
 • Læste manuskriptet højt for et lille publikum. Spillet er baseret på ord, og at magten eller mangel på det hurtigt bliver klart, når der tales.
 • Sørg for at du altid holde det i gang, hvis samtidig lægge på showet du glemmer en linje gøre det op! Nogle gange er det endnu bedre end den oprindelige linje!
 • De fleste spiller er sat i bestemte tidspunkter og steder, så være konsekvente. Et tegn i 1930'erne kunne foretage et telefonopkald eller sende en telegraf, men kunne ikke se fjernsyn.
 • Tjek kilderne i slutningen af ​​denne artikel for korrekt play format og følg fastlagte retningslinjer.

Advarsler

 • Den teatralske verden er fuld af ideer, men passe din behandling af en historie er original. At stjæle en andens historie er ikke kun moralsk bankerot, og du vil næsten helt sikkert blive fanget.
 • Beskyt dit arbejde. Sørg for, at stykkets titel side indeholder dit navn og det år, du skrev stykket, indledes med copyright symbolet: ©.
 • Afvisning langt opvejer accept, men ikke blive afskrækket. Hvis du bliver slidt med én spiller bliver ignoreret, skriver en anden.