Wkodk

Hvordan man skriver en indholdsfortegnelse

Ligesom en brandslukker, er en indholdsfortegnelse vigtigt at have, selv om det ikke bliver brugt ofte. Selv hvis ingen læser en rapport, et blad en bog eller noget andet for indholdsfortegnelsen, er det et vigtigt værktøj i en længere arbejde for at hjælpe læserne med at finde, hvad de har brug for. Nogle læsere også bruge indholdsfortegnelsen som en del af deres præ-læsning, for at få et overblik over emnet. Her er hvordan at gøre arbejdet smertefrit og korrekt.

Steps

Hvordan man skriver en indholdsfortegnelse. Skriv dokumentet først.
Hvordan man skriver en indholdsfortegnelse. Skriv dokumentet først.

Skrive din egen indholdsfortegnelse

 1. 1
  Skriv dokumentet først. Hvis du ønsker at bruge en indholdsfortegnelse som en skitse til at guide din skrivning, skrive det som en skitse for nu og ikke omfatter sidetal endnu.
 2. 2
  Organiser dokumentet. Beslut på din struktur. Opret sektioner, du vil have. Polere op dokumentet og færdiggøre det, så godt du kan. Især hvis du formaterer indholdsfortegnelsen i hånden, er det vigtigt, at det indhold, du er notering stoppe forandring.
 3. 3
  Beslut, hvor detaljeret indholdsfortegnelsen vil være. Vil du liste bare de øverste niveau overskrifter eller vil du liste underpositioner, eller en vis grad mellem?
 4. 4
  Tildel sidetal i hele dokumentet, eller hvis du foretrækker, tildele numre til positionerne og underoverskrifter.
 5. 5
  Start en ny side i starten af dokumentet. Placer ordene "Indholdsfortegnelse" øverst.
 6. 6
  Opret to kolonner på siden.
 7. 7
  Liste titlerne på de overskrifter ned i venstre kolonne.
 8. 8
  Anfør den tilsvarende side eller sektion numre i højre kolonne.

Tips

 • Modstå fristelsen til at køre en række af perioder mellem overskriften og sidetallet, hvis du formaterer en indholdsfortegnelse manuelt. Brug i stedet en tabel med grænserne slukket, søjler, eller blot fane igen, indtil tallene er i deres egne kolonner. Du vil opdage, at indholdsfortegnelsen vises renere og mere læsbar.
 • Hvis du vil offentliggøre dette dokument som en PDF-eller andre online-format, overveje nummerering titlen og indhold siderne, så sidetallene i det elektroniske dokument følge dem trykt på siderne. Det er forvirrende at have to sæt sidetal for ét dokument.
 • Følg eventuelle retningslinjer fra din udgiver eller hvem tildelt dette projekt. Hvis der ingen retningslinjer er givet, bede om en prøve eller kigge efter en prøve i en lignende arbejde.
 • Et alternativ til sidetal er at nummerere dine afsnit og underafsnit direkte. Enhver standard dispositionsstruktur vil gøre. På den måde, tilføjer et afsnit påvirker kun nummerering for nærliggende sektioner og tilføje et afsnit til et afsnit ændrer ikke nummerering, overhovedet.
 • Mange elektroniske dokumenter kan også sættes op til at have links i dem, så klik på en overskrift tager læseren direkte til denne sektion.
 • Find ud af om dit tekstbehandlingsprogram har et værktøj til at generere en indholdsfortegnelse direkte. Fordi det er forbundet med at skrive selv, kan denne indholdsfortegnelse skal opdateres automatisk, så du ikke behøver at kontrollere igen alle sidetallene hver gang du tilføjer et afsnit eller andet sted. Da dette kan kræve, at du oprette overskrifterne i forvejen efter en bestemt struktur, er det bedst at oprette værktøjet og derefter skrive dokumentet. Hvis dokumentet allerede er skrevet, planlægger at gå tilbage og ændre overskrifter.